Júniusi előrejelzés – 2019

Június folyamán igen erőteljes hatások érvényesülnek. Az eddig is ingatag egyensúly felborul, sok a bizonytalanság, nagy nyári viharok pedig a szó konkrét és átvitt értelmében is lehetségesek. A zűrzavarból természetesen kreatív megoldások is születhetnek, de ezekhez nagyfokú tudatosság, önfegyelem, a gyakorlatban kamatoztatott megérzések szükségesek.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A legjelentősebb formálóerők

Ebben a hónapban fokozottan érvényesül az egész évet formáló nagy fényszögek ( Jupiter – Neptunusz kvadrát, I. rész, II rész, Szaturnusz – Neptun szextil, Szaturnnusz – Plútó együttállás) hatása. A június 14 – 24 közötti időszak a legintenzívebb, de az ezt megelőző – követő napokban sem fogunk unatkozni.

A Jupiter – Neptun kvadrát hatása egész hónapban erőteljesen érződik. A fényszög június 16 -án pontosul be újra; a hatás az ezt megelőző és követő héten a legintenzívebb. Mindkét bolygó tolat, tehát a témák ismerősek lehetnek. Az egész évben meghatározó befolyással egy két részes bejegyzés foglalkozik részletesen :Jupiter – Neptunusz kvadrát, I. rész, II rész. Most röviden annyit róla, hogy hatása alatt könnyen válhatunk torzult valóságérzékelésünk, irreális elvárásaink áldozataivá. (Akkor is ez a helyzet, amikor látszólag mások csapnak be). A kiábrándulások, csalódások, átláthatatlan helyzetek szintén e fényszög analógialáncába tartoznak. Neptunusz analógiáiról bővebben : A Neptunusz szövevényes ösvényein

A fényszög egész hónapban erőteljesen érződik, hiszen az Ikrekben haladó bolygók (Nap, Vénusz) egy igen labilis formációt, ún. T- kvadrátot képeznek vele. Ezzel a tavasz végét és koranyarat destabilizáló hatással a Változó T – kvadrát: 2019 tavasz, koranyár című bejegyzés foglalkozott részletesebben. Dióhéjban, egy három bolygóból álló dinamikus formációról van szó, amelyben ellentétes jellegű befolyások mozdítanak ki a komfortzónából. Kedvező esetben egy magasabb szinten sikerül újra megteremteni az egyensúlyt (ez aktív beavatkozást, kreativitást, tudatosságot igényel), kedvezőtlen megnyilvánulásai során olyan hatások érnek a külvilágból és/vagy saját pszichénkből, amelyek keresztül húzzák eredeti elképzeléseinket. Ez időnként – mint a május 29-i dunai hajóbalesetnél, a Merkúr – Jupiter – Neptun T kvadrát bepontosulásakor láthattuk – súlyos események formájában következik be.

Szerencsére egyidejűleg érvényesül egy olyan hatás is, amely segít meghittebb viszonyt kialakítani a valósággal. A Szaturnusz – Neptunusz szextil nagyjából ugyanekkor, június 18-án pontosul be. Természetesen, mint már többször szó volt róla, e 60°os fényszög jótékony hatásainak kiaknázásához tudatos erőfeszítések szükségesek. Ebben az esetben arról van szó, hogy értelmes áldozatokat hozunk, álmainkat valóságteszteknek vetjük alá, formába öntjük látomásainkat, az inspiráció hatására kézzelfogható eredményeket produkálunk. Ez nyilván nem két hét, hanem több hónap vagy akár év kérdése, de az elvetett magvak biztos kicsíráznak, később meg termést hoznak.




Továbbra is erőteljes 2019 – 2020 emblematikus aspektusának, a Szaturnusz – Plútó együttállásnak a hatása.

Leslie Hale igen találóan ezt írja:A Szaturnusz – Plútó együttállás nem könnyen értelmezhető kombináció, ugyanis a Plútó többek között a mélységben rejtőző dolgokkal, a Szaturnusz pedig a struktúrákkal, az idővel, és a korlátokkal áll kapcsolatban. A Szaturnusz igen követelődzővé válhat és ebben az időszakban számos dolgot kell átalakítanunk. A Szaturnusz – Plútó konjunkció oly módon teszteli dolgaink, élethelyzeteink, kapcsolataink életképes mivoltát, mint egy földrengés az épületek struktúráit. Egy teherbíró alapokon álló, erős struktúrákkal rendelkező épület túléli a földindulást, a kártyavárak azonban pillanatok alatt összeomlanak. Olyan helyzetekbe kerülhetünk, amelyekben élethalálharcot kell vívnunk pozíciónk megtartásáért – pl. szakmai, egzisztenciális területeken, pénzügyeket illetően, párkapcsolatban, stb. A hatás mindenkinél más és más életterületen érvényesül, a születési képletek egyéni sajátosságai szerint. Kollektív szinten a teszt a teljes társadalmat érinti, a működésképtelen elemek pedig vagy kihullanak a rostán vagy teljes átalakuláson mennek keresztül.”

