Telihold a Szűzben : testi – lelki méregtelenítés

A március 2-i telihold a Szűz 11°23′-en telik ki, budapesti idő szerint hajnali 1:51 – kor. A teliholdak kulminációs pontok, amikor megmutatkoznak az őket megelőző újholdnál kezdődött folyamatok eredményei. A február 15-i újholdat és részleges napfogyatkozást követő teliholdként a jelenleginek különös jelentősége van.

Bár képlete egyéni adottságaitól, tudatossági szintjétől, energiaállapotától függően mindenki más és más módon élte meg február második felét, általánosságban elmondható, hogy a Halak Neptunnal együttállást, Nyilas Marssal pedig kvadrátot képező személyi bolygók stelliumát (Merkúr, Vénusz, március 4-én a Nap) sajátos életérzés jellemezte. A zűrzavar, bizonytalanság, alacsony energiaállapot, valamilyen területen tapasztaló veszteségérzet, frusztráció, csalódottság éppúgy része volt ennek az elegynek, mint az élénk álomtevékenység, belső képek gazdagsága. Aki nem vesztődött el illúziói labirintusában, testi-lelki regenerációja szolgálatába állíthatta a tudattalanból érkező üzeneteket. (Mondani sem kell, hogy a gyakorlatba ültetés hónapokat, sőt éveket is igénybe vehet – de a munkát most tanácsos elkezdeni.)

E hatásokkal több, közelmúltbeli blogbejegyzés foglalkozott: Stellium a Halakban : intenzív álmok, jelentős „véletlenek”, Stellium a Halakban: az önismeret és az önámítás útjain, Üres szavak, világkép – féltés, hitviták, Mars – Neptun kvadrát:elszivárgó energia, intrikák, titkok, botrányok



Március első napjaiban valamelyest enyhül a nyomás, a Mars kvadrátot a Jupiter támogató fényszögei váltják fel (Merkúr -Jupiter trigon március 2, Vénusz – Jupiter trigon március  2) – amely sokkal kellemesebb tapasztalásnak ígérkezik. A március 4-i Nap- Neptun együttállás (Halak 13°) vegyes benyomásokat tartogathat. Erre a bolygókapcsolatra egyaránt jellemző a kreativitás, spiritualitás, együttérzés, mint a zűrzavar, a melankólia, fókuszvesztés, elárultatás – illetve a felsoroltak sajátos kombinációja egyszerre.

telihold a Szűzben, 2018 március 2, Bp. 01:51

A március 2-i teliholdképletben összeadódnak a fentebb felsorolt hatások, és a hónap első hetére is befolyással lesznek.

A blogon már többször idézett Jamie Partridge, az Astrology King szerzője így látja a teliholdképlet által jelzett lehetőségeket és buktatókat:

„A teliholdképlet legfontosabb fényszöge a Hold – Neptun szembenállást. A Hold együttállást képez a Szűz 11°34′-en levő Zosma állócsillaggal, ezzel a nem túl jóindulatú, Vénusz – Szaturnusz karakterű égitesttel.

A Hold- Zosma együttállás depresszióra való hajlamot, egyszersmind jó ösztönöket, látomásokat jelezhet. Utalhat kábítószer függőségre, gyógyszerekre való érzékenységre, szorongásra, gyomoridegességre is.

A teliholddal szemben álló Neptun arra figyelmeztethet, hogy tudattalan vágyaid és félelmeid negatív hatással vannak ösztönös meglátásaidra és benyomásaidra. Így azok torzítva érkeznek a felszínre és megtéveszthetnek. Különös érzések keríthetnek hatalmukba, rémálmaid is lehetnek. Most kerüld a szeánszokat, és más, az ezogagyi műfajába tartozó okkult tevékenységeket.

A hold – Neptun szembenállás oly mértékben tehet túlérzékennyé, hogy félreérthetsz másokat és még saját érzéseidet illetően is összezavarodhatsz. Kerüld az interakciókat másokkal, mert félreérthetnek és te is félreértheted őket.

Túlidealizálhatsz embereket, teljesen figyelmen kívül hagyva negatív tulajdonságaikat. Emiatt fokozottan ki vagy téve az átveréseknek és a botrányoknak. Nagyon – nagyon őszinte kell lenned most magadhoz szándékaidat és motivációidat illetően. Kerüld a pletykálkodást és azt se vedd túl komolyan, amit mások mondanak vagy gondolnak rólad. Könnyen elbátortalanodhatsz, válhatsz paranoiássá, kiábrándulttá, rémültté, keríthet hatalmába bűntudat vagy érezheted magad gyengének.

A Hold – Neptun szembenállás hatása valójában nagyon hasonlít a Zosmáéhoz. Ily módon ez a telihold depresszív hangulatokat, függőségek felerősödését, szorongást, túlérzékenységet, betegséget is jelezhet, különösen, ha egyébként is fogékony vagy ilyesmikre. Ha nem érzed jól magad, inkább pihenj, ugyanis most a szokásosnál hajlamosabb lehetsz fertőzésekre. Az alkoholnak, drogoknak most erősebb hatásuk lehet, mint máskor, és a gyógyszereket is könnyen túladagolhatod.”



Mindeme problémák személyes, partnerrel, hozzátartozóikkal, barátokkal, ismerősökkel, munkatársakkal való interakcióinkon keresztül mutatkoznak meg – beleértve azokat is, amelyeket saját függőségeink, valóságtól elrugaszkodott, önsorsrontó magatartásunk okoz. Ezek következményeivel most a gyakorlatban is szembesülnünk kell. A kézenfekvő következtetések levonása után meg kell tennünk a megfelelő lépéseket. (Ezek elmulasztása azt vonhatja maga után, hogy a tavasz folyamán felerősödő szaturnuszi hatások jóvoltából a „sors” teszi meg helyettünk. Az ilyen megoldások általában nem a szánk íze szerint valók.)

A jó hír, hogy mielőtt a legrosszabb forgatókönyvek bekapcsolnának, van lehetőség a változtatásra is. A Szaturnusznak a teliholddal képezett trigonja, segítő fényszöge szerencsére arra is lehetőséget ad, hogy felelősséget vállaljunk saját, problémás magatartásainkért, illetve határokat vonjunk abban az esetben, ha a destrukció mások irányából érkezik. Az önfegyelem, türelem, eltökéltség egyaránt segíthet akkor, ha káros szokásainktól vagy toxikus kapcsolatainktól akarunk megszabadulni, vagy másként szeretnénk javítani életünk minőségén. A testi – lelki tisztítókúrák pl. teljes vagy részleges böjt, meditációs – gyakorlatok, jóga, taichi, életmódváltás, egészséges táplálkozás, hiteles önismereti utak sokat segíthetnek ebben. ( A tavalyi Szűz – Mars tranzit kapcsán írt, Ami meggyógyít és ami megbetegít című bejegyzés részletesen körüljárta a Szűz analógialáncába illő változtatási lehetőségeket.)



 

Kapcsolódó

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Párbeszéd álmainkkal

Az elnyelt életerő visszaszerzése

Öt módszer az állóképesség növelésére

Csak tudnám, miért nem tudom abbahagyni az evést ?

Hogyan szoktam le a dohányzásról ?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!