Nap – Uránusz együttállás a Bikában 2019 : ébredések…

Az Uránusz Bikán való tranzitjáról ( 2018 – 2026) több bejegyzésben volt – és még lesz is szó. A Nappal, mint a tudatosság princípiumával való találkozásai sajátos szinkronicitásokat hordozhatnak, egyszersmind a feleszmélés időszakai is lehetnek . 2019-ben április 22-én , a Föld napján került rá sor. Az együttállás hatása az előző és a következő 4 -5 nap folyamán is érvényesül. Ez alkalomból egy kis ébresztő…nem csak a jelenlegi Nap – Uránusz együttállásról.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

A Nap – Uránusz találkozásait tranzitként a Nap – Uránusz együttállás tranzitként című bejegyzés tárgyalja. Arról, hogy milyen szinkronicitásokkal volt összefüggésbe hozható a történelem folyamán egy – egy Bika Uránusz tranzit Dave Coleman tanulmányában volt szó, a 2018-as rövid vendégeskedés előjeleit pedig a Beharangozó és a Vulkánkitörések, földrengések, árvizek című bejegyzés tárgyalja.

Természetesen egyetlen tranzit sem ragadható ki összefüggéseiből; a lassú mozgású bolygók együttesen jelzik a gazdasági, társadalmi, környezeti változásokat. Így a Bika Uránusz – hatás értelmezésekor 2019- 2020-ban pl többek között a Szaturnusz – Plútó együttállást, 2021 folyamán pedig a Jupiter/Szaturnusz – Uránusz kvadrátot kell figyelembe venni.

Nadia Gilchrist, a Ruby Slipper blog szerzőjének rövid bejegyzését szintén relevánsnak találom, különösen a nagyon közeli múlt történéseinek tükrében.






Az Uránusznak megvan a maga sajátos stílusa, hogy személytelenné tegye a dolgokat. Nappal képezett aspektusai arra utalnak, hogy az egót erőteljes ébresztő bökések érik. Ilyesmi történik akkor, amikor a Nap ráirányítja a figyelmet a felszabadításra vagy megújításra váró területekre.

Az Uránusz Bikán való áthaladása újraértelmezi biztonságról, tartalékainkról, forrásainkról és értékeinkről alkotott fogalmainkat. Teszi ezt oly módon, hogy alapjaiban felrázza mindazt, ami stagnál, és amit megingathatatlanul stabilnak hiszünk. Ez hosszas folyamat lesz, de valahányszor együttállást képez a Nappal, sajátos történések hívják majd fel a figyelmed, miért is kell új bevételforrásokat, új szokásokat kialakítanod, újrafogalmaznod értékrended.

Ez akár sokkoló hatású megrázkódtatás is lehet, de segíthet, ha nem személyed elleni támadásként értelmezed. Az Uránusz az elengedésről szól, így ami történtek célja, hogy lepattintson azokról a dolgokról, amelyekhez túlságosan kötődsz.

Ez az energia a világosságnak ama pillanataival is összefüggésbe hozható, amelyek együtt járnak a kötelékek elszakadásával, illetve mindannak a megsemmisülésével, ami eddig biztonságot adott. Hogy miért ? Azért, hogy ráébredj: mi működik jobban, mi szolgálja inkább érdekeidet : az új bevételforrások, azok az értékek, amelyek ténylegesen a javadat szolgálják, azon eszközök és, módszerek, amelyek biztonságosabbá teszik jövődet. (Nem amelyek a múltban működtek)

Ha a változás motorja vagy ( pl. váratlanul erőteljes késztetést érzel a kitörésre), fogadd el ! De ne feledd, hogy ha egyszer ezt megteszed, nincs visszaút. Az Uránusz néha az előtt kényszerít cselekvésre, hogy felmérted volna ennek összes következményét. Az, hogy valami sürgős, nem jelenti, hogy egyszersmind felelőtlennek is kell lenned.”

2019 – ben a Nap – Uránusz együttállás április 22-én, a Föld napján pontosult be. A Fülöp szigeteki, 6, 3-as erősségű földrengés tragikus, de igen jellemző szinkronicitása ennek a kozmikus eseménynek.

A természeti katasztrófák, a környezetszennyezés előidézte, lassan jóvátehetetlen károk persze nem csak ennek a tranzitnak a hozadékai, de a Bikában haladó Uránusz jelentősen felgyorsíthatja a  visszaszámlálást. (A sürgetés, hogy vagy képesek vagyunk megállítani a bolygónkat elárasztó szemetet vagy megfullaszt bennünket szaturnusz -plútói figyelmeztetés )

Véres Húsvét Sri Lankán, foto: Metro

Az előző napi Sri Lanka-i merényletsorozat egyike azoknak a terrorcselekményeknek, amelynek hatására alapjaiban kell átértékelnünk biztonságról alkotott fogalmainkat.

Természetesen az ilyen eseményeket szintén nem csupán az uránikus hatásokkal kell összefüggésbe hozni. A helyzetek eszkalálódása éppen ennyire hozzátartozik a közelgő, és április – május folyamán már igen szoros Szaturnusz- Plútó együttálláshoz, de még ez is nagyon durva leegyszerűsítés így önmagában. A konkrét és átvitt értelemben vett robbanások már elkezdődtek 2009- 2010-ben (Szaturnusz – Plútó kvadrát, Uránusz – Plútó kvadrát 2011 – 2017). A közeljövőben viszont sok olyasmi történhet, ami 2021-22-re átrajzolhatja teljesen a világot. Akkor is, ha nem tör ki a harmadik világháború. (Helyi háborúk, polgárháborúk persze lehetnek, ahogy sajnos vannak is ) De ha  a nagy világégés el is marad, jöhetnek igen mélyreható gazdasági, társadalmi átalakulások, amelyek hosszabb- vagy akár középtávon is, gyökeres változásokat hoznak.




