A Vénusz direktbe vált

A Vénusz november 16-án, a Mérleg 25°14′-en vált direkt stacionáriusba. Ez sokak számára jelent megkönnyebbülést. Jóllehet még át kell haladnunk néhány hullámvölgyön, regenerációra, gyógyulásra és újrakezdésre is van esély. Persze a tartós helyrejövetelhez az elmúlt időszak tanulságainak levonása, valamint felismeréseink gyakorlatba ültetése is nélkülözhetetlen.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

A Vénusz november 16-án, a Mérleg 25°14′-en vált direkt stacionáriusba, a Via Combusta két legjobb indulatú állócsillaga, a Spica és az Arcturus szomszédságában.

Spica(Mérleg 24°05) „csillogó, vöröses fehér kettős csillag a Szűzgabona csokrában. Ptolemaeus szerint Vénusz és Mars, Alvidas szerint Vénusz, Jupiter, Merkúr jellegű. Sikert, ismertséget, gazdagságot, a művészet és a tudomány szeretetét, gátlástalanságot, terméketlenséget és ártatlanokkal szembeni igazságtalanságot hoz. Vénusszal együtt állva hasznos női támogatókat (rosszabb esetben nők kihasználását), társadalmi sikereket, egyszersmind saját nembéli, hamis barátokat is jelezhet.” Vivian Robson: Állócsillagok, 144 old)

Az Arcturus (Mérleg 24°29) aranyszínű csillag a Bootes jobb lábán. Mars – Jupiter természetű, és hírhedt arról, hogy „erőszakkal érvényesíti igazát.”Ptolemaios szerint Mars és Jupiter, Alvidas szerint Vénusz – Merkúr természetű. Gazdagságot, becsületet, nagy hírnevet, céltudatosságot hoz, hajóút vagy utazás révén. Vivianne Robson azonban arra is figyelmeztet, hogy ez a hatás hosszú távon inkább kártékony, bár a hozzá társítható dolgok általában szerencsésen, jól indulnak. Vénusszal együtt állva: népszerűséget, sok barátot, nagyvonalúságot, egyszersmind pazarlásra való hajlamot is ad. (Vivianne Robson 96 -97 old)





Azonban, mint az előző bejegyzésben már szó volt róla, ez az irány- váltás nem jelenti automatikusan azt, hogy a dolgok visszaállnak a régi kerékvágásba, hiszen a Merkúr még ugyanaznap hátraarcot vág. Ez nagyon ritka egybeesés, érdemes odafigyelni rá. Az üzenet a személyi horoszkóp adottságaitól függően mindenkinél más és más, de azért vannak általánosabban érvényes jelzések is. A Vénusz direkt stacionáriusba váltásával a princípiumhoz társítható témák (nem csupán a párkapcsolatok, hanem általában véve is a társulások, érzelmi döntések, pénzügyek, értékrend váltás, prioritások megállapítása, stb) kimozdulhat a holtpontról.

Csakhogy idén ez korántsem azt jelenti, hogy december elején, amint a Vénusz kilép a retrográd árnyékból, már körvonalazódik is a megoldás. A Merkúr ugyanis néhány órával az után, hogy a Vénusz direktbe váltott, a Nyilas 13°29′-án hátraarcot vág. Tolatása december 6-ig tart, a retrográd árnyékból december 24-én lép ki. Ez önmagában is arra utal, hogy bőven maradt még átgondolni való, a továbblépéshez befejezetlen ügyeket kell lezárni, el kell végezni az utolsó simításokat, stb. A fontossági sorrend megállapítása és a helyzetek átlátása azonban a szokásosnál több nehézséggel zajlik.

A Nyilasban ugyanis a Merkúr száműzetésben van, ráadásul még erőpróbáló fényszöget is képez a Halakban uralomban levő Neptunnal. Durván számolva, ez a hatás november 12 – 21 között érződik, de november 15 – 19 között a legerősebb. (A fényszög majd csak december 24-én lesz egzakt, amikor a Merkúr kilép a retrográd árnyékból – de az egy másik poszt).




 

Kapcsolódó

Novemberi előrejelzés

Mielőtt letisztulna a kép, a helyzet még zavarosabbá válik

Aphrodité a tükörbe néz

Valóban szereted magad?

Retrográd Merkúr – általános tudnivalók

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!