Teljes holdfogyatkozás a Vízöntőben : felfordulás, átalakulás, áttörések

“Ez az eklipsz kitűnő alkalom arra, hogy személyes és emocionális szinten próbára tegye stabilitásunkat. Itt az ideje változtatni valamin, de anélkül, hogy a gyereket is kidobnánk a kád vízzel. Képesek lehetünk pozitív, összeszedett, tudatos módon is előrelépni anélkül, hogy a többi, egyidejűleg ható, kiszámíthatatlan energia áldozataivá válnánk.”  Leslie Hale

Az e havi, július 27-i holdfogyatkozás a Vízöntő 4°-ra esik. Az eklipszek pozitív vagy negatív eseményeket jelezhetnek, de általában fontos életeseményekkel állnak kapcsolatban. Ilyen típusú eklipszre legutóbb 1999 júliusában került sor.

Ez az eklipsz a Vízöntőben, a kollektív, a barátok, támogatók, csoportok, remények, aspirációk 11 házában jött létre. (Hold, Mars ebben a jegyben). Ebből kifolyólag kollektív szintek is bevonódnak, az égi jelenséggel kapcsolatba hozható események mindannyiunkat érintenek, vagy pedig azokon a csoportokon, szervezeteken keresztül válsz érintetté, amelyekhez tartozol.  a szokásosnál jobban aggódhatunk a világ ügyeiért is. Azonban valamennyi eklipsz egyszersmind személyes élmény is, amelyet a magad módján tapasztalsz meg.





Ez több okból kifolyólag is erőteljes eklipsz. Először is a Mars és a Merkúr tolat, így valószínűleg a retrográd ciklusokra jellemző helyzetekben találjuk magunkat: valamely, korábban elkezdődött folyamatokkal akad dolgunk, vissza kell térnünk bizonyos témákhoz, befejezetlen ügyekről szerzünk tudomást vagy le kell zárnunk őket. Amikor egy eklipsz a Merkúr tolatásának időszakára esik, a hozzá kapcsolódó események több – kevesebb késéssel következhetnek be. Mivel a jelenlegi az évszázad leghosszabb holdfogyatkozása, utóélete, befolyása a szokásosnál hosszabb időn keresztül érződik életünkben. Az eklipsz energiája általában egy hónapon keresztül érződik – bizonyos esetekben hosszabb ideig.

teljes holdfogyatkozás a Vízöntőben, 2018 július 27, Bp. 22:20

Hold – Mars együttállás: Ez az eklipsz-képletben érvényesülő egyik legerősebb hatás – és befolyására késznek érezheted magad, hogy életed számos területén magadhoz ragadd a kezdeményezést. Másfelől gyakran jelez stresszes érzelmi állapotokat, dühöt, frusztrációt. Ez bárkire irányulhat, de a Hold általában nőket, családtagokat vagy a hozzánk legközelebb állókat jelöli. Nagyon oda kell figyelnünk az otthoni eseményekre. Az emóciók ilyenkor nagyon nehezen kontrollálhatók, és ha ebben a zaklatott állapotban maradsz, könnyen cselekedhetsz irracionálisan, meggondolatlanul. Mások is viselkedhetnek veled így. Ne feledkezz meg arról sem, hogy ez nem az az időszak, amikor kényes témákat kell feszegetned, és az is nagyon fontos, hogy kontroll alatt tartsd érzelmeidet.

A Nap szembenállást képez a Marssal. Ez nagyon energikus tranzit, és igen pörgős időszakot élhetsz át. A Nap – Mars tranzitok a szexualitással, személyes kezdeményezőkészséggel hozhatók összefüggésbe, de a düh, ingerlékenység, basáskodás, frusztráció az érme másik oldala. Másokkal való kapcsolataidban is átélheted mindezt. Mivel a Nap egyebek mellett az ego jelölője, sokan nem hajlandók most sem kompromisszumot kötni sem pedig leszállni bizonyos témákról. A Mars tolat, ami felhalmozódó frusztrációt és dühöt is jelezhet. Retrográd Marsnál gyakoriak a késések, illetve az, hogy előre haladás helyett néhány lépést kell hátrálnunk. Ha valamilyen destruktív témával vagy magatartásmóddal küzdesz, talán be kellene ismerd: megérett az idő a változásra. Az egészségi problémák ilyenkor lassabban múlnak. Mivel a Mars (és a Nap is – ford megj) férfiakat ural, a fentebb írtak sok szempontból lehetnek jellemzők viselkedésükre.

