A neptuni problémák kezelése

Akiknek születési képletében a Neptun fontos szerepet játszik, igen intenzíven tapasztalják meg ezt az őselvet és a vele kapcsolatban álló archetípust. [Pl. fő fényszöget (együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás) képez személyi bolygóikkal vagy horoszkóptengelyeikkel, I. házban áll, egy bolygóhalmozódás (stellium) része, erőpróbáló fényszögben (bizonyos típusú együttállások, félkvadrát, kvadrát, kvinkunx, szembenállás) ] Részletek következnek az Empowering Astrology blog túlélési útmutatójából, saját észrevételeimmel kiegészítve.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Neptun egyebek mellett az illúziók, a valóság elöli menekvés, az áldozatok és a megmentők bolygója, így az alacsonyabb megélési szintjeitől a megváltottabbak felé vezető út nem mindig kéjutazás. Sokkal inkább nevezném az élet ködös tájain keresztül való vándorlásnak, amely tele van kanyargós útvesztőkkel, latyakos ösvényekkel. Azon töprengsz, miért botlasz mindig vesztesekbe? Miért tűnnek el folyamatosan az emberek az életedből ? Miért érzed folyton, hogy neked kell a megmentő vagy az áldozat szerepét játszanod ? Miért marcangol a bűntudat, ha nemet kell mondanod? A megoldások nem mindig világosak, de tarts velem, találjuk ki együtt, hogyan dolgozhatunk a neptuni témákkal oly módon, hogy azok ne ellenünk dolgozzanak !

Figyelem: az itt írtak hasznos szempontokat adhatnak, de nem jelentenek azonnali és automatikus megoldásokat, főleg egy nehezen kezelhető Neptun esetén nem. (Egyébként, mint a Mire jók, egyáltalán jók-e valamire az asztrológiai receptek c bejegyzésben már részletesen szó volt róla, egyetlen “recept” sem alkalmazható automatikusan)  Én nyilván saját tapasztalataim alapján beszélek, de tudnotok kell, hogy a Neptun/a Halak/12 ház princípiumával való kapcsolatom ugyanannyi változáson és fejlődésen megy át, mint a tiétek. És akiknek valóban meggyűlt a bajuk a Neptun árnyoldalaival, felesleges magyarázni: az effajta tanácsokat könnyebb osztogatni, mint alkalmazni. (Akik még teljesebb képet akarnak kapni a témáról, olvassák el Bill Tierney: Alive and Well with Neptune (Békességben a Neptunnal), Liz Greene – The Astrological Neptune and the Quest for Redemption ( A Neptun az asztrológiában és a megváltás keresése) című könyveit. Ismét két olyan alapkönyvről van szó, amely magyarul nem érhető el)



Amiket azonnal abba kell hagynod

Módosult tudatállapot - megváltatlan szinten
Módosult tudatállapot – megváltatlan szinten

A tudatmódosító szerek fogyasztását. Utálom elrontani a bulit, de a Neptun hiperérzékennyé tesz, különösen ha fényszöget képez Napoddal, Holdaddal, aszcendenseddel vagy Halak aszcendensed van. E neptuni koktélok különösen érzékennyé tesznek az ilyenfajta méreganyagokra; fogyasztásuk lélektani értelemben olyan, mint ha úgy utaznál vakációra, hogy tárva-nyitva hagyod lakásod ajtóit és ablakait. Ezeket a szereket rendszerint azért fogyasztják, hogy eltávolítsák a fizikai és az asztrális tartományok közötti fátylat, és újra összekössenek az Ősforrással. De ennek vannak egészségesebb módjai is, pl. a meditáció.

A megmentő szerepet. Mindig te mented meg a fészkéből kiesett madárfiókát ? A szeretőidet ? A barátaidat ? Az emberiséget ? Az egészséges dózisú segítőkészség nagyon dicséretes, de ha túlzásba viszed, csak megerősít a mártírszerepben és egyensúly-eltolódásokat eredményez kapcsolataidban. A saját érdekedben állítsd le magad sürgősen, különben tényleg a keresztfán kötsz ki!

Az áldozat – szerepet. Áldozatok nincsenek. Mindent közösen alkotunk. Szóval ismerd fel a helyzet kialakulásában játszott szerepedet, akkor is, ha ez nem éppen kellemes.