Mint az előző bejegyzésekben szó volt róla, valahányszor a kardinális jelekben haladó bolygók erőpróbáló fényszögeket képeznek a terminátorpárossal, ízelítőt kapunk az együttállás 2020 januári bepontosulását követően várható forgatókönyvekből. ( A Kosban haladó Mars idén január végénfebruár elején képezett kvadrátot a Szaturnusszal és a Plútóval, az április 10 -13-i Nap – Szaturnusz/Plútó kvadrátnak pedig a Notre Dame leégése volt a hozadéka. Gyaníthatóan a június sem telik majd unalmasan)




Június folyamán, a hónap közepén a Rákban haladó Mars és Merkúr képeznek szembenállást a Szaturnusszal és a Plútóval. Igen összetett, egymással összeadódó, nagyjából június 10-tól a 27 -ig érvényesülő hatásról van szó. A Rák jegy érintettsége miatt a családdal, otthonnal, szülőfölddel, hagyományokkal, emlékekkel kapcsolatos témák kavarhatják fel az eddig sem csendes vizeket.Tűzre olaj, hogy a Merkúr és a Mars eközben ráadásul Polluxxal, a Rák 23°13′-én levő, rosszindulatú állócsillaggal is együttállást képez. Találkozójuk növeli az erőszakos forgatókönyvek veszélyét. A Merkúr – Pollux együttállás június 20-án,a  nyári napforduló előtti napon pontosul be, így a napforduló képletben is jelen van. A Mars – Pollux együttállás éppen június 21-én, nyári napfordulókor pontosul be. ) A paletta változatos: az ilyenkor szokásos költözésektől, lakásfelújítástól, nyári nagytakarítástól kezdve a családot érintő erőszakos eseményeken át ( szélsőséges esetekben akár tettlegességig is fajuló veszekedés, az otthon elvesztése, stb) egészen a tömegek életterét pusztulással fenyegető háborúkig, meglévő fegyveres konfliktusok eszkalálódásáig, terrorakciókig sok minden belefér. Nagy nyári viharok a szó konkrét értelmében is lehetségesek.

Mivel az oppozíció a nyári napforduló képletében is jelen van, a most terítékre kerülő témákkal egész nyáron kénytelenek leszünk foglalkozni. A Mars aktivátor : az általa mozgásba hozott dolgoknak a július 2-i újhold-és napfogyatkozás képletben, illetve a július 15-i telihold és holdfogyatkozás képletben is fontos szerepük lesz. (Általános tudnivalók a Rák Marsról itt és itt)

E bolygókapcsolatok ingerlékenységre, konfliktusokra utalnak és igen balesetveszélyesek. A Mars – Szaturnusz erőpróbáló kapcsolatairól már többször volt és még lesz is szó a blogban. E hatások nehezen kezelhetők, mert a marsikus lendület, tetterő, önérvényesítés szaturnikus akadályokba ütközik. A blokk heves frusztrációt eredményez. A megrekedt marsi energia betegségeket, depresszív állapotokat, passzív – agresszív megnyilvánulásokat válthat ki és/ vagy támadásokat vonz a külvilágban. Lehetségesek váratlanul, általában nem a megfelelő helyen és időben kirobbanó konfliktusok is.

Az erőpróbáló Mars – Plútó fényszögek szélsőségekkel, erőszakkal, veszélyekkel állnak kapcsolatban. Személyes – és kollektív szinten is pattanásig feszül a húr, de személyes szinten, a közvetlen környezetünkben több hatásunk lehet az eseményekre.

Mivel a Mars és a Merkúr egyaránt trigont képez a Neptunnal, direkt konfrontáció helyett kreatív tevékenységekkel, meditációs gyakorlatokkal, belső képekkel való munkával lehet csökkenteni a feszültséget. Ezek akkor is sokat segíthetnek, ha adott pillanatban nem tudunk semmit sem kezdeni a kialakult helyzetekkel ( e szembenállások lebénítanak, különösen, hogy jelen esetben a Szaturnusz és a Plútó abszolút erőfölényben van), kényszerparkolásra vagyunk kárhoztatva, túlságosan nagy a zűrzavar semhogy érdemi döntést lehessen hozni.




És most a fontosabb napi hatásokról

(Ebben az esetben is érvényes, amit mindig hangsúlyozni szoktam: nem értelmezhetők külön- külön, mert a valóságban összeadódnak, és együttesen színezik át az időszakot. Megnyilvánulási módjuk, intenzításuk függ a születési képlet egyéni adottságaitól, az illető tudatossági szintjétől, szabad akarattal hozott döntéseitől.)

