Merkúr az Oroszlánban

Az alábbiak nem csak tranzitként érvényesek, hanem abban az esetben is, amikor a Merkúr a személyi horoszkópban áll ebben a jegyben. A megnyilvánulási mód minden esetben a képlet egyéni tulajdonságaitól függ.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Míg a Merkúr az Oroszlánban halad, kreatívan, inspiráltan, fantáziadúsan, szenvedélyesen fejezzük ki gondolatainkat. A kommunikációs stílus merészebbé, lendületesebbé és közvetlenebbé válik. Az információcsere nem nevezhető kimondottan tárgyilagosnak ; a mondanivalót pátosz, drámaiság hatja át. A teatrális elemek célja, hogy hatást keltsenek, felhívják a figyelmet a beszélő kiválóságára és/vagy a helyzet/ téma különleges mivoltára . Rosszabb esetben a tényszerűséget teljes mértékben háttérbe szoríthatja a hatáskeltés, a hangerő, a megalapozott ellenérveket pedig tekintélyelvű visszavágás, a vitapartner durva ledorongolása váltja fel.



Természetesen abban, hogy kicsit fel akarjuk hívni magunkra – vagy, ami még jobb, alkotásainkra a figyelmet – még nincs semmi rossz. Ez a tranzit igen kedvező, ha előtérbe akarjuk állítani személyiségünket vagy életünknek azt a területét, amelyet érint. Jó hatással van a kreatív tevékenységekre, előadók, művészek, marketingesek sokat hozhatnak ki belőle (persze, mint mindig, ez attól is függ, hogyan kapcsolódik a személyi horoszkóp többi területéhez.) A problémák akkor kezdődnek, amikor a csinnadratta olcsó hatáskeltéssé silányul, a minőséget díszletek, a tényleges teljesítményt pózok helyettesítik. Fennáll annak is a veszélye, hogy az alkalmazott marketingfogások jobbak, mint maga a termék, amelyet el akarnak adni, a valós értéknél pedig nagyságrendekkel többet fizethetünk. (Ilyesmi átvitt értelemben is előfordulhat)

Nem annyira jó ez a tranzit akkor sem, ha kompromisszumra van szükség. Az Oroszlán fix minőségű jegy, így elképzeléseihez akkor is makacsul ragaszkodik, ha azok nem állják ki a valóság próbáját. Erre az apróságra azonban csak óvatosan hívjuk fel a figyelmet, mert dühödt bömbölésre számíthatunk. Mi magunk is rosszabbul kezelhetjük a kritikát, mint általában. Mivel az Oroszlán kedveli a rivaldafényt, túl sok diszkrécióra ne számítsunk. Amennyiben a Merkúr  Oroszlánban való tranzitjával egy időben diszharmonikus hatások is érvényesülnek, kellemetlen titkok is napvilágra kerülhetnek ebben az időszakban.



Kapcsolódó

Az Oroszlán (Liz Greene)

A tűz elem és a tüzes típus

Tüzes jegyek : az éltető konfliktus

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!