Újhold a Skorpióban – 2021

Az újhold november 4-én születik meg, a jegy 12°40′-en, helyi idő (Budapest) szerint 22h14′-kor. Mint már többször szó volt róla, a halállal, újjászületéssel, a lélek mélységeivel, a krízisekkel, műtétekkel, nagy üzletekkel és adósságokkal kapcsolatba hozható nyolcadik jegy a legintenzívebb a tizenkettő közül. Az intenzitás jelenleg vad szélsőségekkel kombinálódik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Bár feszültségekből eddig is jutott, a jelenlegi újhold aktiválja a Skorpió bolygók -Nap, később a Merkúr, majd a Mars-, a Vízöntő Szaturnusz és a Bika Uránusz közötti fix T-kvadrátot, november meghatározó formációját. Az október 30-i Szaturnusz kvadráttól távolodva, de még annak a hatókörében, a Nap épp aznap kerül egzakt szembenállásba az Uránusszal ( 12°47 Skorpió – Bika).  Az újholdképlet aszcendense ráadásul egy fix nagy keresztet képez az említett bolygókkal, így még nagyobb a feszültség.



Újhold a Skorpióban, 2021 november 4 Bp, 22:14

A két fővilágító és az Uránusz erőpróbáló fényszöge azt jelzi, hogy kicsúszhat az ellenőrzés a kezünkből, a hangulati hullámzás, szélsőséges és váratlan érzelmi reakciók éppen annyira lehetségesek, mint a külvilágból érkező, kiszámíthatatlan hatások. Eddigi koncepcióinkat így a legmeglepőbb fordulatok írhatják felül.

A bizonytalanságot és a kellemetlen meglepetések valószínűségét fokozza, hogy a Mérleg Merkúr, a Skorpió Mars és maguk a fővilágítók – a Hold ráadásul a Skorpióban fallban – a Via Combustán ( Elégetett Ösvény, Felperzselt Ösvény) vannak. Ez a trópikus zodiákus Mérleg 15° – Skorpió 15° közötti szakasza. A régi idők asztrológusai baljós területnek tartották. Elekciós képletekben nehézségekre, problémákra figyelmeztet, a horariban ijesztő, instabil, kiszámíthatatlan, bizonytalan helyzetekre vonatkozik. A natális asztrológiában az e szakaszban elhelyezkedő bolygók, tengelyek szintén utalhatnak bonyodalmakra.)

Fentiekből adódik a válasz is: EBBEN AZ ESETBEN SEM TUDOK ESEMÉNYSZINTŰ ELŐREJELZÉSEKET KÉSZÍTENI. A trendek, az analógialáncok mint már annyiszor, beazonosíthatók. A konkrét, eseményszintű történések nem. A magam részéről ilyen időszakokban igyekszem megtenni minden tőlem telhetőt, hogy felkészüljek a helyzetekre. Ha sikerül, azt jelenti, hogy “szabad akarattal” változtathatók voltak. Ha nem, akkor kénytelen vagyok sorsszerűségüket elfogadni, bár megsúgom, nem öröm. Rohadtul nem az. Ha nem is sokat, de ilyen alapdolgokat sikerült megtanulnom 1993 óta, mióta tanulmányozni kezdtem az asztrológiát .

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés vagy zaklatás miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.





Miközben az Uránusz robbant, az erős Marsot blokkolja a szintén uralomban levő Szaturnusz.  (Vízöntő-Skorpió dinamikákat tárgyaló begjegyzés itt) Kvadrátjuk csak 10-én pontosul be, de a Mars együttállástól a Szaturnusz kvadráton át az Uránusszal való szembenállás felé tartó Hold gyorsan továbbítja az impulzust. A Marssal való találkozó feltüzeli a Skorpióban amúgy is hiperérzékeny és heves érzelmi kirohanásokra hajlamos Holdat: az ingerlékenység, hangulatingadozások, dührohamok így borítékolhatók. Persze a frusztráció nem mindig túlérzékenységből táplálkozik: lehetségesek a nagyon jogos sérelmek is. Bőven adódhatnak olyan helyzetek is, amelyekkel muszáj kezdenünk valamit, minél előbb annál jobb.




