Facies állócsillag – Nyilas M22

Az asztrológusok általában szerencsétlen hatású állócsillagnak tekintik és szemproblémákkal, balesetekkel, erőszakkal hozzák kapcsolatba a Faciest. Ezek az értelmezések nem is alaptalanok, de a kép ennél sokkal árnyaltabb.Asztrológiát tanuló haladók figyelmébe: magyarul eddig nem elérhető összeállítás a Faciesről. Forrás: Astrology King |Jamie Partridge

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

A Facies a Bak 08°18′-en található, hatóköre (orbis) 1°

A Facies állócsillag egy, a Nyilas csillagkép arcán levő csillagköd része. Messier 22-nek (M22) is nevezik; egy bolygóközi ködből és két fekete lyukból áll.

Fokszám                Állócsillag               Orbis

Bak 3°13′              Polis                             1°30′

Bak 6°19            Kaus Borealis            1°40′

Bak 8°18′           Facies                            1°00′

Bak 12°23′         Nunki                             2°10′

Bak 13°38′        Ascella                           2°00′




 

Facies, M22 Nyilas [cs.astronomy.com], forr: www.astrologyking.com

Az asztrológusok általában szerencsétlen hatású állócsillagnak tekintik és szemproblémákkal, balesetekkel, erőszakkal hozzák kapcsolatba a Faciest. Ezek az értelmezések nem is alaptalanok, de a kép ennél sokkal árnyaltabb. Mivel a Nyilas csillagképben található, a Faciest bizonyos értelemben jupiteri természete is van, így vallásos, politikai, filozofikus érdeklődést ad. Az utazások, a publikálás szintén az önkifejezés eszköze lehet, akárcsak valamilyen írói vagy filmekkel kapcsolatos tevékenység. A Facies egyszersmind plútói tulajdonságokat is mutat, ami hajlamossá teszi a pszichologizálásra, mélységet, intenzitást ad természetének, próbatételeknek vet alá és bizonyos értelemben az élet sötét oldalához is társítható.

Erőszakkal való társításának van alapja, de ez nem jelenti szükségszerűen, hogy a hatása alatt álló emberek erőszakosak lennének vagy erőszakosak áldozataivá válnának. Ez a marsikus – plútói természet megnyilvánulhat oly módon is, hogy a szülött rendkívül motiválttá válik, soha nem adja fel, keményen dolgozik míg össze nem esik. A [Facies hatása alatt állók] az őket foglalkoztató kérdések mélyére bányásznak, összefüggéseket keresnek, és megértik az emberi természet sötétebb oldalait is. Úgy tűnik, hogy a jupiteri-plútói jelleg érvényesül jobban, ez van hatással a szülöttek életfilozófiájára, arra, hogy hogyan fejezik ki magukat szavakkal, képekkel, szimbólumokkal. Önkifejezésmódjuk mély és maradandó hatást kelt másokban.

Kulcsszavak: motivált, fókuszált, termékeny, produktív, mély, befolyásos, gyenge látás, kitűnő rálátás, őszinte, bátor, szókimondó, kemény, sötét. Jamie Partridge megfigyelései.

„A Nyilas Arcán levő köd Nap és Mars természetű. Vakságot, rossz látást okozhat (valamennyi köd okozhat vakságot). Betegséget, balesetet, erőszakos halált jelezhet.” Állócsillagok az asztrológiában, Vivian Robson ( Fixed Stars and Constellations in Astrology, Vivian E. Robson, 1923, p.165)

„Gyakran teszi felelőssé balesetekért, törött végtagokért, stb. Latin neve a facere igéből ered (tenni, létrehozni), és azt tartják, hogy a neki tulajdonított baleseti hajlam az áldozat elővigyázatlanságának tulajdonítható. Természetesen van a Faciesnek pozitív oldala is, azt a Nyilas – típust jelképezi, aki hegyet mászik, autóversenyeken vesz részt, a síugrók közösségének a tagja, benevez a nemzeti akadályversenyre, csúcsra jut, de közben óhatatlanul néhány csonttörést is szenved. Filozofikusabb értelemben olyan embereket jelez, akik égető szükségét érzik annak, hogy nézeteiknek és hiedelmeinek valahol gyakorlati hatásuk is legyen, így misszionáriusok lesznek, saját egyházat, templomokat, szellemi központokat hoznak létre, karitatív tevékenységekben vesznek részt, pl. éhezőknek, menekülteknek segítenek. Elkerülhetetlen, hogy közben néhányszor megsérüljenek, de munkájuk értéke valószínűleg kárpótolja őket.” [2] Dr. Eric Morse: Az élő csillagok (The Living Stars, Dr. Eric Morse, p.94-95.)