Június 3: Vénusz – Plútó trigon, Bika – Bak 22°47

Az újholdképletben is jelen lévő fényszög bizonyos fokú stabilitást ad a hónap elejének. E jótékony hatásnak köszönhetően könnyebben hozzáférhetünk belső erőforrásainkhoz, emberismeretünk jobban működik és akkor is képesek lehetünk új ösvényekre lépni, ha nemrég azt hittük, elfogyott az út a lábunk alól. Ez a tranzit szenvedélyt, intenzitást visz kapcsolatainkba. Egyszersmind valamilyen szempontból veszélyes, tiltott vagy szélsőséges viszonyokba is belebonyolódhatunk. Üzleti projektekre, pénzügyekre is kedvező hatással van, de a kockázatos, veszélyes, esetleg alvilági elem itt is jelen van. Esetleg ahhoz, hogy valami értékes és tápláló létrejöhessen , valami másról le kell mondani

Június 3: újhold az Ikrekben

újhold az Ikrekben , 2019 június 3, Bp 12:01

Az újhold az Ikrek 12°-án születik meg 2019 június 3-án, helyi idő (Budapest) szerint 12:01′ – kor .

Az Ikrek egyebek mellett a tanulás, tájékozódás, információcsere, a kommunikáció különböző formáinak a jegye. A benne uralkodó bolygóhoz, a Merkúrhoz hasonlóan kapcsolatban állhat utazásokkal, kereskedelemmel, az ismeretszerzés különböző típusaival, a társas érintkezés formáival is. Egy Ikrekben létrejövő újhold új kezdeteket jelezhet ezeken a területeken, témákat illetően.

A két fővilágító együttállást képez az Aldebarannal, az Ikrek 9°47′-en levő állócsillaggal. A csillagkép Bika bal szemén levő állócsillag 1-es méretű, hatóköre 2°30, így a konjunkció még orbison belül van. Az Aldebaran egyike a négy királycsillagnak és a 15 Behenius csillagnak. A régi idők asztrológusai szerint befolyása a Merkúr, Mars, Jupiter együttálláséra hasonlít. Energiát, bátorságot, állhatatosságot, népszerűséget ad, de a jótékony hatása nem tartós. Fennáll az erőszak, veszteségek, válságok veszélye. Jelezhet áradásokat is.

Bár még nem egzakt, az újhold része annak a változó T-kvadrátnak, amely a Nap részvételével június 9 – 10-én fog bepontosulni, és amelynek a Nyilasban tolató Jupiter és a Halak Neptun a másik két eleme. Bővebben: Változó T- kvadrátok – 2019 tavasz, koranyár. Ez önmagában is nagyfokú instabilitást, változó helyzeteket jelöl.

Szerencsére érvényesül még a Vénusz – Szaturnusz/Plútó trigon stabilizáló befolyása is. Figyelemreméltó, hogy a Neptun, a változó T- kvadrát tengelybolygója egyszersmind a Vénusz – Szaturnusz/Plútó trigon felezőpontjában van, így egy – egy szextilt kap az érintett bolygóktól. Ez megint csak arra utal, hogy a vesztes és a nyertes forgatókönyvek saját döntéseinken, valóságérzékünkön múlnak.

Merkúr a Rákban : június 4 – június 27

Június 4-én a Merkúr a Rákba lép. Idei tranzitja az isteni hírnök soron következő retrográd időszaka miatt hosszabb lesz a szokásosnál. Június 27 -én átlép az Oroszlánba, ott vág hátraarcot július 8-án, aztán július 19-én visszatolat a Rákba. Itt, a jegy 24°-án, a Plútó- szembenállás közelében vált majd direkt stacionáriusba, aztán augusztus 11-én visszatér az Oroszlánba.)

A Merkúr Rákban való tranzitjának az időszakában új, szavakkal talán nehezebben kifejezhető felismerések birtokába is juthatunk: a meditáció, naplóírás, a múlt felelevenítése a kommunikáció mélyebb csatornáit nyithatja meg. Nem baj, ha nem praktikus, szenteljünk most figyelmet mindannak, ami a lelkünket táplálja. Fogalmunk sincs, mi lenne az? Legfőbb ideje, hogy kiderítsük. Zsigeri reakciónk megbízható útmutatást adnak, milyen kapukat kell kinyitnunk és melyek azok, amiket be kell csuknunk magunk mögött. Idén nyáron ez a tranzit a Merkúr retrográd időszaka miatt a szokásosnál hosszabb lesz: készüljünk fel tehát, hogy a múlttal, otthonnal, családdal kapcsolatos témákkal részletesebben kell foglalkozni. A Merkúr későbbi, erőpróbáló fényszögei miatt ez nem mindig lesz kellemes.

