Újhold a Szűzben – 2023

A szeptember 15-i Szűz újhold (Bp. 03:39) az eddigi eredményekre épülő kezdetekkel függ össze. Nem ígér mindenre kielégítő megoldást, de az őszi betakarítás eredményes lehet, akár valamelyes stabilitás is teremthető belőle, amelynek révén a mostohább időszakok is átvészelhetők. Ehhez azonban el kell kerülni néhány buktatót.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A 2-es házban álló fővilágítók az anyagi biztonság megteremtésének a fontosságát emelik ki. A Nap egyszersmind az aszcendensnek is ura, így a téma még nagyobb jelentőséget kap. A még érvényesülő kedvező Jupiter-befolyás, és a 16-án bepontosuló Nap-Uránusz trigon eredményes építkezést tehet lehetővé a meglévő tartalékokból. A váratlan, sikeres áttörések is benne lehetnek a pakliban.
Az összképen azonban ront, hogy az újhold a Szűz 21°57’-en levő Denebola állócsillaggal képez együttállást. Ez a Ptolemaiosz szerint Szaturnusz-Vénusz természetű égitest ugyan adhat gazdagságot, hírnevet, sikereket, de ezek nem tartósak, és ráadásul valami kellemetlen árukapcsolás is társulhat hozzájuk. Ilyenek lehetnek a balesetek, megszégyenülés, veszélyes helyzetek, romlás, halál, stb.

 

Újhold a Szűzben, 2023 szeptember 15 Bp 03h39A közvetlenül újhold előtt felbukkant, és szeptember 9 -15 között elvileg szabad szemmel is megfigyelhető Nishimura üstökös szintén alaposan felülírja a lehetséges pozitívumokat. (Az augusztus 23-án felfedezett üstökös szeptember 13-án került a legközelebb a Földhöz, 17-én bekövetkező napközelsége után már szinte lehetetlen lesz érzékelni.) Bár nem annyira szembetűnő, és nem is vendégeskedik olyan sokáig körünkben, mint a Neowise, 2020 nyarának látványossága, az üstökösök hagyományos értelmezéséből kiindulva egész biztos semmi jó nem származik látogatásából. A leírtakat a közelműlt üstökös-észleléseihez hasonló szinkronicitások is alátámasztják, ld az idén januári és szeptemberi előrejelzésekben fellelhető ősszeföglalókat. És, ami azt illeti, a szeptember 9-i marokkói földrengés, (itt külön érdekes egybeesés a nagyerejű földrengéseknél időnként megfigyelhető fényeffektus is), a 12-13 között elszabadult líbiai árvíz, a háborús helyzetek cseppet sem megnyugtató alakulása akkor sem tekinthetők pozitív hozadékoknak, ha “csupán” ennyit írhatunk a számlájára.  Lionel Majzik amatőr csillagász szeptember 11-i, Tápiószentmárton környékén készült fotója ettől függetlenül gyönyörű.

A retrográd Jupiter és az Uránusz jó esetben csak késlelteti a kedvező fordulatokat, kevésbé jó ha magát a befektetés-megtérülés arányt is felülírja. Pozitívum, hogy ugyancsak 15-én a saját jegyében tolató Merkúr direkt stacionáriusba vált, így, ha a dolgok nem is gyorsulnak fel azonnal, belátható időn belül kimozdulnak a holtpontról. A Szaturnusszal képezett laza szembenállást nemsokára maga mögött hagyja, így legalább az idegtépő bénultság megszűnik. Az eredmények a hónap vége felé kezdenek majd mutatkozni, amikor az isteni hírnök újra eléri a Jupiter trigont (szeptember 25), aztán a fővilágítók jelenlegi pozícióját és az Uránusz trigont (nagyjából a szeptember 29-i telihold környéke).
Nagy pörgésre azonban így sem lehet számítani, hiszen még mindig öt bolygó tolat, a Mars pedig, a Mérlegben, száműzetése jegyében szintén nem valami hatékony. A későbbi sikerek kulcsa tehát az eddig elértekkel, a meglévő tartalékokkal való okos sáfárkodás. Ezek, mint már fentebb, és a szeptemberi előrejelzésben is szó volt róluk, nem valami bőségesek, de ha tisztában vagyunk a lehetőségek korlátaival, akár ki is tarthatnak.
Ezt azonban könnyebb mondani, mint megtenni. A Jupiterrel és az Uránusszal hadakozó 12-es házas Oroszlán Vénusz, ráadásul az MC és a két bolygó ura – hatására  költséges extravaganciák alaposan leapaszthatják a készleteket.  Titkos ellenségek, intrikák, kipattanó, a presztízsre igen kártékony botrányok, önsorsrontó, kényszeres költekezés, felelőtlen kockázatvállalás, téves helyzetértékelés, rossz befektetések, csalás, szenvedélybetegség is okozhat veszteségeket. Az önhibán kívüli váratlan károk, nagyarányú kiadások szintén benne lehetnek a pakliban.A 17-én, a harmadik Vénusz -Jupiter kvadráttal egy napon bepontosuló Nap-Neptun szembenállás, amelynek befolyása az újhold-képletben is erőteljesen érvényesül, növeli az ilyen forgatókönyvek valószínűségét. A Vénusz tolatásának tanulságai, a nagy nyári buli következményei szintén ennél az újholdnál kezdenek derengeni – beleértve a 29-i Kos teliholdkor utoljára egzakttá váló Vénusz-Uránusz kvadrát– jelezte meglepetéseket is. Amelyek akkor sem biztos, hogy kellemesek lesznek, ha a számla végösszegével meg a további következményekkel valószínűleg csak az október 14-i Mérleg napfogyatkozás- október 28-i Bika holdfogyatkozás között fogunk szembesülni.

Ahhoz, hogy a sokkhatások kiheverhetők legyenek, jobb nem előre inni a medve bőrére. Társulások, a külvilág helyett inkább saját eszköztárunkra és erőforrásainkra alapozzunk. A visszafogottság, előrelátás, kivárás szintén sok problémától kímélhet meg, nyújtózkodni pedig csak addig ajánlott, ameddig a takarónk ér.

Kapcsolódó

Szeptemberi előrejelzés 2023

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2023A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!