Újhold a Nyilasban : a következő lépés a Tarot tükrében

A Tarot útmutatásai a december 7-i újhold által jelzett „következő lépésekről”. Erre a négylapos vetésre újholdkor szoktam sort keríteni, hogy képet kapjak az előttem álló 28 nap prioritásairól. A kártyavetés a következő újholdig, 2019 január 6-ig terjedő időszakkal kapcsolatos útmutatásokat tartalmaz. Az újholdnál elkezdődött folyamatok teliholdkor, december 22-én tetőznek. Új kezdetekre a teliholdig terjedő időszak alkalmas, főleg az első holdnegyedig (december 15) hátralevő napok.

 

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

Kiindulópont: Kelyhek Lovagja

Amennyiben nem embereket jelölnek, a Lovagok udvari kártyái hangulatokra is utalhatnak. A Kelyhek Lovagja ebből a szempontból igen kellemes lap: azt a kellemes tavaszi légkört jelképezi, amikor könnyű szívvel, ábrándosan járunk- kelünk. Ennek van is némi alapja, hiszen, mint a decemberi előrejelzésben már volt róla szó, az oly sok leállást, késedelmet jelző retrográd hatások már megszűntek. December 6-án a Merkúr is abbahagyta tolatását. Jóllehet még számolni kell velük, az előző hetekben oly sok kavarodást, feszültséget jelző állások is enyhülőben vannak (bővebben: novemberi előrejelzés, Nap – Jupiter együttállás a Nyilasban 2018, telihold az Ikrekben, Zűrzavaros időszakban vagyunk, decemberi előrejelzés, Őrület, amelyben ezúttal nincs semmiféle rendszer, Újhold a Nyilasban). Körvonalazódnak az irányok. A Nyilasban és Halakban haladó bolygók kellemes, oldott hangulatot teremtenek. Talán túlságosan is.




Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

Mi nem javallott most : Érmék 2

Az Érmék 2 a föld elem „legsúlytalanabb” kártyája. Az anyag rugalmassága, a zsonglőrözés lapjaként egyaránt utal arra, hogy úszunk az árral, spontánul alkalmazkodunk a változásokhoz, nem vesszük túl komolyan az életet, illetve hogy bizonytalan anyagi- egzisztenciális helyzetben, egyik napról a másikra élve is megőrizzük könnyedségünket. Ez alapvetően nem rossz.

Jelen pozíciójában azonban arra figyelmeztet, nem kellene túlzásba vinni a lazaságot. A képlékeny, kiforratlan helyzetek most  korántsem jelentik azt, hogy önfeledten kellene velük sodródni. A jupiteri, neptuni hatások túlsúlya ugyanis nem csak szerencsés fordulatokat jelezhetnek, hanem, mint az előző posztokban ( Újhold a Nyilasban, A Jupiter és Mr. Hyde, A mámor) már szó volt róla, túlzott kényelmességet (hogy azt ne írjam, lustaságot), csodavárást, a felelősségérzet és a veszélyérzet teljes hiányát, önsorsrontásig fajuló hedonizmust is.



Ehelyett most az a fontos: Kardok Apródja

Az összeszedettség, éberség, fegyelem, készenléti állapot most nagyon fontos. A levegő elem által uralt Kardok Apródja olyan szellemi kihívásokra utal, melyek révén valami újat tanulhatunk, rendet teremthetünk kapcsolatainkban, bizonyos felismerések birtokába jutunk. A kezdetek általában nem túl biztatók: valamilyen vita, dilemma, bosszúság formájában jelentkeznek. Megfutamodással, valóságelhárítással azonban csak rontunk a helyzeten. A Kardok erényeivel – korrektséggel, szellemi erővel, ítélőképességgel, pártatlansággal – felfegyverkezve vállalnunk kell a harcot.

A lap figyelmeztethet arra is, hogy valamilyen konfliktus lóg a levegőben, kellemetlen támadásokra, ellenségeskedésre, vitákra számíthatunk. Ezekben az esetekben akkor nyerhetünk, ha mellőzzük az érzelmi szempontokat, jól megalapozottan érvelünk, tárgyilagosan tekintetbe vesszük ellenfelünk szempontjait is.

