Mars-Plútó kvinkunx tranzitként | Frances Sakoian -Louis Acker

Tranzit Mars kvinkunxban a radix Plútóval

A 150°-os kvinkunx nem főfényszög, így hajlamosak lehetünk elbagatellizálni, pedig valójában nem is annyira jelentéktelen. Frances Sakoian és Louis Acker The Inconjunct: Natal and Transiting Aspects című, ímmár klasszikusnak számító  könyvecskéje (2012) a radix és tranzit kvinkunxokkal kapcsolatos tudnivalókat foglalja össze.  A radix Plútót kvinkunxban tranzitáló Marsnál bemutatott dinamikák más Mars-Plútó/Plútó-Mars kvinkunx tranzitoknál is érvényesülnek.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…





Szélsőséges esetekben küzdelmes és igen megerőltető időszakot jelez, az egyén munkáját, egészségét, üzleti és szakmai ügyeit érintő súlyos veszélyek lehetőségét. A szülöttnek kerülnie kell, hogy akaratát ráerőltesse a munkakörnyezetében lévőkre, és másoknak sem szabad engednie, hogy őt kényszerítsék. Óvatosságot kell tanúsítani a munkahelyen, illetve katonai vagy rendészeti környezetben. Az egyén hatalmi játszmákat folytathat , vagy ezek alanyává válhat közös forrásokkal, vállalati ügyekkel, biztosítással, adókkal vagy válással kapcsolatos pénzügyi kérdésekben. Kedvezőtlen időpont a vállalati pénzzel vagy közös forrásokkal kapcsolatos pénzügyi tranzakciók lebonyolítására.

Valószínű, hogy ebben az időszakban erős, érzelmi és egészségügyi vonzataik miatt nehezen kezelhető szexuális vágyak ébrednek. Minden olyan kísérlet, amely mások okkult módszerekkel való manipulálására irányul, valószínűleg veszélyes következményekkel járhat ebben az időszakban.

Ez az időszak fizikai balesetek, konfliktusok és sérülések szempontjából is veszélyes. A tisztességtelen és korrupt ügyletekkel való bármilyen kapcsolat különösen veszélyes következményekkel járhat ebben az időszakban.




A távolodó, Szűz-hatos ház típusú kvinkunx esetében valószínűleg a munkából és az egészségi állapotból eredő veszélyek lesznek elsődleges fontosságúak. Üzleti és szakmai területeken is szükség lesz a bevált módszerek javítására.

A közeledő Skorpió-nyolcas ház típusú kvinkunxot illetően ne feledjük, hogy potenciálisan veszélyes tranzit helyzetről van szó, amely a fontos üzleti ügyeket, sőt magát az életet is fenyegetheti, és amely a legnagyobb körültekintéssel kell kezelendő. Az egyén önző indítékai veszedelmes helyzeteket eredményezhetnek.

A születési képlet Marsával kvinkunxot képező tranzit Plútónak ugyanaz a jelentéstartalma, mint a radix Plútóval kvinkunxba kerülő tranzit Marsnak, azonban sokkal hosszabb ideig tart, munkával, szakmai, pénzügyi, üzleti, katonai vagy rendőrségi ügyekkel kapcsolatos, küzdelmekkel és nehézségekkel járó huzamos időszakot foglal magába. Ez az időszak nem kedvező új projektek vagy nagyobb változások kezdeményezésére.





Forrás:  Frances Sakoian és Louis Acker The Inconjunct: Natal and Transiting Aspects , 89 – 90 old

KépJonatan Pie on Unsplash

Kapcsolódó

A kvinkunx és a Yod

A kvinkunx nem jelentéktelen fényszög!

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!