Retrográd Szaturnusz a horoszkópban és tranzitként

A Szaturnusz a Karma Ura az asztrológiában. Retrográd mozgásának időszaka az az időszak, amikor a karma beérik. Így a tolató Szaturnusz dupla adag karmát jelent. A karma nagyon is valóságos energiaforma. A Szaturnuszhoz hasonlóan szoros kapcsolatban van az idővel. A múlt, a jelen és a jövő eggyé olvad. Ha a múltban rosszat tettél, valamely elrendeltetett időpontban történik veled valami, ami megtanít neked egy leckét. Ha jót cselekedtél a múltban, egy előre elrendeltetett időpontban valamilyen úton megkapod a jutalmad jótetteidért. A Szaturnusz tolatásának időszakában a karma annak a függvénye, milyen mértékben vállaltál a múltban felelősséget tetteidért. (Jamie Partridge cikke)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem  🙂  Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A retrográd Szaturnusz jelentéstartalma a születési képletben

Születési képletben a retrográd Szaturnusz azt jelenti, hogy a szülöttnek előző életében gondot okozott az önfegyelem és a felelősségvállalás. Betegséged miatt, éretlenségből vagy tiszteletlenségből talán elhanyagoltad a gondoskodást szeretteidről. Talán nem teremtettél magadnak olyan egzisztenciát, hogy támogasd szüleidet vagy cserbenhagytad partneredet és gyerekeidet. Azért, hogy karmikus adósságodat visszafizesd és elsajátítsd a leckéket, hogy ne kelljen újra keresztülmenned ezen a nehéz cikluson, ebben az életben új tanulnivaló vár rád és fokozott erőfeszítéseket kell tenned. (Ford megj: Az előző életekkel kapcsolatos asztrológiai állításokat kezeljük fenntartásokkal, egy fajta munkahipotézisként. Bővebben: A reinkarnációs asztrológia kritikus felülvizsgálata – Glenn Perry)

A retrográd Szaturnusz jegy –és házhelyzete, fényszögei mutatják azokat a személyiségvonásokat, magatartásformákat, melyek fejlesztésére fokozott figyelmet kell fordítanunk. A harmonikus szaturnuszi alkat fegyelmezett, felelősségérzet hatja át, állhatatos, tiszteletteljes és megbízható. Az egészséges Szaturnusz – típus szorgalmas és elkötelezett. A cél az, hogy úgy fizikailag és érzelmileg elég erős légy ahhoz, hogy elviseld az élet megpróbáltatásait, felelősséget vállalj magadért és családodért.

A retrográd Szaturnusz a képletben szomorúságra, depresszióra, magányra, fáradtságra vagy a motiváció hiányára utalhat. A szülőkkel vagy az autoritásfigurákkal szembeni tiszteletlenség visszahúzó erőt jelenthet. Bármi fékezi is produktivitásodat, a retrográd Szaturnusz ráirányítja a figyelmed. Ez akár több inkarnáción keresztül is olyan visszatérő probléma lehetett, amely akadályozta sikeredet. Mindaddig, míg meg nem tanulod kezelni őket, ennek az életterületnek a problematikus mivoltát hangsúlyozzák bizonyos események vagy párkapcsolatok is, különösen a Szaturnusz tolatásának időszakaiban.



A retrográd Szaturnusz jelentéstartalma tranzitként

A Szaturnusz retrográd tranzitja szabályos, tizenkét havonta bekövetkező ciklus, nagyjából négy és fél hónapon át tart és az állatövnek 6 -7 fokát öleli fel. A retrográd Szaturnusz tranzitja valamilyen értelemben a korlátozottság, behatároltság időszakát jelenti, amelyet szorongás és félelem hat át. Az előző hónapok alatt, mióta a Szaturnusz a retrográd zónába lépett, bizonyos kötelességeidet és felelősségeidet érintő témákkal kellett foglalkoznod, amelyek a tőled függő személyekkel és karriereddel is kapcsolatban vannak.

A retrográd Szaturnusz azt jelenti, hogy a felelősségvállalás bármely területéről legyen is szó, ez olyan fontossággal bír, hogy külön időt kell fordítanod arra, hogy kezedbe vedd a dolgokat és meggyőződj arról, hogy minden rendben van, mielőtt továbblépnél. Próbatételekkel is szembesülhetsz, hogy biztosan felkészülhess a többlet felelősség vállalására. Meglehet, a leckék, amelyeket meg kell tanulnod kemények, de hasznukat veszed majd.

Másfelől azonban megtörténhet, hogy olyan negatív szaturnuszi magatartásformák uralkodnak el rajtad, mint a szomorúság vagy a gátlásosság. Ebben az esetben a Szaturnusz tolatásának hónapjai lehetőséget adnak arra, hogy felismerd és beismerd a problémát. A dolgok oly mértékben kicsúszhatnak az ellenőrzés alól, hogy külső beavatkozás szükséges vagy valamilyen drasztikus eseménynek kell bekövetkeznie ahhoz, hogy kizökkentsenek depressziódból vagy elszigeteltségedből.

Mire a Szaturnusz direkt stacionáriusba vált, már dűlőre kell jutnod a fontos dolgokkal és fel kell készülnöd a következő szakaszra. A Szaturnusz haladásának a direkt fázistól a retrográd zóna elhagyásáig számított, harmadik és utolsó retrográd szakaszában az összeszedettség és a motiváció produktivitást, eredményeket és elismerést hoz.



A szerzőről

Jamie Partridge Ausztráliában élő asztrológus. 1968 szeptember 21-én született, bőséges élettapasztalattal rendelkezik, egészségügyi dolgozótól kezdve a farmi gazdálkodásig sok mindent kipróbált. Szűz stelliumának köszönhetően, miközben az égbolt titkait kutatja, tisztában van az anyagi világ realitásaival is. Ez cikkeiből is kitűnik. Az asztrológia iránt 29 éves korában, nem sokkal Szaturnusz – visszatérése előtt kezdett el érdeklődni, azt követően, hogy egy könyvesboltban „véletlenül” épp élethelyzeteivel rezonáló könyvek kerültek a kezébe. „Azt hiszem, tudat alatt választ szerettem volna találni arra, miért ennyire eseménydús és végzetszerű az életem mostanában” – ismerte fel később.

2009- ben, akkori házastársával, a szintén asztrológus Marina Macarioval közösen írták a Funkastrology blogot, amelynek nevét később DarkstarAstrology-ra  változtatták. (Az Asztropresszen is található néhány fordítás az oldalról). Jamie 2013-ban, válásukat követően indította el saját honlapját, az Astrology Kinget. Sajnálatos módon, egészségi állapota miatt már kevesebbet ír, de blogján rengeteg igényes cikk található – angolul értőknek ajánlom. Állócsillagokról, fényszögekről szóló írásai nagyon színvonalasak.



Kapcsolódó

A Szaturnusz tanításai az akarattalan kihívásról

A Mester visszatekint és értékel (általános tudnivalók a retrográd Szaturnuszról)

A Szaturnusz princípiuma és a depresszió

Szaturnusz a Bakban – tematikus oldal

Szaturnusz visszatérések – tematikus oldal

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!