Erőpróbáló Nap – Mars fényszögek a horoszkópban

Nap együttállásban, kvadrátban, szembenállásban a Marssal

Egy Nap – Mars együttállással, kvadráttal, szembenállással rendelkező egyén erős késztetést érez az önérvényesítésre, magabiztos, és az életben mindenért meg akar harcolni. Egy Nap – Mars típus erőteljesen kivetíti környezetére akaratát, és rengeteg energia áll rendelkezésére ahhoz, hogy céljait megvalósíthassa. (Forrás: The Astrology Membership Place

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂  Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Versenyszellemükről, akaratukról, rámenős – időnként főnökösködő természetükről azonnal felismerhetők. Egy ilyen alkat gyakran kimondottan lesi az alkalmat, hogy valaki tűrhetetlenül viselkedjen – ő pedig emiatt harcba szálljon vele, de rá is jellemző lehet ez a fajta magatartás. A függetlenség nagyon fontos számukra, és rendszerint olyan emberek, akik kezükbe veszik életüket. A Nap – Mars típusok általában elég erősek és harciasak ahhoz, hogy megnyerjék a csatát. Ha valaki megpróbálja elnyomni őket, rendszerint nem fogják túl hosszú ideig tolerálni, ugyanis nem olyan típusok, akiket könnyű meghátrálásra kényszeríteni. Általában nem türelmükről híresek, és gyakran égetik meg magukat, mert túl készségesen ugranak fejest a forró vízbe. Könnyű felbosszantani őket.

Egy Nap – Mars típus határtalan energiája és belülről izzó tüze ragályos lehet, így hasznos szövetségesek. Az ilyen fényszöggel rendelkező személyek gyorsan reagálnak minden olyan ingerre, amelyet fenyegetésként érzékelnek, és gyakran igénylik, hogy összemérjék erejüket másokkal. Emiatt gyakran bocsátkoznak értelmetlen harcokba és nem túl kompromisszum készek. Ha nyíltan konfrontálják őket vagy az övékétől eltérő véleményekkel találkoznak, gyakran reagálhatnak erőszakosan. Ha nem is mindig szándékosan, de nyersen szókimondók lehetnek: ilyenkor kerek perec a másik szemébe vágják, hogyan is látják a helyzetet. A Nap- Mars fényszögekkel rendelkezők gyakran vonzódnak a veszélyes sporttokhoz, kockázatos kalandokhoz és vakmerő vállalkozásokhoz.



Az ilyen fényszögekkel rendelkező nők gyakran választanak maguknak olyan partnert, akiknek képletében hangsúlyos szerepet játszik a Mars, pl. hadseregben vagy más fegyveres testületben, esetleg tűzoltóként dolgozik. Egy Nap – Mars fényszög hatására választott férfi személyisége erőteljes marsikus tulajdonságokat mutat, és erős, független, magával ragadó egyéniség. Különösen erőpróbáló fényszögek esetében azonban erőszakos, bántalmazó természetű is lehet, olyasvalaki, akivel nehéz kijönni és aki nincs tekintettel másokra. Az ilyen kapcsolat durva, viharos lehet, de biztos nem unalmas. Ez a fajta kapcsolat valóságos érzelmi csatatér és nagyon szenvedélyes.

Vagy nagyon rugalmas természeted van, vagy megrémít és elbátortalanít az ellenséges világ, ami körülvesz. Egyfelől tehát cselekvésre születtél, és nem okoz gondod számodra, hogy haladj céljaiddal. Határozott, egyenes vagy, áthat a versenyszellem. Ezt mások azonnal megérzik és reagálnak rá – bár nem szükségszerűen kedvezően. Másfelől azonban fel kell ismerned a benned levő félszeg gyermeket, aki igényli, hogy kifejleszd ezt a kemény felnőttet magadban. Mindkét esetben muszáj felismerned , mit akarsz, különben a sóvárgás, a céltalanság és az öncélú akaratosság olyan elegyet alkothat benned, amely több ellenséget, mint szövetségest sodor majd utadba. Ne feledd: kezdetben az ébresztett kétségbevonhatatlan lendületed, motivációd és energiád tudatára, hogy mások részéről hasonló versenyszellemet tapasztaltál. Mindenek előtt egy olyan ügyet kell találnod, amelyért megéri harcolni.” The Instant Astrologer

A Nap – Mars típusoknak talán meg kell tanulniuk kompromisszumokat kötni, de időnként annyira felfűti őket az élet iránti szenvedély, hogy ha érzelmileg erőteljesen azonosulnak céljukkal, nehéz visszakozniuk. A Nap – Mars alkatoknak szükségük van kihívásokra, hogy egészséges mederbe terelje energiájukat. Fontos számukra, hogy kifejezésre juttassák akaratukat és ki is elégítsék ezeket a vágyakat és ambícióikat. Gyűlölik, ha korlátozzák és akadályozzák őket, és imádják, amikor a tettek mezejére lépve, itt és most megvalósítva a dolgokat, elönti őket az adrenalin.