A Szaturnusz egyidejűleg érvényesülő hatása azonban megnehezíti a cselekvést. Ez időnként kész jótétemény, mert elhamarkodott lépésektől is megmenthet, máskor azonban, nincs mit szépíteni, a problémákat tetézi. (A fix nagy kereszt alkotóelemeként a Szaturnusz által  képviselt korlátok még erősebbek, mésfelől még nagyobb feszültséget gerjesztenek). Az alacsony  energiaállapot, depresszió, korlátozottság, tehetetlenségérzet romboló és önromboló reakciókat válthat ki. Ez főleg olyankor jellemző, ha a lehetséges következményekre való tekintet nélkül elszakad a cérna, a régóta halmozódó indulatok nagy erővel kirobbannak, és borítunk…Persze, ha nem találunk valami egészséges levezetési módot minden erővel fegyelmezni próbált indulatainknak, mi is lehetünk azok, akire valaki ráborítja az asztalt.

Sok szakításnak, felmondásnak lehet ilyen háttere. A balesetek, atrocitások, erőszakos bűncselekmények száma is megnőhet ezekben a napokban. ( De a leírtak szinte egész novemberre érvényesek). Hogy éppenséggel egy ilyen tisztító viharra volt szükség ahhoz, hogy végre egészségesebb mederbe terelődjön életünk, vagy egy újabb önszabotázs-akcióval állunk szemben, egyénenként változik.




Tehát, ha csak a körülmények rá nem kényszerítenek, ez végképp nem az az időszak, amikor új dolgokba kellene kezdeni, dinamikus, külső lépéseket tenni, konfrontálódni, vagy komoly, hosszú távú döntéseket hozni. A Nappal és a Holddal szembenállást képező Uránusz  arra figyelmeztet, hogy még a látszólag jelentéktelennek induló csetepatéknak is lehetnek beláthatatlan következményei. (Ez egyéni és kollektív szinten egyaránt érvényes). Nyilván, szó sincs arról, hogy fel kellene adni valamennyi, most fogant (vagy elakadt) tervet.

A változtatás nagyon is indokolt lehet, főleg ha a sérülés és tehetetlenség eme kombinációja egy olyan problémára hívja fel a figyelmet, ami már régóta károsítja életminőségünket.  De még ebben az esetben is  hasznosabb lehiggadni, önuralmat gyakorloni, stratégiát kidolgozni, felkészülni, kivárni  egy kedvezőbb időszakot. Most ugyanis nagyobb esély van súlyos sérüléseket begyűjteni, mint hatékony megoldást találni a helyzetre,.Vagy, a kikényszerített megoldás annyi  áldozatot követel, hogy kérdéses mennyire nevezhető megoldásnak. November vége fele már valamivel alkalmasabbak a terepviszonyok, bár a 19-i holdfogyatkozás, és a december 4-i napfogyatkozás igencsak felülírhatja az eredményeket. Be kell látni, vannak olyan szituk, amelyek nem orvosolhatók instant módszerekkel.

Ez ugyan ellentmond a new ages ezogagyi irányzatok, köztük számos modern asztrológiai iskola agyhalott csodavárásának, de a való életben elég sokat látni belőlük. A tényekkel meghitt kapcsolatot ápoló, hagyományos asztrológiai iskolák is jól ismerik őket. Ahogy azzal is pontosan tisztában vannak: a happy end nem  szükségszerű végkifejlett. Nos, a jelenlegi újhold által fémjelzett négy hét, meg egyáltalán, a teljes, az előző és a következő éveket felölelő időszak tele van ilyen helyzetekkel. Ettől függetlenül persze fel kell venni a kesztyűt, van amikor nincs is más lehetőség, hosszú távon megtérül, még ha abban a formában is, hogy értékes személyiségfejlődési folyamatokat katalizál.  De ez egy következő fejezet témája.




