Június – 2021

Június első napjaiban még úgy tűnik, zavartalanul folytatódnak a májusban elkezdődött, biztató folyamatok. Hogy tényleges enyhülésről van-e szó, vagy csak látszat, jó kérdés. A hónap közepén újra bepontosul az év elejét mozgalmassá tevő Szaturnusz – Uránusz kvadrát, jónéhány újabb meglepetést okozva. Ez a hatás markánsan jelen van a június 10-i, Magyarországról is látható gyűrűs napfogyatkozás képletében is, ezért csak a bizonytalanban lehetünk teljesen biztosak.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A hónap viszonylag kellemes hangulatban kezdődik. A tempó a folyamatok siettetése ellenére is lassúbb: a Plútó, a Szaturnusz és a Merkúr már tolat, ebben a hónapban pedig a Jupiter és a Neptun is hátraarcot vág. A május 29 óta retrográd Merkúr még mindig a Neptunusszal hadakozik, kaotikus helyzeteket jelezve utazásokkal, közlekedéssel kapcsolatban. Az egymásnak ellentmondó információk, hírek és álhírek forgatagában sem könnyű eligazodni.




A Merkúr – Neptun dinamikákról rengetegszer volt szó a blogon. (Álom és valóság összehangolása, Merkúr – Neptun kapcsolatok- Liz Greene, Ikrek Merkúr- Halak Neptun kvadrát , Neptunusz tematikus oldala). Csalóka, nehezen megfogható energiáról van szó. Tudatos törekvésekkel értékes, kreatív formába is terelhető a fantázia, de sokkal gyakoribb az önbecsapás – és ebből kifolyólag a külvilágban is könnyű csalók áldozatává válni. A vágyfantáziák felülírják a tényeket: a helyzetek valódi arca, a tényleges haladási irányok csak később mutatkoznak meg. Ha a valóságról alkotott elképzelések köszönőviszonyban sem voltak a realitásokkal, a szembesülés pillanata sokkoló lehet. A kézzelfogható veszteségekről már nem is beszélve.

A kiszámíthatatlanságot jelenleg 2021 emblematikus aspektusa, a Szaturnusz – Uránusz kvadrát is fokozza. A légkör nyughatatlanságtól vibrál, adott az erőteljes késztetés a meglévő struktúrák lerombolására – különösen, ha ezek már túlságosan fojtogatók. A szabályok, korlátok – akár hasznosak, akár nem – szintén áthágásra ingerelnek. Helyzettől, egyéntől függ, mennyire jó döntés a folyamatok felgyorsítása. Ez a fényszög június 15-én pontosul be másodszorra, de egész hónapban erőteljesen érződik, akárcsak július folyamán.




A hónap legelején azonban vannak olyan stabilizáló hatások is, amelyek közérzetünk javítása mellett a rengések intenzitását is jelentősen csillapítják.

A Vénusz június 2- 27 között a Rákban halad; az érzelmes, fantáziadús vizes jegy sokkal jobban illik karakteréhez, mint a széllelbélelt Ikrek. Arról nem is beszélve, hogy végre tisztes távolban van a Neptunnal képezett kvadrátjától: a kép fokozatosan tisztul, persze lehet, hogy csalódások, érzelmi bonyodalmak árán. A legjobb hír azonban, hogy június 3-án trigonba kerül az otthonában tartózkodó Jupiterrel. A Kis és Nagy Jótevő harmonikus kapcsolata persze nem jelent mindenkinek lottó ötöst, de még abban az esetben is jelentős hangulatjavító hatása van, ha az anyagi helyzet változatlan marad. Lehetséges veszélye a túlzottan kényelmes, csodaváró magatartás, mértéktelenség.

Ugyanezen a napon pontosul be a Nap- Szaturnusz trigon is, egy kevésbé látványos, de annál hasznosabb fényszög; a fegyelmezett kreativitás, az eddigi erőfeszítések megtérülésének aspektusa. Jó esetben elég józanságot és gyakorlati érzéket ad a Vénusz – Jupiter kombó természetéből fakadó túlzások megfékezésére.

Az örömbe azonban üröm is vegyül bőven, ugyanis 5-én bepontosul egy Mars- Plútó szembenállás, ami szűkebb- tágabb környezetben nagyfokú brutalitást, hatalmi harcokat, kártékony szélsőségekre való hajlamot hordoz. Ez a befolyás nagyjából június 12-ig érződik, így tehát a június 10-i napfogyatkozás-képletben is jelen lesz. Bővebben: Erőpróbáló Mars- Plútó aspektusok, Az átalakító tűz, A benned lakozó fenevad

Másnap, vasárnap újra egzakt lesz a Merkúr- Neptun kvadrát. Először május 22-23-án állt össze, amikor még mindkét bolygó direktben mozgott; jelen volt a május 26-i Nyilas holdfogyatkozás képletében is, hozadékait: karaktergyilkosságok, botrányok, egymásnak ellentmondó információk, konteók környezetünkben és a nagyvilágban egyaránt megtapasztalhattuk.

