Újabb esély a sorstól

Újra egzakt a Szaturnusz – Uránusz trigon

 

November 11-én pontosult be harmadszorra, idén utoljára a Szaturnusz – Uránusz trigon (Nyilas Szaturnusz D – Kos Uránusz R 25°26′ ). 2017 folyamán ez a jótékony fényszög segített állandóságot teremteni a változásban. Stabilizáló hatása ebben a hónapban és december első felében , egészen a Szaturnusz jegyet váltásáig kitart majd, 2018 nyarán pedig újra összeáll. Az elmúlt egy év ötletei, tervei akkora már konkrét formát öltve segíthetnek felszínen maradni a legvadabb kozmikus hullámverések közepette is. A bejegyzéshez mellékelt cuki kecskés videók révén könnyebb megérteni, hogyan bírható együttműködésre ez a két egymástól gyökeresen különböző kozmikus princípium.

(A kecske a Bak és a Szaturnusz -elv uralma alatt áll. Igénytelen, szívós, sok szempontból (tej, hús, gyapjú, szarvaiból készült dísztárgyak) hasznos, de nem túl érdekesnek tartott állat. Az Uránusz az újszerű, formabontó elemet képviseli (a videókon a fiatal gazdik az Uránusz – játékosok). E felvételekben a kecskék egész másképp viselkednek, mint ahogy általában megszoktuk. A kapott feladatokat játékosan, örömmel hajtják végre. Részben azért, mert sok jutalomfalatot kapnak, biztonságban, szeretve érzik magukat, egyéniségüket tiszteletben tartják, senki sem akarja levágni őket. Az új kihívásoknak megszokott környezetükben is eleget tehetnek. Jóllehet a farm kerítései valamelyest korlátozzák mozgásukat, bőséges tér, nyugodt, karakterüknek megfelelő környezet áll rendelkezésükre. Nagyjából ezek a kulcsszavak az emberek világában is a Szaturnusz – Uránusz trigon megfelelő kezeléséhez is.)

Mint a témával foglalkozó többi bejegyzésben már szó volt róla, a Szaturnusz segít elfogadható, megvalósítható formába önteni az Uránusz  extravagáns elképzeléseit, az Uránusz pedig megóvja a szaturnikus struktúrákat a bemerevedéstől. Ez a kiszámítható kockázat, az általánosan elfogadott szabályok és normák keretei között érvényesülő egyéniség formációja. Jóllehet az elmúlt egy év nem szűkölködött elsöprő erejű – és nem mindig jó irányban zajló változásokban , önfegyelemmel, realitásérzékkel, megfelelő helyre és időben irányított energiával, jól csoportosított tartalékokkal no meg némi intuícióval a hullámverés közepette is teherbíró struktúrákat lehetett létrehozni. Bár sok fontosnak és hasznosnak tartott dolog pusztult el ebben az időszakban (akárcsak az előző 7 – 8 év folyamán ), legalább egy részüket át lehetett menteni. Ezeknek a későbbiekben is hasznát vesszük majd.

Mivel a trigon először 2016. december 24 -én (Nyilas Szaturnusz, Kos Uránusz 20° – mindkettő direkt), másodszorra 2017 május 19 -én ( Nyilas Szaturnusz (R), Kos Urámusz 26 ° pontosult be, nagyon valószínű, hogy a már meglévő projektek, tervek továbbfejlesztéséről és megvalósításáról van szó.





