Vénusz – Uránusz szembenállás a horoszkópban

A Vénusz és az Uránusz nehezen összeegyeztethető princípiumok. A Vénusz kompromisszum kész, szoros kapcsolatokat teremt, összeköt, harmóniára törekszik, az Uránusz robbant, lázadozik, szabadságra vágyik és csak a maga feje után megy. Akiknek képletében ez a két bolygó szembenállást képez, nagyon eltérő és sokszor egymással homlokegyenest ellentétes, örök konfliktusban levő igényeket kell összehangolnia. A jelenlegi válogatásban három igényes, angol nyelvű blog szerzője értelmezi a fényszöget.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…




Makrancos szerető

Astromatrix

A Vénusz feminin vagy érzéki természetünk jelölője. Nagy vonalakban két életterület tartozik uralma alá: a szerelem és a pénz. Érzelmeink, a dolgok, amiket értékelünk, a kellemes dolgok – beleértve a kecsességet és a bűbájt is, a gyönyörök a Vénusz uralma alá tartoznak. A Vénusz uralja a művészeteket, a szerelmet, a romantikát, a flörtöket, a szépségipart és a kényelmet. Képletünkben a Vénusz- helyzete árulja el, hogy kapcsolatainkban a biztonságnak, a hódításnak vagy a kalandnak van-e nagyobb prioritása; miben leljük a legnagyobb örömöt az életben.

Szembenállás és kvadrát esetén az Uránusz energiája erőteljesebben érvényesül a Vénusz könnyed, harmonikus, társasági stílusánál. Lázadozó, nonkonvencionális magatartásformák jelenhetnek meg. Az oppozíciós fényszög hatására úgy érzed, akkor is fitogtatnod kell formabontó egyéniségedet, ha ezzel viszályt keltesz, kiborítasz, magadra haragítasz másokat. Gyakran szenvedsz érzelmi bizonytalanságtól és attól, hogy mások iránti érzelmeid túlságosan változékonyak. Intim kapcsolatokba ez a perzselő szenvedély és a jéghideg közöny időszakainak változásaiként nyilvánulhat meg.

Ez téged is elképeszt, partneredet pedig egész biztosan összezavarhatja, különösen amikor felmerül a mélyebb elköteleződés igénye. Ilyenkor nem vagy teljesen biztos benne, mit akarsz, partnered pedig kételkedni kezd érzelmeid valóságos mivoltában. Vágyaid nagyon erősek lehetnek és azonnali kielégülést követelnek. Ez az intenzív energia a szokványostól eltérő életvitel kialakítására sarkallhat. Bizonyos fokú impulzivitás és nyughatatlanság olyan élményeket hozhat életedbe, amelyek veszélyesek is lehetnek, a kapcsolatok pedig, amelyeket hatására kialakítasz, jövőbeli problémák forrásaivá válhatnak. Nonkonvencionális stílusod és alapvetően barátságos természeted miatt sokan szeretnének barátkozni veled, de furcsának és nyugtalanítónak találhatják, hogy hiányzik belőled a kötődés és elköteleződés. Téged túlságosan elkápráztat az a lehetőség, hogy saját, egyéni ösvényedet kövesd, semhogy időd, energiád lenne barátságokat ápolni. És ahogy haladsz előre, néhányan lemorzsolódnak.

Az oppozíció által jelzett szembenállásra, szembeszegülésre való hajlamod általában az autoritás, tekintélyszemélyek és mindazok ellen irányul, akik valamilyen módon megszemélyesítik a hagyományos társadalmi struktúrákat. Született lázadóként megkérdőjelezed társadalmunk alappilléreit, hatékonyságukat és valószínűleg azok ügyét fogod támogatni, akiket a domináns politikai magatartásformák elnyomnak vagy háttérbe szorítanak. (Rosszul értelmezett liberalizmusból és toleranciából akár a bűnöző elemekét is – ford. megj).

Van néhány pozitív célok szolgálatába állítható személyiségvonásod is, pl. az erős akarat, elszántság, az intellektuális felelősség elfogadása (ezt azonban néha felülírja érzelmi instabilitásod)

Hogy mennyire tudod ezeket kihasználni, függ attól, mennyire világosak a céljaid és mennyire vagy képes fenntartani a megvalósításukhoz szükséges érzelmi elkötelezettséget. Valószínűleg szükség lehet kompromisszumkészséged és következetesebb fejlesztésére, valamint a vénuszi energiák magasabb szintre emelésére. Ez főleg intim kapcsolataidra vonatkozik. Ha figyelmet szentelsz a témának és tekintetbe veszed döntéseid következményeid, akkor is felismered, mit akarnak tanítani neked ezek az élmények, ha ezek az élmények fájdalmasak. Lázadóként sok mindent tanulhatsz az élet kevésbé publikus határhelyzeteiről, tudatára ébredhetsz azoknak a mélységeknek és magasságoknak, amelyeket az emberek megtapasztalhatnak vagy el kell viselniük. Ezek a tapasztalatok téged is gazdagíthatnak és érettebbé tesznek. Végül sok olyan értékre teszel szert, amelyeket másokkal is érdemes megosztani.



Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

A szabad szerelmet keresve

The Asrologer | Kelli Fox

Amikor szerelemre és romantikára kerül a sor, úgy tűnik, mintha folyton abba a bizonyos konnektorba dugnád ujjaidat. Feltöltődsz az áramütéstől ? Forgószélként söpörsz végig szeretőiden, egy szempillantás alatt bonyolódsz bele egy kapcsolatba és szállsz ki belőle. Aggasztó könnyedséggel engeded el a másikat, és időnként nyitott vagy a legfurcsább alakoktól érkező legfurcsább ajánlatokra is. Úgy tűnik, képtelen vagy megállapodni – és ha őszinte vagy magaddal, beismered, nem is törekedsz különösebben ilyesmire. Ha nem vagy magaddal őszinte, olyan partnereket vonzhatsz, akik folyamatosan faképnél hagynak, vagy különböző okokból kifolyólag nem elérhetők számodra (pl. házasok, távkapcsolat, eltérő szexuális irányultság, stb – ford. megj). Olyasmiket követelhetnek tőled, amiket te minden józan mértéket felülmúló szabadságigényként értelmezhetsz.

Legnehezebb belátnod, hogy viselkedésük saját, tudattalan hozzáállásod kivetülése; valójában TE vagy az , akinek hatalmas személyes térre van szüksége, még egy úgymond boldog kapcsolatban is. Nagyon egzotikus ízlésed vagy szokatlan fétiseid is lehetnek. Néhány szeretőd kifejezetten bizarrnak tart. Párkapcsolataid és társulásaid személyes forradalmaid csatatereivé válhatnak. Nehezedre eshet együttműködnöd másokkal, hiszen elsősorban az érdekel, te mit akarsz csinálni. Számodra a „mert én ezt akarom” elég nyomós érv lehet, hogy bármit megtehess. Nagy kihívást jelenthet számodra, hogy megtaláld az egyensúlyt hatalmas szabadságigényed és a másokkal való együttműködés között.




Vénusz – Uránusz szembenállás

Astrology King | Jamie Partridge

Születési képletben a Vénusz – Uránusz szembenállás szokatlan szerelmi életet jelez. Kapcsolataidban sok ingerre és izgalomra vágysz, egyszersmind nagy szabadságra is van szükséged ahhoz, hogy önmagad lehess. Emiatt persze problémák merülhetnek fel az elköteleződéssel, Még felnőtt korodban is úgy érezheted, hogy a hosszú távú barátságok fenntartása sok erőfeszítést követel tőled. Sokkal könnyebb tartós barátságot építened olyanokkal, akik hozzád hasonlóan nagyfokú személyes szabadságra vágynak.

Persze, ha tartós és stabil szerelmi kapcsolatot akarsz, ezek még mindig lehetségesek. Két lehetőséged van: vagy egy nagyon különleges személyt keresel, aki mellett folyamatos izgalom az életed, vagy pedig egy hozzád hasonló szabad szellemű társat, aki hajlandó elköteleződni. Bármire vágysz is szerelmi kapcsolataidban, rengeteg instabilitásra és izgalomra számíthatsz. Minél változatosabbá és izgalmasabbá teszed kapcsolataidat, annál kevésbé valószínű, hogy valamilyen felkavaró külső esemény teszi kaotikussá őket.

Szerelmi életedbe más, biztonságos módokon is elhozhatod a sóvárgott izgalmakat és változatosságot. Kísérletezhetsz szexualitásoddal, főleg ha a heteroszexuális kapcsolatok kereteit túlságosan szűknek érzed. A hálószobában aztán rengeteg lehetőséged van izgalmassá és ingergazdaggá tenni kapcsolataidat, így pedig meghosszabbíthatod élettartalmukat.

Pénzügyeidet sokkal konzervatívabb módon kell kezelned. Bankszámlád egyenlegét gyors és váratlan hullámvasutazások jellemezhetik. Hozzá kell szoknod, hogy félretegyél valamennyi pénzt, nehogy váratlan események adósságokba taszítsanak.

Hírességek Vénusz – Uránusz szembenállással

Ellen DeGeneres 0°07′, Jack London 0°16′, Billy Connolly 0°29′, Bobby Brown 0°34′, Nick Enright 1°06′, Billy Bragg 1°14′, Maud norvég királynő 1°26′, Gertrude Stein 1°29′, Jimmy Page 1°44′, Ivan Lendl 2°02′, Margit hercegnő 2°03′, Sean Connery 2°10′, Jonathan Cainer 2°27′, Steve Jobs 2°57′.




 

Kapcsolódó

Vénusz – Uránusz szembenállás tranzitként, a szolárban és a szinasztriában

Vénusz -Uránusz együttállás a radixban

Vénusz – Uránusz együttállás tranzitként

Vénusz – Uránusz kvadrát a horoszkópban

Vénusz – Uránusz kvadrát tranzitként, szolárban és szinasztriában

Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek ?

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!