Szaturnusz a Bakban : beharangozó

„2020 – ban a Szaturnusz a Bak 22°-án együttállást képez a Plútóval egy merőben új ciklus kezdetét jelezve. És valóban, ez veszélyes időszak lesz a világban, amikor nagyon sok minden megtörténhet….és meg is fog történni. Az együttálláskor kulminálódó események már jóval a fényszög bepontosulása előtt elkezdődnek.” 2017 december 20-án a Bakba lép, ahol 2020 március 23 -ig időzik, aztán kis időre átmegy a Vízöntőbe, 2020 július 2 – 2020 december 17 között pedig újra a Bakban tartózkodik. Kis ízelítő Leslie Hale-től az időszak hangulatáról és témáiról, saját észrevételeimmel kiegészítve. Hale bejegyzése azért is érdekes, mert jelentős szakmai gyakorlata ellenére többször is előfordult már vele, hogy túl derűlátón ítélt meg bizonyos hatásokatNézzük tehát, hogyan vélekedik azon szakemberek egyike, akik optimistán ítélik meg a Bak Szaturnusz – tranzitot …..

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Szaturnusz a Bakban: alapok és struktúrák építése | Leslie Hale

 

Feladatosztó, a Karma Ura, a Nagy Tanító – íme a Szaturnusz legbeszédesebb nevei. Szaturnusz nélkül nincs stabilitás életünkben. Ő irányítja rá figyelmünket struktúráinkra és határainkra. A Szaturnusz két és félévente vált jegyet és nagyjából 30 év alatt járja körbe az Állatövet. A Szaturnusz 2014 december 23-án lépett a Nyilasba, de már csupán egy hónapig marad ott.

2017 december 20-án a belép a Bakba, ahol 2020 március 23 -ig időzik. [ 2020 március 23 – július 2 között átkukkant a Vízöntőbe, aztán 2020 december 17 -ig ismét a Bakban tartózkodik. – ford]  A Bakban a Szaturnusz egész másképp fejti ki hatását, mint jelenleg a Nyilasban. A Nyilasban a Szaturnusz a Jupiter uralma alatt áll, amely egyszersmind a 9. ház – a világnézetek (beleértve a politikaiakat is), eszmék, filozófiák életterületének – az ura is. A Szaturnusz otthon van a Bak jegyében.

Amikor a Szaturnusz a Bakba lép, egyéni – és kollektív szinten is merőben új ciklust és fejezetet kezdünk.

A Bak teljesen sallangmentes jegy, a hatalom, az üzlet és a struktúrák tartoznak az uralma alá. A Szaturnuszt itt a biztonság és a struktúrák, a hagyományok, a nagy üzletek és a védelem foglalkoztatja. A Szaturnusz egyaránt jelölhet nagy vagyont, és hatalmas korlátokat is. Bakban járt a Szaturnusz az 1930 – as évek elején is, a Nagy Gazdasági Válság legnehezebb időszakában, amikor a gazdagok még gazdagabbak, a szegények még szegényebbek lettek.

A Szaturnusz legutóbb 1988 február 15 – 1991 február 5 között haladt át a Bakon. Ezt megelőzően 1959 januárjától 1962 januárjáig, ill. 1929 decemberétől 1932 novemberéig tartózkodott itt.

Bakban haladása időszakában a Szaturnusz mindenekelőtt olyan struktúrákat hoz létre, melyeknek célja, hogy tiszteletet és félelmet keltsenek. A Berlini Falat pl. 1961 augusztus 31-én, egy Jupiter – Szaturnusz együttállás idején kezdték el építeni. [És 1989 november 9 -én bontották le, amikor szintén Bakban járt a Szaturnusz, ezúttal szembenállást képezve a Rák Jupiterrel- bővebben : Vasfüggönytől vasfüggönyig ? – ford. megj ] A politikai szimbólummá vált fal azzal a céllal épült, hogy bizonyos emberek továbbjutását akadályozza. 2020 – ban újabb Jupiter – Szaturnusz együttállást élünk majd át, amely fontos ciklus kezdetét jelzi, különösen a mundán asztrológiában. *





2020 – ban a Szaturnusz a Bak 22°-án együttállást képez a Plútóval, egy merőben új ciklus kezdetét jelezve. És valóban, ez veszélyes időszak lesz a világban, amikor nagyon sok minden megtörténhet….és meg is fog történni. Az együttálláskor kulminálódó események már jóval a fényszög bepontosulása előtt elkezdődnek.

