Vénusz – Plútó tranzitok

A Vénusz és a Plútó találkozásai tranzithatásként is rendkívül intenzív érzelmi tapasztalatokat jeleznek, akár csúcspontokról, akár mélypontokról legyen szó. A helyzeteket a végletekig kiélező Plútó jelenléte miatt valamilyen válság, dráma sokkal valószínűbb, mint a mámor extatikus pillanatai. (Legjobb esetben az előbbi fázisból eljuthatunk az utóbbiba, de ennek a kevésbé kellemes fordítottja is lehetséges).

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Kedvező Vénusz – Plútó fényszögek (együttállás bizonyos típusai, szextil, trigon)

A jótékony hatásnak köszönhetően könnyebben hozzáférhetünk belső erőforrásainkhoz, emberismeretünk jobban működik és akkor is képesek lehetünk új ösvényekre lépni, ha nemrég azt hittük, elfogyott az út a lábunk alól.

Ez a tranzit szenvedélyt, intenzitást visz kapcsolatainkba. Egyszersmind, a többi, egyidejűleg érvényesülő bolygóhatás miatt valamilyen szempontból veszélyes, tiltott vagy szélsőséges viszonyokba is belebonyolódhatunk . Meglévő vonzalmaink is elmélyülhetnek: ha pl. korábban kételyeket tápláltunk afelől, hogy a megfelelő társsal vagyunk-e vagy sem, megérzéseink most megbízható útmutatást adnak.

A harmonikus fényszög energiáit arra is felhasználhatjuk, hogy beazonosítsuk és elengedjük mérgező kapcsolatainkat, ily módon pedig visszanyerjük testi- lelki egészségünket. Önbecsülésünk ugyanis most elég szilárd lábakon áll ahhoz is, hogy ha a helyzet úgy kívánja, kilépjünk egy rosszul működő kapcsolatból. Lelki mélységeink feltárása (pl. valamilyen alkotó tevékenység révén) tartalmassá teszi az önmagunk társaságában töltött időszakot, így az egyedüllétet nem érezzük magánynak.

A bolygóállás üzleti tranzakcióknak is kedvez (amelyeknek azonban lehet valamilyen alvilági jellege is)



Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Erőpróbáló Vénusz – Plútó fényszögek (együttállások bizonyos típusai, félkvadrát, kvadrát, szembenállás, kvinkunx)

Nagyon fájdalmas tapasztalásokat tartogathat. A legnagyobb nyomást a társas viszonyok, azokon belül is a párkapcsolat, a pénzügyek, értékek, befektetések területein tapasztalhatjuk meg. ( Illetve azokon a speciális életterületeken, amelyekre a születési képletben hat. Ez személyenként változó). Általánosságban véve elmondható, hogy ez a tranzit kíméletlenül felszínre hozza a szőnyeg alá söpört témákat, és ez valamilyen értelemben vett átalakulásokhoz vezet. Ha egy egyébként működésképtelen párkapcsolatot csak a felek (gyakrabban csak az egyik fél) görcsös akarása tartott életben, most véget érhet. A Plútó ezúttal is hozza a formáját: minél kétségbeesettebb volt a ragaszkodás, annál traumatikusabb a befejezés. Viszonylag jól működő kapcsolatoknál nyilván nem ez a helyzet, de ott is lehetnek kisebb -nagyobb feszültségek vagy a kapcsolat fennmaradásához nélkülözhetetlen irányváltások. A legrosszabb forgatókönyvek esetén érzelmi -pénzügyi összeomlásra, fizikai brutalitásra (a nagyvilágban és a magánéletben egyaránt) is számítani lehet.

Ezek végképp nem azok a tranzitok, amikor ajánlatos lenne ultimátumokat adni, hatalmi játszmákba bonyolódni. Ha nem feltétlenül szükséges, a kényes kérdéseket sem most kell megvitatni. Persze a bolygókapcsolat természetéből adódóan elképzelhető, hogy minden tudatos igyekezet ellenére belesodródunk olyan interakciókba vagy helyzetekbe, amikor elkerülhetetlenül radikális döntéseket kell hozni.

Ha a személyi horoszkóp adottságai és/vagy más, egyidejűleg érvényesülő, kedvező fényszögek lehetővé teszik, a váltásnak nem kell szükségszerűen drámainak lennie és csak a valóban életképtelen, életszerűtlen dolgok pusztulnak el.

A vágásokat ilyenkor oly módon kell megejteni, hogy egyszersmind az egészségesebb folyamatok is beindulhassanak. Pl. lehet, hogy egy szakítás valóban elkerülhetetlen, de a gyász fájdalmát önmagunk egészséges jutalmazásával (sport, hobbik, baráti kör, szakmai építkezés, tanulás, valamilyen, a kapcsolatminta tudatosítását és megváltottabb szinten való megélését szolgáló terápia elkezdése, stb) enyhíthetjük. Ha úgy érezzük, hogy egy projekt, amibe egyébként rengeteg időt, energiát, talán pénzt is fektettünk, csak veszteséget termel, vagy stratégiát váltunk (az ehhez szükséges ismeretek megszerzése járhat komoly anyagi áldozattal is, de ez hosszú távon kevésbé költséges, mint veszteségesnek maradni), vagy teljesen új irányokat keresünk. (Ezek ugyan nem teszik semmissé az előző veszteségeket, csak a jövőbelieket előzik meg, és ez önmagában is nyereség).





Kapcsolódó:

 

A Plútó archetípusa

Vénusz a Skorpióban: a boszorkány, a kurtizán és a lélekvezető

Ami a Karma és átalakulásból kimaradt

Veszedelmes viszonyok

Medeától don Joséig

 

Kép forrása: Dovien (Hádész és Perszephoné történetének egyik modern feldolgozása)

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!