mundánasztrológia

Nemcukiságok-nemcsak Valentin nap apropójából

“Február 16-án, szerdán indíthat támadást Oroszország Ukrajna ellen az amerikai kormány helyzetértékelése szerint, amelyet pénteken megosztott európai szövetségeseivel – jelentette a Der Spiegel című német hírmagazin”. A hír a HVG 2021 február 12-i kiadásában jelent meg, de a teljes mainstream médiában elérhető.

Nem lenne annyira cuki utó-Valentin napi meglepi, és a teliholdakat a pozitív manifesztációkkal összekötők sem biztos, hogy ilyen forgatókönyvre gondoltak. Bár lehet, hogy amennyire beteg elmék, egy harmadik világháborúhoz vezető út jelentős mérföldkövét is egyértelmű pozitívumként értékelnék. (Szégyelljék magukat azok, akik “sötét szemüvegük” miatt hangyányit másképp látják. Vajon nem lehet, hogy éppen ők vonzották be a negativitásukkal?).

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon.

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerint) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

…s ha nagyobb léptékben nézzük a dolgokat, más problémák is jelentkeznének a világban egy fegyveres konfliktus kitörése esetén. Európa és Amerika 1945 óta többé-kevésbé békében él, Magyarország területén utoljára 1956-ban voltak komoly harcok, hozzászoktunk ahhoz, hogy „a háború valahol messze történik”. Igen, de ennek a nagyon viszonylagosan békés állapotnak a hidegháború és a távoli válságok jelentették az árát, a „proxy-háborúk”, tehát világszerte rengeteg számla halmozódott fel, amiket a torzsalkodó államok egy konfliktus esetén – hiszen már nem tét a világbéke – azonnal benyújtanának egymásnak. Izrael és Irán viszonya nem felhőtlen, és akkor még finoman fogalmaztam, Kína és Tajvan relációja pattanásig feszült (ráadásul Tajvan annexiójával Kína hozzájuthatna azokhoz a chipgyártási technológiákhoz, amelyek oly fájóan hiányoznak neki) Észak-Korea a partvonalon feni a rakétáit, a Baltikum közvetlen veszélyben forog, és vele együtt a békéhez szokott Nyugat-Európa is: világméretű káosz bontakozhatna ki, ha most kirobbannának az orosz–ukrán harcok”. Szele Tamás: Döglenek a tyúkok



Nagyon-nagyon szeretném, ha mégis elnapolódna, de a pakliban a rosszabb lehetőségek is benne vannak sajnos.

Miért is?

Mint említettem, hiába ún.”jó” fényszög a Jupiter -Uránusz szextil, hiába van a Mars előnyös helyzetben a Bakban – ld az idei tranzittal foglalkozó bejegyzés-, hiába  az asztrológiai szakácskönyvek szerint szexinek tartott Vénusz-Mars együttállás . (A nem-szakácskönyv típusú asztrológiakönyvek valamivel árnyaltabban fogalmaznak.)

A Plútó- együttálláshoz való közeledésük szintén kétesélyes. Az egyik lehetséges forgatókönyv a hetedhét országra szóló b@szás, de a szintén hetedhét országra szóló ráb@szás ugyanúgy benne van a pakliban. Sőt,lehet, hogy sokkal inkább, úgy is, mint rögeszmésség, megszállottság, szado-mazo párban és kollektíve, kíméletlen húsdaráló.

A kollektív összkép NEM CUKI.

Mundán asztrológiában jártasabbak vessenek egy pillantást a tavaszi napéjegyenlőségig „érvényes” 2021 december 21-i téli napforduló képletre. Nem járatosak kövessék a híreket. Az egymástól eltérő politikai állásponton levő hírcsatornák információit hasonlítsák össze,  pszichológiai  ismeretek, különös tekintettel C.G.Jung munkásságára, a jelenlegi/ közelmúltbeli trendekkel foglalkozó tanulmányok böngészése sem árthat. Megsúgom:  asztrológiai érdeklődés az evilági forrásokból való tájékozódást nem zárja ki. A régi idők asztrológusai, pl akár a legendás William Lilly is – tisztában voltak a politikai, gazdasági mozgásokkal, és ilyen jellegű tájékozottságuk kombinálódott tárgyi tudásukkal. Ez korunkban is célravezetőbb, mint pusztán az “Ákásha krónika” böngészése, bár persze a gondolkoggyá pozitívan agymosásba a  nem feltétlenül pozitív tényanyagot szolgáltató hírekkel való lépéstartás nem fér bele.)




