Menu
Két könyvajánló és egy lehetséges alternatíva …
2022-01-27 Ajánlott szerzők

Elsősorban Magyarországon élők figyelmébe ajánlanék két, a Libriston pillanatnyilag akciósan elérhető könyvet. Mindkettő kulcsfontosságú az asztrológiát komolyabban tanulmányozni akarók számára. És, ami idehaza nem elhanyagolható szempont, a Magyar Postára bízott küldeményekkel ellentétben egész biztos meg is érkeznek, ha az ő csomagátvevőpontjaikat veszed igénybe.

Dorian Gieseler Greenbaum : Temperament – Astrology’s Forgotten Key című könyve sajnos nagyon kevéssé ismert Magyarországon. A szerző a tradicionális asztrológia művelője, de otthonosan mozog a klasszikus és a modern irányzatok területén is. Ebben a 2004-ben megjelent munkájában részletesen taglalja, hogyan állapítható meg a temperamentum (mindenfajta horoszkópelemzés kiindulópontja) a tradicionális asztrológia eszköztárával, valamint a temperamentum-elemzés árnyalataival is megismertet történelmi személyiségek és közéleti szereplők horoszkópjain keresztül. A kérdés banálisnak tűnhet, valójában azonban nem is annyira egyszerű. A modern, asztropszichológiai irányzatok ugyanis hajlamosak összemosni a temperamentumok tanát a jungi tipológiával, és valljuk be, a kombó nem mindig szerencsés. Különösen akkor nem, ha sem az egyik, sem a másik, önmagában életképes rendszert nem ismerik eléggé 🙂 🙂 🙂

A könyv most 7921 Ft + szállítási költség náluk. A Magyar Posta helyett a bolt valamelyik magyarországi átvevőpontját javasolnám, kb 800 Ft -os szállítási költségben kell gondolkozni, ami olcsóbb, vagy ugyanannyi, mint a postán fizetendő vám…ÉS BIZTOS MEGKAPOD…



A másik a H.S.Green, Raphael és C.E.O Carter Mundane Astrology című „hármaskönyve”, a modern klasszikus asztrológia három prominens képviselője munkája. A blogon többször szoktam idézni belőle; korrekt mundán-asztrológia tankönyv.
A Libriston most 8640 Ft + szállítási költség

A raktáron lévő könyvek gyorsan, 2-3 napon belül, a beszállítói készleten levők egy héttől egy hónapig terjedő időintervallumon belül érkeznek, ezt vásárláskor feltüntetik, a határidőket betartják. (Tudom, az oldalukon olvashatók negatív visszajelzések is; én többször rendeltem tőlük, de egyértelműen jó tapasztalataim voltak).




Vannak könyvesboltok, pl a Bookdepository  , ahol amikor akciók vannak, a femtebbi könyvek olcsóbban is elérhetők. Ha Angliában vagy a világ más, civilizáltabb táján élsz, nyugodtan választhatod őket és az ingyenes szállítást. Ez az opció azonban a Magyarországon élők számára nem túl biztonságos ugyanis az egyébként teljesen korrekt bolt követési számot nem ad,  a Magyar Posta “működése” pedig alapjaiban lehetetleníti el a csomagok kézhezvételét.

A postán már a pándémia és a 2021 nyarán bevezetett vámkezelési szabályok előtt sem mentek olajozottan a dolgok, mára azonban némi túlzással fogalmazva úgy viselkedik, mintha a magántulajdon elleni bűncselekmények egyik, államilag szentesített platformja lenne.

Horrorisztikus tapasztalataim vannak, bár nekem szívós utánajárással és rengeteg balhéval, rendszeresen kockáztatva, hogy hülyét csinálok magamból, az esetek 95%-ban sikerült visszaszereznem a kézbesítési procedúra folyamán elakadt könyveimet. Ha csak rajtuk múlik, ha engedem elhajtani magam, jelentős  anyagi kár ért volna. Számos olyan kárvallottról tudok azonban országszerte, akiknek nem volt ekkora szerencséje.

Gyakorlatuk, dióhéjban: Magyar Posta sokszor nem is értesít a külföldi küldeményről, ha személyesen érdeklődsz, az alkalmazott munkakedvétől, hangulatától és szimpátiájától függ, megnézi-e, érkezett-e nevedre szóló csomag, ha nem vagy kimondottan rámenős, nagyobb esélyed van rá, hogy elvesszen a holmid, mint arra, hogy megkapd. Ha rendeléskor nem kaptál követési számot a webshoptól – márpedig az olyan, egyébként teljesen megbízható online könyvesboltok, mint az Abebooks, Wob, Bookdepository sem adnak, ennek kockázata meghatványozódik.




Még akkor sem nyugodhatsz meg, ha kapsz értesítést a küldeményről, van követési szám, kifizeted a vámot, ami jó esetben fele-egyharmada, kevésbé szerencsés alkalmakkor majdnem ugyanannyi mint maga a küldemény. Ennek ellenére előfordul , hogy a csomag mégsem érkezik meg, elakad „kézbesítés közben” , mert a postásnak mondjuk nincs kedve azt a rohadt kis értesítő – cetlit betenni a postaládádba (az, hogy esetleg becsengessen a lakásodba a csomaggal, már fel sem merül benne. Ehhez ugyebár egy teljes emeletet kellene megmászni, lift nincs). Mész a követési számmal a postára, így is kisebb harc megnézetni. Reklamálsz mondjuk az illetékes központi kirendeltségen, megy a sz@rpasszírozósdi, Illetékes Hátramozdító Asszonyság bepötyögi a gépbe a rinyálásod, aztán folytatódik a szívás, mert a kicseszett emailt ennek ellenére sem kapod meg. Indulhatsz újra a követési számmal kalandra, hátha ezúttal egy készségesebb munkatárssal hoz össze a sors, aki hajlandó előkeresni csomagodat…A következő alkalommal pedig, kisebb -nagyobb módosításokkal újra kezdődik a köröd.

Hiába rendelsz tehát olcsón könyvet egy korrekt nyugati könyvesboltból, hiába szállítják ki korrektül, a Magyar Posta „jóvoltából” nagyjából 50% esélyed van arra, hogy megkapd. (OK, a webshop visszafizeti az árát, akkor is, ha nem ő, hanem a magyar fél a ludas, de te a terméket akartad, ugyebár…)

A Libristo jelenleg az egyik életképes alternatíva, bár nem minden könyvük versenyképes árú. Vannak azonban nagyon jó akcióik-pl a két említett könyv kimondottan kedvező árban érhető el jelenleg. Belegondolva, hogy Magyarországon Stephen Arroyo és Hajo Banzhaf a maguk műfajában korrekt, de Greenbauméhoz képest pihekönnyű munkái az elemekről (Asztrológia, pszichológia és a négy elem; A négy elem) kb 12- 20-45000 Ft körül mozognak, amikor épp kaphatók, mondhatni, hogy a Temperamentum, az asztrológia elfelejtett kulcsa rendkívül baráti árban van 🙂

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *