Merkúr a Vízöntőben – tranzitként

Amikor a Merkúr a Vízöntőben jár, az információ áramlás, kommunikáció, gondolkodásmód felgyorsul, innovatívabbá, eredetibbé, egyszersmind személytelenebbé , kötődés -mentesebbé válik. A Bak beszabályozott világa után a Merkúrnak kész felüdülés ez a váltás, hiszen a levegős Vízöntőben szabadon szárnyalhat.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Általános hatásait illetően a Vízöntőben a Merkúr objektivitást, független gondolkodásmódot kölcsönöz. Összeszedetté tesz, kitágítja a perspektívát, új, a megszokottól eltérő összefüggésekbe helyezi a dolgokat. (Szélsőséges esetben az absztrakciók elefántcsonttornyába is elrepíthet, ahonnan aztán igen nehéz lekászálódni). Ez a tranzit kedvező a tudományos, analitikus megközelítésmódot és/vagy gyökeres szemléletváltást igénylő tevékenységeknek.

A figyelem a jövő lehetőségeire, a tervekre irányul. A gondolkodás nyitottabbá válik, így ebben az időszakban vevőkké válhatunk az új eszmékre, készségesebben befogadunk olyasmiket is, amelyeket korábban a fantasztikum tartományaiba soroltunk, könnyebben megy a tanulás, készségesebben próbálunk ki új dolgokat – műszaki cikkeket is beleértve. A felfedezések, technológia, társadalmi kérdések, közösségek, barátok szerepe is felértékelődik.

A Vízöntő levegős jegy, így a logika erősségei közé tartozik. Ez azonban nem jelenti egyszersmind, hogy száraz lenne. Ez az uránikus energiaforma a meglepő, sokkoló, polgárpukkasztó vagy korát megelőző témákkal is összefüggésben áll . Kommunikációs stílusát szellemesség, humorérzék jellemzi, amely kimondottan provokatív, tabudöntögető is lehet. Az abszurd humor sem áll távol tőle.
A jegyre jellemző távolságtartás és független szemléletmód lehetővé teszi, hogy olyasmiket is meglássunk e tranzitok alatt, amely elkerüli mások figyelmét. A Vízöntő Merkúr előítéletmentes és szókimondó. Ez a világos gondolkodásmód azonban esetenként igen ridegnek és személytelennek tűnik, pedig a rosszindulat még akkor is távol áll a Vízöntőtől, ha provokatív stílusával sokszor gyalogol mások lelkivilágába. E rövid tranzit idején gondolataink letisztulnak, ez pedig fontos – bár nem mindig kellemes felismerések birtokába juttathat.

 Jóllehet e tranzit rányithatja a szemünket arra, hogyan is állnak a dolgok valójában, nem minden igazságnak van felszabadító hatása. A Vízöntő egyszersmind fix jegy; így ráadásul az emberek hajlamosabbak mereven ragaszkodni véleményükhöz, különösen ha társadalmi, politikai kérdésekről van szó. Az ilyen időszakokban megszaporodhatnak azok a forradalmi hangulatú eszmecserék, publikációk (beleértve a közösségi média posztjait, kommentjeit is), amelyek sokszor csak önmagáért utasítják el mereven a status quot,

Ilyenkor a szokásosnál is jobban tudják, hogyan kellene egy ideális társadalomnak működnie – és ez persze általában teljesen ellentétes a jelenlegi változattal, a hatályos szabályokkal, törvényekkel, struktúrákkal. Akár jobb, akár baloldali szélsőségekről van szó,  ezek a koncepciók gyakran éppen olyan merevek és életszerűtlenek, mint azok az „ósdi” hagyományok, amelyek ellen lázad. Ez persze általában véve is igaz a Vízöntőben álló bolygókra és/vagy az olyan helyzetekre, időszakokra, születési képletekre, amelyekben más formában érvényesülnek erőteljesen az uránuszi hatások.Mivel a napokban újra tömegesen kellett jelentenem és letiltanom a nemkívánatos kommentelőket és privátban rámírogatókat,  ennél az egyébként nem mundánasztrológiai posztnál is szükségesnek találom leszögezni:

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre is érvényes) :

A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. 

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerint) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

Ez az Uránusz uralma alatt jegy teli van különös ellentmondásokkal :

  • lázadó szellemű, forradalmat akar, de egy bizonyos módon akar forradalmat csinálni
  • független, elfogulatlan álláspontot képvisel, nem kötődik – de oly mértékben nem hajlandó tudomást venni a számára teljesen értéktelennek tartott múltról, hogy az időnként szőnyeg alá söprésként hat. ( Felesleges hozzátenni, hogy az ilyenkor az árnyékból tör rá, hátulról ragadja meg, olyan témák, helyzetek, személyek formájában „jelentkezik be”, amelyekkel – akikkel kénytelen- kelletlen foglalkoznia kell. Ugyanez vonatkozik az általa szintén nem valami sokra tartott emóciókra)
  • a közjót mindennél előbbre valónak tartja, de jóformán érzéketlen az egyéni igények és szükségletek iránt. A személyes tűréshatárral sincs tisztában, ezért az emberiség javát szolgáló igazságait oly módon képes kinyilatkoztatni, hogy azzal teljesen padlóra küldheti a másikat.
  • a szabadság és a tolerancia eszméjét hirdeti ugyan, de diszharmonikus változata se disztingválni sem az árnyalatokat megvizsgálni nem hajlandó, (rosszabb esetben nem is képes) így e mottókkal éppenséggel olyan trendeket is támogathat, amelyek éles ellentétben állnak ezekkel az egyébként nemes eszmékkel.

Vízöntő Merkúr – tranzitok idején a friss levegő, levegőzés a szó fizikai értelmében is fontossá válik: bár javában tart még a hideg, a begubózós Bak időszak után szívesebben megyünk ki a szabadba. A hosszú séták, téli sportok kifejezetten jót tehetnek.

Kapcsolódó

Az Uránusz (Liz Greene)

A Vízöntő (Liz Greene)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!