Merkúr a Vízöntőben – tranzitként

Amikor a Merkúr a Vízöntőben jár, az információ áramlás, kommunikáció, gondolkodásmód felgyorsul, innovatívabbá, eredetibbé, egyszersmind személytelenebbé , kötődés -mentesebbé válik. A Bak beszabályozott világa után a Merkúrnak kész felüdülés ez a váltás, hiszen a levegős Vízöntőben szabadon szárnyalhat.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Általános hatásait illetően a Vízöntőben a Merkúr objektivitást, független gondolkodásmódot kölcsönöz. Összeszedetté tesz, kitágítja a perspektívát, új, a megszokottól eltérő összefüggésekbe helyezi a dolgokat. (Szélsőséges esetben az absztrakciók elefántcsonttornyába is elrepíthet, ahonnan aztán igen nehéz lekászálódni). Ez a tranzit kedvező a tudományos, analitikus megközelítésmódot és/vagy gyökeres szemléletváltást igénylő tevékenységeknek.

A figyelem a jövő lehetőségeire, a tervekre irányul. A gondolkodás nyitottabbá válik, így ebben az időszakban vevőkké válhatunk az új eszmékre, készségesebben befogadunk olyasmiket is, amelyeket korábban a fantasztikum tartományaiba soroltunk, könnyebben megy a tanulás, készségesebben próbálunk ki új dolgokat – műszaki cikkeket is beleértve. A felfedezések, technológia, társadalmi kérdések, közösségek, barátok szerepe is felértékelődik.

A Vízöntő levegős jegy, így a logika erősségei közé tartozik. Ez azonban nem jelenti egyszersmind, hogy száraz lenne. Ez az uránikus energiaforma a meglepő, sokkoló, polgárpukkasztó vagy korát megelőző témákkal is összefüggésben áll . Kommunikációs stílusát szellemesség, humorérzék jellemzi, amely kimondottan provokatív, tabudöntögető is lehet. Az abszurd humor sem áll távol tőle.




A jegyre jellemző távolságtartás és független szemléletmód lehetővé teszi, hogy olyasmiket is meglássunk e tranzitok alatt, amely elkerüli mások figyelmét. A Vízöntő Merkúr előítéletmentes és szókimondó. Ez a világos gondolkodásmód azonban esetenként igen ridegnek és személytelennek tűnik, pedig a rosszindulat még akkor is távol áll a Vízöntőtől, ha provokatív stílusával sokszor gyalogol mások lelkivilágába. E rövid tranzit idején gondolataink letisztulnak, ez pedig fontos – bár nem mindig kellemes felismerések birtokába juttathat.

 Jóllehet e tranzit rányithatja a szemünket arra, hogyan is állnak a dolgok valójában, nem minden igazságnak van felszabadító hatása. A Vízöntő egyszersmind fix jegy; így ráadásul az emberek hajlamosabbak mereven ragaszkodni véleményükhöz, különösen ha társadalmi, politikai kérdésekről van szó. Az ilyen időszakokban megszaporodhatnak azok a forradalmi hangulatú eszmecserék, publikációk (beleértve a közösségi média posztjait, kommentjeit is), amelyek sokszor csak önmagáért utasítják el mereven a status quot,

Ilyenkor a szokásosnál is jobban tudják, hogyan kellene egy ideális társadalomnak működnie – és ez persze általában teljesen ellentétes a jelenlegi változattal, a hatályos szabályokkal, törvényekkel, struktúrákkal. Akár jobb, akár baloldali szélsőségekről van szó,  ezek a koncepciók gyakran éppen olyan merevek és életszerűtlenek, mint azok az „ósdi” hagyományok, amelyek ellen lázad. Ez persze általában véve is igaz a Vízöntőben álló bolygókra és/vagy az olyan helyzetekre, időszakokra, születési képletekre, amelyekben más formában érvényesülnek erőteljesen az uránuszi hatások.



Ez az Uránusz uralma alatt jegy teli van különös ellentmondásokkal :

  • lázadó szellemű, forradalmat akar, de egy bizonyos módon akar forradalmat csinálni
  • független, elfogulatlan álláspontot képvisel, nem kötődik – de oly mértékben nem hajlandó tudomást venni a számára teljesen értéktelennek tartott múltról, hogy az időnként szőnyeg alá söprésként hat. ( Felesleges hozzátenni, hogy az ilyenkor az árnyékból tör rá, hátulról ragadja meg, olyan témák, helyzetek, személyek formájában „jelentkezik be”, amelyekkel – akikkel kénytelen- kelletlen foglalkoznia kell. Ugyanez vonatkozik az általa szintén nem valami sokra tartott emóciókra)
  • a közjót mindennél előbbre valónak tartja, de jóformán érzéketlen az egyéni igények és szükségletek iránt. A személyes tűréshatárral sincs tisztában, ezért az emberiség javát szolgáló igazságait oly módon képes kinyilatkoztatni, hogy azzal teljesen padlóra küldheti a másikat.
  • a szabadság és a tolerancia eszméjét hirdeti ugyan, de diszharmonikus változata se disztingválni sem az árnyalatokat megvizsgálni nem hajlandó, (rosszabb esetben nem is képes) így e mottókkal éppenséggel olyan trendeket is támogathat, amelyek éles ellentétben állnak ezekkel az egyébként nemes eszmékkel.

Vízöntő Merkúr – tranzitok idején a friss levegő, levegőzés a szó fizikai értelmében is fontossá válik: bár javában tart még a hideg, a begubózós Bak időszak után szívesebben megyünk ki a szabadba. A hosszú séták, téli sportok kifejezetten jót tehetnek.





Kapcsolódó

Az Uránusz (Liz Greene)

A Vízöntő (Liz Greene)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!