Hogy Mars-Uránusz trigon van? Na és?

Jupiter éve is van, igen. A princípiumra jellemző erősségek és problémák masszívan képviselik tehát magukat. Bővebben : Dawn Bodrogi – A Jupiter és Mr Hyde. Meglátásom szerint az év első felében inkább a dr Jekyll-oldal képviseli magát, bár Neptunnal való, április 12-én bepontosuló konjunkciójakor a Mr Hyde elemek is adottak. Különösen, hogy a nagy ígéretek és látomások hogy finoman fogalmazzak, nem kapcsolódnak szervesen a valósághoz. (Mintha Magyarországon valami választások is lennének április 3-án, melyeket, a kimenetelt: az ígéretek betartására való képtelenséget, a blöfflufi kidurranását követő gazdasági mélyrepülést, a társadalmi feszültségek eszkalálódását – illetően tökmindegy melyik csapat nyer meg. Erről részletesen írtam a 2021-es őszi napéjegyenlőségről, minek ismételném magam ?) Ősszel azonban, amikor a Mars már az Ikrekben tolat, és október 28 után szinte folyamatos kvadrátot képez a Neptunnal, meg az akkor már Halakba visszatért Jupiterrel, egyértelműen Mr Hyde uralja a terepet.

És Szaturnusz-Uránusz kvadrát is van, igen.(Bővebben : ittitt és itt)  Most már tisztes távolban vannak egymástól, de a 14-én Vízöntőbe lépő Merkúr február végén, március elején újra összeköti őket. Ez durranni szokott. A Merkúr szerencsére gyorsan mozog, hamar túl lennénk rajta, de március elejétől a Vénusz és a Mars is a Vízöntőben van már. Ősztől pedig a Szaturnusz – Uránusz kvadrát újra meglehetősen szoros.

Még mindig remélem, hogy van annyi praktikus látásmód a jelenleg még Bakban levő bolygókban, érvényesül annyira a szextilek visszafogó ereje, hogy a háborús forgatókönyvek elkerülhetők legyenek. (Hozzátenném: a szextil a leggyengébb főfényszög. Volt már róla szó többször is, hogy az általuk jelzett lehetőségek megvalósítása tudatos erőfeszítéseket igényel. Sajnos azonban van amikor látszat-erőfeszítésekről van szó, így a megoldás is látszólagos lesz. Mint jelenleg Oroszország és Nyugat viszonyában láthatjuk, a tárgyalásos rendezési kísérletek nem vezettek messze. Hogy valami csoda folytán mégis bekövetkezhet-e áttörés, vagy végképp elgurul a gyógyszer, nem tudom.




Ami bizonyos, hogy Amerika a Plútó – visszatérésével van elfoglalva, az Alvilág Ura február 22-én tér vissza az Egyesült Államok képletben elfoglalt helyére. A tranzit hozadékait tulajdonképpen 2008, a Plútó Bakba lépése óta tanulmányozhatjuk, az utóbbi két évben pedig, ahogy az egzakttá váláshoz közeledik a konjunkció, egyre nehezebben leplezhető az oly sok szinten megnyilvánuló válság ténye. A kollektív elmebajt egy, a horoszkóp Ikrek Marsával változó T kvadrátot képező Neptun-Neptun szembenállás is súlyosbítja. Ezzel a blog számos bejegyzése foglalkozott.

Hogy  adott körülmények között  milyen hatékony válaszlépésekkel  tudná megfékezni Oroszország pszichopata cárját a Biden -kormányzat, ráadásul olyat, ami a Nyugatnak nem fájna  , jó kérdés. Összehangolt titkosszolgálati akciót indít gendersemleges klotyók tömeges megnyitására Oroszország területén? (Félreértés ne essék, alapból Nyugat-párti lennék, azonban a nyugati társadalom kollektív szellemi leépülését tragikusnak tartom. Ahogy azt is, hogy semmi érdemi eszközük nincs az Oroszországhoz, Kínához hasonló monstrumokkal szemben. Ahogy holdudvarukkal szemben sem.)

