Újhold a Nyilasban – 2018

A december 7-i újhold a Nyilas 15°-on születik meg, helyi idő szerint 20:20′ -kor. Az újholdak új, 28 napos ciklusok kezdetei. A jelenleginél elindult folyamatok a december 22-i teliholdnál tetőznek. Egy Nyilas újhold új tervek kitűzésére, új horizontok, új látomások keresésére inspirál. Azonban a jelenlegi hatások mellett nehéz megkülönböztetni a délibábot a megvalósítható vízióktól. Pedig nagyon hasznos lenne, mert a következő, január 6-i újhold egyszersmind egy, a Szaturnusz és a Plútó szomszédságában létrejövő teljes napfogyatkozás. Így gyanítható, hogy a benyújtott számlák magasak, a valóságtesztek kemények lesznek.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…




Az újholdképletben ötvöződő bolygóhatásokról a decemberi előrejelzésben és a hónap első hetét összefoglaló bejegyzésben lehet részletesebben olvasni. Most csak röviden írok róluk.

Az újholdképletben a Mars és a Neptun kvadrátot képez a két fővilágítóval. A kvadrát mindig valamilyen feszültséget jelez. Ez jelen esetben egy lehetőség/ jövőbeli elképzelés/ igazságkeresés és egy álom/ kívánság (Neptun) között. Mivel a Nyilas és a Halak a Jupiter uralma alatt állnak, a terjeszkedés, fejlődés fontos témái az újhold – képletnek. A ködösítő Neptun mellett azonban az irányok elég kérdésesek.

A Nap – Mars, Nap – Neptun kvadrátok hatásával születési képletekben több bejegyzés foglalkozik. (Nap – Mars erőpróbáló fényszögei, Nap – Mars fényszögek: a harcos élete, Nap – Neptun erőpróbáló fényszögek, A kaméleon, Münchausen báró és társai). Amikor időszakos befolyásként, tranzitként nyilvánulnak meg, az ott leírt sajátosságok és témák uralják a légkört. A feszültségek, irritációk, a türelmetlenség, viták, sérülések, balesetveszély jellemző hozadékok. Ilyen időszakokban az is gyakran előfordul, hogy a tudatos törekvések (Nap) nincsenek összhangban az ösztönnel (Mars); a katonák a szó konkrét és átvitt értelmében is lázadhatnak a király ellen. A Hold és Mars kvadrát fokozza a feszültséget.

A Neptun azonban ködöt és zavart teremt, így nem biztos, hogy a harci eszközök is hatékonyak; a célok pedig, amelyekért a kereszteshadjárat folyik, meglehetősen zavarosak lehetnek. Ide kívánkozik az a meglátás is, hogy a jelenlegi időszakban kevesebb esély van az Élet Harcosai típusú, tiszteletreméltó, rokonszenves marsikus -szoláris hősökbe belefutni. Zűrös, bajkereső -és bajkeverő Nap – Mars figurákba annál több. De ez nem biztos, hogy azonnal feltűnik; a Hold – Neptun közötti erőpróbáló fényszög pedig tovább nehezíti a tisztánlátást.

újhold a Nxilasban, 2018 december 7, Budapest, 20:20




A konjunkciók egyszersmind új kezdeteket, új ciklusokat is jeleznek. Itt kettő is található: az újhold nem más, mint egy Nap – Hold együttállás, a Mars és a Neptun között pedig szintén ugyanez a kapcsolat van. Ez a konjunkció szintén 7-én pontosul be. Újhold előtt a Hold is együttállást képezett a Jupiterrel, így a november 26 –i Nap – Jupiter találkozónak témái továbbra is aktuálisak maradnak. És nem csak egy holdhónap erejéig, hanem 2019- ben folyamatosan elő – előkerülnek, ahogy a változó jegyek közötti fényszögek bepontosulnak. (Nem csak a Neptun – Jupiter kvadrát –  I.rész, II.rész, hanem télen/ koratavasszal a Halakban haladó Nap, Merkúr Vénusz fogja képbe hozni őket. 2019 márciusában a Merkúr a Halakban tolat, a Mars az Ikrekben lesz -és alakul az a változó T kvadrát, amelynek különböző szereplői ingataggá teszik a tavaszt és a koranyarat. A Nyilas Jupiter és a Neptun állandó szereplők; koraősszel a Szűz jegyén áthaladó Nap, Merkúr, Mars, Vénusz révén aktiválódik a T- kvadrát. ) Ezért a jelenlegi időszak – beleértve november utolsó napjait is – nagyon fontos jelzéseket tartalmaz az elkövetkező 12 hónap lehetőségeiről és buktatóiról.