„ A halálos fegyver mélyre hatoló pengéjét jelképezi. A legnehezebb és valószínűleg a legerőszakosabb égi hatások egyike. Gátlástalan cselekvésre hajlamosíthat, amely nincs tekintettel másokra. A Facies nagyon fókuszálttá és motiválttá teszi azt a bolygót, amellyel együtt áll a születési képletben. Utal arra, hogy nagy lendülettel követi céljait, eszközeiben pedig valószínűleg nem válogat. Kíméletlenné válhat.” [3] Bernadette Brady: Brady könyve az állócsillagokról, 1998 (Brady’s Book of Fixed Stars, Bernadette Brady, 1998, p.299)

„A Facies a bal térd belső részét uralja az emberi testben” [4] Ted George és Barbara Parker: Állócsillagok és egészségi, viselkedésbeli problémák ( The Fixed Star Health and Behavior Imbalance, Ted George and Barbara Parker, 1985, p.122-123.)

„A Nyilas csillagkép a Jupiter háza volt; a bolygó a teremtéskor jelent meg itt, jóllehet a Vízöntő és az Oroszlán is osztozott méltóságában. A Jupiter azért sem monopolizálhatta birtokát, mert egyszersmind Diana otthona is volt. Ezért a csillagképet Diana Sidusként is ismerték. Már a babiloni feliratok is termékeny, gyümölcsöző jelleget tulajdonítottak neki és szerencsés jelnek tartották. A sárga színt rendelték hozzá vagy a zöld és vérvörös különleges kombinációját.” [5]

Szerencsés és termékeny csillagkép, amely királyokkal és nagy tömegekkel kapcsolatos eseményekre utal. Ptolemaios ezt írta: „ A nyíl hegyén levő csillagok hatása a Marséhoz és a Holdéhoz hasonló, az íjon és a markolaton levők Jupiter és Mars – jellegűek, a homlokon levő köd Nap-és Mars-szerű, a köntösön és a háton levők a Jupiterre és kisebb mértékben a Merkúrra hasonlítanak, a lábfejen levő csillagok természete a Jupiterével és a Szaturnuszéval rokonítható, a farok feletti négyszög pedig vénuszi, kisebb mértékben szaturnuszi jellegű” [2] Dr. Eric Morse: Az élő csillagok (The Living Stars, Dr. Eric Morse, p.94-95.)



Facies együttállások

Facies – Aszcendens: Ernie Pyle (01′) Pulitzer és Bíborszív- díjas amerikai újságíró és haditudósító. 1945 áprilisában lőtte főbe egy mesterlövész Okinawaában. Robert Lindsay (01’) angol színész. Francis Ford Coppola (03’) producer, akinek nevéhez olyan sötét remekművek fűződnek, mint az Apokalipszis most és a Keresztapa. Martin Greif (06’) melegjogi szerző, író, előadó. AIDS-ben halt meg, Franz Kleffner (18’) a Waffen SS hírhedt alezredese, akit gaztetteiért még lovagkereszttel is kitüntettek a náci Németországban, James Joyce (14’),a 20.század legbefolyásosabb írója, Mark Hamill (22’) színész , Luke Skywalker alakítója.

Nap és Mars – Facies együttállás: ez a kombináció baleset – okozta vakságot jelezhet. Ha csak a Mars állna együtt az állócsillaggal, nem jelezne súlyos látáskárosodást vagy vakságot, de ez a kombináció nagyon valószínűvé teszi, hogy egy kipattanó szikra súlyos szemsérülést okoz. [4] Ted George és Barbara Parker: Állócsillagok és egészségi, viselkedésbeli problémák ( The Fixed Star Health and Behavior Imbalance, Ted George and Barbara Parker, 1985, p.122-123.)

Mars – Facies együttállás: ez a pozíció a porc közelében levő csont és a porc roncsolódását okozhatja. Tüzes energiája a szó szoros értelmében feloldja a porcszövetet. Ez nagyon lassú folyamat, de a térd -tájék vörössége végül a szülöttnek is feltűnik. E szülöttek számára nagyon fontos a testedzés. Különösen a térdhajlításos gyakorlatok, hogy eloszlassák az energiát erről a környékről, megakadályozva, hogy az a térd környékén halmozódjon fel. Ha ugyanis az energia nem kap kivezető utat, az ízület merevvé válik és a szövetek roncsolódnak. Ha már megjelent a bőrpír, a testrészre helyezett hideg borogatás, közvetlenül a bőrre helyezett mentás vagy petrezselymes pakolás segíthet. [4] Ted George és Barbara Parker: Állócsillagok és egészségi, viselkedésbeli problémák ( The Fixed Star Health and Behavior Imbalance, Ted George and Barbara Parker, 1985, p.122-123.)

