Veszélyes bolondgombák

A januári előrejelzésben  felhívtam a figyelmet arra, hogy az Oroszlán telihold fővilágítók-Jupiter T-kvadrátja, 9-es házas érintettséggel, még a szokásosnál is jobban kiélezheti az ideológiai, világnézeti szélsőségeket. Persze, ezekből az elmúlt években sem volt hiány, a tavaly év végi, év elei Jupiter-Plútó kvadrát hozta „szépen” mindazt, ami hozzátartozik az analógialáncához, a Plútó második Vízöntőbe lépése szintén bővelkedett szinkronicitásokban – és ez még csak a tranzit kezdete. A többi hatás csak ráerősített az alaptrendekre. Bolondgombából sajnos mifelénk sem volt hiány; széljobbról és balszélről is bőséges volt a hazai termés. Több példát is lehetne sorolni, én csak a két leghátborzongatóbbat hozom fel egyelőre.

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. 

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerint) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 

Nagy M. Boldizsárral, a Meseország mindenkié szerkesztőjével az a közös vonásunk, hogy mindketten a pasikat szeretjük. Ideológiailag azonban elég messze állunk egymástól. Ettől függetlenül, a könyv bedarálása mélységesen felháborított, ahogy a jogos woke-kritikát nyíltan a meleg emberek (és egyéb hátrányos helyzetűek) elleni uszitásba forgató kormánypropaganda is.

Így aztán, tekintve, hogy a könyv szerkesztője több szempontból is az ún „üldözött kisebbségekhez” tartozik, jó darabig szándékosan elfordítottam a fejem, amikor az Izrael elleni október 7-i terrorakciót követően egyre jobban sajnálta a …palesztin terroristákat. Nemcsak én voltam ezzel így, hanem Nemes Dániel is, a CyD néven is ismert internetes szakember és üzletember, aki a tragikus események óta rengeteg időt, energiát fordít az iszlamista terrort mentegető mainstream média csúsztatásainak ellensúlyozására. Egy ponton túl azonban már nem lehetett szemet hunyni. Nála idén január elején  telt be a pohár ; akkor még csak kevés platformon (pl itt  és itt  ) ütötte át az ingerküszöböt. Január 23-i posztjában kifejtette, mi is a probléma valójában; idézem, beágyazom, ismételni felesleges volna, amit tűpontosan megfogalmazott.
“Ritka az ilyen kurva nagy csalódás, mint te” – írta valaki a tökéletes kommentet Nagy M. Boldizsár a Meseország mindenkié szerkesztőjének a falára, miután pár hete felhívtam rá a figyelmet, hogy az egyik legdurvább náci, akivel magyar nyelven találkoztam, és amit többen fel is kaptak.
Napokig gondolkodtam rajta előtte, hogy megírjam-e, hiszen ugye vele kapcsolatban én is szarul éreztem magam, amikor pár éve olvastam, hogy külföldre kellett menekülnie. Végül megírtam, pedig akkor még vissza se pörgettem a falát eléggé, hogy lássam, milyen utolsó hírhamisító náci alakról van szó, akinek a terroristasimogató coming-outja október 7-én jött el. Tetszett neki, amit október 7-én látott, na.

Addig nemigen posztolt a témában (egyetlen, 2021-es posztot találtam), azóta viszont napi rendszerességgel okádja a hazugságait, álhíreit, félfefordításait, uszításait, ami szerintem már erősen a büntetőjogi kategória határát súrolja, de én megengedő vagyok: nem a törvénynek kell elítélnie az ilyen aljas, hazug görényt, hanem a közvéleménynek. Amíg csak a 3 FB-lájkját kapja meg, addig a világ rendben van. Épp ezért döbbentem meg, amikor a Marquard Média Magyarország lapjaiban megláttam a tőről metszett náci “írásait“….-ld poszt


Úgy tűnt, Nemes Dánielnek legalább sikerült annyit elérnie, hogy a Marquard Média Magyarország platformjain megjelent, náci időket idéző uszító cikkeket levétesse, és az ügy nagyobb nyilvánosságot kapjon a mainstream médiában is. Egy -két nap erejéig, amíg a jóérzést és az igazságérzetet felül nem írta az ideológiai megosztottság, a jobb -és baloldali platformok (Pesti Srácok  , Mandiner  , Nekohn  , HVG , 24.hu) nézőpontja megegyezett. Aztán mindkét tábor elkezdte a maga narratívájának megfelelően tálalni a történteket, jobbról összemosva a woke-ot és a liberalizmust, balról pedig a terroristamosdatót mosdatva. (A “progresszív” Telex  például először elnézést kért Nagy M.Boldizsártól azért, mert hardcore antiszemita cikkeit uszítónak nevezték, aztán Nemes Dániel fellépését követően  ezt véleménymentes álláspontra cserélték . ) Mit mondjak, nem lepett meg túlságosan, kollektív trendről van szó.

