Kezdődhet a vágta ?

Mars a Nyilasban tranzitként ( 2018. január 26 – 2018. március 17)

A január első harmadát uraló Skorpió Marsbolygótömörülés a Bakban kombót követően sokakra hat üdítően a Nyilas – Vízöntő energiák együttese. A Mars idén január 26 – március 17 között csörtet végig a Nyilas jegyén. A vidám kentaur által teremtett légkör összhangban van a farsangi időszak jellegével, de azért túl is lőhetünk a célon.

Az előző bejegyzésben arról volt szó, hogyan működik a Nyilas Mars a radixban. (Persze, csak vázlatosan, hiszen ez minden esetben a képlet egyéni adottságaitól és tulajdonosa fejlettségi szintjétől függ). A tranzit által fémjelzett időszakban azonban ezek az energiák valamilyen mértékig mindenkit befolyásolnak. A tüzes (Kos, Oroszlán, Nyilas) és levegős (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) karakterek a könnyedebb haladás heteiként élik meg az előttünk álló másfél hónapot, a földes (Bika, Szűz, Bak) és vizes (Rák, Skorpió, Halak) típusoknak több kihívást okozhat az alkalmazkodás.

Kétségtelen pozitívum, hogy ha az előző hetekben úgy éreztük, befülledtek, leálltak a dolgok, most valószínűleg kimozdulnak a holtpontról. Jól tesszük, ha erre magunk is rásegítünk: energia állapotunkat ebben az időszakban sporttal (ha az időjárás megengedi, a szabadban), természetjárással, társasági eseményekkel, kisebb – nagyobb utazásokkal növelhetjük. Az események pillanatok alatt annyira felpöröghetnek, hogy csak kapkodjuk a fejünket.

A lelkesedést, motivációt, rálátást könnyebb visszaszerezni, egyszersmind azonban nehézséget okozhat, hogy ki is tartsunk a kitűzött célok mellett. Hajlamosak lehetünk gondolkodás nélkül beleugrani a vonzónak tűnő projektekbe, rábólintunk a túl szépen hangzó ígéretekre. Meglehet, jó ötlet ezeket a spontán impulzusokat követni, de sok esetben megtörténhet, hogy ami elsőre pofonegyszerűnek, kockázatmentesnek tűnik, a későbbiekben már nem fog gördülékenyen működni. Érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a spontán és kalandvágyó viselkedés nem csupán a szabadság szeretetéből vagy bátorságból fakadhat. Lehet annak a bizonyítéka is, hogy a legkevésbé sem törődünk feladatainkkal, kötelezettségeinkkel, valamint az ezek alól való kibújás következményeivel.





A közelgő telihold és teljes holdfogyatkozás (január 31), majd az azt követő újhold és napfogyatkozás (február 15) már önmagában is óvatosságra ad okot, hiszen az asztrológia szemszögéből ezek olyan mérföldkövek, amikor éppenséggel lezárásokkal, veszteségekkel, jó esetben nagy nyomás hatására kikényszerített, de csak sokkal később megtérülő projektekkel kell számolni. A február 15-i napfogyatkozás utáni napokban, 17 -én ráadásul a Mars – Neptun kvadrát is bepontosul. Ennél az erőpróbáló fényszögnél sokkal könnyebb eltéveszteni az irányt, szétforgácsolódni, becsapni magunkat vagy megtévesztés áldozatává válni. A Mars február 25-i kvadrátja a Vénusszal érzelmi, pénzügyi bonyodalmakra figyelmeztethet, a február 28-i Merkúr – Mars kvadrát pedig félreértésektől, vitáktól áthatott légkört jelez. Ez a fényszög balesetveszélyes is. A túlzások, a helyzetek és prioritások téves megítélése szintén problémák forrásává válhat. A március 11-i Mars – Uránusz trigon egyaránt jelezheti a bonyodalmak váratlan megoldását, áttöréseket és elhamarkodott döntéseket. Utóbbiak következményeivel legvalószínűbben akkor szembesülhetünk, amikor a Mars már a Bakban halad és ott együttállást képez a Szaturnusszal. (Jóllehet ez a fényszög csak április 2 -án pontosul be, március utolsó és április első heteire is rányomja bélyegét).




 

Kapcsolódó

 

Nyilas Mars a radixban

Tüzes jegyek: az éltető konfliktus

Januári előrejelzés




Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!