Jupiter-Szaturnusz szextil | Robert Hand

A személyi horoszkópok Szaturnuszát érintő Jupiter szextil, valamint a Jupitert érintő Szaturnusz szextil értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living  ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Jupiter-Szaturnusz szextil

A Jupiter 11 év 315 nap alatt kerüli meg az ekliptikát. Nagyjából egy évet tölt egy – egy jegyben. Tranzitjai általában  három hetet – egy hónapot  tartanak, de tolatása miatt az adott jegyben való tartózkodása során többször is fényszöget képezhet a radix bolygóval. Először amikor direktben halad, majd amikor tolat, aztán amikor megint direktben halad. A hatás az aspektus  bepontosulása előtti és az azt követő héten a legintenzívebb

E tranzit során nagyon óvatosan és pragmatikusan viszonyulsz a terjeszkedés és a növekedés témáihoz. Minden tettedet, minden tervedet óvatosság és körültekintés jellemzi. Izgat a “mi lehetne”, de ez irányú érdeklődésedet jól ellensúlyozza a “mi van” iránti elkötelezettséged. Nem vagy sem idealista, sem túlzottan konzervatív.
Nem életed korlátozóiként tekintesz feladataidra és kötelezettségeidre, hanem a bölcsesség és az érettség eléréséhez vezető útként. Ez alapjában véve helyes hozzáállás, de ahhoz, hogy így lásd, egyensúlyt kell teremtened szabadság iránti igényed és a munka elvégzésének szükségessége között. Most éppen ezt teszed. A munka és a kötelességteljesítés felé orientálódsz, de azt is látod, hogy bizonyos látszólagos felelősségek valójában nem vonatkoznak rád. És nem vagy hajlandó átvállalni valaki más munkájának egy részét, hacsak nem látod, hogy ebből tényleges hasznod származik.

Pénzügyekben nagyon takarékos vagy ebben az időszakban. Látod, melyek a legjobb befektetések, és rendkívül óvatosan jársz el, amikor ezekbe teszed a pénzed. Így több mint valószínű, hogy e befektetések remekül megtérülnek.

Ebben az időszakban rájössz, hogyan formálhatod valósággá ideáljaidat, például azért, mert felismered, mely célok és ideálok reálisak, és melyek nem. Mindent elvetsz, ami nem reális, és nagyon türelmesen dolgozol  céljaidért, ezzel teremtve szilárd alapot a sikerhez.

Üzleti szempontból ez általában kedvező időszak, mert óvatosságod és takarékosságod lehetővé teszi, hogy megkülönböztesd a valós lehetőségeket a látszólagosaktól, és ezáltal ténylegesen profitálj. Hajlamos leszel bővíteni vállalkozásodat, de ezt inkább nagyon óvatosan, semmint átgondolatlanul teszed.

Forr : Robert Hand, Planets in Transit –  Life Cycles for Living,  1976 Para Research Inc,  295 old
Szaturnusz-Jupiter szextil

A Szaturnusz  29 év és 167nap alatt kerüli meg a Napot. Így a horoszkóp  bolygóit érő hatása is tartós és jelentős. Aspektusai háromszor pontosulnak be: amikor direktben halad, amikor retrográd és amikor újra direktbe vált. A hatás ilyenkor is bepontosuláskor a legerősebb. A Szaturnusz -tranzitok,(bővebben itt és itt) az ún. harmonikusakat is beleértve, gyakran jeleznek sorsszerű változásokat azzal a bolygóval és életterülettel (házzal) kapcsolatos témákban, amelyekkel kapcsolatba kerülnek. Harmonikus fényszögeknél – szextilekkel és trigonoknál rendszerint könnyebb együttműködni a sorssal, mint erőpróbálók esetén (együttállás, félkvadrát, kvadrátkvinkunxszembenállás) – ford megj
Ez idő alatt nagyon keményen meg kell dolgoznod azért, hogy valamennyi kínálkozó lehetőséget kihasználj a növekedésre és terjeszkedésre. E tranzit megajándékoz azzal a képességgel, hogy nagyon keményen és türelmesen építsd fel életed. Nem a hivalkodó terjeszkedés időszaka. de amit felépítesz, olyan maradandó lesz, hogy segítségével átvészelheted az esetleges jövőbeli  súlyos kríziseket. E tranzit megköveteli, hogy megdolgozz ezekért az eredményekért, de nem ad lendületet a munkához. Csupán lehetőséget teremt a hatékony munkához. Hatásai annyira finomak, hogy a tranzit anélkül is elmúlhat, hogy különösebb befolyást gyakorolna. De ha ezt hagyod megtörténni, nehéz időszak köszönthet rád, amikor a Szaturnusz együttállást vagy kvadrátot képez majd radix Jupitereddel.

Ez a tranzit a legtöbb üzleti és szakmai tevékenységet támogatja. Egyaránt képes vagy a projektek átfogó, általános tervezésére és részleteinek kidolgozására. Olyan projekteken is tudsz dolgozni, amelyekhez máskor talán túl türelmetlen lennél. Ez imponálni fog a munkáltatóidnak és más feletteseidnek, és jóindulatuk hasznodra válik majd, ahogy haladsz a ranglétrán.

Kedvező időszak ez az intellektuális és spirituális fejlődéshez is, mert most formát és struktúrát adó elemekként tekinthetsz az életedben jelen lévő korlátozásokra, nem pedig a teljes szabadság akadályaiként kezeled őket. Nagyon is valóságos módon, életedet egyaránt alakítják és formálják egyénivé azok a dolgok, amelyeket nem tehetsz meg, és amelyeket megtehetsz. E tranzit révén képes leszel oly módon átlátni életed struktúráját, hogy nagyobb kontrollt nyerhess fölötte. Bármilyen hosszú távú céljaid legyenek is, ebben az időszakban képes lehetsz megalapozni sikereidet. Ne fecséreld el ezt a lehetőséget.

Forr : Robert Hand, Planets in Transit –  Life Cycles for Living,  1976 Para Research Inc,  345 old
Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Kapcsolódó

A Jupiter és a Szaturnusz kiegyensúlyozása (Stephen Arroyo)

A Jupiter és a Szaturnusz (Liz Greene)

Jupiter-Szaturnusz Nagy Konjunkció a Vízöntőben :2020 december 21

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!