Az, hogy sajátos aktivista-tevékenységének köszönhetően Nagy M Boldizsár egy platformon találta magát a könyvét bedaráló Mi Hazánkosokkal, nemcsak nekem tűnt fel. Bálint Natália , a jelenleg Németországban élő operaénekesnő és influenszer például ezt kommentelte a HVG-poszt alá: „Tipikus példa arra, amikor a szélsőbal és a szélsőjobb összeér. Sztálin még nagyobb antiszemita volt, mint Hitler. És persze mindketten gyűlölték a bármiben másokat. Azokat, akik mellett ez a szegény, buta ember is kiáll amúgy. Meg Greta, aki a környezetvédelmet mossa össze a terroristabarátságával… Mindenesetre itt az alkalom, hogy a mitanyánk keblére ölelje, miután ledarálta a könyvét…. Kis, nemzeti skizofrénia”
Lefülelt szkíta összeesküvők

Ezzel meg is érkeztünk a másik hírhez: január 24-i hír , hogy a készenléti rendőrségnek és a nemzetbiztonsági szolgálatnak az államhatalom átvételére irányuló szkíta összeesküvést sikerült megelőzni. A rendőrök összesen 11 emberrel szemben intézkedtek, közülük nyolcat – hét férfit és egy nőt – gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók, majd egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit őrizetbe vettek. Látszólag vicces, valójában nagyon nem az, és nem is veszélytelen . Bővebben itt.
„Lényegében véve elmondható, hogy egy irányíthatatlanul és összefoghatatlanul sokszínű mozgalomról, szellemi áramlatról van szó, ami pont ezen jellege miatt soha nem lesz sem egységes, sem erős – viszont kiváló termőtalaja ez a szellemi közeg az összes szélsőjobboldali radikalizmusnak, fanatizmusnak. Ezzel a pár sorral is csak a felszínét kapargatjuk, tessék nekem elhinni, itt szó szerint minden megtalálható, mint a száz forintos boltban, és annyit is ér, mint az ottani választék.

Ez is baj, de a nagyobb baj az, hogy ez a mozgalom már nem a rendszerváltás veszteseinek, hanem a NER veszteseinek a tábora. Ide szorul a falusi közmunkás, a devizahiteles, akit elbolondítanak a színes UCC-hazugsággal, ide talál az az összes párt által elhanyagolt tömeg, akik valóban veszítettek, és nem csak 1989-90-ben, de 2010-ben is. Nem mindannyian találnak ide, de azért sokan. Hozzájuk és Postához tartozott a dusnoki Bátornyilas esete épp úgy, mint a mostani „puccskísérlet”.
Akkor térjünk rá a dolog nemzetközi vonatkozásaira. Ez bizony nem magyar specifikum, mindenhol előfordul, a Föld minden országában létezik, bár az tény, hogy mindenhol a helyi nacionalizmusra alapul. Eredetileg az Egyesült Államokból származik, és Független Polgároknak (Sovereign Citizen) nevezték magukat a hívei, még jó ötven évvel ezelőtt. A mozgalom akkori neve Posse Comitatus volt, és leginkább a fehér felsőbbrendűséget hirdette. Aztán a Posse Comitatus elsorvadt, de maga után hagyta a Független Polgárok átláthatatlan káoszát. A Sovereign Citizen-ideológia alapja egy összeesküvés, amely azt állítja, hogy az amerikai kormány törvénytelenül uralkodik az amerikai nép felett. A Független Polgárok hajlamosak azt hinni, hogy a kormányt, amelyet eredetileg az alapító atyák egy szokásjogi rendszer alapján hoztak létre, titokban egy tengerjogon alapuló szövetségi „vállalati” kormány váltotta fel. Ez a váltás állítólag vagy az amerikai polgárháború (1861-65) idején történt, vagy akkor, amikor az USA 1933-ban elhagyta az aranystandard elvét.
Ugye, milyen szépen visszaköszön a konteós maszlag? Amikor a honi széljobber azt terjeszti, hogy „Magyarország nem állam, hanem csak egy, a New York-i tőzsdén bejegyzett vállalat”, tulajdonképpen ennek az ostobaságnak a helyi viszonyokra adaptált, magyarosított verzióját ismételgeti. Persze, aki ezt elhiszi, elhisz mindent, Qanont, pizza-öszeesküvést, azt, hogy az 5G megsüti az embereket, és azt is, hogy a Pfizer oltásában mikrochip van. Az odáig rendben, hogy a Független Polgárok mozgalma speciel Amerikában született, de világszerte már az orosz propaganda terjesztette el az összes többi konteóval együtt. Kicsit túl jól is sikerült a művelet, ugyanis az Oroszországi Föderációban is megjelent ez a mozgalom, ott a „Szovjetunió polgárai” a neve, és tagjai nem hajlandóak adót, lakbért, rezsit fizetni, ezért aztán állandóan lecsukják őket. Nálunk is ilyesmiről van szó, azzal megfejelve, hogy ha nincs állam, mert ez csak egy vállalat, akkor értelemszerűen törvények sincsenek, szabad a vásár, mindent lehet, de legfőképpen a banki tartozás törlesztését lehet abbahagyni, és ha jön a végrehajtó, akkor elég neki megmutatni a valamilyen UCC-s csoport által valódi pénzért kiállított igazolványt – díszpéldánya volt ezeknek nemrég még a Magyar Állam Tulajdonosai, ami a szkíták miatt kezd kimenni a divatból – aztán világgá is szalad.

