Mars – Jupiter szextil | Planets in Transit

A személyi horoszkópok Jupiterét érintő Mars szextil valamint a Marsot érintő Jupiter szextil értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living   ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik. Természetesen, az amit a „receptekről” már annyiszor elmondtam, most is érvényes: az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Mars 1 év 322 nap alatt tesz egy kört az ekliptikán. Amennyiben nem tolat, tranzit szextiljének a hatása nagyjából egy hétig tart. Ha retrográd, az időtartam kitolódhat, mert először direktben haladva képez egzakt fényszöget a radixbolygóval, aztán visszatolat, majd direktbe váltva újra bepontosul az aspektus.

Mars – Jupiter szextil

Nagyon pozitív tranzit, amelynek során majdnem mindenbe belekezdhetsz, amihez kedved tartja. Erre számos lehetőséged adódik. Ha csak nem esik egybe valamilyen más, nagyon erős negatív tranzittal, a most induló vállalkozások valószínűleg sikeresek lesznek.

E tranzit különösen kedvez mindenfajta üzleti és kereskedelmi projektnek, tárgyalásaid során pedig kedvező megállapodásokat köthetsz. Az üggyel kapcsolatos céljaid és szempontjaid világosabbak, mint általában, ami lehetővé teszi, hogy nagyon intelligensen tárgyalj a többiekkel és a számodra lehető legkedvezőbb alkut kösd.. Egyszersmind minden cselekedetedet kedélyesség és optimizmus hatja át, ami szintén kedvez a sikernek. De annyira azért mégsem viszed túlzásba az optimizmust, hogy figyelmen kívül hagyd a bármiféle vállalkozás sikerre viteléhez szükséges részleteket.

Nagyon kedvező időszak ez hivatalos ügyek intézésére is; a hatóságok ugyanis nyitottak lesznek ötleteidre és könnyen a magad oldalára állíthatod őket. Jogi érdkeidet is sikeresen érvényesítheted.

Fizikailag is magas energiaállapotban vagy, valószínűleg jó egészségnek örvendesz és jó a hangulatod. Mivel e bolygókombináció az izomtónussal is kapcsolatban van, ez a tranzit a sport valamennyi fajtája számára kedvező. A rendszeres edzések még egészségesebbé tesznek.

E tranzit folyamán folytatott tevékenységeid hozzájárulnak személyes fejlődésedhez, ugyanis sok mindent kipróbálhatsz és számos tapasztalatra is szert tehetsz.

Robert Hand : Planets in Transit – Life Cycles for Living, 240 – 241 old

 




Jupiter – Mars szextil

A Jupiter 11 év 315 nap alatt kerüli meg az ekliptikát. Nagyjából egy évet tölt egy – egy jegyben. Tranzitjai általában egy három hetet – egy hónapot  tartanak, de tolatása miatt az adott jegyben való tartózkodása során többször is fényszöget képezhet a radix bolygóval. Először amikor direktben halad, majd amikor tolat, aztán amikor megint direktben halad. A hatás az aspektus  bepontosulása előtti és az azt követő héten a legintenzívebb.

A magas energiaállapot és az önálló kezdeményezések időszaka. Nagyon magabiztos vagy és úgy érzed, ésszerű keretek között képes vagy mindennel megbirkózni. Jó időszak valamilyen projekt elkezdésére, és általában véve bármibe fogsz is bele, sikeres lehetsz. Azonban, mint a többi szextil esetén, neked is tenned kell azért, hogy a legtöbbet hozd ki ebből a tranzitból. Ez azonban nem jelenthet problémát, hiszen e tranzit időszakában általában készen állsz a cselekvésre,

Bármilyen helyzetben vagy is, általában véve tisztában vagy azzal, mit szeretnél tenni. Akaratod erős és bizonyos, nagyon határozott célok elérésére törekszel. Képes vagy határozottan és meggyőződéssel cselekedni. Egy ilyen tranzit időszakában képes lehetsz meggyőzni másokat igazadról és elérheted, hogy kövessenek. Tulajdonképpen, más Mars – Jupiter

kombinációkkal ellentétben ez szokatlanul kedvez a másokkal való együttműködéshez, ugyanis elérheted, hogy a többiek azonosítsák érdekeiket a sajátjaiddal.

Bármit teszel is, érdekszférád kiszélesítését szolgálja. Nem kisszerű motivációk, hanem magasztos elképzelések és nagyszabású célok vezérelnek. A többiek tisztelni fognak nyilvánvaló integritásodért és emiatt készségesebben is segítenek majd.

Ha jogi ügyed van folyamatban, a bíróság valószínűleg számodra kedvező döntést hoz. Tulajdonképpen jó esélyed van rá, hogy egy, mindkét fél számára kedvező kompromisszumot dolgozzatok ki.

Mivel jól időzítesz és képes vagy minden kínálkozó lehetőséget megragadni, a szakmai sikerek is valószínűsíthetők. Anélkül is képes vagy érvényesíteni érdekeidet, hogy visszatetszést keltenél másokban. Elismerik majd, hogy nagyon is rászolgáltál a sikerre.

E tranzit általában az egészségre is kedvező hatással van, várandós nőknek pedig sikeres, komplikációmentes terhességet jelezhet.

Robert Hand : Planets in Transit – Life Cycles for Living, 288 – 289 old





Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.




Kapcsolódó

A Jupiter, a kilences ház és a Nyilas (Astrology Place Membership)

A Jupiter és Mr Hyde (Dawn Bodrogi)

A Jupiter princípiuma

Az archetipális Mars (Linda Reid)

A Mars princípiuma a horoszkópban

Mars – Jupiter fényszögek : a szerencsejátékos (Wayman Stewart)

Mars – Jupiter fényszögek a horoszkópban (C.E. O . Carter)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!