Csak remélni lehet, hogy a Vénusz- Jupiter trigon jelképezte szerencse, gondviselés, illetve a Nap – Szaturnusz kapcsolat olyan adományai, mint a józan ész, önfegyelem enyhítenek a Merkúr – Neptun, Mars- Plútó kombóból adódó tragikus forgatókönyveken . (Balesetek, erőszakos bűncselekmények, fegyveres konfliktusok, természeti katasztrófák, stb). Mint mindig, egyéni szinten ezúttal is könnyebb tudatos erőfeszítéseket tenni a kedvezőbb megnyilvánulási módok irányába, mint kollektíve.
Az esetleges problémák a túlzásokból, szélsőségekből, erőszakos magatartás miatt, a helyzetek téves megítéléséből, a konkrét és/vagy átvitt értelemben vett józanság hiányából adódhatnak.



Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
Motto:   “Vannak emberek, akik sosem alkottak semmit, de örömüket lelik abban, hogy tönkretegyék azokat, akik valamit létrehoztak.” Karikó Katalin

A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. 

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerinti) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

Június 10: gyűrűs napfogyatkozás az Ikrekben

A június 10- i gyűrűs napfogyatkozás (Bp helyi idő 12: 53) idejére már csak a Nap-Szaturnusz trigon hat valamelyest, a Mars- Plútó szembenállás és a Neptun ködösítő hatása erősebb.

A Merkúr – az eklipsz ura- helyzete akkor sincs csúcsformában, ha a saját jegyében helyezkedik el. Retrográd, a Nap ráadásul elégeti ( együttállásuk 11-én lesz egzakt), így az ítélőképesség még annál is problémásabb, mint amennyire a Holddal való konjunkciója ( érzelmek, tudattalan impulzusok, kártékony szubjektivitás ) és a Neptunnal képezett kvadrátja (ld fentebb) indokolná. A nézetek és következtetések tehát nem csak tévesek, hanem görcsösen ragaszkodhatunk is hozzájuk (vagy a hazugságokat kívülről akarják ránk kényszeríteni, manipulációnak, csúsztatásoknak vagyunk kitéve).

Az Ikrek analógialáncába tartozó témák ( kommunikáció, közlekedés, utazások, okmányok, sajtó, újságírók) tehát meglehetősen hátrányosan érintettek, és persze azok az életterületek is, amelyekkel az egyéni horoszkópokban kapcsolatba kerül. A Merkúr tolatása késleltetheti a napfogyatkozással kapcsolatos eseményeket. (Erről más bejegyzésekben volt már szó, ld Eklipszek tematikus oldala. ) Az esetleges hozadékokkal valószínűleg akkor leszünk jobban képben, amikor a Merkúr már újra direktben halad és visszatért az eklipsz fokához. (A pontos visszatérés július 2, de a Merkúr- Neptun kvadrát július 6-án pontosul be újra, tehát ezidőtájt kezdenek megfoghatóbbá válni a következmények.)

Természetesen lehetnek azonnal érzékelhető hatások is: a fogyatkozások jellege mellett a néhány nap múlva bepontosuló Szaturnusz- Uránusz kvadrát is ebbe az irányba mutat. Mivel a gyűrűs napfogyatkozás Magyarországról is látható, befolyásának így erősebben ki vagyunk téve, mint a hazánkból nem érzékelhető fogyatkozások esetén. Az eklipszek 19 évente ismétlődnek, legutóbb 2002 június 10-én volt napfogyatkozás az Ikreknek ezen a részén. Az akkori események felidézése talán ad némi támpontot.




Június 11-én markáns váltást tapasztalhatunk: a Mars az Oroszlánba lép, ahol július 29-ig tartózkodik. Ez bizonyos értelemben megkönnyebbülést jelent, hiszen az asszertivitás, lendület, motiváció, agresszió bolygója jobban feltalálja magát az Oroszlán tüzes birodalmában, mint a Rák vizes tartományaiban. A Mars Oroszlánban való vendégeskedése alatt a jegy hatása alatt álló életterületeinket (házak) tüzesíti fel egyéni horoszkópjainkban. Ezek az erőterek teljes figyelmünket és tettvágyunkat megkövetelik, egyszersmind, minél nagyobb odaadással fordulunk feléjük, annál több lelki elevenséggel, életerővel, örömmel és rugalmassággal töltenek fel.