Az egóból adást. Ez valamivel trükkösebb. Ha ismétlődő tapasztalatod, hogy mindig csak te adsz, de soha nem kapsz semmit, kérdőjelezd meg motivációidat. Azért adsz, mert szeretnél elismerést kapni önzetlen gesztusaidért? Azért adsz, hogy fontosnak érezhesd magad ? Mert megerősítéseket szeretnél ? Mert elvárásaid vannak ? (Magadnak se hazudj: mindenkinek vannak elvárásai). Ilyenkor a Neptun árnyéka működik, és minden egyes alkalommal, amikor így teszel, újabb csalódásra programozod magad.

Azt, hogy bűntudatból teszel valamit. Ha csak azért teszel valamit, mert bűntudatod van, soha nem tesznek majd boldoggá eredményeid.

Azt, hogy mindenre nyitott vagy. A Halakkal a Szűz áll szemben. Ez a jegy a megkülönböztetés bölcsességére tanít bennünket. Sajátítsd el alaposan a leckét.



Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Amiket azonnal el kell kezdened

Kedvenc Padmaszambhava – szobrom. Guru Rinpocse vagy Padmaszambhava az indotibeti mitológia egyik emblematikus alakja. egyebek mellett az álomjógában, a köztes-lét (Bardo) állapotaiban alkalmazandó gyakorlatokban fontos szerepet játszik. A Tibeti Halottaskönyv mitikus szerzője.

Mondj nemet. A hangsúlyos Neptunnal rendelkezőknek általában problémát okoz nemet mondani. Úgy érzik, hogy ha nemet mondanak, cserben hagynak valakit, csalódást okoznak az adott személynek. Ez aztán megtartja őket a mártír – szerepben és tetteiket továbbra is bűntudat fogja vezérelni. Emlékezz: a megkülönböztetést kell gyakorolni. (Bővebben: Alexander Oakwood: Mikor mondjunk NEM-et és hogyan ? )

Alakíts ki erős és jól érzékelhető határokat. Ez különösen nehéz feladat, hiszen a neptuni alkatoknak rendszerint problémát okoz annak felismerése, meddig tartanak saját határaik és hol kezdődnek a többieké. Ha egészségesebben kezded érzékelni a határokat és nemet mondani is megtanultál, máris hatalmas lépést tettél a megfelelő irányba.

Kérdőjelezd meg a valóságot. Hangsúlyos Neptun esetén jó esélyed van arra, hogy nincs tiszta rálátásod egy csomó élethelyzetre. Szóval mindent kérdőjelezz meg.

Méregteleníts ! Tisztítsd meg szervezeted az élvezeti szerekben, élelmiszerekben (pl. fehércukor, fehér liszt, hús, stb) felhalmozott méreganyagoktól. (Ennek módszerei: részleges vagy teljes böjt, zöldsége/ gyümölcs/ gyógyteák kombinációjából álló tisztítókúrák, ezt követően/ ezzel egy időben az étrend teljes átalakítása a születési képlet adottságainak megfelelően.) Ily módon olyan energiaminták alakulnak ki, melyek hozzásegíthetnek a Neptun magasabb rendű megélési szintjeihez. Így könnyebben átlátsz az illúziókon.

Vesd alá magad az isteni akaratnak. (Megváltott szinten) a Neptun lényegében arról szól, hogy aláveted magad a kozmikus törvényeknek.

Válassz megfelelő módszereket ahhoz, hogy kapcsolatba kerülj az Ősforrással. Tudatmódosító szerek helyett számos, sokkal egészségesebb lehetőséged van a neptuni elv megélésére. Ilyenek a meditáció különböző formái, az álmokkal, belső képekkel való munka, különböző művészi tevékenységek ( és/vagy ezeknek kombinációja), a jóga,stb.

Önkéntesség, karitatív tevékenységek – egészséges keretek között. Egészséges keretek között azt értem, hogy valóban azért adsz, állsz valamilyen ügy szolgálatába, mert hiszel benne, beteljesedést ad, nem pedig azért, mert így akarsz elmenekülni saját problémáidtól, elnapolni fontos feladataidat, szeretnél jó fej lenni, stb. Képes vagy megkülönböztetni azokat is, akik valóban megérdemlik a segítséget azoktól, akik csak ki akarnak használni. Csak annyit adsz, amennyit anélkül is meg tudsz tenni, hogy ezzel saját alapvető szükségleteidet – pl. napi megélhetésedet, lakhatásodat, stb. – veszélybe sodornád, vagy másoknak (pl. családtagjaidnak, gondjaidra bízott személyeknek, állatoknak) okoznál vele problémát.




Kapcsolódó

A Neptunusz szövevényes ösvényein – tematikus oldal

Álmok – tematikus oldal

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!