Menu
Újhold és részleges napfogyatkozás a Skorpióban 2022
2022-10-25 eklipszek

Az október  25-i Skorpió újhold (Bp 12:48′) egyszersmind részleges napfogyatkozás is:  a viszonylag kellemes Mérleg -időszakban többé-kevésbé eltussolt problémák mostantól mutatják majd meg magukat istenigazából. Az eklipsz Európából –így Magyarországról is, az Urál és Nyugat-Szibéria, Közép-Ázsia és Nyugat-Ázsia, valamint Afrika északkeleti részéből is látható. A részleges napfogyatkozás maximuma az oroszországi Nyugat-szibériai síkságon, Nyizsnyevartovszk közelében lesz észlelhető, teljes időtartama 2h15’. Ptolemaioszi időkulccsal számolva két év szívás – bár más, egy időben és a jövőben zajló folyamatok jócskán kitolják az időintervallumot. Az eklipsz csupán mérföldköve ennek a lejtmenetnek, ráadásul éppen a hagyományos irányzatok által nem túl kedvezőnek tartott Elégetett Ösvényen megy végbe.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.


Mint már sokszor volt szó róla, a nap-és holdfogyatkozások, a new-age “asztrológia” mindent rózsaszínben látó álláspontjával ellentétben kritikus időszakok, sorsfordulók mérföldkövei. A Magyar Köztársaság 9-es házába eső napfogyatkozás nem túl vidám szülinapi ajándék, szem előtt tartva, hogy egy országnak van születésnapja, és ez jelen esetben október 23-ra esik. Így a 25-i eklipsz jelentős hatással van az éves szolárképletre; asztrológiában jártasaknak tanulságos összevetniük az ország horoszkópjával ill az őszi napéjegyenlőségképlettel.

Persze, annak pedzegetéséhez, hogy a 9-es házhoz rendelhető témák, mondjuk külügyeink, nemzetközi kapcsolataink, megítélésünk nem alakulnak valami kedvezően, jogállamiságunk pedig további fogyatkozást szenved, nem kell asztrológusnak lenni. (A fővilágítók ráadásul a VII ház urai is, amely érdekesen rímel az őszi napéjegyenlőség-képlet VII házas Szaturnuszával). A vallási, ideológiai háborúskodás ugyanúgy borítékolható, mint az oktatás további lejtmenete, a téma körüli viták – a 9-es ház a felsőoktatás, az alacsonyabb szintek a 3-as házhoz tartoznak; ura a Mars, kvadrátban Jupiterrel, Neptunnal. (Jótuuuuudom, mindenért Brüsszel a hibás, rossz hírünket keltik a világban, el akarják veszejteni a szegény magyarokat, pártunk és kormányunk pedig oly ártatlan az ügyben, mint a ma született bárány, stb.

 DE: a blogomon koncepciót diktálni próbáló észosztókat továbbra is tiltom, jelentem -sőt, ha a helyzet azt kívánja FELJELENTEM. !!!! Ha nem tetszik, amit olvasol, prüntyőkém, lehet tovább görgetni, vagy ami még jobb, véglegesen felhagyni az oldal követésével. Love and Light! )




MC közelében létrejött eklipsz persze a kormány stabilitására nézve sem kimondottan jó ómen. (Naná, hogy ez az ingatagság is Brüsszel ármánykodásának köszönhető, nomeg az amerikai intervenciót se hanyagoljuk el. Elvégre már 1956-ban is a rohadék amcsik voltak azok, akik magukat ruszkiknak álcázva mészárolgattak  Budapest utcáin, így vetve árnyékot az oly igéretesen bontakozo magyar-szovjet barátságra.) Nekem a képlet I házas Plútójáról, amely a Skorpió bolygók ura, és kvadrátot vet rájuk, az ország pokolian sz@r közérzete, általános válsága is eszembe jut destabilizáló tényezőként, de biztos rosszul látom. Vagy, ami még valószínűbb, ámerikánus imperialista ügynökök fizettek le, hogy nem létező szabadidőmben áruljam a hazát, pl ilyen szösszenetek írása formájában.




