Jupiter-Uránusz szextil | Robert Hand

 

A személyi horoszkópok Uránuszát érintő Jupiter szextil, valamint a Jupitert érintő Uránusz szextil értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living  ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?  Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kiveséznikomment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Jupiter -Uránusz szextil

A Jupiter 11 év 315 nap alatt kerüli meg az ekliptikát. Nagyjából egy évet tölt egy – egy jegyben. Tranzitjai általában  három hetet – egy hónapot  tartanak, de tolatása miatt az adott jegyben való tartózkodása során többször is fényszöget képezhet a radix bolygóval. Először amikor direktben halad, majd amikor tolat, aztán amikor megint direktben halad. A hatás az aspektus  bepontosulása előtti és az azt követő héten a legintenzívebb.

Ebben az időszakban arra vágysz, hogy pozitív változásokat eszközölj életedben, amelyek révén nagyobb tudásra és több tapasztalatra tehetsz szert. Bár e tranzit energiája általában nem bomlasztó, türelmetlenné tesz a szokványos korlátokkal szemben, amelyek között egyébként élsz. Valószínűleg megpróbálsz majd változtatásokat eszközölni közvetlen környezetedben, hogy kezeld ezt a türelmetlenséget. Az is lehetséges, hogy a változások többé-kevésbé spontán módon, következnek be, kevés erőfeszítést követelve a részedről.

Mentális szempontból nagyon izgalmas lehet ez a tranzit. Vonzódsz a pozitív értelemben kihívást jelentő új ötletekhez. Nemcsak fogékony vagy rájuk, de a szokásosnál könnyebben meg is ragadod őket. E befolyás alatt gyakran vagy képes megoldani az életedben felmerülő nehéz problémákat, mert új szemszögből közelítheted meg őket. Érdeklődést mutathatsz a tudomány vagy más műszaki területek iránt.
A társadalmi reform egy másik olyan terület, amelyhez vonzódhatsz, mivel már nem érzed megfelelőnek a régi megoldásokat. E tranzit azonban rendszerint nem olyan kényszeres forradalmi szellemben fejeződik ki, mint a többi Jupiter-Uránusz-kombináció.

A társadalmi reform egy másik olyan terület, amelyhez vonzódhatsz, mivel már nem érzed megfelelőnek a régi megoldásokat. E tranzit azonban rendszerint nem olyan kényszeres forradalmi szellemben fejeződik ki, mint a többi Jupiter-Uránusz-kombináció.

Váratlan lehetőségek adódhatnak, mint például egy meglepő pénzügyi nyereség vagy egy hirtelen munkahelyi előléptetés, amelynek köszönhetően az eddigieknél jóval többet érhetsz el. Ez a tranzit pénzügyi vállalására is csábíthat, például spekulációkkal vagy szerencsejáték formájában.

Tágabb értelemben nehéz pontosan megmondani, hogy mire számíthatsz ennél a tranzitnál, mert az Uránusz természete annyira kiszámíthatatlan, akár születési képletbeli pozícióról, akár tranzitjáról van szó.

De olyan események várhatók, amelyek lényegesen megváltoztatják a közeljövőre vonatkozó terveidet, és arra is számíthatsz, hogy ez kedvező változás lesz. A közeljövőd valószínűleg sokkal több lehetőséget rejt magában, mint az most látszik.

Robert Hand : Planets in Transit,  298-299 old

Figyelem ! A tranzitok fontossága és minősége a személyi horoszkóp adottságain és a párhuzamosan érvényesülő többi tranziton kívül az egyidejűleg érvényesülő direkcióktól függ. Ezek szintén ugyanolyan egyén -specifikusak, mint az újlenyomat. Azt pedig egy pillanatra se felejtsük el, hogy a tradicionális asztrológiában először direkciókat nézünk, a tranzitokat ezek kiegészítéseként, velük összefüggésben értékeljük. Klasszikus asztrológia esetében szintén ez a helyzet, de még ha egyes iskolák előnyben is részestíjük is a tranzitot, a direkció legalább annyit nyom a latban, a kettő együtt értékelendő. Az említett, együttesen érvényesülő hatások komplex rendszert alkotnak. Ez kizárólag horoszkópelemzés keretén belül értelmezhető, nem pedig szakácskönyvszerűen összeollózott „receptek segítségével, “ránézésre”. Értelemszerű, hogy a lassú mozgású bolygók tranzitjai sokkal jelentősebbek , mint a gyorsabbaké.

Uránusz – Jupiter szextil

Általános tudnivalók az Uránusz – tranzitokról : Gondolatok egy Uránusz – tranzitról (Bil Tierney)

E tranzit alatt számos lehetőséged adódik a látóköröd tágítására és a tapasztalataid bővítésére. Ezek többfelől is érkezhetnek, de valamennyiük révén többet érthetsz meg életedből, és láthatod, miként illeszkedik az univerzum általános mintázatába.

Egyik megnyilvánulási formája egy hirtelen adódó tanulmányi lehetőség, bár nem feltétlenül a szokásos iskolai vagy főiskolai keretek között. E tranzit sokféle oktatási tapasztalatot foglalhat magában. Például tanulmányozni kezdheted az asztrológiát vagy az elme kitágításának és az önismeretnek más okkult technikáit.

Ez a tranzit utazási lehetőséget is kínálhat, de mint minden utazást jelző Uránusz-tranzit esetében, itt is inkább izgalmas, semmint pihentető kiruccanásra kell számítani. Utazásaid során néhány, az életről alkotott, dédelgetett elképzelésed felborulhat, de valószínűleg nem túl túlságosan zavaró módon. Ennek a tranzitnak egyik hatása abban áll, hogy nézeteid megváltoztatására késztet, hogy új és gazdagabb módon tapasztalhasd meg az életet.
Ez a tranzit váratlan szerencsét hozhat. A kockázatvállalás ebben az időszakban kifizetődő lehet, és a nagy dobások is sikerülhetnek. De ne vegyétek magától értetődőnek a szerencséteket, mert ez a tranzit végül elmúlik, és a jövőben nem biztos, hogy ekkora mázlitok lesz. Ha pusztán hátradőlsz, és hagyod, hogy ez a tranzit különösebb erőfeszítés nélkül hozzon neked eredményeket, ezzel visszaélsz a tranzit kreatív lehetőségeivel. Valójában minden “szerencsés” áttörést meg kell vizsgálnod, hogy kiderítsd mit taníthat neked az univerzum működéséről, és hogyan használhatod ki ezt a lehetőséget. Minden egyes szerencsés fordulat rávilágíthat, miként fogadtad el feleslegesen a múltban rád kényszerített korlátokat.

E tranzit két legfontosabb hozadéka a személyes fejlődés és a megnövekedett cselekvési szabadság, amennyiben élsz a lehetőséggel, hogy tanulási tapasztalatként használd fel. A legtöbb ember felismeri, hogy a nehéz idők tanulságosak lehetnek, de nehezebb felismerni, hogy a kedvező időszakokból is lehet tanulni.

Robert Hand : Planets in Transit,  399 old
Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.

 
Kapcsolódó

Erőpróbáló Jupiter – Uránusz fényszögek a horoszkópban

A Jupiter, a kilences ház és a Nyilas

A Jupiter és Mr Hyde (Dawn Bodrogi)

Uránusz tranzitok  Bil Tierney)

Jupiter- Uránusz /Uránusz – Jupiter trigon tranzitként

Jupiter – Uránusz/Uránusz – Jupiter kvadrát tranzitként

Ajánlott szerzők : Robert Hand

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!