A Hold kvadrátot képez az Uránusszal. Ez a fényszög gyors kedélyváltásokat, hangulatingadozást, kiszámíthatatlan viselkedést (nemcsak a sajátodat, hanem a másokét is), váratlan szempontváltásokat, nyughatatlanságot jelez. Érzelmi, indulati kitörésekbe hajszolhatod magad vagy másokat és tapasztalhatsz ilyesmit környezeted részéről is. Ez a tranzit képlékeny és váltakozó légkört jelez. Az Uránusz a robbanásokkal és a robbanékony helyzetekkel, sokkokkal, meglepetésekkel is kapcsolatban áll. Bizonyos helyzetek és kapcsolatok váratlanul véget is érhetnek, az Uránusz ugyanis a szabadságvággyal is kapcsolatban áll.

Mars kvadrátot képez az Uránusszal.  A Mars egy lassan oldódó kvadrát része, amely július 31 – augusztus 3 között pontosul be. (Bővebben Mars – Uránusz kvadrát 2018 nyár) Ez a kvadrát igen robbanékony, kiszámíthatatlan és váratlan eseményeket hozhat a nagyvilágban és személyes életünkben.

A kvadrát először május 16-án állt össze, amikor az Uránusz a Bikába lépett, és napokon át tartott. Ebben az időszakban világviszonylatban különböző incidensek robbantak ki és tanúi voltunk a Kilauea vulkán kitörésének is. A kvadrát harmadszorra és utoljára szeptember 16 – 20 között pontosul be.

Ilyen fajta váratlan eseményeknek, erőszaknak továbbra is tanúi lehetünk; a háború gyakran válik a társalgások központi témájává és világszerte jellemzők lehetnek a fegyveres akciók.



A Hold, a Mars és a Nap egyaránt kvadrátot képez az Uránusszal. Ily módon egy T – kvadrát nevű formáció áll össze (a jelenlegi fix T kvadráttal a Nehezen összehangolható ellentétek, a T – kvadráttal általában pedig a Bill Tierney témának szentelt könyvének egyik fejezete foglalkozik blogomon). A T- kvadrátban általában három bolygó szerepel, de itt a Hold most együtt áll a Marssal. Ez a formáció erőteljesen arra ösztönöz, hogy kitörjünk a másunk által ránk kényszerített vagy a saját magunk által szabott korlátok közül. A Mars – Uránusz kvadrát augusztus első hetében folyamatosan érvényesül; így az eklipszhez köthető váratlan helyzetek és események a közeljövőben is zajlanak. Ez nem az az időszak, amikor jó ötlet veszélyes kockázatokat vállalni, ugyanis sokkhatásokban és kellemetlen meglepetésekben lehet részed. Inkább arra törekedj, hogy újszerű, kreatív módon fejezd ki ezt a szokatlan energiát.

Ha ez az eklipsz vagy a Mars kvadrátot képez képletednek a fix jelek (Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő) elején (0 – 2°) álló bolygóival, sok váratlan eseményt tapasztalhatsz, és körülményeidben is számos változás lehetséges.

A Szaturnusz trigont képez az Uránusszal, ami stabilitást ad, egyszersmind azt is jelzi, hogy figyelmünket valamilyen témára kell összpontosítanunk. A Szaturnusz és az Uránusz a régit összekombinálja az újjal, hogy valami mást hozzon létre.

A Vénusz trigonban áll a Plútóval. E fényszög segíthet megoldást találni anyagi, érzelmi problémákra. Sokak számára a szívügyek a legfontosabbak most.

Mivel a Merkúr éppen most vált retrográd stacionáriusba, a kommunikáció zavarossá válik, ami zavaros helyzeteket eredményez, a tervek pedig valószínűleg nem az elvárások szerint működnek majd. Amikor egy eklipsz egybeesik a Merkúr tolatásával, a hozzá köthető események késve következnek be.

Ez az energia szeszélyes és kiszámíthatatlan, így konstruktív munkába és tevékenységekbe kell terelni. De még ebben az esetben is igen képlékeny, és valószínű, hogy valami megváltozik és valami más lesz belőle, mint vártad. Legrosszabb esetben ez a dühödt, kiszámíthatatlan, zabolátlan energia dühödt és impulzív cselekedeteket, váratlan és nemkívánatos változásokat jelez.

Legjobb esetben ebben az időszakban kiszabadulhatunk az olyan körülmények közül vagy helyzetekből, amelyek eddig visszatartottak. Új elemek és helyzetek is életünkbe köszönthetnek, időnként váratlanul. Megtörténhet azonban az is, hogy hozzánk közel állók akarnak kiszabadulni a kapcsolat kötelékeikből, különösen ha az már eddig is nehezen lehetett összetartani.

Összefoglalva, ez az eklipsz nem a legjobb alkalom arra, hogy új projektekbe vágj, a Mars és a Merkúr ugyanis tolat. Ezt az energiát mederbe kell terelni és ki kell választanunk egy feladatot, amelyre összpontosítunk, ugyanis nagy a veszélye az indulatok hatására, dühből hozott vagy elkapkodott döntéseknek, amelyeket később megbánunk.

Ez az eklipsz kitűnő alkalom arra, hogy személyes és emocionális szinten próbára tegye stabilitásunkat. Itt az ideje változtatni valamin, de anélkül, hogy a gyereket is kidobnánk a kád vízzel. Mivel a Szaturnusz trigont képez az Uránusszal, képesek lehetünk pozitív, összeszedett, tudatos módon is előrelépni anélkül, hogy a többi, egyidejűleg ható, kiszámíthatatlan energia áldozataivá válnánk.

Az összeszedettség kulcsszerepet játszik abban, hogy sikeresen kezeljük ezt az időszakot. Leghelyesebb, ha újszerűen, innovatív módon közelítjük meg a dolgokat. Egyelőre jobb, ha csak tervezünk, de nem ültetjük át elképzeléseinket a gyakorlatba. Az újító szemlélet a megoldást is jelentheti – e tekintetben pedig a csillagos ég a határ.

 

A szerző felhasznált cikkei

Unpredictable Lunar Eclipse July 27

Upcoming Eclipse in Aquarius July 27




Kapcsolódó

Júliusi előrejelzés

Részleges napfogyatkozás a Rákban – 2018 július 13

Vigyázz magadra, viselkedj okosan, állj készen a változásra ! (Nadia Gilchrist)

Teljes holdfogyatkozás 2018 július 27 (Jamie Partridge)

A Tarot a július 13-i részleges holdfogyatkozásról

Eklipszek tematikus oldala

Sorsfordulók hírnökei – általános tudnivalók a nap-és holdfogyatkozásokról

Érzelmi átértékelések, lezárások, sorsfordulók (holdfogyatkozásokról általában)

Júliusi előrejelzés

Tűzvihart, jégesőt tartogat a nyár ( a Vízöntő Mars szembenállása az Oroszlánban haladó bolygókkal)

Nehezen összehangolható ellentétek : fix T – kvadrát, 2018 nyár

A Mars tolatása a Vízöntőben – 2018 nyár

Az Uránusz (Liz Greene)

Az Uránusz a Bikába lép

Bika – Uránusz tranzitok és a történelem

Mars – Uránusz kvadrát – 2018 nyár

Nap – Uránusz kvadrát

Vigyázat, balesetveszély !

 

További cikkek

Néhány csillagászati tudnivaló a július 27-i holdfogyatkozásról (HVG)

Total Lunar Eclipse In Aquarius – Fire In The Sky (Astro Butterfly)

The Longest Eclipse of the Century (Astro Butterfly)

Lunar Eclipse in Aquarius: Seeing Red (Lua Astrology)

Aquarius Lunar Eclipse : Cleaning the Air (BigSkyAstrology)

Total Lunar Eclipse 27 July (Peter Stockinger)

Eclipse ! July 2018 (Jessica Adams)

Blood Moon. Total Eclipse. Astrology Secrets. (Jessica Adams)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!