Újhold a Halakban – 2023

Az újhold a Halak 1°22-án születik meg, hely idő (Bp) szerint 8h 06′-kor. A tizenkettedik jegyként a Halak egy ciklus végével áll kapcsolatban, amely akkor is lezárást jelent, ha ezt valami új születése követi. Halak újholdaknál tehát olyan kezdetekről beszélhetünk, amelyeknél a befejezés, az új létrejöttét megelőző, előkészítő szakasz már- már nagyobb szerepet kap, mint a következő fejezet.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Jelen helyzetben hat bolygó tartózkodik a 12-es házban: a fővilágítók mellett ott a Szaturnusz, a Neptun, a Vénusz és a Jupiter is. Így a jegy analógialáncába tartozó olyan sajátosságok, mint a visszavonulás (rosszabb esetben bezártság), áldozathozatal (rosszabb esetben veszteségek), a felszín alatt munkáló folyamatok a szokásosnál is nagyobb jelentőséget kapnak. Minderről remélhetőleg lesz szó a következő bejegyzésekben. Most  csak pár észrevétel.




Az aszcendens kötelében, de még a 12-es házban levő Jupiter optimizmust, a gondviselésbe vetett hitet sugall, a Merkúrral való szextiljének köszönhetően a megérzések hasznosan kamatozhathatók, titkos támogatók, egyezmények jótékonyan hathatnak ügyekre. A nagyfokú introverzió/kulisszák mögött zajló folyamatok ellenére, a 3-as házas Marssal, az aszcendens urával erős a kapcsolattartásra való törekvés is. (Utazások, párbeszédek, nem teljesen feszültségmentes tárgyalások, egyezkedések, szerződések formájában). A józan, racionális szempontok ezekben nagy szerepet kapnak.

Újhold a Halakban; 2023 február 20 Bp, 8h06

A Halak anaretikus fokán álló Vénusz (amely még aznap átmegy a Kosba) azonban éppenséggel a Merkúr-Uránusz kvadrát felezőpontjában áll, és 2, VII ház ura. Ezért a tranzakciók korántsem kecsegtetnek a remélt haszonnal, sőt kimondottan veszteségesek is lehetnek, a társulások, szövetségek a reméltnél törékenyebbek, váratlan fordulatok, kritikus helyzetek merülhetnek fel. Igyekezettel, az ésszerűség elvei mentén a forgatókönyvek javíthatók.




A Szaturnusz tőszomszédságában, már nem együttállásban, de még mindig hatókörön belül levő fővilágosítók a 12-es házban erőteljes visszafogottságra, lemondásokra, korlátozásokra utalnak. A Hold a IV, 5 ura, a Nap az 5 társura és a 8 ura, a Szaturnusz pedig a X, 11-es házé, a 12-nek pedig a régi ura. Asztrológiában járatosak levonhatják következtetéseiket; én csak annyit írok, hogy a felszabadultság, életöröm nem biztos, hogy ennek az újholdképletnek a sajátossága. Persze, erőfeszítésekkel, tudatosan ápolt kapcsolatokkal, a racionalitás keretei között maradva elérhetők eredmények, de a váratlan törések, eszement ötletekből fakadó károk is benne vannak a pakliban.

Kissé előreszaladva, a március 7-i Szűz telihold-képlet (Bp 13:40) sokkal problémásabb. A Szaturnusz jegyváltását és a tavaszi napéjegyenlőséget megelőző teliholdképletként kimelt jelentősége van.





Kapcsolódó

Februári előrejelzés

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!