Ajánlott szerzők

Jupiter – Uránusz kvadrát | Robert Hand

A személyi horoszkópok Uránuszát érintő Jupiter kvadrát, valamint a Jupitert érintő Uránusz kvadrát értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living  ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…




Jupiter – Uránusz kvadrát

A Jupiter 11 év 315 nap alatt kerüli meg az ekliptikát. Nagyjából egy évet tölt egy – egy jegyben. Tranzitjai általában  három hetet – egy hónapot  tartanak, de tolatása miatt az adott jegyben való tartózkodása során többször is fényszöget képezhet a radix bolygóval. Először amikor direktben halad, majd amikor tolat, aztán amikor megint direktben halad. A hatás az aspektus  bepontosulása előtti és az azt követő héten a legintenzívebb.

E tranzit hatásai igen változatosak lehetnek. Egyfelől „derült égből villámcsapásként” beköszöntő szerencsés változásokra, sorsfordulatokra utalhat, olyan váratlan lehetőségekre, amelyek jelentősen megváltoztathatják életedet. Másfelől azonban olyan szintű nyughatatlanságot és a korlátokkal szembeni türelmetlenséget is jelezhet, ami miatt szabadságra való törekvéseiddel óriási zűrzavart idézhetsz elő életedben.

Bárhogy is álljon a helyzet, nagyon valószínű, hogy a változást látod az előbbre jutás egyetlen lehetőségének. Ez bizonyos mértékben mindig igaz, de a konkrét helyzetet illetően lehet hogy jól látod, lehet hogy nem. Ilyenkor a legnagyobb veszély abban áll, hogy önmagáért törekszel a változásra, és nem szánsz elég időt arra, hogy gondosan megvizsgáld, milyen változások lennének a leghatékonyabbak. Ilyenkor rossz értelemben vagy befolyásolható: nagyon hajlamos vagy pontosan az ellenkezőjét tenni bárminek, amit elvárnak tőled.

A szabadság általában nagyon fontos számodra ebben az időszakban, és nagyon keményen fogsz dolgozni azért, hogy életed bizonyos területén szert tegyél rá. Párkapcsolatokban ez borulásokat okozhatsz, mert ellenérzéseket vált ki belőled, ha úgy érzed, „igazodnod kell” valakihez. Ez a tranzit a folyamatos változás időszakát is jelezheti, amikor egyik napról a másikra sem tudod megmondani, mi lesz a következő lépésed.

De lehetőségek valószínűleg adódnak, ha bizonyos szintű visszafogottságot gyakorolsz és nem aprózod magad szét annyira, hogy amikor felbukkan a kedvező lehetőség a láthatáron, ne tudd megragadni. Ilyenkor valóban szükséged lehet arra, hogy felszabadulj valami alól, és ha elkerülöd azokat a gyors és impulzív lépésedet, amelyekkel tönkreteszed a kreatív változtatások esélyét, pontosan ott és annyi szabadságot kapsz, ahol és amennyire szükséged van. Amennyiben higgadt maradsz, egyszer csak észreveszed az előrelépés vagy a korlátok alól való felszabadulás lehetőségét, és ezt képes is leszel megragadni. Légy türelmes, és rá fogsz jönni, nem kell túl nagy türelmet gyakorolnod.


Figyelem ! A tranzitok fontossága és minősége a személyi horoszkóp adottságain és a párhuzamosan érvényesülő többi tranziton kívül az egyidejűleg érvényesülő direkcióktól függ. Ezek szintén ugyanolyan egyén -specifikusak, mint az újlenyomat. Azt pedig egy pillanatra se felejtsük el, hogy a tradicionális asztrológiában először direkciókat nézünk, a tranzitokat ezek kiegészítéseként, velük összefüggésben értékeljük. Klasszikus asztrológia esetében szintén ez a helyzet, de még ha egyes iskolák előnyben is részestíjük is a tranzitot, a direkció legalább annyit nyom a latban, a kettő együtt értékelendő. Az említett, együttesen érvényesülő hatások komplex rendszert alkotnak. Ez kizárólag horoszkópelemzés keretén belül értelmezhető, nem pedig szakácskönyvszerűen összeollózott „receptek segítségével, “ránézésre”. Értelemszerű, hogy a lassú mozgású bolygók tranzitjai sokkal jelentősebbek , mint a gyorsabbaké.

