A konyhafőnök ajánlata: polgárháború vagy puccskísérlet Oroszországban ?

Egyfelől nagyon megérne egy önálló, részletes posztot. Másfelől pedig nem ezzel kellene foglalkoznom egy éppen a körmömre égő leadási határidőben. De, ahogy lenni szokott, nem tudom megállni. Egyelőre fogalmam sincs, menet közben, kávészünetekben, vagy a nemlétező szabadnapjaim egyikén kibővítem-e a bejegyzést, vagy így hagyom. Azonban vázlatként is adhat tájékozódási pontokat.

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon.

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerint) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet), erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

Kigyűjtöttem pár témába vágó cikket teljesen evilági forrásokból. A haverkodásuk régi szép idejében készült kóstoltatós fotót pedig egy magamfajta született troll nem bírta kihagyni 🙂

A történet persze rohadtul nem vicces. Jó lenne, ha a Putyin-rendszernek vége lenne, de az nagyon nem, ha ebben a formában lenne vége. Aki követi az oldalamat, tudja mennyire utálom a testvéri Szovjetunió 2.0-át és pszichopata urát, de Prigozsin még nála is katasztrofálisabb opció (persze, holtversenyben Kadirovval).
Nem értek mindig mindenben egyet Demkó Attilával, az alábbi posztjában megosztott véleményével azonban maximálisan.

„Hogy Prigozsin megőrült-e? Lehet. Az is lehet, hogy már csak előre menekülhetett. Nem látunk a részletekbe. Egy biztos, ez nem komédia, nem játék, ez eddig a háború legveszélyesebb napja”.

Véleményem szerint a két meglátás egyszerre igaz. Asztrologiában jártasak kedvéért mellékelem Jevgenyij Prigozsin (1961 június 1, Szentpétervár, pontos születési idő nem ismert) és Vlagyimir Putyin (1952, Október  7, Szentpétervár 9:30 ) horoszkópjait. A születési képletek az Astrotheme oldalról származnak.

 

Jevgenyij  Viktorovics Prigozsin, 1961 június 1, Szentpétervár, születési óra ismeretlen. Forr: Astrotheme

Rábökésszerűen: megintcsak működik az asztrológia.

A júniusi előrejelzésben , meg az azóta közzétett facebook posztokban már szó volt róla, hogy  a június 19 – 28 közötti időszak a nyár legveszélyesebb időszaka. Sokmindent láttunk, hősködésből és hübriszből adódó baleseteket, pl a Titan turista-tengeralattjáró pusztulását, amely egyébként megelőzhető lett volna, a fegyveres konfliktusok ádázabbá válását, és végül, de sajnos nem utolsósorban a június 24-re virradóan kirobbant orosz polgárháborút/ puccskísérletet. A 18-i Ikrek újhold-Neptun kvadrátot követő hét végi Merkúr -Neptun egyaránt szinonímája a káosznak, zavaros helyzetmegítélésnek, titkos összeesküvéseknek, a Mars-Uránusz kvadrát pedig rendkívül erőszakos, robbanékony formáció. 21-23 -án a Hold is az Oroszlánban haladt, együttállásban a Marssal, kvadrátban az Uránusszal  hevítve a már addig is baljósan felforrósodott lőporoshordót. A Szűzben járva először a Szaturnusszal kerül kvadrátba, majd változó T-t képezve a Merkúrral és a Neptunnal fokozza  a káoszt.

Az Oroszlán Mars már majdnem a Putyin MC-je/Plútója fölött van , kvadrátban a Bika Jupiterén ücsörgő Uránusszal, attól picit már eltávolodva. Más hatásokkal kombinálódva szinte adja magát egy, a hatalma megdöntésére irányuló támadás.

A kivitelező, Jevgenyij Prigozsin, olyan ember, akinek Oroszlán Marsa van, közel az Oroszlán 22°on álló Uránuszához, amelyet a jelenlegi hatások izzítanak.  A Mars nemsokára az Uránuszára kerül, a Bika Uránusz pedig kvadrátba a radix Oroszlán Uránuszával. Egyebek mellett van egy Oroszlán Mars- Vízöntő Jupiter- Skorpió Neptun fix T-kvadrátja is, amely a május végi- június elei Oroszlán Mars-Bika Jupiter- Vízöntő Plútó fix T-re reagál.  A feszültség régóta gyűlhet benne, erről értesülhettünk a hírekből is, de az elmúlt hetekben forrpontra juthatott.

A június 18-i  újholdképlet egyikükre sincs valami pozitív hatással; Putyinnál a 8-as házban; Neptunnal való kvadrátja jelezhet akár intrikát ellenzéki szereplő részéről is.  Prigozsinnak a Napja körül van a Merkúr, kvadrátban a Szaturnusszal ; a tranzit Szaturnusz a Napja kvadrátjával már hatókörön belül vágott hátraarcot. Érettebb embereket egy ilyen tranzit önkéntes , „szabad akaratból” hozott pihenőre készteti, a hozzá hasonlók annál nagyobb vehemenciával fordulnak autoritásszemélyek ellen.  Arra, hogy az újholdképlet Neptun – kvadrátja , és a 25-én bepontosuló, tehát már 23-24-én is erőteljesen érvényesülő Merkúr-Neptun kvadrátja hatására elborult az agya, vagy alkalmasnak látta az időszakot egy titkos összeesküvés kirobbantására, feltehetően is-is a válasz.