Június 9 – július 3 : Vénusz az Ikrekben

A Vénusz június 9-én vált jegyet és július 3-ig tartózkodik majd az Ikrekben. Ebben az időszakban a társasági élet felélénkül, a kommunikáció könnyedebbé válik, egyszersmind a pletykák, féligazságok is gyorsabban terjednek. A fesztelen légkör a flörtöknek is kedvez, de nem biztos, hogy az igazit is most kell keresni. Az érzelmi szálak alaposan összekuszálódhatnak és pénzügyi területeken is bőven adódhatnak zavaros helyzetek .A Vénusz többek között a szerelem, a szépség, a társasági élet, a pénzügyek, a gazdaság jelölője az asztrológiában. Amikor tehát otthonából, a stabil, földies Bika jegyéből átlép a levegős Ikrekbe, a fentebbi témákban is változások tapasztalhatók. Járni kezd a levegő, az események felpörögnek, a társas kapcsolatok, beleértve az üzletieket is, könnyedebbé, kötetlenebbekké – rossz esetben súlytalanná válnak. Az ügyes megoldásokat olykor csak hajszál választja el a szemfényvesztéstől, a felelősség megosztására irányuló egészséges törekvéseket pedig a tőle való szabadulási kísérletektől. E meglátások a jelenlegi változó T kvadrát időszakában különösen megszívlelendők.

Június 9-én és 10 -én, a Nap, a tolató Jupiter és a Neptun részvételével újra egzakt lesz a változó T- kvadrát. Az alábbi hatások együttesen értelmezendők.

Június 9 : Nap – NeptunR kvadrát, Ikrek – Halak 18°41

A Nap- Neptun kvadráttal több bejegyzés is foglalkozik a blogon: Nap – Neptun fényszögek – a kaméleon, Nap – Neptun erőpróbáló fényszögek, Münchausen báró és társai, A Neptunusz szövevényes ösvényein. E nehéz aspektus hatására a tisztánlátás jelentősen elhomályosul. A fényszöget kísérő kiábrándulás, csalódás legtöbbször annak tudható be, hogy elvárásaink, álmaink túlságosan elrugaszkodtak a valóságtól.

Ez a bolygókapcsolat azért is problémás is lehet, mert amellett hogy kellemesen oldja a feszültséget, arra is hajlamossá tesz, hogy a későbbi következményekkel nem törődve bújjunk ki a felelősség alól, a dolgok könnyebbik végét fogjuk meg, destruktív hatású kapcsolattal, alkohol, drogok segítségével, túlköltekezéssel meneküljünk a valóság elől.

Június 10 : Nap – Jupiter szembenállás, Ikrek – Nyilas 19°28′

A Nap és a Jupiter közötti erőpróbáló fényszög arra késztethet, hogy túllépjük határainkat; a terjeszkedés azonban nem egészen úgy valósul meg, ahogy képzeltük. A túlzások, mértéktelenség, a lehetőségek és a kockázatok reális megítélésének a hiánya egyaránt károkat okozhat az üzleti életben és társas viszonyainkban. Hajlamosak lehetünk többet ígérni, mint amennyit be tudunk tartani, túllépni anyagi kereteinket, mértéktelenül kirúgni a hámból. A hatalom képviselői is túlléphetik hatáskörüket. A Nyilas Jupiter problémás oldaláról ld: A Jupiter és Mr Hyde, Retrográd Jupiter a Nyilasban.

A zűrzavart 10-én egy változó nagy kereszt is fokozza: első holdnegyed van, a Hold a Szűzben jár, Nappal, Jupiterrel, Neptunnal képezett erőpróbáló fényszöge a reggel 8 körül pontosul be. A délelőtt idegesítő malőrök jegyében telhet. Ugyanezen a napon pontosul be a Bak 19° 14′-en egy Nap – Szaturnusz kvinkunx is. Ez az erős gyenge fényszög kellemetlen módon tudja felhívni a figyelmet: ideje elköteleződni valami mellett, a lehetőségek végtelen tárházából kiragadni és konkrétan megvalósítani az egy – két életképeset. A terhek és a kötelességek beárnyékolhatják a nyári ejtőzést, a hangzatos ígéreteknek pedig kemény valóságteszteket kell kiállniuk. A június 13 -án egzakttá Nap – PlútóR kvinkunx, (Ikrek – Bak 22°36) a következő napokban is fokozza a nyomást.




