Nap – JupiterR szembenállás: a tanulságokat le kell vonni !

A Nap egyebek mellett a tudatosság princípiuma, a retrográd Jupiterrel képezett szembenállásai pedig a tolatás fél idejét jelzik, így a felismerések fontos mérföldkövei. A jelenlegi oppozíció apropójából különösen fontos leltárt készíteni, levonni néhány tanulságot.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Idén a Jupiter április 10-én kezdte meg tolatását a Nyilas 24°16′-án és augusztus 11-én, a Nyilas 14°-án vált direkt stacionáriusba. Most épp a retrográd időszak felénél tartunk. A tolatásáról írt április 10-i bejegyzésben többek között ezt írtam:

Legelső körben arra hívnám fel a figyelmet, hogy a Jupiter egy igen kártékony, Mars – Merkúr természetű állócsillagon, a Lesathon vág hátraarcot. ‘A Nyilas 24°16′-on , a Skorpió Tüskéjén álló Lesath veszélyt, kétségbeesést, erkölcstelenséget és rosszindulatot hoz,és mérgekkel, balesetekkel, katasztrófákkal, műtétekkel áll kapcsolatban’.

A Jupiter egyszersmind egy igen instabil változó T- kvadrátnak is része. (Akkor a Hold volt az Ikrek 24°06′-en) Ebből az következik, hogy ezúttal is inkább a Mr Hyde-i, semmint a Nagy Jótevőre emlékeztető sajátosságai érvényesülnek – ami egyébként majdnem a teljes, 2018 – 2019-es tranzitjáról elmondható. Tudom, mindez ellentmond a cukormázas ezogagyit toló felületek Nyilas Jupiter tranzitjáról szőtt vízióinak, de a 2018 novembere óta történtek egybevetése lelkes jövendöléseikkel önmagában is meggyőző erejű. És a tranzit húzósabb része csak most kezdődik. Melléfogni, túlzásokba esni, elvéteni az irányt, a lehetőségeket túlértékelni nagyon könnyű. A valóság talaján maradva kihasználni az adódó alkalmakat, a bukóspirálból sikertörténetet – vagy legalábbis 1:1 -es végeredményt produkálni sokkal nehezebb.” Retrográd Jupiter a Nyilasban: 2019 április 10- augusztus 11




Nos, nem mindennapi katasztrófákból és balesetekből kijutott: a Notre Dame április 15-én égett le, a dunai hajóbalesetre, amelyet csak heten éltek túl, május 29-én, a Merkúr – Jupiter – Neptun változó T- kvadrát bepontosulásakor került sor. A tervek szerint a Hableány roncsait a T-kvadrát újabb bepontosulásakor, e héten emelik ki. (Természetesen ilyen horderejű tragédiáknak sok más asztrológiai indikátora is van, ezekről szó is volt a témákkal foglalkozó bejegyzésekben. Az egyidejűleg érvényesülő jelenlegi Mars/Merkúr – Szaturnusz/Plútó szembenállások pl további sokkhatásokra, fájdalmas szembesülésekre utalnak. Ha a roncsban is maradtak halottak, ez még esélyesebb.) 

Úzvölgyi katonatemető – A románok erőszakos benyomulása után felszentelték a román emlékművet. Forr : Maszol

Remélhetőleg újabb balesetek, katasztrófák már sem idehaza sem a világ más részein nem lesznek, de sajnos, a jelenleg érvényesülő hatások mellett  bekövetkezésükre nagyobb az esély, mint  elkerülésükre. A június 6-i Úz völgyi atrocitások szintén teljes összhangban vannak az időszakkal. Ebben az esetben a román fél egy olyan székely temetőben akart igen sajátos módon megemlékezni hősi halottairól, amelybe köztudottan csak magyar katonákat temettek. A Ceausecu korszakban csimborasszói csúcsokat döntögető, de az előző évtizedekben sem a legvisszafogottabb román történelemhamisítások ismeretében ebben nincs is semmi meglepő. Most éppen 149 elesett román katona lett hirtelenjében a székely temetőben – jelenlétükhöz ezúttal sem volt szükség semmiféle bizonyítékra. Mindez az eddigi  valótlanságok áradatához képest “apróság”, provokációnak viszont kitűnő.  Némi reménykedésre ad okot, hogy  EU- tagállamként Románia talán képes felismerni, nem engedheti meg magának, az 1990-es fekete márciusihoz hasonló magyarellenes pogromokat. Így talán képes/ hajlandó lesz megelőzni az ilyesfajta forgatókönyveket.  (A Maszol oldalán további durva felvételek láthatók a kegyeletsértésről.)




Az egyidejűleg érvényesülő bolygóhatások (különös tekintettel a Szaturnusz – Plútó együttállásra) személyes szinten is sokféle tűzvészt és hajótörést tartogattak és még bőven tartogathatnak. Hogy mi az üzenetük ezeknek a szinkronicitásoknak, mi módon lehetne mérsékelni a kárt, feldolgozni az eddigi veszteségeket és lehetőleg megelőzni a következőket, tudatosság kérdése is. A Nap érintettsége miatt e szó kulcsfontosságú. A tudatosulás folyamatát az ugyanazokban a napokban bepontosuló Nap – Szaturnusz / Plútó kvinkunxok is sürgetik.




Kapcsolódó

Júniusi előrejelzés

Változó T- kvadrátok : 2019 tavasz- koranyár

A Jupiter és Mr Hyde

Retrográd Jupiter a Nyilasban 2019

 

A bejegyzés fotója: Houston Cronicle felvétele. 2007 augusztus 25-én ( a Jupiter szintén a Nyilasban tranzitált), kigyulladt egy turistákat szállító hőlégballon a kanadai Surrey-ban. A balesetnek két halálos áldozata volt

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!