Mivel a jelenlegi asztrológiai éghajlat nem túl kedvező, valószínű, hogy a jelenlegi Skorpió újhold, és az általa aktivált fix T-kvadrátok  világviszonylatban  szélsőségeket, a sokkoló meglepetéseket fogják fokozni. A mostanában induló katonai akcióknak nem lesz igazi nyertesük, áldozatuk annál több. A pénzpiacok hullámvasutazása valószínűleg folytatódik, de a gazdaságban meg az egyéni pénzügyi helyzetben is adódhatnak meglepő, és nem feltétlenül kellemes fordulatok.




Magyarországi vonatkozásokban annyit ragadnék ki, hogy az újhold az őszi napéjegyenlőség -képlet  6. házába esik, az ott részletesen bemutatott közegészségügyi és munkaerőpiaci témákat aktualizálva.  Annak megállapításához persze, hogy nyakunkon a negyedik járványhullám, nem kell asztrológusnak lenni,  és ahhoz a meglátáshoz sem, hogy felfutóban van , és hogy ez kihatással lesz a gazdaságra, munkaerőpiacra. A hazai járványkezelés eddig sem volt a helyzet magaslatán, (tulajdonképpen, más és más okokból sehol nem sikerült kielégítő választ adni a problémára), vannak és még valószínűleg  lesznek megszorító intézkedések, az emberek robbanékony hangulatban vannak…..Remélhetőleg az indulatokat sikerül kordában tartani – nyerő megoldások ugyanis nincsenek.




Csak az érdekesség kedvéért, asztrológiában jártasabbaknak. Mark Zuckerbergnek, a Fosbúk fura urának a Skorpióban és Bikában álló bolygóit mostanában torpedózzák ezek a tranzitok, így valószínű, hogy november-december folyamán még lesznek komolyabb zűrzavarok a cége körül. Ahogy persze 2022 folyamán is. . (Egy 2018-as, a Bika Uránusz tranzitot beharangozó bejegyzésben már volt arról szó, hogy ezek az évek  problémásak lehet a számára.) A november 4-i újhold a Szaturnuszára esik, a 19-i holdfogyatkozás a Bika Napja tőszomszédságába. Képlete itt.

Joe Biden amerikai elnökre, képlete itt szintén sűrű időszak vár, az újhold a Skorpió Marsán, a telihod a 6 házába, szemben a Skorpió Merkúr, Nap, Vénusz stelliummal. A Skorpió Marsával és Bika Holdjával T-kvadrátot képező Oroszlán Plútójával épp mostanában áll újra szemben a Szaturnusz , az Uránusz a Marsát torpedózza. Azzal kapcsolatban, hogy mennyire alkalmas pozíciója betöltésére az Egyesült Államok első embere , már a beiktatása apropójából írt posztban is kifejeztem aggályaimat. Az azóta eltelt hónapok történései, a legfrissebb fejleményeket is beleértve, hogy finoman fogalmazzak, nem cáfolták ezeket. A  régebbi posztokban azt is érintettem, miylen sokatmondó szimbolika, hogy Amerikának, a szabad világ egykori vezetőjének közelmúltbeli elnökei közül az egyik a nárcizmus, a másik demencia  jeleit mutatja…

Nos, se Zuckerbergnek, se Bidennek nem ez a legjobb időszaka. Hogy mit hoznak ki belőle, és ez milyen hatással lesz azoknak a tömegeknek az életére, akikre meg ők vannak nagy hatással, jó kérdés.





Kapcsolódó

Novemberi előrejelzés

Újabb fix T-kvadrátok: repeta a pokoli libikókából

T kvadrát a horoszkópban (Bil Tierney)

A nem is olyan ördögi Skorpió

A Skorpió (Liz Greene)

Szaturnusz – Uránusz ciklusok tematikus oldala

Szaturnusz – Uránusz kvadrát – néhány fontos tudnivaló

Szaturnusz – Uránusz ciklus: archetípusok és történelem (Jessica Davidson)

Szaturnusz és Uránusz: összeütközés a valósággal (Charlie Obert)

Kép:  Daria Hlazatova festménye

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!