Prés alatt

Ez 14-től az elviselhetetlenségig fokozódhat. Bepontosul a Mars – Szaturnusz közötti szembenállás, a Mars és a Neptun egyidejűleg érvényesülő trigonja segíthet egészséges mederbe terelni a feszültséget. A vesszőfutás a következő napokban is folytatódik ( június 16 Merkúr – Szaturnusz szembenállás, Merkúr – Neptun trigon), a június 17-i teliholdnál tetőzik, és nem enyhül június 18, 19, 20-án sem (Merkúr – Mars együttállás, a kettő szembenállása a Plútóval.) Közben a Szaturnusz – hatást is folyamatosan figyelembe kell venni. A Neptun befolyása jó esetben felerősíti a megérzéseket, szövetségeseinkké teheti álmainkat. Rossz esetben azonban arra ösztönöz, hogy drogokkal, alkohollal enyhítsük a nyomást. Ennek most tragikus következményei is lehetnek.

Június 14 : Mars – SzaturnuszR szembenállás, Rák – Mars 18°57

Általánosságban véve a két bolygó erőpróbáló kapcsolata azt sejteti, hogy a marsikus energiák nem áramolhatnak egyenletesen, hanem valamilyen akadályba ütköznek. A Mars fejjel megy neki a Szaturnusz– állította falnak, míg a Szaturnusz ellenáll a Mars nyers erőinek. (Jelen esetben a Rákban esésben levő Mars sokkal gyengébb a Bakban otthonában tartózkodó Szaturnusznál. Ha megtehetjük, jobb bele se menni a minimum kétes kimenetelt ígérő küzdelembe.) Az impulzusok hol totálisan elfojtódnak, passzív- depresszív állapotokat (bővebben a Szaturnusz princípiuma és a depresszió), fizikai vagy lelki értelemben vett kiszolgáltatottságot idézve elő, hol pedig kiszámíthatatlanul és nem is mindig a legalkalmasabb időben és helyszínen robbannak. (Asztrológiát tanulók figyelmébe: Kordován Vid Önismeret és párkapcsolat a horoszkóp tükrében című könyvében nagyon plasztikusan írja le ezt a mechanizmust.)

Június 14 : Mars – Neptun trigon 18°42

Álmainkból és a körülöttünk zajló „véletlenekből” kaphatunk arra utaló jelzéseket, milyen irányba érdemes terelni az energiát, hogyan reagáljunk egy adott helyzetre, mi lehet a várható kimenetel, ki(k)től, mitől és miért kell elszakadni. Ezek a leválások lehetnek persze nagyon hasznosak is (pl. olyan kapcsolatból, környezetből távozunk, amely már nem szolgálja a javunkat, felhagyunk valamilyen rossz szokással, káros szenvedéllyel), ettől függetlenül azonban a folyamat nagyon fájdalmas is lehet. Az új irányok belövésénél mindenképpen tanácsos figyelembe venni, hogy a Mars a Rákban erőteljesen az emóciók, hangulatok, emlékek hatása alatt áll, így leginkább olyan ügyek érdekében vethető be, amelyekkel lelkileg, érzelmileg is azonosulni tud. Az álmok, belső képek értékes segítséget nyújthatnak.

Június 16 : Merkúr – Neptun trigon, Rák – Halak 18°43

Ez a segítő fényszög rávezethet, mi módon profitálhatunk megérzéseinkből, konkrét és átvitt értelemben vett látomásainkból, hogyan formálhatjuk a valóságot az álmainkban, fantáziáinkban felbukkanó lelki képekkel anélkül, hogy elvesznénk az illúziók labirintusában, milyen interakciókba kell belemennünk és melyeket inkább kihagynunk.

Június 16 : Merkúr – Szaturnusz szembenállás , Rák – Bak 18°50′

A fentebbi segítség el is kel, ugyanis a szintén aznap bepontosuló Merkúr – Szaturnusz szembenállás tovább fokozza a feszültséget. Az erőpróbáló fényszög hatására megsokasodhatnak az értelmetlen, sokszor tekintélyelvű viták. A józan ész, a meggyőző érvek harcot vívnak a demagógiával, érzelmi manipulációkkal, játszmákkal, az emocionális szempontok felülírják a gyakorlat kritériumait.

Június 16 : Jupiter – Neptun kvadrát, Nyilas – Halak 18°43

Ahogy a bejegyzés elején már szó volt róla, ez a fényszög úgyszolván egész évben hat. Idén most pontosul be másodszor a retrográd Jupiter és a retrográd Neptun között. Az első bepontosulásra január 13-án került sor, amikor mindkét bolygó direktben haladt. Az akkoriban aktuálissá vált témákkal ismét intenzíven kell foglalkozni. Bővebben : Jupiter – Neptunusz kvadrát, I. rész, II rész.




