Közeledik a Csipkerózsika-álom vége

Nemsokára véget ér a nyári Csipkerózsika-álom: a Merkúr augusztus 19-én, a Mars augusztus 27-én hagyja abba tolatását. A két időpont között egy nagy föld trigon is összeáll a Szűz Nap, Bak Szaturnusz, Bika Uránusz között. Az elmúlt hónapok káosza áttekinthetőbbé válik, az új elemek így könnyebben illeszthetők be a régi struktúrákba, ügyeink kimozdulhatnak a holtpontról.

A Merkúr augusztus 19-én hagyja abba tolatását és 21-én indul előre. Az előző hetek bénultsága fokozatosan oldódik, de érdemes szem előtt tartani, hogy az irányváltás első napjai még sok zűrzavart tartogathatnak. Ez az időszak még mindig nem alkalmas a fontos projektek elkezdésére, de ahhoz kiváló, hogy összeszedjük gondolatainkat, elvégezzük a start előtti utolsó simításokat.

A Skorpió Jupiter és a Halak Neptun trigonja – 2018 egyik legfontosabb fényszöge – ugyanezen a napon pontosul be harmadszorra, idén utoljára.  (Első bepontosulás 2017 december 3, második bepontosulás 2018 május 25). Mindkét bolygó szoros kapcsolatban áll a Halakkal: az előbbi a jegy régi, az utóbbi pedig a jelenlegi ura. A Jupiter optimista, expanzív, folyamatosan a dolgok értelmét és az igazságot keresi. A Neptun arra ösztönöz, hogy emelkedjünk felül a hétköznapi realitásokon, törekedjünk a magasabb tudatállapotok elérésére. A két bolygó kapcsolata jó esetben ösztönzően hat a kreativitásra, a spirituális törekvésekre, segíthet közvetlen kapcsolatot kialakítani az istenivel. De vigyázat : rossz esetben  zűrzavart, kiábrándulást szül, megfoszt a kezdeményezőkészségtől és az akarattól. (Bővebben: Mélységeink kincsei )




Az augusztus 18 – szeptember 2 közötti két hét folyamán így több lehetőség is adódik arra, hogy egészségesebb, produktívabb irányokba csoportosítsuk át energiáinkat. Ez különösen akkor igaz, ha a nyár sok leállást, frusztrációt, váratlan – és nem mindig kellemes – fordulatot tartogató időszakát az eddig tanultak átismétlésére, a tapasztalatok rendszerezésére fordítottuk. Amennyiben konstruktívan töltöttük a „holt időt”, apránként az eredmények is megmutatkozhatnak. Kikristályosodhatnak felismerésük, gyakorlatba ültetésük pedig valamilyen értelemben vett szintváltást is eredményezhet. (Ez mindenkinél más formában, más életterületen zajlik, a képlet egyéni sajátosságai szerint.) Érdemes tehát fokozottan figyelni erre az időszakra.

Az Uránusz – Szaturnusz trigon stabilizáló hatása augusztus és szeptember folyamán a legerősebb. A jótékony fényszög idén már nem válik egzakttá, de augusztus közepétől szeptember közepéig így is elég szoros. A Nap augusztus 23-án lép a Szűz jegyébe, az Uránusszal és a Szaturnusszal képezett nagy trigonja azonban már ez előtt egy- két nappal is érezteti a hatását. A három bolygóprincípium így most együttműködik – ajánlott kihasználni a ritka alkalmat !

Erre azért fontos külön felhívni a figyelmet, mert a trigonok egyszersmind el is kényelmesíthetnek, valahogy maguktól értetődőnek vesszük jótéteményeiket. (Főleg, hogy a nagy földtrigon hatásaival egyidejűleg a Jupiter – Neptun kedvező fényszöge is lekerekíti az éleket.) Mivel az előző hónapok meglehetősen viszontagságosan alakultak, úgy érezhetjük, ránk fér egy kis lazítás. Egyszerűen csak töltődni akarunk, örülünk a nyugalomnak – ami jogos igény – csakhogy mire hozzászoknánk, újra borulhat az egyensúly. Szeptember első hetétől újra göröngyössé válik a pálya, október 6 – november 16 között  a Vénusz tolatása jelez anyagi és érzelmi jellegű elakadásokat. Minél előbb és minél alaposabban készülünk fel erre az időszakra, annál jobban fogjuk tudni kezelni. A születési képlet megbeszélése segíthet az egyébre szabott stratégiák kialakításában.

