Újhold a Bakban – 2024

A január 11-i újhold a Bak 20°44-en született meg, helyi idő (Budapest) szerint 12h57’- kor. Mint a januári előrejelzésben már szó volt róla, korántsem problémamentes, de még így is 2024 egyik legkedvezőbb újholdjának tekinthető. Ezért, jóllehet a Bak nehéz, súlyos tapasztalati tartományt képvisel, egyszersmind a legrealistább és a legcéltudatosabb jegy is, ezért a jelenlegi újholddal kezdődő ciklus igen produktív is lehet. Kitűnő alkalmat ad ahhoz, hogy végre összeszedjük magunkat, komolyan feladatainkhoz lássunk és letegyünk valamit az asztalra. Idő híján csak néhány rábökés.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A 9-es ház érintettsége miatt a tervek idealisztikusak lehetnek, de a realitások keretei között meg is valósíthatók. Az egészséges kockázatvállalási kedv gyakorlati érzékkel párosul, a lehetőségek mellett a korlátokat is számításba veszi. Az előző nap bepontosult Nap-Uránusz trigon áttöréseket hozó új meglátásokra, az akadályok váratlan elhárulására is lehetőséget ad. A fővilágítókkal együtt álló, Mars-Jupiter természetű állócsillag, a Deneb megerősíti ezt a trendet, mert függetlenségre és önállóságra ösztönöz, egyszersmind azonban a kemény, kitartó munkára is képessé tesz. A vezetői képességek, harci, jogi sikerek további pozitív hozadékok.

Ezeket azonban nem adják ingyen. Az Ikrek aszendens ura, a Nyilasban száműzetésben levő Merkúr vágyfantáziáktól sarkallva rossz szövetségeket is köthet (ebből pedig veszteségei is adódhatnak). Hajlamos lehet elsiklani a részletek felett, a lehetőségeket készpénznek venni, a kockázatokat elbagatellizálni, energiáit szétforgácsolni. Hamarosan azonban jegyet vált, és kedvező Jupiter-Szaturnusz fényszögei, amelyekhez közelít, mérsékelni tudják a károkat.
A Bak Mars által aktivált Jupiter – Szaturnusz szextil még komolyabb lehetőségeket ad a hibák korrigálására. Nem egzakt, február elején közelebb lesz egymáshoz a két bolygó, bár akkor sem pontosul be. Fogást találni rajta, együttműködni vele azonban, a cselekvő, szívós és praktikus Bak Marsnak köszönhetően sokkal inkább lehet, mint februárban. (A következő hónapban, már a Nappal, Plútóval, aztán Merkúrral, Marssal, Vénusszal a Vízöntőben maximum még ideig-óráig összetarthat dolgokat, de ez édeskevés).
A haladás azonban se nem gyors, se nem látványos, és inkább a színfalak mögötti építkezés, amely felkészül, amennyire fel lehet készülni a közeljövő súlyos kríziseire. Amelyből, ehhez asztrológusnak sem kell lenni, jónéhány lesz 2024 folyamán, a következő években pedig még több. Ami látható, hogy Oroszország egyre közelebb kerül a “nukleáris opcióhoz”, hogy eufemisztikusan foglalkozzunk,  (bár ez eddig is, Ukrajna 2022. február 24-i megszállását követően folyamatosan benne volt a pakliban); Taiwan és Kína között bármikor kitörhet a háború, Észak-Korea egyre jobban elszemtelenedik, Irán bármelyik percben előrukkolhat egy atomfegyverrel, a közel-keleti konfliktus szélesedik, az Amerikai Egyesült Államok pedig ahelyett hogy a háza táján tomboló woke tébolyt próbálná keretek közé szorítani, Izrael önvédelmi lehetőségeit szabotálja. (Költői kérdés, hogy ha ilyenek a barátok, milyenek az ellenségek). Annak megállapításához sem kell asztrológusnak lenni, hogy a közelgő elnökválasztás újabb patthelyzeteket teremthet, amelyet az Újvilág ellenlábasai ki is fognak használni.
Ilyen kilátások mellett célszerű a testi-lelki állóképességet erősíteni, túléléshez szükséges eszköztárat, tartalékokat gyarapítani, a látszatbiztonság ellenére is egy borulékony, szűkös időszakra felkészülni, a gyakorlatban is működőképes vészforgatókönyveket kidolgozni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy vásárolj pár tonna konzervet és áss bunkert a kert végében, mert még egy bombabiztos óvóhely is válhat halálos csapdává adott esetben. Én sem tudom megmondani, mi a tuti befutó túlélési stratégia, se a te esetedben, se a sajátomban. És nem is biztos, hogy túlságosan érdekel. A megérzésekre azonban érdemes hallgatni, és ami a közeljövőben elintézhető, stabilizálható, azt MOST kell elintézni. Persze, a most belőtt irányok és tető alá hozott dolgok nem biztos, hogy hosszú távon is kitartanak, de erre összehasonlíthatatlanul nagyobb az esély, mint későbbi időpontokban kísérletezni.
És végül, de nem utolsó sorban, hiszen 8-as, 12-es ház érintettségéről, és egy 9-es házas újholdról van szó. A legjobb befektetés olyan meditációs technikákat tanulni, amelyek megkönnyítik az átmeneti helyzetekkel való boldogulást, beleértve a jelenlegi életből a halálon és a köztes léten át egy következő születésbe való nagy átmenetet is. (Ha olyan magas megvalósítási szinten lennénk, hogy a következő születés ne legyen téma, én nem írnék ilyen posztokat, te pedig nem olvasnád, úgyhogy ezt a kérdést is kipipáltuk : – ) ) Jó, (félig) vicceltem, bár az ilyen szintű tudatosság elérése az élet egyetlen értelmes befektetése-és ez nem csak 2024-re vonatkozik. Méregdrága ezogagyi tanfolyamokon és beavatásokon azonban tutira nem fogsz rá szert tenni. (Olvasom közben egyik kedves, buddhista képzőművész ismerősöm oldalán, hogy “11-e Sakjamuni Buddha napja: A tibeti holdhónap 30. napja. Újhold. Ezen a napon minden pozitív és negatív cselekedet 100-szor szorozódik és a gyakorlás kiemelt jelentőségű. Az élet védelme hangsúlyozva. Szodzsong.” Nekem ez már kicsit sok, de őt hiteles gyakorlónak tartom. Magamat kevésbé 🙂 )
Szerényebb, de megvalósíthatóbb cél kihasználni a lehetőséget a régi szokások, magatartásmódok, hozzáállások, hiedelmek megkérdőjelezésére. Ha felismered, hogy többé már nem szolgálják fejlődésed, a működőképes struktúrákat megtartva, apránként újakkal helyettesíteni őket. Ennek hatására új, az eddigieknél eredményesebb utakra léphetsz. Persze az így elérhető eredmények sem bűvészmutatványok és hangzatos frázisok, hanem kemény munka árán valósulnak meg. Ez kiábrándíthat egyeseket, de a következő 11 hónap újholdjai sokkal barátságtalanabb terepviszonyokat jeleznek, úgyhogy ebből kell kihozni annyit, amennyit lehet.

Kapcsolódó

Januári előrejelzés

A Bak

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!