Június 17 telihold a Nyilasban, 35°53′

telihold a Nyilasban, 2019 június 17, Bp 10:30

A telihold június 17-én teljesedik ki, a Nyilas 25°53′-án, délelőtt 10:30-kor. Nagyon intenzív telihold lesz, ugyanis több jelentős hatás is összeadódik és együttesen érvényesül. Nem csupán az egyre sűrűbb viharfelhőket, hanem akár egy tornádót is hajlamosak is lehetünk elbagatellizálni, pedig a légvárak, pótcselekvések, a nem megfelelő célra fordított energia kedvezőtlen sorsfordulatokat is jelezhet. A különböző típusú tudatmódosító szerek, hangulati hullámzások, az érzelmek áradata szintén árthat ítélőképességünknek. Jó esetben azonban a borulékony egyensúly még komolyabb ösztönzőerőt ad projektjeink valóra váltásához. Tudatossággal, érdemi erőfeszítéssel, kézzelfogható eredményeket produkálva javunkra fordíthatók a visszás hatások . A kedvező forgatókönyvek elősegítéséhez érdemes kivárni, üljön el a vihar.

A Jupiter – Neptun kvadrát előző nap, a Szaturnusz – Neptun szextil másnap, ( Bak – Halak 18°43) pontosul be, így az általuk jelzett lehetőségek és kockázatok (ld fentebb) most még szembetűnőbbek. A teliholdképben erőteljesen érvényesülnek a Merkúrnak és a Marsnak a Szaturnusszal és a Plútóval képezett fényszögei is.

A következő napokban ha lehet még puskaporosabbá válik a légkör: június 18 -án bepontosul a Merkúr – Mars együttállás a Rák 21°31-án, 19-én a Merkúr – Plútó szembenállás a Rák – Bak 22°28, június 20-án pedig a Mars – Plútó szembenállás (Rák – Bak 22°27) teszi fel az i-re a pontot.

A Mars/Merkúr tranzitok általában intenzív szellemi tevékenységre utalnak – már amennyiben az ingerültség, düh nem veszi át az irányítást. Ez a formáció nem csupán vitatkozókedvűvé tesz, hanem a balesetek veszélyét is megnöveli. A Mars – Merkúr- Plútó trió jelezte szócsaták során a partnerek egymás legérzékenyebb pontjait találják telibe, manipulációval, a zsarolás, megfélemlítés különféle formáival, a pszichológiai hadviselés eszközeivel érik el céljukat. Kiélezett helyzetben egyszer csak ráeszmélünk, magunkra maradtunk, a küzdelmet túlerővel szemben, fegyvertelenül, eszköztelenül kell megvívni. Attól függően, hogyan áll a Plútó és a Mars a horoszkópunkban, hol több, hol kevesebb sikerrel. (l. A Plútó archetípusa, a Pszichoterror természetrajza, Mars – Plútó fényszögek)

Mindez az esésben levő Mars hatásával kombinálódva olyan konfliktushelyzeteket, hatalmi játszmákat generálhat, amelyekből mi jövünk ki rosszul, hiszen érzelmileg, lelkileg (szélsőséges esetben fizikailag sem) vagyunk felkészülve az ellenféllel való összecsapásra. Sok felesleges szenvedést lehet megspórolni, ha impulzusok ide vagy oda, nem hozunk olyan döntéseket – bármennyire hasznosak legyenek is, amelyekre még nem állunk készen érzelmileg.

E napokban mindenek előtt azt kell szem előtt tartani, hogy az oppozíciós fényszögek a különböző típusú projekciónak is kedveznek, így, mielőtt szóvá tennénk mások szemében a szálkát, foglalkozzunk a sajátunkéban levő gerendákkal. A konfrontáció elkerülése ezúttal sem a gyengeség jele: megérzéseinkre hallgatva (Merkúr/Mars – Neptun trigon) eldönthetjük milyen csatákba érdemes belemenni és milyenekbe nem, illetve, ha valóban elkerülhetetlen, vajon tényleg a jelenlegi a legalkalmasabb pillanat.

Sajnálatos módon ezek a bolygóállások tágabb környezetünkben és a nagyvilágban is megnövelik a kiszolgáltatottak, önvédelemre képtelenek (állatok, gyerekek, nők, öregek) elleni agresszió veszélyét. Ilyenkor természetesen, ha módunkban áll megakadályozni, emberi mivoltunkból fakadó kötelesség közbelépnünk. Eközben azonban saját biztonságunkról se feledkezzünk meg.

Helyesen kezelve ez a robbanékony energiát, a heves viták építő jelleget ölthetnek , az érdekellentétek pedig egy magasabb szinten egyenlítődnek ki. Erre azonban jelen bolygóállások mellett meglehetősen kevés az esély: a tárgyalások defenzíven, a gyanakvás légkörétől áthatva zajlanak, a felek pedig nyomás gyakorlással, egymás sakkban tartásával igyekeznek eredményeket elérni.