Önmagában mindez nagyszerű hír lenne, különösen azok számára, akik a járvány miatti kényszerparkolások időszakában élvezni szeretnék a nyarat. Júliusra azonban a Mars befut a Szaturnusz- Uránusz fényszög hatókörébe, és egy robbanékony, fix T-kvadrát áll össze, ami sok mindenről szólhat, csak felhőtlen nyári mókáról nem. A kiszámíthatatlanság, erőszakhullám, féktelenségből, önkényből fakadó tragikus forgatókönyvek annál valószínűbbek.

13-án ismét egy sajátos kombóval lesz dolgunk: a Rák Vénusz szextilbe kerül az Uránusszal, de kvinkunxban van a Szaturnusszal, eközben a Nap a Neptunnal hadakozik. A Szaturnusz- Uránusz kvadrát, mint fentebb már szó volt róla, ímmár a csatakép állandó szereplője. A biztonság, a meghittség, az új impulzusok, szabadság, az élet élvezete utáni vágyakat nem könnyű fegyelmezett formában kielégíteni. Kihívás eltalálni a közelség és a távolság közötti arányokat is, különösen, hogy a reális helyzetértékelést a Nap- Neptun kvadrát is nehezíti.

A megfoghatatlanság, a lehetséges problémák, trendek beazonosíthatósága több szempontból se könnyű. A kvinkunxok – mint más bejegyzésekben már szó volt róla, ld itt, itt és itt – eleve inkább nehezen kivehető törésvonalakra utalnak, mint egyértelműen megfogható helyzetekre. (A Szaturnusz- Uránusz hatás persze később- vagy nem is annyira soká tesz arról, hogy a törésvonalakból tényleges törések legyenek, de ez már más kérdés). A Neptun még inkább elmossa a kontűröket, a Merkúr pedig tolat – ami tovább nehezíti, hogy reális képet alkossunk a dolgokról.




Szaturnusz – Uránusz kvadrát- másodszor

Ebben az asztrológiai környezetben áll össze másodszorra a Szaturnusz – Uránusz kvadrát, a Vízöntő – Bika 13°07-án, (helyi idő, Bp 23h01) a Szaturnusz retrográd, az Uránusz még direkt. Először idén február 17-én pontosult be.

Mint a Szaturnusz – Uránusz ciklusok tematikus oldalán sokszor szó volt róla, a két bolygó erőpróbáló aspektusai zűrzavaros időszakokat fémjeleznek, amikor is radikális változások mehetnek végbe a régi struktúrákban, rendszerekben.
Ezen az oldalon érhető el a Szaturnusz – Uránusz kvadrát : néhány fontos tudnivaló című írás is, amely azt taglalja, hogyan kezelhető személyes szinten ez a zabolátlan energia, melyek a tipikus megnyilvánulási módjai. (Már persze amennyire egy ilyen erőteljes és diszharmonikus kollektív hatás egyáltalán, emberi lények által kezelhető tudatosan….)

A konkrét események kiszámíthatatlanok, ELŐREJELZÉSEK KÉSZÍTÉSÉRE NEM VÁLLALKOZOM !

Az elmúlt évek erőpróbáló Szaturnusz- Uránusz kombinációiból lehet bizonyos következtetéseket levonni, de a kép korántsem teljes. Pl a februári bepontosulást is természeti katasztrófák- földrengések, vulkánkitörések kísérték, az eddig sem békés Közel- Keleten újra fellángoltak a konfliktusok, a politikai szélsőségek (beleértve a jobb-és baloldali populizmust) is felerősödtek. Ezeket – ld az elmúlt hónapok bejegyzéseit sikeresen jeleztem előre.

De voltak látványos tévedéseim is, ami nemcsak a jelenlegi hatások mellett nem csoda, hanem a prognózisok lehetőségeiből és korlátaiból is adódnak. (Ld saját bejegyzésem és Liz Greene ) . Ezekkel sem voltam egyedül. Februárban írt Szaturnusz- Uránusz bejegyzésemben még túlzottnak találtam a biztonsági intézkedéseket,  március elején pl, több más asztrológushoz – beleértve kimondottan jó szakembereket- hasonlóan magam is nyitásra és enyhülésre  tippeltem, ehelyett szigorú lezárások következtek. Április végén és a májusi előrejelzésben valószínűtlennek találtam a járvány közeljövőbeli csillapodását. Miközben tisztában voltam/vagyok a lezárások által képviselt problémával, a nyitást elhamarkodottnak és felelőtlennek tartottam. (Ezzel a véleményemmel nem voltam egyedül).