“A világ államainak élén nem állnak többé államférfiak, a közvélemény élén nem áll már se felelősségteljes, se független sajtó, s érdemleges kritikára képes és hajlandó értelmiség sem létezik, mert a woke-túlérzékenység LMBT-ügyekhez, kulturális kisajátításhoz, strukturális rasszizmushoz, kritikai fajelmélethez és történelmen át húzódó patriarchátushoz tartozó hisztériái macskás gifek módjára zabáltak fel minden értelmet a közélet fórumain. A posztmodern szellem irracionalitása a tőkés világrend válságával egy olyan korban találkozik, melyben a technológia hetente megújul, s melyben a változékony brandek és trendek közt hányódó emberi fajnak naponta kell újrafogalmaznia önmagát, miközben tagjai azt sem tudják, kik is valójában. Ez volt az első világháború gyújtóanyaga – s a kor embere akkor is lebecsülte ennek a veszélyét, pedig sokkal racionálisabb volt, mint a ma élő, konzumidiotizmusban tartott emberiség.” (Hidegháború újratöltve – Puzsér Róbert)

A legtöbb, amiben reménykedni lehet a jelenlegi, még aránylag kiegyensúlyozottnak nevezhető hatásoknál, hogy egyelőre, a vicsorgás, erődemonstráció ellenére sem eszkalálódik a helyzet. A február 16-i telihold és a képletben érvényesülő hatások talán valamivel hangosabb acsargást hoznak, de a vérebek még nem szabadulnak el a láncról. Még nem. A legjobb forgatókönyv esetén.

De akár kitör most az ukrán-orosz háború akár nem, még mindig kimondott mázlisták vagyunk az év második felében érvényesülő befolyásokhoz képest. A későbbi évek trendjeiről már nem is beszélve.

Lesz olyan, és nem is olyan sokára, hogy visszasírjuk a régi szép időket, amikor “csak” a járvány miatti megbetegedések, tömeges elhalálozások, korlátozások, a sokakat sújtó gazdasági implikációk,  a pándémiát meglovagoló államhatalom, a húsbavágó következményektől nem érintett, középosztály/felső középosztálybeli extravertált örökifjú típusoknak önmaguk kellemetlen társasága   jelentették a problémát.




Kapcsolódó

Mars a Bakban – 2022

Februári előrejelzés – 2022

Jessica Davidson : Közelgó asztrológiai ciklusok és tranzitok 2022 – 2032

Kép forrása : Zóna

 

Darklady

Recent Posts

Május – 2024

Májusban jó lehetőségek adódhatnak tető alá hozni dolgokat, végre észbe kapni és egészségesebb irányokba váltani,…

6 nappal ago

Jupiter – Uránusz együttállás | Robert Hand

A személyi horoszkópok Uránuszát érintő Jupiter együttállás, valamint a Jupitert érintő Uránusz együttállás értelmezése tranzithatásként Robert…

3 hét ago

Váratlan látogatók | Jonathan Flanery

Fontos cikk az üstökösök, nóvák és meteorrajok asztrológiai jelentőségéről és értelmezéséről Deborah Houlding oktatóplaformjáról, a…

3 hét ago

Teljes napfogyatkozás a Kosban 2024 : Amerikai Egyesült Államok

Az előző bejegyzés a 2024 április 8-i Kos újhold és teljes napfogyatkozás néhány általános sajátosságára…

1 hónappal ago

Teljes napfogyatkozás a Kosban és az Ördög Üstököse

Néhány általános szempont Az április 8-i Kos újhold egyszersmind teljes napfogyatkozás is, amely a Csendes-óceán…

1 hónappal ago

Április – 2024

A Kos időszakok általában a téli álom végét jelzik. Tele tervekkel, nagy lendülettel, a kanyarokat…

1 hónappal ago

This website uses cookies.