Június – 2022

Június döcögősen indul, később folyamatosan gyorsul a tempó. A hónap első három hetében viszonylag áttekinthető állapotok uralkodnak; lehetőség szerint érdemes kihasználni, vagy legalább kiélvezni. A hamis biztonságérzet csapdái azonban kerülendők: így a hó végi robbanások nem érnek váratlanul.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad

Június első tíz napjában nincsenek jelentős fényszögek; a gyors mozgású Hold képez könnyebb vagy nehezebb aspektusokat a többi bolygóval. Ez azonban korántsem jelent eseménytelenségeket. A május 30-i Ikrek újhold által előrevetített trendek ugyanis bontakoznak, különös tekintettel az előző napon bepontosult Kos Mars-Jupiter együttállásra. A légkör tehát tettvágytól, kezdeményezőkészségtől vibrál, rosszabb esetben nemcsak átvitt értelemben puskaporos.

Teljes sebességre kapcsolni azonban, mint az újholddal foglalkozó bejegyzésben már szó volt róla, nem lehet. A Merkúr ugyan június 3-án direkt stacionáriusba váltott a Bika 26°-on (9-én indul előre), a Szaturnusz azonban a következő napon kezdte meg Vízöntő 25°-on október 22-ig tartó tolatását. (A jegy 18°-án fog direkt stacionáriusba váltani). Ez már önmagában is sajátos feszültséget teremt, és a haladást is jelentősen lelassítja. A két bolygó azonban kvadrátot is képez egymással, és e fényszög „jóvoltából” terítékre kerülnek az április 24 környékéről ismerős témák.
(Bemerevedett kommunikációs helyzetek, pattanásig feszülő indulatok-holtpontok, késhegyig menő viták, megfeneklő vagy nem igazán produktív tárgyalások, dögöljön meg a szomszéd tehene is- mentalitás.) A Merkúr ráadásul az Algollal, a legrosszabb indulatú állócsillaggal is együttállást képez, ez a trió nagyjából május 28-június 9 között borzolja az idegeket.




Itt újra felhívnám a figyelmet, hogy a Merkúr a május 16-i holdfogyatkozás és a május 30-i újholdképletben is fontos szerepet játszott, az eklipszhez köthető történések egy része éppenséggel május végén-június első hetében bontakozik ki. Fontos állomás lesz június 17 is, amikor ímmár az Ikrekben előre haladva eléri az eklipszképletben elfoglalt pozícióját. Magának a 85 perces eklipsznek a hatása június végéig érvényesül.

A feszültséget tetőzi, hogy a Kos Mars-Jupiter teljes gőzzel vágtatna előre, a késedelem, akadályoztatás még nagyobb lendületre ösztönzi. Aztán, ha ez a még nagyobb lendület sem képes áttörni a falat, dühbe gurul; a türelemre, belátásra intés kész provokáció a számára. Az Ikrek Nap szintén nem türelméről híres.

A kollektív szinten zajló eseményeket: a családi erőszak különösen brutális változatai, tömegverekedések, iskolai lövöldözések és más fegyveres ámokfutások, terrorcselekmények, tűzesetek, robbanások, háborús bűncselekmények, a harmadik világháború egyre kézzelfoghatóbb közelségbe kerülése, felfelé száguldó árak, gazdasági mélyrepülés – láthattuk-láthatjuk. Egyéni szinten oly módon terelhetők konstruktívabb mederbe ezek a hatások, ha vadonatúj projektek helyett inkább a régebbi kezdeményezéseket hozzuk tető alá; az elkészülteknek új területeket keresünk, jobban kidolgozzuk az elnagyolt részleteket. A Merkúr- Szaturnusz kvadráttal egy időben, bár nem egzakt, némi könnyebbséget hoz az április 24-ról ismerős Merkúr-Neptun szextil is, lehetővé téve, hogy az intellektust összekössük megérzéseinkkel, inspirációnkat az értelem által is megragadható formába öntsük. (Kevésbé szerencsés, ha a blokkok okozta frusztrációt tudatmódosító szerekkel vagy más függőségkbe ragadja „oldjuk”.)