A polkorrekt narratíva szerint rövidzárlat – okozta, a Notre Dame-ot kis híján elpusztító április 15-i tűzvészre még csak- csak rá lehetett fogni, hogy véletlenül tört ki éppen nagyhét elején. ( Pár asztrológiai vonatkozás: Nap kvadrátban a Szaturnusszal – Plútóval, retrográd Jupiter kvadrát Merkúr, Vénusz)  Az azonban már több mint különös, hogy épp Húsvét vasárnapján több templom és szálloda vált iszlamista robbantásos merénylet áldozatává Sri Lankán…

További sajátos „véletlen”, hogy Húsvét vasárnapján, du. fél 5 körül egy másik franciaországi templom, az Eyguirés-i Notre-Dame-de-Grâce is kigyulladt. Az „ismeretlen eredetű” tüzet szerencsére sikerült megfékezni, így csak a bútorok égtek meg, de magában az épületben nem esett kár és senki sem sérült meg. (Forrás: LeDauphine)

A Notre Dame leégésével – ennek asztrológiai hátterével és szimbolikus üzenetével Kalo Jenő videó – előadása foglalkozik részletesen. Ha nem is minden tekintetben, de nagyon sok szempontból egyetértek vele. Talán nekem is lesz ilyen témájú bejegyzésem, talán nem – addig is nagyon ajánlom a video megtekintését.

(Még sajátosabb “véletlen”, hogy eme „véletleneknek” hosszas előzményeik is voltak: A Gatestone Institute április 14-én, egy nappal a Notre Dame leégése előtt arra hívta fel a figyelmet, hogy csak Franciaországban 2018 folyamán 1063 rongálás volt keresztény templomok ellen – ami igen jelentős emelkedés 2017-hez képest, amikor is „csak” 878. 2019 február 20 -án ürülékből keresztet rajzoltak a Notre Dame falára, 10 más franciaországi katolikus templomot pedig megrongáltak .

2016 szeptember 8-i számában arról írt a Telegraph – tehát a mainstream média egyik prominens képviselője, nem “fakenews” – hogy a Notre Dame közelében, egy rendszám nélküli autóban arab nyelven írt okmányokat és gázpalackokat találtak. Már akkor féltek terrorcselekménytől, és négy személyt letartóztattak.

A Gatestone Institute egy másik, a tűzvész után megjelent cikke arról ír, hogy dzsihádista szervezetek már évek óta buzdítják híveiket európai keresztény templomok és műemlékek lerombolására. A Notre Dame neve többször is szerepelt a célpontok között. Ennek ellenére a katedrális védelméről nem gondoskodtak megfelelően. 2018 novemberében például egyik éjszaka néhány fiatal gond nélkül bement a katedrálisba és felmásztak annak tetejére. Életveszélyes kirándulásukról készült videójukat a YouTube-ra is kitették. Jóllehet őket nem rombolási szándék, hanem kamaszos kalandvágy vezette, videójuk nagyszerűen bizonyítja, hogy bárki, aki nem riadt vissza a nyaktörő mutatványoktól, gyakorlatilag észrevétlenül juthatott be az épületbe.

Az is elgondolkoztató, hogy a világörökség részét képező katedrális pusztulását muszlimok lelkes kommentekkel, szmájlikkal ünnepelték. Magyarul itt. Egy Hafsa Askar nevű francia állampolgárságú muszlim diákvezető pedig egyenesen ezt twittelte: „leszarom a párizsi Notre-Dame-ot, mert leszarom a francia történelmet” “Az emberek elsírják magukat néhány fadarab miatt. Túlságosan is szeretitek a francia identitást, pedig igazából mindenki leszarja az egészet, csak ti, fehérkék deliráltok.” )

Természetesen mindez nem csak a keresztények számára aggasztó jel. A Notre Dame katedrális ugyanis nem csupán keresztény jelkép, hanem az európai kultúra egyik fontos szimbóluma és a világörökség része is. Itt tehát egyszersmind a nyugati világot, a szekuláris értékeket alapjaiban fenyegető veszélyről is szó van. Korábbi bejegyzésekben – pl. az áprilisi előrejelzésben magam is utaltam rá, hogy az idei tavasz eseményei a Szaturnusz – Plútó együttállás későbbi szinkronicitásait vetítik előre. (És még lesz is részünk „véletlen egybeesésekben” valahányszor a kardinális jelekben – Kosban, Rákban, Mérlegben, Bakban haladó, gyorsabb mozgású bolygók aspektusokat képeznek velük…) A Nyilas Jupiter – tranzit tárgyalásakor szintén felhívtam a figyelmet a vallási, ideológiai természetű, komoly konfliktusokra, a Jupiter április 10-i retrográdba váltásáról írt bejegyzés pedig sok minden volt, csak derűlátó nem. A jelenlegi Nap – Uránusz együttállás környékén történtekben tulajdonképpen nincs semmi új ezekhez képest: „mindössze” ráirányítják a figyelmet a már meglévő trendekre.

Remélhetőleg nem kell még több értéknek elpusztulnia ahhoz, hogy bekövetkezzék a felébredés. Egyetlen pillanatra sem szabadna megfeledkezni arról, hogy a történelem folyamán már kiderült: a Plútó – Szaturnusz -Uránusz forgatókönyvekben a világégés is benne van.



A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!