Erőpróbáló Hold – Mars fényszögek: a vulkánkitörés

Az erőpróbáló Hold – Mars fényszögek túlfűtött érzelmeket jeleznek. Ez túlérzékennyé és sértődékennyé tehet. Érzelmeid nagyon erősek és nagyon gyorsan elérik a „forrpontot”. A dühroham azonban nem mindig a legjobb probléma kezelési módszer: meg kell tanulnod, hogyan állíthatod le tehát magad mielőtt még valami olyat tennél, amit később megbánsz. Hajlamos lehetsz azonnal letaglózó stílusban reagálni, így nem könnyű együtt élni Mars – Hold fényszögeddel. (The Astrology Place Membership)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Hogy is mondjam…ha valami érzelmileg irritál, leküzdhetetlen, elemi erejű késztetést érzek, hogy most azonnal tisztázzam a helyzetet ! Azonnal konfrontálódnom kell az illetővel, és ilyenkor olyan vagyok, mint egy kitörő tűzhányó. (Szerelmi kapcsolatokban tudom a legkevésbé visszafogni magam.) Nem könnyű ezzel az érzelmi beállítottsággal együtt élni” – panaszolta egy ügyfelem.

Gyakran valóban olyan égbekiáltó igazságtalanságok történnek veled, amelyek szóbeli – vagy akár tettlegességig fajuló indulatkitöréseket váltanak ki belőled. Üvöltözöl másokkal, törsz – zúzol. Vagy komisz módon viselkedsz. Mindent egybevéve, természetes módon, őszintén és nyíltan fejezed ki érzelmeidet, ami gyakran egészséges. Ha ugyanis magadba fojtod őket, sisteregni kezdesz, mint egy kuktafazék, amely előbb-utóbb óhatatlanul felrobban. Az az igazság, hogy rengeteg olyasmi van, ami jogosan dühít.

A Mars fontos szerepet játszik abban, hogy egyedi, másoktól különálló lényként érzékeljük magunkat. Ha valaki megengedi másoknak, hogy kihasználják és bántalmazzák, általában azért teszi, mert szeretetre vágyik és fél a magánytól. De te az ilyenfajta gyáva és elkerülő magatartásformákat önmagad elárulásaként értékeled. Nem lennél önmagad, ha nem fejezhetnéd ki valódi érzelmeidet. Harcolsz a szabadságodért, és ez gyakran egy fajta belső harccal egy időben zajlik. Az adott téma gyakran egész életeden végigkísér.




A lehető legrosszabb, amit tehetsz , ha megpróbálod kiirtani magadból marsikus impulzusaidat vagy „felülemelkedni” rajtuk. És ha Mars – Hold fényszögedhez erőszakos családi háttér is társul, sokkal nehezebb lesz konstruktív módon foglalkoznod a Marssal, ugyanis csak negatív megnyilvánulási módjait ismered. De ebben az esetben még fontosabb megismerkedned a düh és az agresszió pozitív megélési módjaival. A Mars ugyanis nélkülözhetetlen az önérvényesítéshez és személyes vágyaid megvalósításához, és akkor is jó szolgálatot tesz, ha kifejezésre kell juttatnod, mit érzel és mit gondolsz valójában.

Ami szerelmi kapcsolataidat illeti, akkor jársz a legjobban, ha olyasvalakit keresel, aki elég bátor ahhoz, hogy elviselje dühöd kifejezésével kapcsolatos problémáidat, és nem kell „negatív hősnek” érezned magad mellette. Ezt a címkét ugyanis sok marsikus típus megkapja, amikor megpróbál érzelmei szerint cselekedni. Gyakran válnak fekete bárányokká pusztán azért, mert ki merték fejezni dühüket. Ezért van szükséged egy olyan biztonságos terepre, ahol szabadjára engedheted elsöprő erejű érzelmeidet, üvöltözhetsz, toporzékolhatsz és sírhatsz anélkül, hogy bárki is bűntudatot keltene benned, ilyesmiket vágva fejedhez: „Felzaklatsz. Megbetegítesz. Kegyetlen vagy és durva.”

Ha felbosszankodsz, nagyon gyorsan nyílt háborúban találhatod magad. Egyszersmind azonban nagyon fogékony és szenvedélyes vagy, és vannak, akik jobban kedvelik ezt az érzelmi beállítottságot, mint a ridegebb holdakat. Általában te sem veszíted el a fejed mindaddig, amíg erősnek, hatékonynak érzed magad, társulásaidban pedig személyes autonómiával rendelkezel. Lunáris – marsikus vérmérsékleted legnegatívabb módon akkor tör felszínre, ha szabadságodért küzdesz, vágyaid megélésében akadályoztatást szenvedsz, vagy más frusztrációk érnek.




Bizonyos helyzetekben meg kell fékezned ezeket az azonnali emocionális reakciókat. Néha ugyanis túltolod a dühöngést és ez potenciálisan veszélyes lehet. Például olyankor, amikor elkap az útidili, mert valaki eléd vágott az autópályán. Pedig talán nem is téged akart szívatni, hanem azért sietett, hogy beteg gyerekét hazavigye az iskolából. Téged viszont gyorsan elvakíthatnak indulataid, így nem vagy képes objektív nézőpontból rálátni a valós helyzetre. Mindent túlságosan személyesen veszel. El kellene sajátítanod azt a képességet, hogy kontroll alatt tartod túlzott érzelmi reakcióidat. Néha ugyanis, amikor dühös vagy úgy érzed, ez másvalaki miatt van. Pedig van amikor te túrázod fel magad. Egy apró szempontváltás, némi megértés, kicsit más reakciók jelentősen megváltoztathatják a helyzetet.

Mindent egybevéve fontos tehát, hogy legyen egy olyan helyed, ahol biztonságos körülmények között, anélkül hogy magadnak vagy másoknak ártanál, kitombolhatod magad. Másfelől azonban tanulj meg távolságot tartani bizonyos helyzetekben, a téged érő impulzusok és rájuk adott reakcióid közé iktass be némi szünetet és ne értelmezz mindent személyes támadásként.

 

forrás: The Astrology Place Membership




Kapcsolódó

A Mars princípiuma az asztrológiában

Hold – Mars együttállás, kvadrát, szembenállás

Így kezeld a dühödet !

Durga, a harcos istennő : hangsúlyos Mars és Plútó női horoszkópban

Öt tipp, hogyan kezeld érzelmi hullámvasutazásaidat

 

Könyvajánló : 

Rüdiger Dahlke : Az agresszió mint esély

Harriet Lerner : A harag tánca

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!