A hebehurgyaságra, kanyarok levágására, tévedésekre hajlamosító hatások sajátos módon kombinálódnak egész hónapban a megfontoltabb cselekvést is lehetővé tevőkkel. Megint csak, ebből egyéni szinten könnyebb profitálni, mint kollektíve.




A következő ilyen kombó június 10 – 11 közt jelenik meg a nagyjából egyidejű Vénusz-Uránusz együttállás, Merkúr-Plútó trigon formájában.

A Merkúr – Plútó trigon szintén régebbi ismerősünk; először április 28-án állt össze, aztán május 25-én. Ennél az aspektusnál az az aha – élmények elsősorban pénzzel és más tartalékokkal, külső és belső erőforrásainkkal, önértékeléssel és általában a dolgok valódi értékével, a kényelem, a biztonság, a személyes igények és szükségletek, társulások témáival kapcsolatosak. A felismerések beszélgetések, üzenetek,  levelek, egy hiányzó információ, „véletlenül” kezünkbe került könyvek, cikkek, megérzések formájában érkezhetnek. A fényszögre jellemző hatalmi harcok, lehengerlő, erőszakos kommunikációs stílus is jellemző lehet, egyszersmind azonban stabilizál is.

Ebben a minőségben remélhetőleg ellensúlyozza a könnyelműségekre hajlamosító Vénusz – Uránusz együttállás hatását. (Ez a konjunkció tranzitként is váratlan fordulatokat jelez társulásainkban és pénzügyeinkben.) Hogy kellemes izgalmakról van-e szó, amikor teret engedhetünk kísérletező kedvünknek, függetlenebbekké válunk, érdekes új emberekkel ismerkedünk, vagy épp ellenkezőleg: addig biztonságosnak vélt világunk darabokra hullik szét, csak a kiszámíthatatlanság a kiszámítható, már más kérdés. Jelen helyzetben figyelembe kell venni, hogy 11, 12-én Skorpióban van a Hold, amely először a Vénusz-Uránusszal, majd a Vízöntő Szaturnusszal ütközik, összehozva egy meglehetősen hisztérikus fix T-kvadrátot. Nem a legjobb napok fontos dolgok intézésére, nagy tisztázó beszélgetésekre.

Június 13- július 5: Merkúr az Ikrekben
Másnap a Merkúr visszatér az Ikrekbe, saját jegyébe. Innentől elkezd járni a levegő , felpörög a kommunikáció, világosabbá, racionálisabbá válnak a gondolatok. (Kivéve amikor nem: a másnapi Nyilas telihold ugyanis éppenséggel kaotikus állapotokra utal, a hónap későbbi szakaszában ez valamelyest letisztul, július elejét pedig, amikor a Merkúr összekoccan a Neptunnal, szintén zűrzavar jellemzi). Az olyan merkúri témák, mint a kapcsolatteremtés, tanulás, utazások is előtérbe kerülnek.




Június 14 : telihold a Nyilasban

Sajnos legnagyobb igyekezetem ellenére sem sikerült ennél giccsesebb illusztrációt találom, de reményeim szerint így is átjön az időminőség jellege 🙂

A telihold a jegy 23°25′-en teljesedik ki, helyi idő (Budapest) szerint 13: 52′-kor. A fővilágítók Neptunnal képezett változó T-kvadrátja hatására eddig sem igazi egyensúly tovább borul, a valósággal köszönő viszonyban sem lévő hiedelmek, meggyőződések, a hozzájuk való merev ragaszkodás tévutakra terelhet. A szétforgácsolt energia, hullámzó hangulatok, a prioritások összezavarása is félresiklásokat eredményezhet. Jó esetben a Nap-Szaturnusz trigon/ Hold -Szaturnusz szextil lehetővé teszi, hogy kitartsunk a biztatóbb lehetőségekkel kecsegtető irányok mellett. Ilyenkor a törékeny egyensúly még komolyabb ösztönzőerőt ad projektjeink valóra váltásához. Tudatossággal, érdemi erőfeszítéssel, kézzelfogható eredményeket produkálva javunkra fordíthatók a május 30-i újhold környéken elindult, kétesélyes folyamatok is.

Telihold a Nyilasban 2022 Bp 13h52





Mundánasztrológiai szempontból is figyelemreméltó lehet ez a telihold. Többször volt már szó arról, hogy az Egyesült Államok a Plútó-visszatéréssel egy időben egy Neptun-Neptun szembenállást is megél; jelenleg a Halak 25°-on tranzitáló Neptun még T-kvadrátot képez az ország képletében meglévő Mars-Neptun kvadráttal. A Neptun lassú bolygó, tranzitja egyéni és mundánképletben is több éves időszak. Más hatásokkal összeadódva ez a befolyás részben magyarázatot ad az Amerikát utóbbi években erőteljesen sújtó ideológiai őrületekre. Ezzel a témával viszonylag sok poszt foglalkozik a blogon. Most, a Nyilas telihold részvételével egy változó nagy kereszt is összeáll a tranzit -és radixbolygók között: a kaotikus állapotok, túlfokozott érzelmek, ebből fakadó rossz döntések benne lehetnek a pakliban. Ez, bármelyik Egyesült Államok képletet használjuk is (a Nyilas 12°11-en levő Aszcendensű, 17:10 philadelphiai helyi időre számított Sibley ill az Ikrek 8°53′ Aszcendensű, hajnali 02:17-re felállított változat) érvényes megállapítás. (Nicholas Campion mundánasztrológus The Book of World Horoscopes címá könyvében részletesen kifejti mi szól egyik és mi a másik képlet mellett. Egyébként több más Egyesült Államok – alapítási horoszkóp is létezik, ld. ugyanott.)

Emlékeztetőül: a George Floyd 2020 május 25-i halálát követő zavargások a 2020 június 5-i Nyilas telihold és félárnyékos holdfogyatkozás idejére durvultak el igazán. Most a veszélyes külpolitikai döntések is esélyesek. Másik emlékeztető: az Egyesült Államok Plútó- visszatérését éli; az orosz-ukrán háború éppenséggel február 24-én, két nappal a 22-i, első Plútó visszatérés után tört ki. Itt nyilván nem egy-két napos időintervallumokról van szó; nagyon tágan értelmezve a Plútó visszatérés már 2008-ban elkezdődött (ld Lee Lehman Astrology of Sustainability), amikor a Plútó a Bakba lépett, 2020-ban pedig már igen markáns volt ez a hatás. A tranzit csak 2024-ben ér véget, amikor a Plútó tartósan belép a Vízöntőbe. A második idei bepontosulásra július 11-én kerül sor, mégpedig a július 1-jén bepontosuló Kos Mars-Bak Plútó kvadrát miatt igencsak puskaporos hangulatban. Összeadódva a nyári napfordulóképlet trendjeivel még nyugtalanítóbb. Remélhetőleg harmadik világháború még halasztódik, de július és augusztus már kimondottan vészterhesnek ígérkezik. Erről részletesen írtam a tavaszi napéjegyenlőségnél, többet most sem tudok mondani.
Ennél a Nyilas teliholdnál még csak tendenciák valószínűek, viharosabb eseményekre inkább a hónap végén ill júliusban lehet számítani. (A hamis biztonságérzet, amit a közeljövőben detonációsorozatok röpítenek a levegőbe szintén lehetséges hozadék.)




Sajátos egyveleg az Ikrek Nap- Vízöntő Szaturnusz trigon / Halak Neptun kvadrát (bepontosulások június 16), Bika Vénusz – Szaturnusz kvadrát/Neptun szextil is (bepontosulások június 18-19, tehát technikailag egy időben.

Az Ikrek Nap-Vízömtő Szaturnusz-Halak Neptun kombóval kapcsolatba hozható témák a Mars Ikrekbe lépése és ott tolatása őszi – téli időszakában kerülnek jobban terítékre, amikor ezek a fényszögek megismétlődnek. Természetükre azonban már most lehet valamelyest következtetni. A vágyfantáziákból, valóságelhárításból komoly problémák adódhatnak -sugallja a Nap-Neptun fényszög. A Nap-Szaturnusz trigon kevésbé látványos, de annál hasznosabb aspektus; a fegyelmezett kreativitás, az eddigi erőfeszítések megtérülésének aspektusa. Jó esetben elég józanságot és gyakorlati érzéket ad a Nap-Neptun kombó természetéből fakadó agyamentségek megfékezésére.

A Vénusz-Szaturnusz kvadrát – a blogon több bejegyzés is foglalkozik vele, tranzitként sem kimondottan kellemes hatás. Érzelmi mélypontokkal, elválásokkal, alacsony önértékeléssel, esetleges anyagi veszteségekkel vagy szűkölködéssel áll kapcsolatban. A skála széles: betudható pl a 11-i Vénusz-Uránusz együttálláshoz köthető könnyelműsködéseknek, és lehet a tartalékok ésszerűbb beosztásából adódó, szerényebb költségvetés, esetleg egy nagyobb, de szükséges beruházás miatt keletkezett átmeneti lyuk. Az érzelmi vonzatok szintén fakadhatnak valamilyen mérgező kapcsolat/ káros szenvedély felszámolásából, vagy éppenséggel az ezeknek betudható krónikus kifosztottság hozadéka.

A tranzitokra rímelő kollektív külső tényezőket, pl fokozódó gazdasági gondok, az ezekből fakadó nagyobb körültekintés, vagy éppenséggel a struccpolitikát folytató semmibe vevést most nem is említem. A bizonytalanságot és a kényszeres tutira menést egy Nap-Plútó kvinkunx is fokozza, egyéb, az aspektusra jellemző beteges dinamikákkal együtt. (Hogy milyen tuti tippek vannak a közeljövő hatásainak kezeléséhez, fogalmam sincs. Tippeket sem tudok adni. Nem örömmel, de kénytelen vagyok elfogadni, hogy egy esemény szinten előrejelezhetetlen, bizonytalan időszakban vagyunk. Nem tegnap óta. Én együtt tudok ezzel élni-ha nem is szívesen. Azzal viszont semennyire, hogy a tuti frankót firtatva előrejelzésekért nyaggatsz. Ismételten és sokadszorra: nem vállalok prognózist !!!)




Érdekes sajátossága az időszaknak egyébként, hogy június 13 -23 között a Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Szaturnusz és a Neptun is saját jegyükben lesz, így erőteljesen, ha nem is harmonikusan fejtik ki hatásukat. A személyes és kollektív szinteken zajló eseményekre érdemes odafigyelni, még ha elsőre nem is tűnnek túl jelentősnek.

Ezt követően, 20-21-én, az Ikrek Merkúr-Kos Jupiter szextil, Bika Vénusz-Bak Plútó trigon jóvoltából ismét konszolidáltabb állapotok alakulnak ki. Személyes szintre lefordítva esetleg megtérülhet a Vénusz-Szaturnusz kvadrátnál gyakorolt önmérséklet, esetleg pótlódnak az akkor kimerült tartalékok, vagy a baklövések korrigálhatók. Mindehhez persze tudatos erőfeszítések is szükségesek. Elkell némi ötletesség, többet ésszel mint erővel hozzáállás, egészséges keretek között tarott kalandvágy is.




Június 21 – július 22 : Nap a Rákban


Június 21-én, délelőtt 11:14-kor a Nap belép a Rákba, és ezzel asztrológiai értelemben is elkezdődik a nyár. Az idei tavaszi napéjegyenlőség képlet, változó jelbe esett Aszcendenssel az őszi napéjegyenlőségig érvényes, a nyári napforduló így csak kiedészítő információkkal szolgál. A témával a tavaszi napéjegyenlőségképletről írt bejegyzés foglalkozik részletesebben. A kedvezőnek nevezhető Vénusz-Plútó, Merkúr-Jupiter aspektusok, közeledő Mars – Szaturnusz szextil remélhetőleg valamelyest ellensúlyozzák a bepontosuláshoz közeledő Rák Nap -Kos Hold/Jupiter kvadrát szélsőségeit. Így remélhetőleg a józan ész, a gyakorlati szempontok egyéni és kollektív szinten is féken tartják a hőzöngést. Kivéve, ha nem.

Június 23 – július 19: Vénusz az Ikrekben
Június 23-án aVénusz elhagyja otthonát és az Ikrekbe lép.Ebben az időszakban a társasági élet felélénkül, a kommunikáció könnyedebbé válik, egyszersmind a pletykák, féligazságok is gyorsabban terjednek. A fesztelen légkör a flörtöknek is kedvez, de nem biztos, hogy az igazit is most kell keresni. Az érzelmi szálak alaposan összekuszálódhatnak és pénzügyi területeken is bőven adódhatnak zavaros helyzetek




Június 27 : Mars-Szaturnusz szextil
A június 7-én bepontosuló Mars-Szaturnusz szextil jelentős stabilizáló erő a közelgő felfordulásban. Mint a témával foglalkozó bejegyzésben részletesen szó van róla, a harmonikus Mars-Szaturnusz aspektusok erőt adnak, motiválttá tesznek, egyszersmind a kitartást és az állóképességet is növelik. Az időzítőképesség is javul, az energiával jobban gazdálkodunk ilyenkor. Növekszik a céltudatosság, összeszedettség is. Ezekben az időszakokban módszeresen, lépésről lépésre lehet tervezni, így igen hatékonnyá válhatunk. (Ha egyidejűleg más destabilizáló hatások is érvényesülnek, könnyebb kitartani a feladat mellett). Jelen helyzetben azonban, a közelgő Mars-Plútó kvadrátot figyelembe véve a jegelt indulatú, még hatékonyabb gyilkológéppé válás is benne van a pakliban, kollektív és egyéni szinten is.

Június 28 – december 4 : Neptun retrográd
Június 28-én, a Neptun retrográdba vált, hogy megkezdje december 4-ig tartó tolatását. Ennek hatására nehezen megfogalmazható lelki mizériák uralkodhatnak el rajtunk. Ez a tendencia személyes és kollektív szinten egyaránt tetten érhető. Nehezen szánjuk magunkat a cselekvésre, egyszerre több irányba is haladnánk, a kreatív introspekció, belső képekkel, álmokkal való munka és a sehova sem vezető légvárépítés között nem mindig egyértelmű a különbség. A búfelejtő iddogálás, bánatevés, vásárlási láz, az időnket szétforgácsoló látszat – találkozások szintén jellemző pótcselekvései lehetnek ennek az időszaknak.




Június 29 : Újhold a Rákban

Újhold a Rákban 2022 június 28 Bp. 04h 52

Az újhold nem sokkal a Neptun hátraarca után születik meg, a Rák 7°22-án, helyi idő (Budapest) szerint 04:52′-kor. A fővilágítók Jupiterrel képezett kvadrátja miatt itt már egyértelműen a túlzások, hisztéria, túlreagálás veszik át az irányítást. (A Nap-Jupiter kvadrát szintén ezen a napon pontosul be.) A Rák témák (otthon, haza, gyökerek, anyaság, gyerekek, emlékek) hangsúlyosak; kollektív szinten lehet számolni a kisebb csoportokat vagy szélesebb tömegeket felölelő klánok hőzöngéseivel, nacionalizmus túltolásával, de tanúi lehetünk nők, gyermekek sérelmére elkövetett erőszaknak és más durva törvénytelenségeknek is. Sajnos nem először: hasonló eseményeket többféle bolygókombináció is kiválthat-ld az oroszok márciusi bucsai háborús bűnei, amelyekre április elején derült fény. Az itt már erőteljesen érvényesülő Mars-Plútó kvadrát kegyetlen, drasztikus hatás; hogy a Mars-Szaturnusz szextil mennyire tudja kordában tartani, jó kérdés. Egyéni szinten megint csak könnyebb önfegyelmet gyakorolni, elkerülni a konkrét és átvitt értelemben vett tűzfészkeket, mint kollektíve. A szintén 29-én egzakttá váló Ikrek Vénusz – Kos Jupiter szextil révén, némi tudatos erőfeszítéssel lehűthető a hőzöngés, megtalálhatjuk a módját, miként lehetne a citromból limonádét csinálni.




Mars-Plútó kvadrát – július 1
Ez a fényszög elvileg már a júliushoz tartozik, de mivel már bepontosulás előtt 6-7 nappal érvényesül befolyása, június végét is meghatározza.

Ez a destabilizáló energiakombináció óriási stresszt, rendkívül kiélezett konfliktushelyzeteket generál, egyszersmind azonban vélt vagy valós korlátaink meghaladására is ösztönöz. A Mars – Plútó nehéz aspektusaival szintén több bejegyzés foglalkozik a blogon : Mars – Plútó: az átalakító tűzMars – Plútó kvadrát- válogasd meg a csatateret ! , Mars – Plútó kvadrát tranzitként – Robert Hand, A rossztevők kezelése – Robert Hand ,  ) A tranzit legnagyobb veszélye, hogy hatására megszállott ellenőrzési kényszer keríthet hatalmába, a frusztrációkra erőszakkal válaszolunk, a düh természetes érzéseit pedig elemi erejű tombolássá nagyíthatja. 2020-ban, amikor Mars saját jegyében, a Kosban tolatott, késő ősszel bőven kijutott ebből a formációból, a jelenlegi szerencsére sokkal rövidebb ideig, „mindössze” kb tíz-tizennégy napig tart; 6-7 nap bepontosulás előtt és után.




Fellélegezni azonban akkor sem lehet, amikor július 6-án átmegy a Bikába, hiszen a hónap végén az Uránusszal találkozik, augusztusban pedig a Szaturnusszal képez kvadrátot; az Oroszlán bolygók részvételével pedig összeállnak a borulékony fix T kvadrát formációk, amelyek pokolivá tették a tavaly nyári libikókát -ld itt és itt. Július második felétől már a Szaturnusz-Uránusz kvadrát hatása is felerősödik, tehát a viszonylagos béke időszaka kb június utulsó hetéig tart. A június végi-július elei események a következő hónapok év elei kártyavetésben és tavaszi előrejelzésben vázolt folyamataira is hatással lesznek. Hogy ez a háború kiterjedésében, vagy a vele kapcsolatba hozható válságok (energia, infláció, élelmezés) mélyülésében, helyi államigazgatási szervek túlkapásaiban fog megnyilvánulni, nem tudom.

És olyan pozitív gondolkodós elmetrükköket sem ismerek, amivel kollektív folyamatok felülírhatók, ilyen ügyekben nem én vagyok a megfelelő szakember. A magam részéről igyekszem tenni a dolgom, végzem a lelki gyakorlataimat, tanulom az asztrológiát, amíg ez lehetséges, a többit majd meglátom. Ajánlom ezt a hozzáállást, nagyobb eséllyel fogod átaludni az éjszakákat 🙂





Fontosabb bolygóhatások

Június 3 : Merkúr direkt
Június 4 – október 22 : Szaturnusz retrográd
Június 10 : Merkúr – Plútó trigon
Június 11 : Vénusz – Uránusz együttállás
Június 13- július 5: Merkúr az Ikrekben
Június 14 : Telihold a Nyilasban
Június 16 : Nap-Szaturnusz trigon
Június 16 : Nap – Neptun kvadrát
Június 18 : Vénusz – Szaturnusz kvadrát
Június 18 : Vénusz – Neptun szextil
Június 19 : Nap – Plútó kvinkunx
Június 20 : Merkúr – Jupiter szextil
Június 21 : Vénusz – Plútó trigon
Június 21 – július 22 : Nap a Rákban
Június 23 – július 19: Vénusz az Ikrekben
Június 27 : Mars-Szaturnusz szextil
Június 28 – december 4 : Neptun retrográd
Június 29 : Újhold a Rákban
Június 29 : Nap – Jupiter kvadrát
Június 29 : Vénusz – Jupiter szextil

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2022A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!