Vénusz a Vízöntőben – tranzitként

Tranzithatásként a Vénusz Vízöntőbe lépése a puritán és komoly követelményeket támasztó Bak után némi felüdülést jelenthet: az elmúlt időszak komorabb érzelmi tapasztalatait követően talán mi is könnyedebbekké, kísérletezőbb kedvűekké válhatunk, nagyobb függetlenségre törekszünk társulásainkban. Ez tökéletesen rendben is van, amennyiben a könnyedség nem csap át súlytalanságba, társulásainkkal, anyagi-és szellemi, érzelmi értékeinkkel kapcsolatos felelőtlenségbe.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Ebben az időszakban baráti körünk, azoknak az embereknek a társasága, akikkel közös eszmék kötnek össze felértékelődik. Hogy valóban nemes célokért szövetkezünk-e, vagy köz-és önveszélyes utópiákat kergetünk közösen, a személyi horoszkóp adottságaitól is függ. A szilárd talaj hiánya pénzügyi területeken is érzékelhető.

Nadia Gilchrist, a Ruby Slipper blog szerzője így ír erről a hatásról :

Ebben a jegyben már nem az számít, mi a társadalmilag elfogadható és mi nem, így a Vénusz témái ( társas viszonyok, értékek, pénz, önbecsülés) felszabadultabb jelleget öltenek.

Vizsgáld meg értékeidet: valóban a tiédek, vagy csak azonosultál a nyáj által képviseltekkel ? Ha egy csoport részeként mész szembe a fősodorral, még mindig nem önmagad, hanem csupán egy csoport része vagy. Ha ugyanazokat az értékeket képviseled mint ők, remek. De gyakran könnyebb a „forradalmárokkal” tartani azért, mert úgy tűnik, jó ügyet képviselnek, ellenvetéseidnek pedig nem mersz hangot adni, nehogy az áruló benyomását keltsd.

A jól működő Vízöntő Vénusz nem a lázadás kedvéért lázadozik. Ő azokat az értékeket képviseli, amelyeket a legfontosabbnak tartasz, függetlenül attól, mit szólnak hozzá a többiek. A jelen pillanathoz sem kötődik, hiszen már túllépett rajta; a Vízöntő a jövő jegye. Ebből kifolyólag e tranzit ideális időszak a kísérletezésre. Változtatni szeretnél a megjelenéseden? Vagy szerelmi életed szorul frissítésre (még a legegészségesebb kapcsolat is befülledhet egy kicsit) ? A Vízöntő Vénusz arra szólít fel, próbálj ki azokat az új dolgokat, amelyeket mindig is szerettél volna – persze csakis oly módon, hogy se magadnak se másoknak ne árts vele.”Az utóbbi mondat igen fontos. Jóllehet e mókás jegyben a szerelem és társasági élet jelölője is sokkal oldottabban viselkedik, mint a Bak puritán hajlékában, ez a pozíció sem igazán kedvező számára. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy az ösztönös, zsigeri reakciók helyett ideológiák, elméleti modellek irányítják rokon- és ellenszenveit, a távkapcsolatok, plátói rokonszenvek jobban vonzzák, mint egy létező, hús -vér partner. Utóbbival adott esetben nem is tud mit kezdeni, és sokszor neki magának is nehéz eldönteni: „csupán” barátok-e vagy valami más is van közöttük. Mindez elsősorban akkor jellemző, ha egy születési képletben fordul elő, illetve, ha a Vénusz és az Uránusz erőpróbáló kapcsolatot képeznek egymással (együttállás, kvadrát, szembenállás), de időszakos hatásként is átszínezheti a viselkedést. Ezt főleg akkor ajánlott szem előtt tartani, ha hosszabb távú hatásról van szó, pl. progressziós Vénusz vált jegyet. (2026-ig, míg az Uránusz a Bikában tartózkodik, a Vénusz Vízöntőben való haladása során a két bolygó erőpróbáló fényszöget, kvadrátot képez egymással. Ráadásul recepciós helyzetben is vannak, vagyis egymás otthonában tartózkodnak, ahol mindketten igen rosszul érzik magukat. Emiatt a kedvezőtlen sajátosságaik és megnyilvánulási formáik kerülnek előtérbe.)

A bolygó diszharmonikus kapcsolódásai által jelzett viszonyok tipikus példája az interneten, a közösségi média adta lehetőségeknek köszönhetően szövődő „halálos szerelem.” Ilyenkor meglehetősen gyakori, hogy az „ikerlángokat”– maga a kifejezés is a Vízöntő – uralta new age szörnyszüleménye – kontinensek vagy országhatárok választják el egymástól, a fizikai találkozásra vagy sor se kerül, vagy ha igen, rengeteg erőfeszítés árán és általában nagyon nagy kiábrándulás a vége – viszont bámulatra méltó hatékonysággal tud tönkretenni egy házasságot, élettársi kapcsolatot vagy a szó hagyományos értelmében vett együtt járást. (Bővebben: Az örök háromszög, “Karmikus” kapcsolatok: az önbecsapás eszköztárából, Ikerlángok, lélektársak, Illik hozzám a párom  ?)
A Vízöntő Vénusz mindenekelőtt az individuum szépségéről szól.” – folytatja Nadia Gilchrist. „Nem azért vonzó, mert mindenki szereti, hanem azért, mert néhány embernek éppenséggel szeszélyei és nem-kötődése tetszik. És a nem-kötődés itt kulcsfogalom. Csodálatos barát lehet, mert nem ítélkezik és nem akaszkodik rád. Mindenkire kíváncsi, de némi távolságtartásra is szüksége van, hogy a saját útját járhassa.

Ebből kifolyólag ez a tranzit arra bátorít, hogy kicsit távolodj el azoktól a személyektől és dolgoktól, akikhez/amelyekhez a legjobban kötődsz. Ez nem azt jelenti, hogy elmész (hacsak nem ez a célod), csupán egy kicsit más nézőpontból tekintesz rájuk. Tanulmányozd párkapcsolatodat, vállalkozásodat, másokhoz való viszonyulásodat egy kívülálló szemszögéből. hogy néznek ki.

A Vízöntő Vénusz így új perspektívát adhat azokat a dolgokat illetően, amelyeket el szeretnél érni vagy amelyeket szeretsz.”
Kapcsolódó

Vízöntő Vénusz a horoszkópban

Vénusz – Uránusz együttállás személyi horoszkópban

Vénusz – Uránusz együttállás tranzitként

Vénusz – Uránusz kvadrát személyi horoszkópban

Vénusz – Uránusz kvadrát személyi horoszkópban

Vénusz – Uránusz szembenállás személyi horoszkópban

Vénusz – Uránusz szembenállás tranzithatásként

Vénusz – Uránusz tranzitok (Howard Sasportas)

Az Uránusz (Liz Greene)

A levegő elem és a levegős típus

Illusztráció : Tomek Setowski

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!