A Szaturnusz – Plútó kapcsolat megszilárdult hatalmi struktúrákat, lehetséges nukleáris eseményeket és többféle szinten megnyilvánuló korlátozásokat jelez. Világméretű recesszió várható. Ez korlátozó jellegű tranzit és úgy személyes életünkben mint a nagyvilágban megszorításokat kell átélnünk. Ez a tranzit mindenkit érint, akiknek a kardinális jegyek 20° – 24°- án állnak bolygóik.

A Szaturnusz – Plútó együttállás stresszes időszak lesz, és korlátozásokat, anyagi veszteséget, lehetséges háborút, változást és átalakulást jelezhet. Sok minden változik meg és alakul majd át vagy zárul le ebben az időszakban, Nem lesz könnyű. **

A Szaturnusz legutóbb 1983 júniusában – júliusában képezett együttállást a Plútóval. 1941 óta ekkor volt a legmagasabb a munkanélküliek aránya az Egyesült Államokban. Európa az IRA-val hadakozott, Etiópia pedig a világ segítségéért könyörgött, amikor az éhínség 4 millió halálos áldozatot követelt, az Egyesült Államok kénytelen volt megtámadni Grenadát [ 1983 októberében kubai támogatással marxista államcsíny döntötte meg a kis karib-tengeri sziget kormányát. A szomszédos karibi államok aggodalmukat fejezték ki a grenadai helyzet miatt, az amerikai közvélemény pedig a szigeten tartózkodó csaknem ezer egyetemistát féltette. A Reagan-adminisztáció felismerte, hogy itt a lehetőség a bejrúti merényletek okozta sokk enyhítésére, egy marxista kormány semlegesítésére és Castro megleckéztetésére- forr: Historia ], Ferdinand Marcos diktátor-elnök utasítására meggyilkolták Benigno Aquino Fülöp-szigeteki ellenzéki politikust, a bejrúti amerikai nagykövetséget egy öngyilkos merénylő felrobbantotta – a terrorakciónak 63 halálos áldozata volt, Ronald Reagan elnök pedig stratégiai védelmi kezdeményezést javasolt – hogy csak az időszak néhány eseményét említsük.

E kombináció az ipari infrastruktúrák, a tudomány – főleg a műszaki diszciplínák, a genetika és a fizika mélyebb összefüggéseinek felismerése terén jelezhet pozitív fejleményeket.

Negatívumai azonban sok mindennek nevezhetők, csak lányálomnak nem: zsarnokság, a hatalom túlkapásai, korrupció, szervezett bűnözés, alvilági ügyek, nukleáris katasztrófák, hatalmi harcok, recesszió, problémák a fizetőeszközükkel és a bankokkal, háborúk, sokféle szinten megnyilvánuló korlátozások.

Erről még lesz szó a későbbiekben. Általában azt szoktam javasolni az embereknek, hogy lehetőleg most törlesszék tartozásaikat és spóroljanak, spóroljanak, spóroljanak.

A Szaturnusz áthaladása a Bakon azok számára tartogatja a legtöbb kihívást, akiknek kardinális jegyekben állnak bolygói : Kos (kvadrát), Rák (szembenállás), Mérleg (kvadrát), Bak (együttállás)

Fokozottan stresszesnek ígérkezik a tranzit azok számára, akiknek a Napján halad át a Szaturnusz. Sok minden véget érhet ebben az időszakban, a régi romokon pedig új helyzetek születnek. Általában véve a Szaturnusz áthaladása a Napodon azt jelzi, hogy valamilyen formában újra-alkotod magad.

