Erőpróbáló Jupiter – Uránusz aspektusok

A Jupiter -Uránusz együttállással, kvadráttal, szembenállással rendelkezőket elképesztően nagyfokú idealizmus jellemző. Sokan kergetnek közülük megvalósíthatatlan humanitárius eszméket, vonzódnak a felfedezésekhez és a találmányokhoz, mert ezek segíthetnek megvalósítani látomásaikat.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan, receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Ezeknek az aspektusoknak az energiája elektromos áramként fut végig a képlet tulajdonosain. Az eredmény egyaránt lehet zseni vagy egzaltált, hóbortos fantaszta. A modern asztrológia a leginkább felszabadító bolygókapcsolódásoknak tekinti ezeket a fényszögeket. A terjeszkedés, az utazás, a magasabb szintű tanulmányok a Jupiter analógialáncába tartoznak, az Uránusz pedig többek között a megvilágosodással, a magasabb tudatszintekkel és az eredeti önkifejezéssel hozható összefüggésbe.

A horoszkópok Jupiter – Uránusz aspektusai általában nagyfokú tudásszomjat, kalandvágyat jeleznek. Erőpróbáló kapcsolatoknál utóbbi az izgalmak kényszeres hajszolásává is fajulhat. A szülöttek ismeretei kvantumugrásszerűen növekedhetnek. Gyakran van részük szokatlan, megvilágosodásszerű felismerésekben. A módszeresség, türelem, kitartás azonban – ha csak a képlet más komponensei nem utalnak meglétére – hiányzik ezekből az emberekből, így a zseniális sziporkák hóbortos ötletek kavalkádjává állhatnak össze. Revelációk helyett így nehéz fényszögeknél sokszor inkább a gyakorlatban működésképtelen, extravagáns fantazmagóriákról beszélhetünk.



Az Uránusz a gyorsulás planétája, így a fejlődést és a tanulási folyamatokat is felpörgetheti, különösen olyan jupiteri területeken, mint a metafizika, kozmológia, spiritualitás, vallás, okkult. Az illető mindenfajta progresszív, tudományos, előremutató téma iránt érdeklődik – erőpróbáló fényszög esetén azonban a megvalósíthatatlan utópiákat is ilyeneknek tartja. E szülötteket élénken foglalkoztatják a lét nagy kérdései, igyekeznek szélesíteni látókörüket és kitörni a megszokott gondolkodási sémákból.

Stephen Forrest megállíthatatlan párosként jellemzi a Jupiter – Uránusz duóját. Az ilyen aspektusokkal rendelkező szülöttek izgalmas látomásai táplálják reményeiket és kreatívitásukat. A lehetetlen kifejezés hiányzik a szótárukból. E fényszögeket határtalan optimizmus is jellemzi és új nézőpontokat hoznak azokra a területekre, amelyeken kifejtik hatásukat. A lendületnek és az alkotószellemnek e sajátos elegyéből varázslatos eredmények -pl. találmányok, felfedezések is születhetnek.

Azonban az erőpróbáló Jupiter – Uránusz fényszögekre szintén jellemző túlzott kockázatvállalási kedv, a realitásérzék és a felelősségérzet teljes hiányával kombinálódva pusztító tornádókat is elszabadíthat. A szülöttnek sokszor ilyenkor is szerencséje van, mert csodával határos módon úszhat meg pl baleseteket, rázós szituációkat, másoknak viszont jelentős károkat okozhat. És, ami azt illeti, ő maga sem mindig alapozhat Fortuna kegyeire.

A Jupiter – Uránusz aspektusok nem túl gyakorlatiasak, és nehéz lehozni őket a valóság talajára. Az élet realitásaival nem mindig egyeztethetők össze. E szülötteket erős kísérletezőkedv és határtalan lelkesedés hatja át. Hajlamosak inkább a jövőben, mint a jelenben élni. Gyakran vannak izgalmas látomásaik, még ha ezek nem is mindig realisztikusak. Máskor viszont ezek az intuitív bevillanások hihetetlenül pontosnak is bizonyulhatnak. Az élmény pillanataiban azonban eldönthetetlen, éppen melyik verzióról van szó. A harmonikus Jupiter – Uránusz fényszögekhez hasonlóan persze itt is lehetnek „prófetikus” képességek: e szülötteknek bámulatosan ráérezhetnek a jövő trendjeire és a későbbiekben sikeres ötletekre, irányokra.