Június 21 : nyári napforduló, a Nap a Rákba lép

Június 21-én, amikor a Nap a Rák jegyébe lép (Budapest 17h 54) asztrológiai értelemben is elkezdődik a nyár. Mint már többször szó volt róla, a napéjegyenlőség-és napfordulóképletek különös jelentőséggel bírnak az asztrológiában, mert az elkövetkező három hónap történéseiről is felvilágosítást adnak. Mivel a napforduló-képletben a fentebbi hatások mellett a Vénusz – Jupiter – Neptunusz T- kvadrátja is érvényesül, nagy esély van arra, hogy a nyár további részében is folytatódik a felfordulás.

Nyári napforduló, 2019 június 21, Bp 17:55′

Június 21 : a Neptunusz retrográd stacionáriusba vált, Halak 18°43

A nyári napforduló napján a Neptun retrográd stacionáriusba vált, hogy megkezdje idén november végéig tartó tolatását. Ennek hatására nehezen megfogalmazható lelki mizériák uralkodhatnak el rajtunk. Ez a tendencia személyes és kollektív szinten egyaránt tetten érhető. Nagy álmainkat pl. egészen hétköznapiaknak érezhetjük, s ha sikerül is megvalósítani őket, kiábrándultan biggyesztjük ajkainkat. Csak ennyi? Az elért eredmények közelében sincsenek nagyra törő vízióinknak. Nehezen szánjuk magunkat a cselekvésre, egyszerre több irányba is haladnánk, a kreatív introspekció, belső képekkel, álmokkal való munka és a sehova sem vezető légvárépítés között nem mindig egyértelmű a különbség. A búfelejtő iddogálás, bánatevés, vásárlási láz, az időnket szétforgácsoló látszat – találkozások szintén jellemző pótcselekvései lehetnek ennek az időszaknak.


Újabb változó T- kvadrát

A Vénusz részvételével június utolsó hetében összeáll az utolsó T- kvadrát is a tavaszi – koranyári sorozatból.

Június 23 : Vénusz – Jupiter szembenállás, Ikrek – Nyilas 17°50

Az eddig bemutatott hatások mellett ez is egy olyan fényszög, ami szintén hajlamossá tehet arra, hogy alaposan elvessük a sulykot. A túlzott költekezés (pl. bánat űző vásárlás), az edzésprogramot borító nagy zabálás és az ennek hatására felszaladó kilók, az ésszerű szakítást követő békülés Mr. vagy Ms Alkalmatlannal, esetleg egy, még náluk is alkalmatlanabb új partner begyűjtése a legtipikusabb példák e bolygók feszült kapcsolatára. A T – kvadrát által aktuálissá vált témák az előző hetekről ismerősek és augusztus végén/ szeptember folyamán majd újra foglalkozni kell velük.

Június 24 : Vénusz – Neptun kvadrát, Ikrek – Halak 18°43

A Vénusz – Neptun kvadrát másnap pontosul be, és ennek hatására üzleti és érzelmi társulásaink még zavarossabbá válhatnak. (A Vénusz és a Neptun fényszögeinek párkapcsolatokra gyakorolt hatásáról ld: Szerelmi csalódások, amelyekre nagy szükséged van, Elérhetetlen uraság, illetve A Neptunusz szövevényes ösvényein című, tematikus oldal további cikkei. Általánosságban véve elmondható, hogy ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, valószínűleg nem igaz. Emberismeretünket akkor sem tanácsos sutba dobni, ha éppenséggel „lelkünk másik felét”, „ikerlángunkat” véltük felismerni új szerelmünkben. Más jellegű ismeretségeknél sem árt az óvatosság. Az elhamarkodott üzleti tranzakciók szintén kerülendők, és szerződések megkötésekor, hivatalos ügyek intézésekor, utazások során sem árt a fokozott óvatosság.

Ugyanezekben a napokban a Vénusz a Szaturnusszal és a Plútóval is kvinkunxot képez. Akkor is érdemes odafigyelni e fényszögekhez társítható szinkronicitásokra, ha nem túl kellemesek. 2020 tavaszán- nyarán ugyanis az Ikrekben fog tolatni a Vénusz, igen nehezen kezelhető gazdasági helyzeteket jelezve. Akkori, Bak Jupiterrel, Szaturnusszal, Plútóval képezett 150°-os fényszögei egyéni és kollektív szinteken is üres kasszára, kongó éléskamrára figyelmeztethetnek . Az ínséges időkre jobb- már amennyire lehet – felkészülni. 2020-ban más, egyidejűleg érvényesülő hatások ezt jelentősen megnehezítik.

