Telihold az Oroszlánban – 2020

A február 9- i telihold az Oroszlán 20°-on teljesedik ki helyi idő szerint reggel 8h 33’kor. Az előző évek Oroszlán teliholdjaihoz képest, amelyek vagy eklipszek voltak, vagy olyan erőpróbáló hatások érvényesültek, amelyek jó adag ürömöt vittek az örömbe, most felhőtlenebbnek ígérkezik a szórakozás. Óvatosságra azonban továbbra is szükség van.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Az Oroszlán jegye többek között a játékkal, kreativitással, hobbikkal is kapcsolatban áll, a külső, hús vér gyerekek mellett a mindannyiunkban ott levő, belső gyermekkel is összefüggésbe hozható. A telihold ráadásul vasárnapra esik, így ha semmi egyebet, legalább egy jól sikerült hétvégét ki lehet hozni belőle. A szívügyek is kedvezően alakulhatnak.

A Hold- Mars trigonnak köszönhetően eredményesen végezhető minden olyan tevékenység, amellyel érzelmileg azonosulni tudunk, inspirál, felcsigázza fantáziáinkat. Persze, a tüzes lelkesedés hatására alaposan túl is lehet lőni a célon: a fanatizmus, inkvizítori buzgalom – különösen Nyilas Mars hatására, az empátiáskészség hiánya, türelmetlenség, elhamarkodottság, a cél szentesíti az eszközt – mentalitás jelentős problémaforrások lehetnek. Némi tudatossággal a belátás, ésszerűség megzabolázhatja a tüzes impulzusokat; az egyéni érdekek összehangolhatók a szűkebb- tágabb közösségével is. (Vízöntő Nap szextilben a Marssal).


Telihold az Oroszlánban, 2020 február 9, Bp 08:33

Hidegfejűségre most nagyobb szükség van, mint általában, ugyanis a Hold együttállást képez az Oroszlán fején levő, rosszindulatú, Mars – Szaturnusz természetű Algenubival ( Ras Elased Australis, Oroszlán 20°42) Robson a művészi kifejezőerő és az elismerés mellett a merészséggel, bombasztikussággal, kegyetlenséggel, szívtelenséggel, brutalitással, rombolással is kapcsolatba hozza ezt az égitestet. Könnyű tehát elvetni a sulykot, a fantázia, szenvedély és lelkesedés pedig igen destruktív formát is ölthet. Az ideológiák, eszmék, jelképek – inspirálta lovagi torna eldurvulhat, így a farsangi bulik rosszul is végződhetnek. Hatalmasra duzzadt egókból, drámakirályokból és – királynőkből még kedvező esetben is több lehet a kelleténél.




A Hold Neptunnal képezett kvinkunxa más jellegű túlzásokra hajlamosíthat: az elkényelmesedés, csodavárás, dinomdánom, kiköltekezés a kézzelfogható eredmények rovására mehet. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy 2020 folyamán a Szaturnusz – Plútó együttállás szinte folyamatos eleme a kozmikus tájképnek, így a mégoly békés, derűs időszakok is viszonylagosak. (Februárt például az előrejelzésben nyugodtnak mondható hónapként jellemeztem, a szűkebb – tágabb környezetben már zajló és a nagyon közeli jövőben esedékes események tükrében azonban ez igencsak árnyaltan értendő.)

A Hold ráadásul a Bak Jupiterrel képezett kvinkunxát követően ugyanaznap a  Plútóval és a Szaturnusszal is 150 °-os fényszöget képez, így az aspektusra jellemző instabilitás, nehézkes összhang, Oroszlán- Bak típusú szkanderezés szintén jellemző lehet. Az Oroszlán Hold, Halak Neptun, Bakban levő bolygók között egy tág Yod is kialakul, így az energia kreatív, konstruktív mederbe terelése különösen fontos feladat. Ilyen, tudatos erőfeszítésekkel egyéni szinten a fentebb felvázolt, nem túl szerencsés forgatókönyvek is megelőzhetők.

Illusztráció : Az Oroszlánkirály c rajzfilm egyik jelenete





Kapcsolódó

Februári előrejelzés

Tüzes jegyek : ez éltető konfliktus

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!