Uránusz – Jupiter kvadrát

Általános tudnivalók az Uránusz – tranzitokról : Gondolatok egy Uránusz – tranzitról (Bil Tierney)

E tranzit túláradó lelkesedéssel és optimizmussal tölt el, ami rendben is van, de elbizakodottságodat az ostobaságig fokozhatja, és így felelőtlen pénzügyi és anyagi kockázatokat vállalhatsz. E tranzit majdnem mindenkiből előhozza a szerencsejátékost. Azonban, valamennyi Uránusz- tranzithoz hasonlóan, itt sem tudhatod pontosan, mire számíthatsz, és bajba kerülhetsz, ha nem fogod vissza kissé optimizmusodat. Lehet, hogy nem lesz semmi baj, de sosem lehet tudni. Légy tehát óvatos, különösen pénzügyi kérdésekben, és vigyázz, ne hagyj elvarratlan szálakat.

Még ha nem is vállalsz kockázatokat, e tranzit gyakran jelez váratlan kiadásokat vagy pénzügyi problémákat. De ezek azért szakadhatnak a nyakadba, mert figyelmen kívül hagytál valami olyan tényezőt, amivel most meggyűlhet a bajod.

A Jupiter arra való képességedet jelképezi, hogy beilleszkedj abba a társadalmi és gazdasági rendszerbe, amelyben élsz, és hogy elérd, működjön számodra. Uránusszal képezett kvadrátja olyan váratlan események sorozatát jelezheti, amelyek próbára teszik arra való képességedet, hogy boldogulj a rendszerrel.

Ha reális képed van a világ működéséről, tisztában vagy azzal, miben vagy eredményes és miben nem – különösen a pénzügyeket illetően – e tranzit nem fog különösebb károkat okozni. Akár még váratlan lehetőséged is adódhat egy helyzet kihasználására. De feltétlenül győződj meg arról, hogy reális lehetőségről van- e szó. Amennyiben nem vagy tisztában korlátaiddal, e tranzit hozhat néhány kellemetlen meglepetést.

E tranzit egyszersmind a rendszerrel szembeni lázadást is jelezhet. Talán egy, az uralkodó kultúrával ellentétes értékrendet teszel a magadévá, és egy, az eddigitől gyökeresen különböző életstílust alakítasz ki. Ebben az esetben mindez jelentős ellenérzéseket válthat ki barátaidból és a környezetedben élőktől. De ez nem a többi Uránusz – tranzitra jellemző erőszakos lázadás, egyszerűen arról van szó, hogy elkezded másként megtapasztalni a világot, mint környezeted. Ebből kifolyólag nézőpontod is más. Meg szeretnél szabadulni attól a szűklátókörűségtől, amelyet a többiekben tapasztalsz.




Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.




Kapcsolódó

 

Erőpróbáló Jupiter – Uránusz fényszögek a horoszkópban

A Jupiter, a kilences ház és a Nyilas

A Jupiter és Mr Hyde (Dawn Bodrogi)

Uránusz tranzitok  Bil Tierney)

Jupiter- Uránusz /Uránusz – Jupiter trigon tranzitként

Ajánlott szerzők : Robert Hand

Darklady

Recent Posts

Május – 2024

Májusban jó lehetőségek adódhatnak tető alá hozni dolgokat, végre észbe kapni és egészségesebb irányokba váltani,…

2 hét ago

Jupiter – Uránusz együttállás | Robert Hand

A személyi horoszkópok Uránuszát érintő Jupiter együttállás, valamint a Jupitert érintő Uránusz együttállás értelmezése tranzithatásként Robert…

4 hét ago

Váratlan látogatók | Jonathan Flanery

Fontos cikk az üstökösök, nóvák és meteorrajok asztrológiai jelentőségéről és értelmezéséről Deborah Houlding oktatóplaformjáról, a…

4 hét ago

Teljes napfogyatkozás a Kosban 2024 : Amerikai Egyesült Államok

Az előző bejegyzés a 2024 április 8-i Kos újhold és teljes napfogyatkozás néhány általános sajátosságára…

1 hónappal ago

Teljes napfogyatkozás a Kosban és az Ördög Üstököse

Néhány általános szempont Az április 8-i Kos újhold egyszersmind teljes napfogyatkozás is, amely a Csendes-óceán…

1 hónappal ago

Április – 2024

A Kos időszakok általában a téli álom végét jelzik. Tele tervekkel, nagy lendülettel, a kanyarokat…

2 hónappal ago

This website uses cookies.