A Jupiter – Uránusz aspektusokat nagyfokú szabadságvágy jellemzi. Erőpróbálóknál a szülött mindenből ki akar törni, amit korlátozónak, behatárolónak érez- akkor is, ha e körülményeket csak ő látja ilyeneknek. A „beskatulyázás” minden formája ellen tiltakozik, gyűlöli azokat a helyzeteket, ahol visszafogottságot, önuralmat kell gyakorolnia, önfegyelemre, türelemre van szükség. E fényszögek tulajdonosai valószínűleg lázadoznak azok ellen a vallások, hiedelmek és ideológiák ellen, amelyek másokra akarják kényszeríteni világképüket. Arra van szükségük, hogy saját tapasztalataik alapján derítsék ki, milyen hiedelmek és ideológiák működnek számukra. Eközben azonban a fanatizmus is hatalmukba kerítheti őket, így ugyanolyan vehemensen és intoleránsan próbálhatják környezetükre kényszeríteni meggyőződéseiket, mint emiatt bírált ellenfeleik. Magatartásuk miatt konfliktusba kerülhetnek különféle intézményekkel, az egyházzal és a kormánnyal. Mivel erőteljesen igénylik a változást és gyakran elégedetlenek a status quoval is, a társadalmi reformokban is szerepet játszhatnak. Szerencsés esetben valóban széles látókör és jó értelemben vett nyitottság jellemzi őket.

Ezeknek a személyek időnként igen impulzívak, sőt, izgágák. Ez a nyughatatlanság éppen úgy része természetüknek, mint a különcködés, akaratosság. Látomásaik túlságosan elragadhatják őket, és ilyenkor mindent kockára tesznek. Gyakran adódnak új, szokatlan lehetőségeik, amelyeket megragadva jelentős áttöréseket is eszközölhetnek. A szerencse azonban ugyanolyan hirtelen el is pártolhat tőlük, így a nagy üzleti sikerek és a hatalmas bukások egyaránt jellemzők lehetnek ezekre a kombinációkra. Az is gyakori, hogy a szülött izgágasága, kockázatvállalási szenvedélye miatt nem tudja megtartani a váratlan nyereséget – vagy nem tudja a gyakorlatban kamatoztatni a benne szunnyadó potenciálokat.

Esetükben az erős függetlenségvágy és eredetiség erős lázadó szellemmel kombinálódik. Az élet valamely területén muszáj lázadozniuk, vagy legalábbis új területekre merészkedniük. Általában elutasítják, hogy mások nyomdokain haladjanak és mindig újdonságok után kutatnak. Alig várják, hogy friss tudásukat megoszthassák a többiekkel és vonzódhatnak a new-ages filozófiákhoz is. A Jupiter- Uránusz típusok talán szokatlan meggyőződéseket vallanak. Általában véve az egyetemes, kozmikus igazságokban hisznek és meggyőződésük, hogy a válaszokat a legtávolabbi tartományokban kell keresnünk.

 

Kiemelt kép : Daniel Merriam festménye

Forr :    The Astrology Place Membership  ,sok saját gondolattal kiegészítve




Kapcsolódó

Az Uránusz (Liz Greene)

A Jupiter, a kilences ház és a Nyilas

A Jupiter és Mr Hyde

Jupiter – Uránusz /Uránusz – Jupiter kvadrát tranzitként (Robert Hand)

Uránusz – Jupiter tranzitok (Howard Sasportas)

 

Könyvajánló

Liz Greene : Prométheusz és az égi tűz – az Uránusz a horoszkópban

Bil Tierney : Békességben az Uránusszal

Stephen Arroyo: Exploring Jupiter

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!