Zűrzavar, perpatvarok, különös véletlenek, abszurd helyzetek

A Merkúr erőpróbáló fényszögei hatására zűrzavar, különös véletlenek, groteszk helyzetek sorozata jellemezheti a hetet.

A gondolkodási folyamatokkal, beszéddel és a kommunikáció más formáival, utazással, kereskedelemmel kapcsolatban álló bolygó először a Plútóval, aztán az Uránusszal képez nehéz aspektusokat. Minden feszültség és bosszúság, váratlan véletlensorozat ellenére, amit az ilyen fényszögek tartogathatnak, nem árt emlékezetünkbe vésni ezeknek a napoknak a történéseit, ugyanis fontos jelzéseket adhatnak azokról a témákról és életterületekről, amelyekkel később is dolgoznunk kell. A Merkúr szextilje a Jupiterrel sokat tompíthat a dolgok élén, így a humorérzék, rugalmasság, rálátás most is segíthet.



Jóllehet a Merkúr – Plútó együttállás csak január 24/25-én pontosul be, a hatás már a hét elején is érződik. ( 22-én és 23-án a Kosban csörtető Hold Merkúrral, Plútóval, Uránusszal képezett erőpróbáló fényszögei már felizzítják a légkört.) A két bolygó találkozásai esetenként akár „detektív tranzitnak” is nevezhetők, ugyanis ezekben az időszakok ideálisak lehetnek arra, hogy a dolgok mélyére ássunk, választ keresve valamely kérdésre, bizonyos problémák megoldása után kutatva. Akik vonzódnak az olyan önismereti tárgyakhoz, mint az asztrológia vagy a pszichológia, ez a belső labirintusjárás, a mély- analízis időszaka lehet. Miközben azonban eredményes nyomozómunkát végzünk, egymás után tárjuk fel a titkokat, arra is figyelnünk kell, nehogy hátba támadjanak bennünket. A túlzásba vitt / nem megfelelő alanyokra irányuló gyanakvás, paranoia az ilyen fényszögekre jellemző tévút lehet. Az összeesküvések, merényletek, hazugságok, csúsztatások szűkebb- és tágabb környezetünkben is komoly problémákat okozhatnak.

A Merkúr- Plútó tranzitoknak van valami rögeszmés, megszállott jellegük is, gyakran állnak kapcsolatban propagandával, pszichoterrorral, késhegyig menő vitákat jelezhetnek, sodorhatnak olyan embereket utunkba, akik megpróbálják ránk kényszeríteni véleményüket (Persze, nekünk is lehetnek ilyen törekvéseink). A nagyvilágban ez a tranzit szintén ádáz hatalmi játszmákat és az ellenőrzés megszerzéséért folytatott harcokat jelezhet. Jellemző módon a sajtó rendkívül érzékenyen reagál a Merkúr- Plútó tranzitokra, így a szokásosnál is nagyobb kihívást jelent megkülönböztetnünk egymástól a valós információkat azoktól, amelyeket el akarnak velünk hitetni.

Mivel mindkét bolygó a Bakban, a Szaturnusz uralma alatt áll, így bizonyos fokú lelassulás, késedelem is várható, a nézőpontok pedig a szokásosnál jobban bemerevedhetnek, a kommunikáció nehézkessé válhat. (Remélhetőleg a 25-én bepontosuló Merkúr és a Jupiter szextil valamelyest oldja a helyzetet, lehetővé téve, hogy ne csupán hatékonyan, hanem humorral (ennek az önirónia is része), nagyvonalúan és valódi javítási szándékkal képviseljük álláspontunkat. Egyidejűleg érvényesül a január 18-i újholdkor bepontosult Plútó- Jupiter szextil hatása is; ez a segítő fényszög a későbbiekben is kitart.





A Merkúr és az Uránusz január 28-án egzakttá váló kvadrátja a műszaki eszközök, kommunikációs csatornák ilyenkor szinte „kötelező” zavarain kívül más típusú malőröket is tartogathat. (Jóllehet az elmúlt években oly sok felfordulást jelző Uránusz – Plútó kvadrát már nem egzakt, a hatása még mindig érvényesül. A gyorsan mozgó Merkúr ráadásul közvetíti is az impulzusokat, így a befolyás egész héten át kitart). Figyelmünket izgalmas (vagy annak vélt) témák, események és derült égből villámcsapásként kitörő perpatvarok terelhetik el valóban lényeges teendőinkről, az elkalandozás „jutalma” pedig elveszett vagy ellopott, megrongálódott holmik, kisebb-nagyobb balesetek, mulasztások formájában érkezett. Szó sincs róla, szükség van ezekre a megvilágosító felismerésekre, a sors azonban meglehetősen kellemetlen formában hívhatja fel a figyelmet hiányosságainkra és tényleges feladatainkra. (Ez különösen akkor igaz, ha a Bak Merkúr- Plútó együttállás hatására túlságosan mereven ragaszkodunk álláspontunkhoz. A kozmikus tréfamester a szemellenzős, tekintélyelvű mentalitást sem díjazza.)

Az erőpróbáló Merkúr –Uránusz fényszög arra szólít fel, hogy mielőtt elindulnánk az új irányokba, ideje szakítani a régiekkel (ide értve az elavult hagyományokat, viselkedésformákat, nézeteket, kommunikációs mintákat, fejlődésünket már nem szolgáló kapcsolatokat.(A forró fejű, elhirtelenkedett döntések azonban kerülendők: a váratlanul kipattanó veszekedésekre szépséghibáik ellenére is értékes ismeretségek is rámehetnek. A közlekedési balesetek, meghibásodó műszaki (főleg a kommunikáció célját szolgáló) eszközök, az interneten, telefon összeköttetésben adódó üzemzavarok szintén kellemetlen hozadékai lehetnek ennek az erőpróbáló fényszögnek. (Mondani sem kell, hogy a legádázabb ideológiai, világnézeti csaták, propaganda – háborúk, generációk közötti összetűzések, párkapcsolati drámák ezúttal is közösségi média felületein zajlanak. A közösségi médiát egyre jobban jellemző álszent véleménycenzúra továbbra is produkálhat abszurd helyzeteket.)




 

Kép: Jstnptrs (jstnptrs.myportfolio.com)

 

Kapcsolódó:

Január

A saját szerencséd kovácsa: Jupiter – Plútó szextil

Vigyázat, balesetveszély !

Merkúr a Bakban: térjünk a lényegre !

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!