Bolygóállások október 25 – 31

Még tart a viszonylagos nyugalom….

Már amennyire  akár viszonylagosan is nyugalomnak lehet nevezni- hiszen a Mars- Plútó kvadrát hatása a hét elején, egészen a Mars október 30-i jegyváltásáig érvényesül. A hét elején erőteljesebben. Bolygóállások részletesebb leírását ld októberi előrejelzés.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Hétfőn van egy Ikrek Hold- Mérleg Mars- Vízöntő Jupiter nagy trigon, ami segíthet egy kiegyensúlyozottabb állapotot fenntartani. A kedden bepontosuló Nyilas Vénusz- Halak Neptun kvadrát mellett persze, amely amellett hogy lila ködöt generál,  a dolgok szőnyeg alá söprésének is kedvez. Arról nem is beszélve, hogy egy borulékony Hold-Vénusz-Neptun változó T-kvadrát is létrejön, a Mars – Plútó kvadrát nevű árukapcsolás pedig a fincsibincsi Mars-Jupiter trigon része.




Ezt követően a Merkúrral, Marssal, Plútóval nehéz aspektusokat képező Rák Hold teremt labilis lelkiállapotokat. (Hétfő estétől kb csütörtök késő du halad a Hold otthonában, a Rákban). A nyavalygás helyetti megoldáskeresést a Hold Nappal, Uránusszal, Neptunnal képezett harmonikus kapcsolatai támogatják.

A 28-i Vénusz Jupiter szextil feltételes módban segítség ; a sült galamb most sem fog senkinek sem a szájába repülni.

30-án bepontosul a Skorpió Nap-Vízöntő Szaturnusz közötti kvadrát: nem akarom szépíteni, kva frusztráló még akkor is, ha úgymond “együttműködünk a sorsunkkal”. (Ha nem, akkor is ez van, csak sokkal nagyobb a szívás 🙂 ) A Nap hatóköre nagy – így tulajdonképpen szinte egész héten érződik; a hét második felétől egyre erősödik a nyomás.



2021 októberi efemerida, Astro.com

A Hold hét utolsó napján nagyjából az Oroszlánban van (csütörtök estétől kb szombat estig, laza becslés, nincs most se kedvem se időm holdállások után pötyögni a számítógépbe 🙂 ), nagyon tág fix nagy kereszt formációt képez a Skorpió Nap, Vízöntő Szaturnusz, Bika Uránusz részvételével. De az Oroszlán Hold – Szat/Uránusz T- kvadrát biztos. Lehet nosztalgiázni, emlékezzünk a nyári „szép idők” Oroszlános T-kvadrátjaira  (Pokoli libikóka, A pokoli libikóka folytatódik, Újhold a Rákban 2021) , azzal a különbséggel, hogy hálisten most sokkal rövidebb ideig tart, cserében viszont a Skorpió princípium is képviseli magát. Hisztike, bömbölés, nárcisztikus egotripek, vagy, jobb esetben veszünk egy mély lélegzetet és azon dolgozunk, hogy bírjuk a gyűrődést. Ami nem megy, azt nem most kell erőltetni. Vannak időszakok, amikor bármilyen pozitívan gondolkozom is, bármennyire „vizualizálom” is kívánt eredményt, nem fog manifesztálódni. Póriasabban, hogy ködevőkéink is értsék: nagy akarásnak sz@rás a vége.




30-án amúgy a Mars is belép a Skorpióba, (ld itt és itt ) innentől kezdődik a tánc. Novemberhez képest ez a hét maga a harmónia. béke, nyugalom és eseménytelenség, ahogy október is az volt.

31-én már Szűzben halad a Hold, kicsit talán segít a külső-belső rendrakásban. Egyébként is Halottak Napja van. Az én pogány lelkemnek amúgy semmi baja  a Halloweennel, ahogy magával a Samhain ünneppel sem. Sőt, nagyságrendekkel kevesebb bajom van velük, mint a szentfazék ájtatoskodással. Már amennyiben megadjuk az Alsó Világnak a kellő tiszteletet és tartózkodunk a spiri junk-foodtól 🙂 De ez az év maradék 364 napján sem árt.

Novembertől jön az újrázás a túlélőtáborból, a feladat az év hátralevő részében is  marad.

Love and light !!! 🙂

Ui: tisztában vagyok az április 30-ról május 1-re virradó Beltane kezdetét jelző, a kereszténység által  Walpurgis éjjé silányított jeles nap és a Halloween közötti különbséggel,  de ez az egyik kedvenc videóm ebben a műfajban 🙂 Ráadásul, tapasztalatból mondom.  garantáltan elűzi az oldalamon cseppet sem kívánatos, idegtépő széplelkeket… 🙂 🙂 🙂





Kapcsolódó

Októberi előrejelzés

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!