Június 27 : Nap – Uránusz szextil , Rák – Bika 5°47

A június 27-én bepontosuló Nap – Uránusz szextil hatására enyhülni kezd a légkör. Noha a megkönnyebbülés átmeneti, most mégis jól jön. A humorérzék, az eredeti megközelítésmód segíthet kitörni a megcsontosodott és javunkat már nem szolgáló beidegződések fogságából (vagy legalábbis felismertük, mi mindenen kell változtatni). A hétköznapok taposómalmával való elégedetlenség új utakra terelhet, kitűnő alkalmakat teremthet az új, kreatív ötletek kipróbálására. de izgágává is tehet bennünket. Utóbbi esetben, ha jobban tudjuk mi az, amit nem akarunk mint azt, hogy milyen irányban és milyen módon keressük a beteljesülést, öncélú polgárpukkasztássá is fajulhat. Felesleges hangsúlyozni, hogy ebből sokkal több probléma származik, mint haszon.

Június 27-én a Merkúr az Oroszlánba lép

(Július 8-án retrográdba vált, július 19-én visszatolat a Rákba, ahol augusztus 11-ig időzik. Az Oroszlánt augusztus 29-én hagyja el)

Míg a Merkúr az Oroszlánban halad, kreatívan, inspiráltan, szenvedélyes stílusban fejezzük ki gondolatainkat. Még a félszegebb típusok sem bánják, ha a figyelem központjába kerülnek. A lendületes, fantáziadús stílus különösen az alkotótevékenységekre van jó hatással, a túlzások, sallangok, felesleges dramatizálás azonban a minőség rovására mehet. Erre különösen a hónap legvégén ajánlott odafigyelni, amikor már elég közel van Uránusszal képezett kvadrátjához ahhoz, hogy újra felizzanak a kedélyek.





Fontosabb bolygóhatások

június 3: Vénusz – Plútó trigon, Bika – Bak 22*47

június 3: újhold az Ikrekben , Ikrek 12°33 12:01′

június 4 : a Merkúr a Rákba lép (június 27 -én átlép az Oroszlánba, ahol július 19-ig marad, aztán visszatolat a Rákba, ahol augusztus 11-ig időzik)

június 9 : a Vénusz az Ikrekbe lép (július 3-ig)

június 9 : Nap – NeptunR kvadrát, Ikrek – Halak 18°41

június 10 első holdnegyed, Nap – Hold kvadrát Ikrek – Szűz 19°06. A fényszög reggel 7:59-kor pontosul be és részvételével egy változó nagy kereszt alakul ki

június 10 : Nap – Jupiter szembenállás, Ikrek – Nyilas 19°28′

június 10 : Nap – Szaturnusz kvinkunx, Ikrek – Bak 19°14

június 12 : Mars együtt áll az Északi Holdcsomóponttal, Rák 17°52

június 13 : Nap – PlútóR kvinkunx, Ikrek – Bak 22°36

június 14 : Mars – Neptun trigon 18°42

június 14 : Mars – SzaturnuszR szembenállás, Rák – Mars 18°57

június 15 : Merkúr együtt áll az Északi Holdcsomóponttal, Rák 17°42

június 16 : Merkúr – Neptun trigon, Rák – Halak 18°43

június 16 : Merkúr – Szaturnusz szembenállás , Rák – Bak 18°50′

június 16 : Jupiter – Neptun kvadrát, Nyilas – Halak 18°43

június 17 telihold a Nyilasban, 35°53′, de. 10:30

június 18 : Szaturnusz R – Neptun R szextil, Bak – Halak 18°43

június 18 : Merkúr – Mars együttállás, Rák 21°31

június 19 : Merkúr – Plútó szembenállás Rák – Bak 22°28

június 20 : Mars – Plútó szembenállás, Rák – Bak 22°27

június 21 : a Neptunusz retrográd stacionáriusba vált, Halak 18°43

június 21 : nyári napforduló, a Nap a Rákba lép – 17:54′

június 23 : Vénusz – Jupiter szembenállás, Ikrek – Nyilas 17°50

június 24 : Vénusz – Neptun kvadrát, Ikrek – Halak 18°43

június 24 . Vénusz – Szaturnusz kvinkunx

június 25 utolsó holdnegyed, Nap – Hold kvadrát, Rák- Kos 3°34′

június 27 : Nap – Uránusz szexti , Rák – Bika 5°47

június 27 : Merkúr az Oroszlánba lép ( ahol július 19-ig marad, aztán visszatolat a Rákba, ahol augusztus 11-ig időzik. Az Oroszlánt augusztus 29-én hagyja el)

június 27 : Vénusz – Plútó kvinkunx, Ikrek – Bak 22°18

 

Kapcsolódó

Jupiter – Neptunusz kvadrát, I. rész, II rész

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!