Bak Vénusz a személyi horoszkópban

Nem öregszem, csak nemesedem, mint a jó bor”

Néhány gondolat a The Astrology Place Membership oldalról a radix Bak Vénuszról. A rengeteg szóba jöhető cikk közül azért fordítottam végül ebből részleteket, mert a sokszor félreértett vagy szándékosan félreértelmezett érzelmi motivációkról is értékelhető leírást ad. Természetesen így sem alkalmazható receptszerűen. Hogy milyen tulajdonságok milyen összetételben fognak érvényesülni, a születési képlet egyéni adottságaitól függ, a megélési módok pedig sok szempontból az illető fejlettségi szintjén múlnak. Az itt leírtak részben érvényesek lehetnek Szaturnusz- Vénusz aspektusok, VII. házas Szaturnusz, X. házas Vénusz esetén is.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Ismered azt a mondást, miszerint bizonyos dolgok idővel jobbak lesznek ? A Bak Vénusszal határozottan ez a helyzet. Érzelmeidet, vágyaidat, értékrendedet illetően sokkal érettebb vagy a korodnál. Ez azért van így, mert érzelmeidet sokkal komolyabban fejezed ki, mint a veled egykorúak. Így természetesen a szerelmet is komoly dolognak tekinted. Mivel a Vénusz a Bakban a Szaturnusz uralma alatt áll, halál komolynak. Nagyon óvatosan mész bele egy kapcsolatba, hosszú időt töltesz azzal, hogy kiismerd partneredet és gondosan leteszteled, valóban megbízható-e. Emócióidat kontroll alatt tartod, lassan fogadod bizalmadba a másikat és a kapcsolat elején nem könnyen mutatod ki valódi érzelmeidet. Nehezedre esik érzelmileg megnyílnod olyanok előtt, akiknek még nem állnak hozzád elég közel. Általában cinikus vagy a szerelmet illetően. Tudod mire számíthatsz. Romantikus helyzetekben két lábbal állsz a valóság talaján és nem kívánsz fejest ugrani a kapcsolatba mindaddig, amíg nem vagy benne biztos, mit akarsz.

Ha a Vénuszod Bakban áll, téged nem lehet szép szavakkal, ígéretekkel levenni a lábadról. Ezek – különösen az első találkozásokkor – csak még éberebbé teszik belső őrszemeidet. Azokat az embereket értékeled a legtöbbre, akik kitartanak amellett, amivel foglalkoznak, és következetesen betartják ígéreteiket. Ha már tudod, mit várhatsz tőlük és hogy számíthatsz rájuk, elkezdesz bízni bennük. Ha valaki szüntelenül a sarkadban van, úgy érzed, van okod feltételezni, hogy ez így lesz a jövőben is. Ezért társulásaid mottója : „majd meglátjuk”. És ha a kapcsolatnak nincsenek jó kilátásai, inkább nem horgonyozol le. Mivel mindent gyakorlatias szempontból nézel és teljesítmény-orientált vagy, nem akarod idődet sehova sem vezető dolgokra vesztegetni. Egy Bak Vénusszal rendelkező személy csak akkor kötelezi el magát igazán, ha a kapcsolatot megfelelőnek találja, és valószínű, hogy addig érzéki oldalát sem mutatja meg, ameddig nem érzi biztonságban magát.




Kapcsolataiban egy Bak Vénusz azt is megtanulhatja, hogy csak magára számíthat és hogy jó érzés, hogy meg tud állni a saját lábán. Női horoszkópban ez gyakran oly módon nyilvánul meg , hogy fontosnak tartja, hogy saját jövedelemmel rendelkezzen, olyan karriert csinál, amelytől boldognak és teljesnek érzi magát. Tisztában van azzal, hogy a szerelem egy fajta önkéntes kötelességvállalás, amelybe csak igen nyitott szemmel szabad belemenni, és azt is tudja, hogy az igazi szerelem nem csak a romantikáról és a mézeshetekről szól. Vannak számlák, amiket ki kell fizetni, karrierek, amelyeket építeni kell és családtagok, akiket támogatni. Más szavakkal: ideális partnere ugyanannyira felnőtt, mint ő. (Férfihoroszkóp tulajdonosa az ilyen hozzáállású nőtípust találja vonzónak – ford megj)