Ellenlábasaink lehetnek tanulni vágyó, de kissé pimasz fiatalabb, vagy szellemileg éretlen, levegős karakterű személyek, aki azonban nincsenek sok tekintettel mások érzéseire. Nem mindig szándékosan rosszindulatúak, de felületesek, sekélyesek is lehetnek. A hideg intellektus szűrőjén keresztül érzékelik a világot, ezért gátlások nélkül keresztül gázolnak mindenkin, aki keresztezik terveiket. Jó esetben észérvekkel meggyőzhetők, jog-és igazságérzetük fejlett, de rideg, számító, szélhámos vagy áruló  típusokba is bele lehet futni.

A szélhámosságnak, csalásnak mézédes neptuni változatait a Kelyhek Lovagja lap jelzi. Ilyen esetekben nagyon hasznos a Kardok Apródja típusú kritikus/ önkritikus vizsgálódás.

A Nyilas jegy hangsúlyozottsága miatt akadhatnak aztán olyan vitapartnerek is, akik kimondott, személyük elleni sértésként fogják fel, amikor szembesítjük őket kedvenc ideológiáik, hiedelmeik és a valóság között tátongó szakadékkal. Velük kapcsolatban a november 26-i Nap – Jupiter együttállás kapcsán írtak érvényesek:

„De óvatosan a még oly jó szándékú felvilágosítással is ! Sokan ugyanis, ahelyett hogy szembesülnének azzal, ami van, inkább olyannak látják a dolgokat, amilyennek erőnek-erejével hinni szeretnék őket. Vakságot fogadnak, szándékosan homokba dugják fejüket, laza mozdulattal írják felül az ordító tényeket is. Közben persze inkvizítori hévvel rontanak azoknak, akik tapintatosan figyelmeztetnek: jobb lenne megválni a rózsaszín szemüvegtől. Így mostanság nem csupán betörhet a feje annak, aki kimondja az igazat, hanem még máglyára is kerülhet. Ezért, a szólásoknál maradva: jelen időszakban a ne szólj szám nem fáj fejem a legjobb stratégia.”

Természetesen amennyiben jogosak a szemrehányások, el kell fogadnunk őket, egyszersmind tisztázhatjuk az eddig kimondatlan feszültségeket is. Ez felfrissítheti befülledt kapcsolatainkat vagy véget vethet nekik, ha már nem szolgálják fejlődésünket. Figyelmeztethet hátunk mögött keringő pletykákra is.

A lap utalhat tanulmányok, szellemi tevékenységek időszakára is, szellemi pezsgésre, fiatalos, lendületes, kissé provokatív értelmiségi közegre.



Ide vezet : Botok 4

2018 nehéz év volt, tele kiszámíthatatlan fordulatokkal és kényszer-pihenőkkel. Ha azonban álltuk a sarat, sikeresen teljesítettük a feladatokat, most végre valódi, jól megérdemelt pihenésben is részünk lehet. Mivel 2019 szintén sok bizonytalanságot tartogathat, a megkönnyebbülés csak az idei év utolsó heteire szól. Kifújjuk magunkat a nagy erőfeszítések után és erőt gyűjtünk a küszöbön álló kihívásokhoz.

A lap utalhat izgalmas, érdekes, egyszersmind biztonságos eseményekre, élményekre. Az olyan, általa jelzett események, mint a családi ünnepségek, évfordulók, szűkebb körű, vidám rendezvények, a társasági élet örömei – év végén aktuálisabbak is, mint máskor.

Felhívhatja a figyelmet a felnőtt korunkban is bennünk élő gyermek nyitottságára, életigenlésére – mint kívánatos magatartásra. Személyes szabadságunkkal, erre való igényünkkel kapcsolatos témákkal is összefüggésben állhat. Részben arra utal, hogy magunk mögött hagytuk lelki, érzelmi, fizikai korlátainkat, felül emelkedtünk valamilyen akadályon, új növekedési szakasz kezdődött életünkben, ahol a játéknak, szórakozásnak is több szerep jut, mint korábban.

Az általa jelölt események meglepetés szerűen is bekövetkezhetnek, az ünneplés, ujjongás azonban többnyire visszafogott.



 

Kapcsolódó

Újhold a Nyilasban

Decemberi előrejelzés

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!