Persze dehogy szalad, a szerencsétlen adós meg rájön, hogy őt nagyon átverték, de akkor már késő. Hetente érkezik hír arról is, hogy a rendőrség házilag fabrikált rendszámtáblákkal közlekedő autókat állít meg, rendszerint ilyenkor a sofőrnél található összes irat is házilag készült, illetve valamelyik ilyen szervezet gyártotta. Tömeges kezd ez már lenni, és bizony eléggé veszélyes”.  (Szele Tamás: A szkíták összeesküvése)
A fenyegetés  , amelyet az Ukrajnába készülő Szijjártó Péter kapott, szintén elgondolkodtató. (Nem vagyok biztos benne, hogy az email valóban ukrán oldalról jött-e,  és nem  az orosz, vagy akár a magyar titkosszolgálatok kavarása.) Aki rendszeresen követi a blogomat, tudja, nem kedvelem különösebben a kormányt, ahogy az ellenzéket sem. Ettől függetlenül azonban, bárkik álljanak is mögötte, egy ilyen kísérlet a lehető legrosszabb irányba terelné a folyamatokat.

A jelenlegi bolygóállások mellett (Bak bolygók, először szextilben a Szaturnusszal, aztán trigonban a Jupiterrel, később az Uránusszal), a veszélyek, feszültségek ellenére is sikerült fenntartani a rendet. Amely sem errefelé sem máshol nem a létező rendek legjobbika, de még mindig jobb annál a vérgőzös káosznál, amivel a szélsőjobb vagy szélsőbal eszementjei felváltanák.Február folyamán, amikor a gyors mozgású bolygók a Vízöntőbe lépnek, és onnan kvadrátot képeznek először a Bika Jupiterrel majd Uránusszal, már sokkal nehezebb lesz megfékezni a fennálló struktúrák elleni akciókat. Kormányok megdöntésére nem biztos, hogy alkalmasak ezek az állások (Magyarországon biztos nem), de a demonstrációk, magányos farkasok vagy kisebb csoportok akciói komoly károkat okozhatnak a világ minden táján.
A nem is olyan távoli jövőt illetően pedig nagyon aggasztó trendek körvonalazódnak amelyekben a két szélsőségnek több, a középútnak pedig sokkal kevesebb szerep jut.  Abban például, hogy az Egyesült Államokban nem kérnek a demokratákból, semmi meglepő, de hogy a többségnek szimpatikusabb a klasszikus nyugati értékeket képviselő Nikki Haley-nél a futóbolond Donald Trump, annál aggasztóbb.  Németországban nagyon helyes, hogy tiltakoznak a szélsőjobb AFD ellen , de továbbra is szőnyeg alá söpörni  azokat a realitásokat, amelyeket a jobbos populisták a maguk módján nevükön neveztek, még nagyobb szélsőségeknek ágyaz meg. Ezen az úton haladva akár már a 2026-os Szaturnusz-Neptunusz együttállás idejére is beteljesülhet Tatár György jóslata, vagy visszafordíthatatlan ilyen irányú folyamatok indulhatnak el. A Németországban élő filozófus-publicistának ugyan semmi köze az asztrológiához, de más és más módon ugyanazokat a folyamatokat érzékeljük és írjuk le) : “Szerintem szörnyű káosz és belháborúk után Európa különböző civilizációjú szigetekre bomlik szét. Talán ezek majdani újraegyesítése nyomán egyszer újrakezdődhet a saját története”.

Kapcsolódó

Januári előrejelzés
Plútó a Vízöntőben, Nagy Szulejmán és a polkorrekt asztrológusok történelmi amnéziája
Plútó a Vízöntőben: történelmi visszatekintés (Jessica Davidson)
Plútó a Vízöntőben – az egyének és a közösség átalakulása (Jessica Davidson)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!