A Szaturnusz mindent halál komolyan vesz. Nagyon fegyelmezetten és gyakorlatiasan lát a dolgokhoz. Tervez és szervez, munkamódszerei leginkább a hadsereg, az államgépezet és más hivatalos intézményekéire emlékeztetnek. Stabilitást teremt és fegyelmet, kemény munkát, felelősségvállalást követelve ellenőrzi környezetét. Ez egyszersmind az elképzelések megvalósítását is lehetővé teszi. Az Uránusz a váratlan változások bolygója, beleértve a környezetünkben, körülményeinkben tapasztalhatókat is. Ezek akár egyik pillanatról a másikra, villámcsapás – szerűen is bekövetkezhetnek. Alapos kavarodást teremt, ez a kreatív káosz pedig új felismerésekhez, olyan képességek kibontakoztatásához vezethet, amelyeknek korábban vagy nem voltunk tudatában vagy pedig nem tartottuk különösebben értékesnek őket. Az újítások, találmányok és a függetlenség fogalmai szintén hozzá kapcsolódnak. Mentes a konvencióktól és kiszámíthatatlan: az általa jelzett változások akár egy pillanat alatt is bekövetkezhetnek – így az általa jelzett irányváltások és döntések akkor is szeszélyesnek tűnhetnek, ha hosszas előzményeik vannak, megjelenésüket aprólékos háttérmunka előzte meg.

Amikor ez a két gyökeresen eltérő, de hatalmas energiákat képviselő kozmikus princípium együttműködik, az Uránusz megóvja a Szaturnuszt a bemerevedéstől. Jobb kedvre deríti, mozgásba hozza, rugalmasabbá teszi a kozmikus munkafelügyelőt, segít kibontakoztatni fanyar humorérzékét, ráveszi, hogy kitörjön a komfortzónából, új utakat próbáljon ki, biztonságos, kipróbált keretek között rugalmasabbá váljon. Cserében a Szaturnusz megóvja az Uránuszt az öncélú rombolástól, célirányossá teszi csapongását, lehorgonyozza a realitások, a praktikum világában és olyan tisztánlátással ruházza fel, amely az elméleti modellek mellett a gyakorlati szempontoknak is nagy fontosságot tulajdonít.





Ez az időszak tehát nagyszerű lehet ahhoz, hogy hatalmas változásokat (Uránusz) eszközöljünk életünkben (főleg ha már 2016 telén hozzájuk kezdtünk), de ezeket a legszerencsésebb a Szaturnusz stílusában lebonyolítani. A teljesség igény enélkül íme néhány szempont:

  • Mindenek előtt döntsd el, mi a célod: mit akarsz valójában és hova szeretnél eljutni.
  • Ezt követően dolgozz ki egy realisztikus tervet azt illetően, miként juthatsz X időn belül A. pontból B.-be. Írd le, hogy később támaszkodni tudj rá.
  • A tervnek tartalmaznia, milyen (külső-és belső) forrásokra támaszkodhatsz menet közben. Értelemszerű, hogy minél több áll már most a rendelkezésedre (nem csak anyagi, hanem pl. tudás, valamilyen készség, eddigi tapasztalatok) és minél kevésbé kell másokra hagyatkoznod, annál jobban jársz. A még csak ez után megszerezhető eszközökkel légy óvatos: mindenképpen vedd figyelembe a folyamat időbeliségét. Ez anyagi források előteremtése és új készségek megszerzése esetén egyaránt fontos.
  • Készíts listát arról, meglévő ismerőseid, barátaid közül kik fognak támogatni megvalósításában és honnan, mi módon szerezhetsz új támogatókat.
  • Dolgozz ki alternatív útvonalakat arra az esetre, ha az első számú forgatókönyv nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.
  • Készíts listát prioritásaidról és határaidról, szabj mérföldköveket. Ez segít fenntartani az egészséges egyensúlyt, megóv attól, hogy felesleges szorongásokkal, korlátozásokkal, előítéletekkel blokkold magad, viszont arra is segíthet rálátni : kezdeti elképzeléseidhez képest hol tartasz most, milyen messze vagy hajlandó elmenni, ha áldozatokat kell hoznod, kockázatokat kell vállalnod terveid megvalósítása érdekében, mikor és miben szükséges változtatni az eredeti koncepciókon.
  • Vágj bele. Vagy- ha már (remélhetőleg) belevágtál, folytasd !

Sok sikert !




 

 

Kapcsolódó:

 

Novemberi előrejelzés

Állandóság a változásban vagy pusztító szélsőségek ?  (Kardinális T- kvadrát, Szaturnusz – Uránusz trigon)

Szaturnusz – Uránusz trigon  – 2017 május

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!