Legtöbbet a földes – vizes karakterek profitálhatnak ebből a tranzitból. Azoknak, akiknek a Bikában, Szűzban, Skorpióban vagy a Halakban állnak bolygóik vagy horoszkóptengelyeik, lassú de biztos növekedésre számíthatnak.



Megjegyzések:

* Nagy kár, hogy az egyébként jó asztrológusnő a polkorrekt narratíva foglya , így nem látja át, hogy az ilyesfajta falak felépítése kulcsfontosságú az illegális migráció és terrorizmus visszaszorításában. A fal megléte azonban önmagában még nem oldja meg a problémát, hiszen nem csak a további beáramlást kell megakadályozni, hanem a már itt levő ellenséggel is hatékonyan kell felvenni a harcot. A korábbi gyakorlattal ellentétben nagyon valószínű, hogy a Bak Szaturnusz, különösen a Plútóval összefogva nem fog kesztyűs kézzel bánni a betolakodókkal sem nekik falazó bűntársaikkal. Az intézkedések drákói mivolta, az elkerülhetetlen korlátozások ellenére is még mindig ez a jobb forgatókönyv. Amennyiben ugyanis nem sikerül megállítani az egyre erőszakosabbá váló iszlamizációt, akár évszázadokra is búcsút vehetünk a szabad, szekuláris világtól.

Sajnálatos módon ez utóbbi lehetőség akkor is bekövetkezhet, ha csak más politikai/ideológiai szélsőségeket képviselő kormányok képesek hatékony korlátozó intézkedéseket foganatosítani. Ebben az esetben két, egyaránt veszedelmes véglet között választhatunk – már ha a történelem ad választási lehetőséget a kisembereknek. A nálam fiatalabb, már a ’89 utáni szabad világba született generáció tagjainak is hozzá kell majd szokniuk: sehova nem menekülhetnek, sehol nem lehetnek biztonságban, jó esetben csupán annyit dönthetnek el: milyen típusú diktatúra és korlátozás felel meg jobban lelkialkatuknak. A kalitkák és magánzárkák között komfortfokozatuk és méretük lesz az egyetlen különbség.

És, bármelyik változatukról legyen is szó, a terepszínűvé válás, a ne szólj szám nem fáj fejem bölcsességének megszívlelése a legbiztosabb túlélési technika. E stratégiákat már most sem árt mindennapjaink részévé tenni, hiszen a közösségi médiában és a személyes találkozók helyszínein – iskolákban, munkahelyeken, baráti körben sőt családtagok között is – már most hemzsegnek a gondolatrendőrök, spiclik, provokátorok, akik gyakorlatilag legártatlanabb megnyilvánulásainkat is ellenünk fordíthatják. Most még csak a szólásszabadság illúziójához ragaszkodók profiljai tűnnek el a jelentgetőknek köszönhetően, 1 – 2 – 3 éven belül azonban nagyon könnyen előfordulhat, hogy maguk az emberek is, hozzátartozóikkal egyetemben. Aki azt állítja, ilyesmi nem történhet meg, idézze csak fel a jelenkor történelmének néhány nem is olyan régi epizódját….

** A Szaturnusz – Plútó konjunkció 2020 január 12 – én válik egzakttá – mindkét bolygó direktben halad – de gyakorlatilag 2020 júliusától, amikor a Szaturnusz visszatolat a Bakba 2020 december közepéig, amíg újra át nem lép a Vízöntőbe, a Jupiter, a Szaturnusz és a Plútó közel vannak egymáshoz. 2020 júliusától 2021 január elejéig a Mars is a Kosban időzik, retrográd mozgása miatt szokatlanul hosszú időt töltve a harcias jegyben. Valóban nem lesz könnyű…de ez az egész évről, sőt, már 2018-ról és 2019-ről is elmondható…




 

Kapcsolódó

 

Szaturnusz – Plútó kvadrát (2009 – 2011)

Kidurrannak a lufik vagy most már dőlni fog a lé ? (Jupiter a Skorpióban)

Közelgő földindulás

Szaturnusz a Nyilasban (mundán asztrológia)

Szaturnusz a Nyilasban (gyűjtő)

Vasfüggönytől vasfüggönyig ? 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!