4.rész. Retrográd Merkúr föld jegyekben | Erin Sullivan

Föld : milyen kézzelfogható  eredményeket tudok felmutatni életemben ?

Az az időszak, mialatt a Merkúr föld jegyekben tolat, nem különösebben inspiráló, de sok mindent tető alá hozhatsz , ami később busásan megtérül a gyakorlatban. Paradox módon kreativitásod is felszabadul, ha jobban megszervezed mindennapi életed részleteit.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Ebben a szakaszban a biztonsággal kapcsolatos kérdések, a gyakorlati megfontolások és a legelemibb szükségletek kerülnek előtérbe. Ez olyan időszak, amikor hiányosságokat fedezhetsz fel környezetedben, pl lakásodban, munkahelyeden, a hazádban vagy a testedben ! Amit semmiképp se csinálj: ne költözz el, ne mondj fel, ne emigrálj és ne költs sok pénzt. Amit azonban igenis megtehetsz: keress új lehetőségeket, tartsd rajta a szemed az olyan alkalmakon, amelyek ego – szinten nagyobb beteljesülést hozhatnak.

Személyes szinten azon kaphatod magad, hogy túlságosan önkritikussá váltál. Az egészséges mértékű önkritika teljesen rendjén van, de az, ami ízzé-porrá zúzza az egót, már korántsem. Kétségtelenül szükség lehet a praktikus valóság világával való kapcsolatod felülvizsgálatára, de nem lenne bölcs dolog teljes mértékben érvényteleníteni a múltat, amellyel valószínűleg nem voltak nagy gondok mostanáig. Ehelyett helyezd inkább górcső alá eszközeidet és kötelezettségeidet – olyan elfogulatlanul, mintha másvalakié lennének, és gondold végig, mit tanácsolnál az illetőnek. Amikor, e ciklus folyamán a föld elem kiemelt jelentőséget kap képletedben nagyon fontos, hogy mindvégig megőrizd objektivitásodat. (Ford. megj: a föld elem a jungiánus asztrológiában a psziché érzékelő funkciójának feleltethető meg.)



Mivel a földtrigon azokkal a házakkal van kapcsolatban, amelyekhez mindennemű érték tartozik, a pénzt, önértékelést, munkakörülményeket, egészséget, és azokat a tényezőket is beleértve, amelyek lehetővé teszik számodra, hogy emberi lényként működj a formavilágban – fontos tudatára ébredned e források legmélyebb értékeinek. A trigon üzenete: amennyiben változásokat kell eszközülnöd e területeken – és ezek gyakran azok a területek, amelyek a leginkább ellenállnak a változásnak – akkor keríts is sort rájuk, különben rákényszerülsz, hogy változtass. Természetesen ez testedre, munkádra -és annak beteljesülést nyújtó mivoltára -, forrásaid valamennyi típusához – de főleg bevételforrásaidhoz való viszonyodra is hatással lesz.

Paradox módon kreativitásod felszabadul, ha szervezettebbé válsz életed eme alapvető dolgaiban. Ez egyszersmind enyhíteni fogja esetleges bűntudatodat is, amelyet amiatt érzel, hogy nem foglalkozol életed elemi részleteivel. A szellem a testbe van zárva, ezért figyelj oda a testre. Ez nem különösebben inspiráló időszak, de sok mindent tető alá hozhatsz e retrográd szakasz folyamán, amely a későbbiek folyamán nagyon fontos gyakorlati eredményekkel jár. A mindennapi élet szükségszerű feladataira összpontiosítva a szárnyalásnak is több teret adhatsz majd. Ha a gyakorlati problémákkal foglalkozol mialatt a Merkúr föld jegyekben tolat, könnyebben eldöntheted majd, mi történjék valójában életedben, ugyanis nem fogják többé befejezetlen ügyek terhelni.



Kapcsolódó

Retrográd Merkúr az elemekben – teljes sorozat

Retrográd Merkúr levegős jegyekben (Erin Sullivan)

Retrográd Merkúr a víz jegyekben (Erin Sullivan)

Retrográd Merkúr tűz jegyekben (Erin Sullivan)

Általános tudnivalók a retrográd Merkúrról

A föld elem és a földes típus

A föld elem és a szellemi utak

Megj: A közelmúltbeli retrográd tranzitokat az Astrodienst  blogomra is belinkelt ingyenes efemeridájából lehet kikeresni, illetve a régebbi és a jelenleg használt blog archívumaiból. Ilyen jellegű kérdésekre nem áll módomban válaszolni

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!