Szaturnusz – Facies együttállás: ezek a szülöttek már egészen fiatal koruktól kezdve térdproblémákkal küzdenek. Ennél az együttállásnál a porcok okozzák a problémát, ugyanis a porcszövet nem képes ellensúlyozni a megterhelést. Ez merev térdízületet eredményezhet: súlyos esetben ezek az emberek egyáltalán nem képesek futni. Ezen a problémán sokat segítenek a naponta kétszer, 15 percen keresztül felváltva alkalmazott meleg és hideg borogatások. Először a meleg borogatást kell feltenni három percig, aztán a hideget három perig, a kúra a meleg pakolással végződik. A leveles zöldségekből, nyers zöldségekből álló étrend szintén kontroll alatt tarthatja a problémát. [4] Ted George és Barbara Parker: Állócsillagok és egészségi, viselkedésbeli problémák ( The Fixed Star Health and Behavior Imbalance, Ted George and Barbara Parker, 1985, p.122-123.)



 

A szerzőről

Jamie Partridge Ausztráliában élő asztrológus. 1968 szeptember 21-én született, bőséges élettapasztalattal rendelkezik, egészségügyi dolgozótól kezdve a farmi gazdálkodásig sok mindent kipróbált. Szűz stelliumának köszönhetően, miközben az égbolt titkait kutatja, tisztában van az anyagi világ realitásaival is. Ez cikkeiből is kitűnik. Az asztrológia iránt 29 éves korában, nem sokkal Szaturnusz – visszatérése előtt kezdett el érdeklődni, azt követően, hogy egy könyvesboltban „véletlenül” épp élethelyzeteivel rezonáló könyvek kerültek a kezébe. „Azt hiszem, tudat alatt választ szerettem volna találni arra, miért ennyire eseménydús és végzetszerű az életem mostanában” – ismerte fel később.

2009- ben, akkori házastársával, a szintén asztrológus Marina Macarioval közösen írták a Funkastrology blogot, amelynek nevét később DarkstarAstrology-ra  változtatták. (Az Asztropresszen is található néhány fordítás az oldalról). Jamie 2013-ban, válásukat követően indította el saját honlapját, az Astrology Kinget. Sajnálatos módon, egészségi állapota miatt már kevesebbet ír, de blogján rengeteg igényes cikk található – angolul értőknek ajánlom. Állócsillagokról, fényszögekről szóló írásai nagyon színvonalasak.

Könyvajánló:

Allen, Star Names: Their Lore and Meaning, 1889.
Aratus, Phaenomena, @ 250 BC.
Bullinger, The Witness of the Stars, 1893.
Ebertin, Fixed Stars and Their Interpretation, 1928.
George, Parker, Fixed Star Health and Behavior Imbalances, 1985.
Houlding, Heavenly Imprints: Development of the Zodiac, 2003.
Hyginus, Astronomica, @ 10 AD.
Kaulins, Stars, Stones and Scholars, 2003.
Kunitzch, Smart, A Dictionary of Modern Star Names, 2006.
Manilius, Astronomica, @ 50 AD.
Mackey, The Original Design of the Ancient Zodiacal and Extrazodiacal Constellations, 1834.
Morse, The Living Stars, 1988.
Noonan, Fixed Stars and Judicial Astrology, 1990.
Ptolemy, Tetrabiblos, @ 160 AD.
Ridpath, Star Tales, 1988.
Robson, Fixed Stars and Constellations in Astrology, 1923.

 

Fontos!

Egy horoszkópelemzés adhat hasznos kiegészítő információkat valakinek az erőnlétéről, testi- lelki állapotáról, betegséghajlamairól de semmiképp nem helyettesíthet egy szakszerű orvosi vizsgálatot. Bár az ókori és a középkori orvoslás rendszeresen alkalmazta megfigyeléseit, az egészségi problémák diagnosztizálása, kezelése nem tartozik a modern kori asztrológia – sem a neki szentelt weboldalak hatáskörébe. Akinek egészségi problémája van, feltétlenül forduljon az illetékes szakemberekhez.

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!