Retrográd Uránusz – általános tudnivalók

Az Uránusz hat hónapot tölt hátrálással egy év alatt. Ezeknek az időszakoknak személyes szinten akkor van nagyobb jelentősége, ha a bolygó egyébként is fontos szerepet játszik a születési képletben. Emellett azokat a területeket is érinti, amelyek felett áthalad.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Egy retrográd Uránusz sokkal erősebben és „uránikusabban” hat, mint általában.

Direkt Uránusz személyi horoszkópban arra utal, hogy a bolygó analógialáncába tartozó témák (kreativitás, intuíció, találékonyság, erős függetlenségi vágy, önállóság, öntörvényűség, lázongás a konvenciók ellen) folyamatosan jelen vannak a szülött életében.

Retrográd Uránusz radixban akaratosabbá, dogmatikusabbá tesz, az általa jelzett robbanások erőteljesebbek. Egy ilyen bolygó arra is utalhat, hogy az energiák egy ideig a felszín alatt működnek, aztán váratlanul kirobbannak. Jó esetben aha-élmény, zseniális alkotás formájában. Kevésbé szerencsés esetben ok nélküli lázongásként, a szabályok és kötöttségek indokolatlan felrúgásában, álláspont, a másokhoz való viszonyulás váratlan megváltoztatásában vagy akár pszichotikus intervallum formájában nyilvánulnak meg. (Ez mint mindig, most is attól függ, hogyan kapcsolódik a képlet többi bolygójához és így egyénenként változik.) Akár pozitív akár negatív változásokról van szó, úgy tűnik, mintha ezek egyik napról a másikra történnének meg, holott az előkészületek már jó ideje folytak a felszín alatt, hogy aztán egyszer csak összeálljon a kép.





Az Uránusz hat hónapot tölt hátrálással egy év alatt. Ezeknek az időszakoknak személyes szinten akkor van nagyobb jelentősége, ha a bolygó egyébként is fontos szerepet játszik a születési képletben. Emellett azokat a területeket is érinti, amelyek felett áthalad. Ez egyénenként változó: az aktuális feladatokkal kapcsolatban horoszkópelemzés adhat útmutatást.

Akárcsak a tolató radix- Uránusz esetén, a retrográd Uránusz tranzitjáról is elmondható, hogy különféle változásokkal van kapcsolatban. Egyéni szinten ezek annak az életterületnek a témáival kapcsolatosak , amelyik házban a bolygó tartózkodik. Jellemző módon azonban a változások nem túl látványosak: belülről történnének, saját szemléletmódunk az, ami először megváltozik, ezt pedig aztán később, amikor a bolygó direktbe váltott, követi változás a külvilágban is, vagy válik érzékelhetővé egy külső szemlélő számára.

Az egyik ilyen – szerencsés – változás abban állhat, hogy szabadabb életvitel, nagyobb önállóság kialakítására törekszünk. A tolató Uránusz ebben az esetben hozzásegíthet megtervezni az ehhez szükséges lépéseket, így a hidak felégetése helyett egészségesebb, fokozatosabb alternatívákat is kimunkálhatunk. Ha korábban pl. egyik tűzijátékot a másik után rendeztük, anélkül rúgtuk fel a szabályokat és a konvenciókat, hogy megvizsgáltuk volna: valóban feleslegesek-e vagy mégis van némi jogosultságuk, hozzáállásunk józanabbá válik. Rálátunk a korábbi hibákra és kijavítjuk őket, tudatosabban kezeljük képletünk uránikus témáit.

Hozzá kell tenni azonban, hogy nem csupán jó hatásokról lehet szó. A viselkedés kifejezetten neurotikussá vagy pszichotikussá is válhat. Ez egyéni és kollektív szinten is érvényes.



 

Kapcsolódó:

Az Uránusz (Liz Greene)

Kép: Szergej Kirilov festménye

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!