Vlagyimir Putyin, 1953 október 7, 1952, 9h30, Szentpétervár, forr Astrotheme

Szinasztriájuk önmagában is esélyt ad arra, hogy az egykori barátból ellenség legyen, illetve olyan haver aki adandó alkalommal a cimbora életére tör. Gengszteréknél már csak így megy ez. A teljesség igénye nélkül: Putyin 8 házának ura a Merkúr a 12-es házban, de a Merkúr a 11 ház ura is. Kvadrátban van az Uránusszal. Ebbe beleférnek a titkos ellenség-barátok, akik adott esetben, váratlanul az életére törhetnek. Ikrek Napjával Prigozsin egy olyan merkúri figura, akinek a Napja a Putyin 8-as házas Holdjának a szomszédságában van, Plútója pedig a X házában; Prigozsinnak Nap-Plútó kvadrátja van. Megvan tehát az esély, hogy adott pillanatban át akarja segíteni a cimbit a túlvilágra; hogy sikerül-e neki, vagy végül neki kell beszállnia Kharón ladikjába, más kérdés. Még itt is bőven lehetne részleteket írni, de most ennyire van idő).
Putyin horoszkópjáról  2015 tavaszán írtam egy összefoglalót. Azóta sokat gyarapodtak ugyan asztrológiai ismereteim, de az összkép így is vállalható. (Némi kiegészítés a 2022 május 15-i Skorpió holdfogyatkozást bemutató posztban.)

Prigozsinéról terveztem írni, de még erre sem jutott időm. Ami most dióhéjban említésre érdemes: Putyin szénája rosszul áll, lehet, hogy közvetett módon belebukik a puccskísérletbe; de Prigozsinnak sem áll igazán a zászló.

Kettőjük közül Prigozsin az instabilabb személyiség. Ha pozícióba kerülne sem biztos, hogy sokáig tudna hatalmon maradni, akkor sem, ha minden hájjal megkent, kegyetlen gazember mivolta elvileg alkalmassá tenné egy Oroszországhoz hasonló terrorállam vezetésére.

Hogy nem egy gáncsnélküli lovagról van szó, felszínes asztrológiai ismeretekkel is egyértelmű. Ha a Nap-Plútó kvadrát önmagában még nem volna elég a gátlástalan, kegyetlen természethez, beteglelkűségére a Mars-Jupiter-Neptun  fixT is rátesz egy lapáttal. A The Astrological Neptune  and the Quest for Redemption című könyvében Liz Greene részletesen kifejti, hogy az erőpróbáló Mars-Neptun fényszögek szadistákat is jelölhetnek, nem csupán mimózalelkeket. Úgyszintén, a Vénusz-Szaturnusz kvadrát nem csupán az önértékelési zavarokkal küzdők formációja, hanem a szeretetképtelen bántalmazóké is. És, ami azt illeti Bak Hold-Ikrek Nap kombó sem az a kis melegszívű, legalábbis ebben a képletben.

Jóllehet Prigozsinnak van stratégiai érzéke, vakmerő, sőt hajlamos a sors kísértésére is, távolról sem olyan jó taktikus, mint egykori cimborája. Aki, pókerarcával, zseniális sz@rkeverőként megúszott már jónéhány meredek helyzetet. Lehet, hogy ezt is megúsza. Persze Prigozsin is nagy túlélő, ez a készség az ő szakmájában nélkülözhetetlen. Általában  jól improvizál szélsőséges szitukban, asztrológiai alkata mintha igényelné is az erős adrenalinsokkokat, de van amikor elveszti a fejét.  Ha a nyomás állandósul és ha presztízse, befolyása is veszélybe  kerül,  a szokásosnál is inkább. A jelenlegi hatások  pedig kedveznek az ilyen forgatókönyveknek. A Szaturnusza fölé visszatolatott Plútó pl kimondottan bukta- gyanús, akárcsak a Napját már most is kvadráló Szaturnusz.
Hogy miért csinálta, amit csinált?

  • A „megőrülés” abból a szempontból kicsukva, hogy soha sem volt teljesen normális. Ép lelkivilágú ember nem választ olyan szakmát, amilyet ő, nem hoz létre és nem  működtet olyan alakulatot, amilyet ő, stb, stb, stb. De a téboly mindig fokozható, és a jelenlegi állások éppen alkalmasak rá.
  • Elfogyott körülötte a levegő, és inkább előre menekül, mint hátra? Tudja, hogy már nincs túl sok dobása, és úgy döntött, hogy ha már így alakultak a dolgok, még visz pár száz/ ezer/ millió embert (attól függ, mennyire eszkalálódik a helyzet) a másvilágra? Ez is simán belefér.

Akárhogy is van, történelmet írunk, és történelmünk egyik legveszélyesebb időszakához érkeztünk. Lehet csuriban tartani az ujjainkat, hogy ne eszkalálódjon harmadik világháborúvá a helyzet, ne pörögjenek fel hatására világviszonylatban vagy a térségben úgy az események, hogy végzetes láncreakciók induljanak el. Persze, akkor már nem a szívatós leadási határidők miatt kellene stresszelnem, de pillanatnyilag, akármennyire utálom is ezt favágást, nem tudom pozitívumként felfogni.

Házi feladat, nekem is (majdeccer), másoknak is:

  • Eseményhoroszkópokat nézni; a kapcsolódó cikkekben vannak időpontok (pl itt, itt,    )
  • Tavaszi napéjegyenlőség, nyári napforduló, Ikrek újhold Moszkva felett
  • Putyin és Prigozsin képletének részletesebb tanulmányozása, állócsillagok szerepe,  Putyinnál direkciók, szolár

És itt a cikkgyűjtemény:


Kapcsolódó

Júniusi előrejelzés
Újhold az Ikrekben

Vlagyimir Putyin horoszkópja Az Egyesült Államok és a véres tetrád című, 2015-ös posztomban

Vlagyimir Putyin horoszkópja  (Astrotheme)
Jevgenyij Prigozsin horoszkópja  (Astrotheme)

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!