Ellenkező esetben ugyanis egy ilyen jegyhelyzetű Vénusszal gyermeteg, önállótlan partner mellett is ki lehet kötni, akit a megálmodott közös élet felépítése helyett folyamatosan pátyolgatni kell…

És a jó borhoz hasonlóan, ahogy az évek múlnak, úgy érik, érzékisége folyamatosan mélyül. A fiatalkori bizonytalanság, gátlások most a gyengédség, kifinomultság, önbizalom komplex keverékének adják át helyüket. Feloldódik, ellazul és élvezi a Földön töltött időt” Jessica Shepherd




Mivel a napokban tömegesen kellett jelentenem és letiltanom a nemkívánatos kommentelőket és privátban rámírogatókat,  ennél az egyébként nem mundánasztrológiai posztnál is szükségesnek találom leszögezni:

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :

A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. 

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzengetés formájában, “olvasói észrevételnek” álcázott észosztás formájában  próbálsz koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba),  erre való esélyeid meghatványozódnak.

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

Anyagiasság vagy valami más ? 

Sok asztrológus szerint Bak Vénusszal társadalmi pozíciód egyengetésére használod kapcsolatadat, és az embereket, akik vagy presztízsed növelésének vagy érzéki vágyaid kielégítésének eszközei. Csakhogy ezek az értelmezések nem veszik figyelembe, hogy te arra bátorítod a másikat, hogy kézzelfogható formában valósítsa meg álmait. Kitűnő társa lehetsz például egy törekvő személynek, párod ambícióit erőteljesen támogatod és sokféle, gyakorlati módon segíted. Ha úgy döntesz, hogy benne maradsz egy kapcsolatban, akkor hosszú távon is felelősséget vállalsz érte. Nagyon jól tudod, hogy bármiféle tartós kapcsolatnak van egy lényeges gazdasági alapja is. Ez még hasonló anyagi háttérrel rendelkező partnerek esetén is így van. Te mindenekelőtt a tartós dolgokat kedveled, és nagyon gyakorlatias vagy, így nem a múlékony varázslatot vagy tündérkirályfit/ tündérkirálylányt keresed. Komoly vagy és realista, és olyasmire vágysz, amely a következő évtizedek alatt is teherbíró, szilárd alapokon áll.

  A Bak Vénuszú nőket gyakran vádolják azzal, hogy olyan pasit akarnak maguknak „megfogni” vagy „kihorgászni”, aki révén anyagi biztonságra és társadalmi pozícióra tehetnek szert. Meglehet, néhány esetben valóban így van, de a típus fejlett képviselőjeként neked nincs ilyesfajta megerősítésekre szükséged. Inkább csak vonzónak találod ezeket a tulajdonságokat. Ezzel a jegyhelyzettel vannak persze olyan nők is, akik náluk sokkal idősebb és gazdagabb férfihez mennek feleségül.

A Baktól elválaszthatatlan a realitásérzék és ez a te természetednek is szerves része. Nagyon erős és szívós vagy, és e tulajdonságaid idővel még hangsúlyosabbá válnak. Fiatal korodban vonzódhatsz az erő és a stabilitás földi szimbólumaihoz, anélkül, hogy tudatában lennél miért. Ahogy azonban idősebb és érettebb leszel – úgy nemesedsz, mint a jó bor – saját forrásaid, elszántságod, ambícióid kerülnek majd előtérbe.

Azt szereted a legjobban, ha felelősségteljesen kapcsolódhatsz másokhoz. Bak Vénuszod értékei időnként kissé ósdinak tűnhetnek – de hát ez a szaturnuszi hatás hozadéka. Bizonyos értelemben a te értékrended a régi idők értékrendje, általában véve az ambiciózus embereket tartod vonzónak, és magadat is akkor találod szebbnek, értékesebbnek, ha valami értékeset és időtállót hozol létre. Amerie  énekesnő (1980 január 12), akinek Bakban van a Vénusza, menedzseréhez ment feleségül, és bizonyos értelemben te is ezt az energiaformát keresed a férfiakban. De pszichológiai és társadalomtudományos kutatások is bizonyították, hogy az azonos értékeken alapuló kapcsolatok a tartósabbak. Ez bármiféle társulásra érvényes: romantikus jellegűekre, barátságokra és üzleti jellegűekre is.