Az Uránusz augusztus 7 óta tolat, így a vele kapcsolatba hozható változások intenzitása is enyhülhet valamelyest. Ezek mindenkinél mást jelentenek; a jegy és a bolygó analógiái szerint most csak néhány kulcsszót sorolok fel: új értékrend, a pénz/ biztonság/túlélés/ kellemes dolgok/ önbecsülés/ szépség fogalmainak átértékelése (nem biztos, hogy önszántunkból), szakítás a megrögzött szokásokkal, újfajta önkifejezési lehetőségek, a tulajdon elengedése (ez sem biztos, hogy önkéntes elhatározás eredménye – gondoljunk csak a természeti katasztrófák áldozataira), a stagnálás vége.

Mint más bejegyzésekben szó volt róla, ez az ősprincípium úgyszólván semennyire nincs tekintettel az emberi tűrőképességre, így az általa jelzett változások nagyon – nagyon drámaiak is lehetnek. A Szaturnusszal képezett kedvező fényszöge azonban most sokat szelídít a szélsőségeken.





A Szaturnusz uralomban van a Bakban, így hatása erőteljesen érvényesül. Az uránuszi hatásoknak köszönhetően a konzervatív, óvatos, megfontolt bolygó most nyitottabb a változásokra, akárcsak a neki otthont adó jegy. Azonban most is úgy látja, semmi értelme a gyereket is kidobni a fürdővízzel. Így a használható, régi elemeket megtartva iktatja be az újakat, a változások pedig fokozatosabban, az emberi psziché számára is elfogadhatóbban zajlanak.

Az Uránusz május közepi jegyváltása óta eltelt hónapokban nagyjából körvonalazódott a 2026 – ig tartó Bika – tranzit trendje, a fontosabb témák. Ez azonban csak előzetes volt; az igazi, e tranzithoz társítható gazdasági- pénzügyi jellegű felfordulás 2019 március elejétől kezdődik, amikor az Uránusz visszatér a Bikába. Az idén is jelentős nyomást gyakorló témák akkorra még nehezebben kezelhetőkké válhatnak. A most kapott haladék ideje alatt több lehetőség van ráhangolódni az esedékes változásokra. Bár az Uránusz esetén a dolgok annyira sem kiszámíthatók, mint általában, bizonyos felkészülési, megelőzési műveletek lehetségesek. Ezekre legjobb augusztus és szeptember folyamán sort keríteni.

A nagy trigon harmadik alkotóeleme, a Nap segíthet tudatosabbá tenni ezt a folyamatot, jól meghatározott irányt szabni neki, hatékonyabbá, szervezettebbé tenni, összhangba hozni a gyakorlat követelményeivel. A fokozatosság elve segíthet mérsékelni a járulékos károkat. (Mivel a Mars augusztus 27-ig tolat, a Merkúr pedig csak szeptember 2-án lép ki a retrográd zónából, nem arról van szó, hogy valami vadonatújba kezdjünk, hanem valami meglévőt kell rendszerezni, új struktúrákba rendezni, befejezni – a nagyobb hatékonyság érdekében.)

A nagy földtrigon hatása augusztus 25 – 26-án a legerősebb, és az augusztus 27-i telihold- képletben is jelentős szerepet játszik.

A Nap – Uránusz – Szaturnusz nagy földtrigonja által képviselt lehetőségeket akkor használhatjuk ki a legjobban, ha:

  • Újszerűen közelítjük meg a régi problémákat. Ily módon kreatív megoldásokat is találhatunk rájuk
  •  Megreformáljuk életünk alapstruktúráit
  • A technológia révén javítunk életünk minőségén. Ez bizonyos műszaki, technikai ismeretek elsajátítását is jelentheti, pl. programozás, online felületekkel kapcsolatos tudnivalók, stb. Bármilyen gyakorlati jártasság megszerzésére irányuló tanfolyam, önképzés szóba jöhet, amelynek révén plusz bevételforrásra tehetünk szert, tudásunk versenyképesebbé válik, és/vagy más módon javítunk életünk minőségén. Ha már meg is vannak ezek a tananyagok, íme a lehető legjobb alkalom, hogy tanuláshoz lássunk!
  • Forradalmi ötleteinknek formát és struktúrát adjunk
  • Biztonságos, társadalmilag elfogadott keretek között próbáljunk ki új dolgokat, kísérletezzünk.




 

Kapcsolódó

Augusztusi előrejelzés

Az Uránusz (Liz Greene)

Szaturnusz – Uránusz trigon

Uránusz a Bikában – beharangozó

Bika Uránusz tranzitok a történelem tükrében

Uránusz a Bikában : vulkánkitörések, földrengések, árvizek

Szaturnusz a Bakban – tematikus oldal

Mélységeink kincsei : Jupiter – Neptun trigon

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!