A Szaturnusz-Uránusz kvadrát, 2021-22 emblematikus fényszöge az I-es és IV házat kapcsolja össze, így persze elképzelhető, ahogy látjuk is történni, hogy az alkalmatlanságát a választásokon meg egyébként is bizonyító ellenzék igyekszik meglovagolni az elégedetlenséget. Ami egyébként jogos, és egyre szélesebb körre terjed ki. Sajnos azt is tapasztaljuk, hogy megéhetési politikusaink  ezzel csak  lejáratják a megmozdulásokat, elveszik erejüket, kínos helyzetbe hozzák a résztvevőket, miközben reális alternatívákat sem kínálnak. Többek között emiatt sem biztos, hogy kormányváltáshoz vezetnek a tiltakozások, és ha igen, cseppet sem valószínű, hogy a meglévő nagyon rosszat egy sokkal jobb követi. (A fővilágítók régi ura, a Mars jó kapcsolatban van velük, és novemberben újra összeáll trigonja a Szaturnusszal. A Neptun-kvadráthoz kapcsolódó intrikák, botrányok, propaganda, sumákságok révén, némi pénzügyi zsonglőrözéssel talán megőrizhető a status quo. Előre biztos nem fogunk menni, a pénz éppen úgy el fog továbbra is szivárogni, mint az emberek életereje, a farolási sebesség intenzitása és kézzelfogható következményei pedig majd ez után derülnek ki.)

Bekapcsolhatnak vészterhesebb forgatókönyvek is; sajnos a pillanatnyi kínálat egyike sem alternatíva. De ilyen megállapításokhoz nem kell asztrológusnak lenni, elég ha Csodaországban élsz (  = vegetálsz) és nem tartozol a felső tízezerbe. Részletesebb fejtegetésnek nem látom értelmét, és egyelőre időm sincs rá. Persze, az eklipsz más országokra sem lesz valami jó hatással, főleg azokra nem, amelyek fölött látható, és amelyek a jegy uralma alá tartoznak. Így az EU-ban sem a béke és a prosperitás időszakát nyitja meg.




Az elégetett Vénusznak száműzetése jegyében immár súlyosabb hozadékai vannak, mint október előző heteiben. Annak megállapításához, hogy életörömben, az életet kellemesebbé, komfortosabbá tevő dolgokban fogyatkozást fogunk szenvedni, szintén nem kell asztrológusnak lenni. A pénz elértéktelenedése és /vagy a gyér bevételek mellett az élelmiszerhiány is problémákat okozhat; egyéni szinten, a gazdasági válság mellett a lehetőségek túlértékelése, a korábban nem megfelelően kihasznált/ elpazarolt/rosszul csoportosított források okozhatnak gondokat. (Erre a trendre erősít rá a fóvilágítók és a Vénusz kvinkunxa a retrográd Kos Jupiterrel, illetve régi uruk, és a Kos jelenlegi ura, a tolatni készülő Mars kvadrátja a Neptunnal.) Az értékek válsága szintén nem ehhez a tranzithoz köthető jelenség, de most kínzóbbá válhat.

Ezek a trendek november folyamán is folytatódnak; a 8-i teljes holdfogyatkozás súlyosabb. Abban a képletben a Merkúr és a Vénusz szintén el vannak égetve, a napfogyatkozás pozíciójához képest sokkal közelebb állnak a veszteségeket, áldozatokat jező Déli holdcsomóponthoz, a Szaturnusszal és Uránusszal pedig kvadrátot képeznek, így pedig egy, a tavaly őszről már ismerős fix T-kvadrát jön létre. A bukóspirál örvénye tehát november folyamán felerősödik; hogy az eddigi folyamatok vezetnek el a szakadék szélére, vagy egyenesen a mélybe, netán új elemekkel gazdagodik a már most sem biztató kép, jó kérdés.




Semmi értelme ennyire előreszaladni az időben, amikor a jelenlegi időszakban akár egyik percről a másikra is történhetnek olyan események, amelyek feje tetejére állítják jól ismert világunkat, életünket. Ez kollektív és egyéni szinten egyaránt igaz; a kiszámíthatatlanság, bizonytalanság pedig ugyanúgy része az egyenletnek, mint eddig. Ne fáradj, nem tudom megmondani, téged személyesen hogyan érint, mint ahogy azt sem, hogy rám milyen konkrét hatással lesz. Nem mondanám, hogy túlzottan örülök neki, de ez van. Nagyjából harminc év asztrológia tanulás után megtanultam elfogadni, hogy vannak ilyen időminőségek is.  Általános tanácsként –amihez én is igyekszem tartani magam, mert elvileg a tudatossági szint, életvitel javíthat vagy ronthat a megélési lehetőségeken – maradnak az ilyen időszakokra való általános tanácsok: Így kezeld hullámvasutazásaidat!, Öt módszer az állóképesség növelésére, Így kezeld a dühödet!, Érzelmi szakítópróbák-életmentő műtétek Tévedni emberi dolog, de nem muszáj, Párbeszéd álmainkkal.



Kapcsolódó

Októberi előrejelzés

Eklipszek tematikus oldala

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *