Halak Vénusz tranzit

A szerelem, a szépség, a társas kapcsolatok, a modernkori asztrológiában a pénzügyek jelölője is, erőben van ebben a jegyben. Karakterének megfelel ez a fantáziadús, érzelmes, romantikus, határok nélküli vízi világ; ami a Bak és a Vízöntő jeges tartományai után jelentős energiaváltás-és kimondott megkönnyebbülés is lehet. Természetesen, mint minden tranzitot, ezt is az egyidejűleg érvényesülőkkel kontextusban kell értelmezni, a kijózanító tapasztalásokat elkerülendő.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Vénusz hatása erőteljesen érvényesül a Jupiter, ill.  a Neptun által uralt  Halakban. A jegy fogékony a tudattalan tartományok üzeneteire, a spiritualitásra, jó esetben már- már látnoki képességek birtokában van, ihletett, fantáziadús, művészi (főleg zenei érzéke és rajzkészség, de lehetnek színészi képességek is), jószívű, nagyvonalú, segítőkész, empatikus, odaadó, alkalmazkodó, együttérző, kedves, érzelmes, romantikus.

Árnyoldala a valóság elkendőzésére való hajlam (ez önáltatás és/vagy mások félrevezetése formájában nyilvánulhat meg), valamint az érzelmi/kémiai függőségekre, sodródásra. A határok megvonásával is nehézségei lehetnek.




Rossz esetben könnyen kihasználható, túlságosan is áldozatkész, álmodozó, manipulálható. (Személyi horoszkópban e tulajdonságok állandó jelleggel érvényesülnek, tranzithatásként átszínezik a légkört, hozzáállásunkat)

Jóllehet a Vénusz igen jól érzi magát, erőben van a Halakban, ha egyidejűleg mostohább kilátásokat jelző hatások is érvényesülnek, a tranzit még a látszatok ellenére sem az az időszak, amikor a pozíció jótéteményeit ( az érzelmi-és pénzenergiák problémamentes áramlása, érzéki örömökkel egybekötött kozmikus szerelem, a világmindenséggel való egység átélése, oldottság) élvezhetjük. Ilyenkor, éppen ellenkezőleg, a Vénusz által uralt témákban – társas viszonyok, szerelem, pénz, értékek, gyönyör – körül rengeteg gubanc adódhat. Ezek főleg a lehetőségek túlértékelésének, irrealitásnak, saját hiszékenységünknek és/vagy mások tisztességtelen húzásainak, túlköltekezésnek, mértéktelenségnek tudhatók be.




Minél hamarabb szabadulunk meg a rózsaszín szemüvegtől, annál jobb. Ellenkező esetben hajlamosak lehetünk még akkor is úgy érezni, a létező világok legjobbikában élünk és csak kis pozitív gondolkodás, néhány szeretetmantra kérdése, hogy még jobb legyen, ha épp most ég minden porig körülöttünk. Hajlamosak lehetünk túlságosan együttérzőkké, adakozókká válni olyanokkal szemben, akik ezt nem érdemlik meg, a valóban támogatásra szorulókkal viszont csipetnyi empátiát sem tanúsítjuk. Ebben az időszakban azt is megtapasztalhatjuk, hogy a „megmentő” -komplexusban szenvedők olykor a legnagyobb energiarablók. Őket ugyanúgy kell kezelnünk, mint a többi energiavámpírt.




A fehér lovas királyfi vagy a tündérkirálylány sem mindig az, akinek látszik. A béka cuki kis kétéltű, ha képesek vagyunk olyannak elfogadni, amilyen. Ha viszont azért csókolgatjuk, hogy herceggé vagy hercegkisasszonnyá változzék, könnyen előfordulhat, hogy mi fogunk majd vele együtt kuruttyolni egy tócsában. És még egy, különösen megszívlelendő igazság: a Naaaaaagy Karmikus Kapcsolatikerláng, lélektárs idealizált modelljei éppenséggel egy, a valóságban is elérhető társ oldalán elérhető boldogság esélyeit csökkentik.

Ha a csodavárás kerül túlsúlyba, hatalmas üzletek (főleg a gyors és könnyű meggazdagodás varázsreceptjeit kínálók) helyett inkább a rosszul csoportosított, nem a megfelelő célokra fordított tartalékok miatti problémákra, váratlan kiadásokra, anyagi károkra, következményként pedig a bevételforrások elapadására lehet számítani.




Kapcsolódó

A Halak – Liz Greene

Halak, sellők, melúzinák – Liz Greene

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Vénusz – Neptun kapcsolatok: szerelmi csalódások, amelyekre nagy szükséged van

Vénusz – Neptun kapcsolatok: Elérhetetlen Uraság

A Jupiter, a kilences ház és a Nyilas

A Jupiter és Mr Hyde

Az örök háromszög

Ikerlángok, lélektársak

„Karmikus kapcsolatok” : az önbecsapás eszköztárából

A mérgező kapcsolatokról – más szemszögből

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!