A Mars – Neptun együttállás hatásával tranzitként és a születési képlet állandó elemeként szintén foglalkoztak bejegyzések ( Mars – Neptun együttállás a horoszkópban és tranzitként, Mars – Neptun fényszögek: a mámor) Ez a bolygókapcsolatot nem könnyű harmonikusan megélni, hiszen színjózanul is jelezhet változó energiaállapotot, határozatlanságot, céltalanságot, kimerültséget. Érzékenyebbé tehet a gyógyszerek, tudatmódosító szerek hatásaira is, az immunrendszer gyengül, növekszik a fertőzések, mérgezések veszélye. Kedvezőbb esetben egy intenzív útmutató álom, meditációs élmény, valamilyen kreatív tevékenység adott indító impulzust  az új holdhónaphoz

Az időszakra jellemző valóságérzékelési -deficitet egyébként pontosan tükrözi, hogy a többi poszthoz viszonyítva milyen kevesen olvasták a mámor mellékhatásait taglaló bejegyzést 🙂 Ebben többek között arról volt szó, hogy a mai bacchanáliákon ugyan senkit nem marcangolnak szét, de a destrukció ugyanolyan szembetűnő, ijesztő és maradandó. A dionüszoszi extázis során széttépett tetemeket a mai világban általában értékes kapcsolatok, tanulmányok, karrierek, egzisztenciák helyettesítik…

Az irányok belövésére tehát gondosan oda kell figyelni. Nem is biztos, hogy most kell sort keríteni rájuk, hiszen menet közben rengeteg dolog változhat. Főleg a saját motivációink és céljaink. Az álmokat, látomásokat, terveket persze jó észben tartani – még jobb lejegyezni, így később könnyebben kiderül: oda jutottunk vajon, ahova elterveztük? Útközben pedig ajánlott gyakran feltenni a kérdést: még mindig a megfelelő irányban haladunk ? Elvárásaink és álmaink milyen viszonyban vannak az igazsággal ? Mivel a valóságelhárítás tendenciái erőteljesen érvényesülnek, folyamatos éberség szükséges, nehogy alaptalan reményeket tápláljunk.




A Szaturnusz nem kap fényszöget ebben az újhold-képletben. Erre azért fontos felhívni a figyelmet, mert ahhoz, hogy konkrétumokat hozhassunk ki a Jupiter és Neptun – fényszögek által jelzett lehetőségekből és víziókból, elengedhetetlen egy jó erős Szaturnusz. Erről is lesznek majd bejegyzések. (A Szaturnusz – Neptun szextil majd 2019 január végén pontosul be először, de már év elejétől fog adni fogódzódókat. Az álmokat tehát nem elhessegetni kell, csupán beérlelni, alaposan kimunkálni – hogy aztán földközelbe lehessen hozni őket. A program, amit használok, gyakran számol tág hatókörökkel, így az újholdképletben már látható a szextil. Ténylegesen azonban még nem hat. November 28-án volt egy egzakt Mars – Szaturnusz szextil, de a Mars azóta már talán túl mélyre úszott a neptuni óceánba ahhoz, hogy meg tudjon benne kapaszkodni. Ezért csak módjával ajánlott hagyatkozni rá.)

A jelenlegi realitás az, hogy ugyanezen a napon pontosul be újra a Szaturnusz együttállása az egyik legrosszabb indulatú állócsillaggal, a Faciessel. (Legutóbbi találkozásukra április 17– én került sor, amikor a Szaturnusz elkezdte tolatását ). Ez még nehezebben kezelhetővé teheti az előttünk álló időszakot: látszólag apró figyelmetlenségeknek, félreértéseknek, mulasztásoknak is lehet súlyos következményük.

***

A Nyilas köztudottan a kereső jegye. De most nagyon ajánlott odafigyelni, nehogy a jelben létrejött újhold arra utaljon: oly módon keresünk, hogy a világért se találjuk meg azt, amit/akit keresünk. Pontosan nem is tudjuk, mit/kit keresünk. Nem ott keressük, ahol megtalálhatjuk. Azért keressük ott, ahol biztos nem találhatjuk meg, és olyan módszerekkel, ahogyan biztos nem találjuk meg, mert íly módon hatékonyan elterelhetjük a figyelmet azokról a témákról, amelyekkel valójában foglalkoznunk kellene…



Kapcsolódó

Decemberi előrejelzés

Őrület, amiben ezúttal nincs semmiféle rendszer (december 1 – 7)

A Jupiter, a Nyilas és a kilences ház

A Neptunusz szövevényes ösvényein

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!