Skye Alexander ezt írja: Üzleti és romantikus kapcsolataidban egyaránt stabilitásra és állandóságra törekszel. Te nem az az ember vagy, aki félvállról veszi társulásait. Ha elkötelezted magad valaki mellett, hűségesen kitartasz. Az egy éjszakás kalandok és a szalmaláng életű szerelmek nem érdekelnek különösebben. Azt a fajta állandóságot, kiszámíthatóságot, biztonságot szereted, amely az egyértelmű paraméterekkel és mintákkal rendelkező kapcsolatokból árad. Így kapcsolataid jó eséllyel lesznek tartósak.

Stabilitás és állandóság utáni vágyad azonban egy olyan kapcsolatban is benne tarthat, amely már nem kielégítő számodra, illetve többé már nem fejlődik és nem táplál. E jegyhelyzettel rendelkező emberek hajlamosak engedni, hogy kapcsolatuk taposómalomszerű rutinná váljon, így aztán inkább kötelesség lesz, mint örömforrás. A szívügyeket illetően te realista és pragmatikus vagy.

A Bak Vénuszú nők az érettséget és a bölcsességet kívánatos női tulajdonságoknak tartják, így sokkal kevésbé félnek az öregedéstől, mint társaik. Valószínűleg karrier – orientált típus vagy, így hivatásodat előbbre valónak tartod a házasságnál és a gyereknevelésnél. Akkor érzed magad igazán nőnek, ha szakmailag is sikeres vagy, és szerencsére tisztában vagy azzal, hogy az üzletasszonyok és a hivatásukban eredményes nők ugyanannyira vonzók, mint családanyák és a háziasszonyok. (Ez az orientáció a női psziché domináns archetípusaitól függ, nem pedig ideológiai és világnézeti kérdés, mint aminek sokan tekinteni szeretik – ford megj) Csakhogy a szerelemhez és a párkapcsolatokhoz való hozzáállásod hagyományos (kevésbé szerencsés esetben ósdi), így nehezedre eshet összeegyeztetned szakmai ambícióidat a párkapcsolatokról alkotott konzervatív nézeteiddel.

Az ilyen jegyhelyzetű Vénusszal rendelkező férfiakat inkább az érett, kifinomult, komoly nők érdeklik. Olyan nőről álmodozol, aki mintha most lépett volna ki a Town and Country  magazinból. Ez a hölgy mindig tipp- topp, konzervatív stílusban elegáns, tekintélyt parancsoló és köztiszteletben áll, de a hálószobában érzéki és szenvedélyes. A klasszikus szépségideálhoz és a régimódi értékekhez vonzódsz, romantikus fantáziáidban is az ezeket képviselő hölgyek jelennek meg. Talán a nálad idősebb nőket is vonzónak találod.”




Ha fiatalon mész férjhez, e Vénusz jegyhelyzettel idősebb, érettebb társat keresel. Általában véve is olyan társulásokat igyekszel kialakítani, amelyek révén érettebbnek, megállapodottabbnak érezheted magad. Idősebb korban azonban fiatalabb házastársat is választhatsz, akinek érzelmeiért cserébe stabilitást és biztonságot akarsz nyújtani. A sikert, kifinomultságot hitelességet és a fejlett öntudatot értékeled a legtöbbre. Komoly párkapcsolatra vágysz, olyanra, amely biztos alapot és hosszú távú elkötelezettséget jelent. A megállapodott, udvarias, gavalléros partnereket szereted – akik mellett a fiatalabbak nagy része labdába se rúghat.

Talán a régi vágású úriemberekhez vonzódsz, akik igen romantikusak, őszinték,, de kicsit autoriter típusok. Mondani sem kell, hogy az ilyen alkatú férfiak mellett érzed elemedben magad. Valljuk be, sokkal megnyugtatóbb egy anyagi szempontból is megbízható férfival tartós kapcsolatban élni. Az is nagyon jól jöhet, ha párod élettapasztalatai segítenek eligazodnod a világban. Ezért talán szereted az idősebbek társaságát vagy az olyanokét, akik megtanítanak hogyan kell boldogulni az életben. Nagyon nagy szükséged van arra, hogy tiszteld azokat, akiket szeretsz és a komoly, megfontolt típusokat vonzod.





Kapcsolódó

Szaturnusz – Vénusz : karmikusan „terhelt viszonyok”?

Vénusz – Szaturnusz kvadrát

Vénusz – Szaturnusz szextil

Valóban szereted magad ?

Szaturnusz a VII házban : csatlakozás késéssel

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!