Telihold a Bikában – 2018

A telihold október 24-én telihold a Bika 1°-on teljesedett ki, helyi idő szerint 18:45′ -kor.

A Hold erőben van ebben a stabil, földies jegyben. Mivel a Bika az anyagiakkal, a tulajdonnal, a biztonságérzettel, önbecsüléssel kapcsolatos életterületet uralja, most elsősorban ezeket a témákat illetően törekszünk stabilitásra (persze, attól függően, hogy a születési képlet melyik háza áll a Bikában, más életterületek is bevonódhatnak)

Jelen helyzetben azonban ez csak nagyon feltételes módban sikerülhet. A telihold – Uránusz együttállás önmagában is változásokat, instabilitást, izgalmakat sejtet- főleg szív-és pénzügyek tekintetében. A két bolygó azonban még a Vénusszal is szembenállást képez, ami tovább mélyíti az ellentéteket. A feszültségek nem újkeletűek.

A Vénusz – Uránusz szembenállás idén először szeptember 12-én pontosult be, amikor a Vénusz még direktben haladt. E bolygókapcsolat hatását a születési képletben és tranzitként két korábbi bejegyzés mutatta be részletesebben. A jelenlegi szembenállás október 31-én válik egzakttá, a Skorpióban tolató Vénusz és a Bikában tolató Uránusz között. Legközelebb november 30-án fognak farkasszemet nézni, amikor a Vénusz már direktben halad. Az újra meg újra visszatérő témák, „véletlenek” arra hívják fel figyelmünket, mi mindent kell elengedni, milyen értékrend – váltás szükséges ahhoz, hogy életünk termékenyebb talajon folytatódhasson.



A tudatosítás folyamatát az is segíti, hogy eközben a Nap is együtt áll a Vénusszal ( bepontosulás október 26) és az október 24-én egzakttá vált Nap- Uránusz szembenállás hatása is erőteljes. Az ezzel egyidejű Bika Hold- Uránusz együttállás szintén annak a felismerését nyomatékosítja, hogy annak érdekében, hogy ügyeink elmozduljanak valamilyen irányba, ki kell lépni a komfortzónából, , nemet kell mondani valamire ahhoz, hogy más dolgokra rábólinthassunk.

A Hold/Uránusz – Szaturnusz trigonja, illetve a Vénusz – Szaturnusz szextil akkor képes stabilitást teremteni, ha magunk is erőfeszítéseket teremtünk ennek elérésére. Ez a fényszög abban is segíthet, hogy javunkra fordítsunk olyan, pénzügyeinket és társulásainkat érintő váratlan változásokat, amelyek kezdetben alaposan elbizonytalanítottak. (Pl. megszakad egy rossz kapcsolat, az ezzel járó frusztráció arra késztet, hogy dolgozzunk kapcsolatmintánkon. Ez a későbbiekben lehetővé teszi, hogy alkalmasabb partnert találjuk. Hasonló forgatókönyvek lehetségesek megszűnő bevételforrások, munkák, más jellegű társulások esetén is.)




 

Kapcsolódó

Októberi előrejelzés

Vénusz – Uránusz szembenállás a horoszkópban

Vénusz – Uránusz szembenállás tranzitként

A Vénusz tolatása a Skorpióban és a Mérlegben – 2018

Nap – Uránusz fényszögek

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!