Az ilyen alkatú személyek gyakran találják magukat vezető szerepben, ahol irányítaniuk és motiválniuk kell másokat. Az ilyen feladatok illenek egyéniségükhöz. Nagyon erősek, bátrak, asszertívek, közvetlenségük mély benyomást tesz másokra. Azonban meg kell zabolázniuk heves vérmérsékletüket, és meg kell tanulják, hogy ne reagáljanak forrófejűen olyan helyzetekben, amelyek fegyelmezett, határozott cselekvést követelnek.

Vigyázniuk kell arra is, nehogy úton – útfélen vitába keveredjenek. A Nap – Mars fényszögekkel rendelkezőknek meg kell tanulniuk, hogyan tervezzék meg jobban dolgaikat, hogyan hallgassanak meg másokat is, hogyan vegyék figyelembe az ő szempontjaikat is, mielőtt elhamarkodott cselekedetekre ragadtatnák meg magukat. Az ilyen alkatok akkor a legeredményesebbek, ha egy támogatásra érdemes ügyet találnak, vagy valami olyasmi szolgálatába szegődnek, amiben szenvedélyesen hisznek.



A Nap – Mars típusok remekül megállják a helyüket vállalkozókként és olyan helyzetekben, amikor magukhoz kell ragadniuk a kezdeményezést. Rengeteg fizikai és mentális energiájuk van. Lehet, hogy túl sok kockázatot vállalnak, de nagyon jól értenek ahhoz, hogy mozgásba hozzák a dolgokat. Hihetetlenül keményen tudnak dolgozni, de ha túlzásba viszik, kiéghetnek vagy megárthat nekik a sok stressz. Óvakodniuk kell a balesetektől és a fizikai sérülésektől is. A túlságosan izgalmas életnek ugyanis ez lehet az ára. Ők a világ individualistái, és erélyesen kiállnak az olyan ügyekért, amelyeket igaznak tartanak.

Párkapcsolataikat sok élvezet, szenvedély, izgalom, drámai jelenetek jellemzik. Könnyen tűzbe jönnek. Igen rámenősek, a vadászat nagy örömöt okoz nekik, nem könnyű lerázni őket. (Itt persze az is fontos, milyen jegyben áll a két bolygó. Bak Nap – Kos Mars esetén az öncélú vadászat jellemzőbb lehet, egy Kos Nap – Bak Mars kombináció esetén a kitartás több. Oroszlán Nap – Skorpió Mars esetén lehetnek kemény provokációk, hatalmi harcok. Egy Nyilas Nap – Halak Mars sokkal kevésbé kitartó; a tetterőt passzív agresszív technikák helyettesíthetik. Ikrek Mars – Szűz Nap kombónál a kötözködésre, értelmetlen kritikára való késztetés sokkal nagyobb, mint a megvalósítóerő, stb. – ford. megj) Az erőpróbáló Nap – Mars fényszögek tulajdonosai gyakran csak azért kavarják fel a dolgokat, hogy reakciót váltsanak ki és egy kis perpatvart provokáljanak. Ezek az emberek gyakran erőszakkal érik el, amit akarnak.

Ilyen fényszögeknél gyakori a feszült kapcsolat az apával. Ez jelenthetett akár erőszakos viselkedést, kegyetlenséget, szexuális bántalmazást is (ilyen esetekben más , nagyon kedvezőtlen indikációknak is meg kell jelenniük, pl. Szaturnusz , Plútó fényszögeknek – ford megj.) A szülött talán folyamatosan háborúzik az apjával. A legapróbb szikrától is robban a lőporos hordó; a nehéz Nap – Mars fényszögekkel rendelkezők úgy érzik, mindenért harcolniuk kell. Persze általában úgy látják, mindig a másik az, aki miatt nézeteltérésbe kell keveredniük, ő az, aki viszályt szít, ő kérdőjelezi meg döntéseiket. Úgy tűnik, mintha az ilyen egyéneket mindig megtalálná a veszekedés, és mindig bizonyítaniuk kell igazukat mások előtt. Ez a kombináció azonban egyszersmind olyan katonává tesz, aki szembenéz az akadályokkal, keresztülverekedi magát rajtuk és folyamatosan halad az életben.

 




Kapcsolódó

A Mars általános jelentéstartalma

Az archetipális Mars (Linda Reid)

Így kezeld a dühödet !

Nap – Mars fényszögek: a harcos élete

A Nap ereje

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!