Egyelőre, kopogjuk le, azt látjuk, hogy nagyságrendekkel csökkentek az újabb megbetegedések és halálozások. Hogy mennyire lesz tartós ez a tendencia, más kérdés. Ahogy az is, kinek lesz hosszú távon igaza. Most, május végén/ június elején egészségügyi szakemberek újabb járványhullámtól tartanak az Egyesült Királyságban , Oroszországban szintén emelkednek az esetszámok. Magyarországon a hivatalos verzió szerint letörtük a harmadik hullámot, de azért közben regisztráltak indiai mutáns-okozta megbetegedéseket is, a téma körül ki tudja miért, nagy a titkolózás….Ettől függetlenül persze nem szükségszerű eszkalálódnia a helyzetnek.

Jelen pillanatban arra a kérdésre sem tudom a választ, hogy ha nem egy újabb hullám, milyen más események lesznek az előrejelzésben bemutatott hatások hozadékai. Ami, az eseményszintű megnyilvánulásoktól függetlenül teljesen bizonyos: a váratlanság, sokkszerűség, kiszámíthatatlanság, zavarkeltés, brutalitás, pusztítóerő, felfordulás, bizonytalanság, döntéshelyzetek, amelyeknek nincs jó megoldásuk – és ebbe az analógialáncba nagyon sok minden belefér. Végül, de nem utolsósorban lehet adni esélyt a kaotikus, de szerencsés áttöréseknek is. Azért én még mindig megfigyelő-kiváró állásponton vagyok, és mindenki mást is óvatosságra biztatnék.

Bár a megújulás, új fejezetek kezdésének vágya nagyon erős, a jelenlegi hatások mellett (eklipszek, retrográd Merkúr, a Nap és a Merkúr Neptunnal képezett kvadrátjai és maga a Szaturnusz- Uránusz fényszög) senkit nem bátorítanék látványos és költséges új projektekre. Még mindig akár egyik óráról a másikra is megváltozható felállásokról van szó; a képlékenység, instabilitás, átláthatatlanság a biztos paraméterek.

A következő napokban összeáll még két, a talajt még ingatagabbá tevő fényszög: a Mars – Jupiter kvinkunx( Oroszlán- Halak ) június 15-én, a Nap- Plútó kvinkunx (Ikrek – Bak ) június 17 -én pontosul be. E hatások a fentebbiekkel kombinálódnak, és fokozzák a szélsőségeket. Túlzások, hatalmi harcok, a mérték, arányérzék hiánya, pszichoterror, manipuláció, fanatizmus, nehezen eszközölhető kompromisszumok, túlfeszítettség -hogy csak néhány kulcsszót említsek.




Június 20 – október 18 : a Jupiter retrográd szakasza
Miközben nagy az igény a gyorsulásra, a tempó tovább lassul: Jupiter a Halak 2°11′-en megkezdi október 18-ig tartó tolatását. (július 29-én tér vissza a Vízöntőbe). A Nagy Jótevő retrográd időszakaiban a belső értékek gyarapítására kerül a hangsúly (némelyeket a szerencse látszólagos elpártolása ébreszt rá ezek fontosságára). Külső terjeszkedés helyett jobb ötlet most újra felfedezni a már ismert(nek vélt) tartományokat. Amennyiben nem a megfelelő térképet használjuk, nagy utazásaink megszakadhatnak . Az újfajta megközelítésmódokból, a régi hiedelmek, eszmék, ideológiák megkérdőjelezéséből új világkép, új lehetőségek bontakozhatnak ki, mire a Jupiter direktbe fordul. (Vigyázat: az asztrológiai hagyomány szerint a Jupiter tolatásának időszakában nem jó ölet nagyobb utazásokba, tanulmányokba, projektekbe kezdeni, jogi ügyeket lebonyolítani ! )




Június 21- július 22 : Nyári napforduló, Nap a Rákban

Nyári napforduló, 2021 június 21 Bp 05 h 33

Június 21-én, amikor a Nap a Rák jegyébe lép (Budapest 05h33) asztrológiai értelemben is elkezdődik a nyár. Mint már többször szó volt róla, a napéjegyenlőség-és napfordulóképletek különös jelentőséggel bírnak az asztrológiában. A tavaszi napéjegyenlőségképlet a következő, március 20-ig terjedő év tendenciáit mutatják, a nyári, téli napforduló, őszi napéjegyenlőség pedig a közbeeső negyedévek trendjeit árnyalja.

Az időtartamot illetően több asztrológiai felfogás létezik. Egyes iskolák álláspontja szerint, ha a tavaszi napéjegyenlőség-képlet aszcendense kardinális jegybe esik, mindössze három hónapig, a nyári napfordulóig érvényes. Az idén a kardinális Rákba esett, így elvileg új szakasz kezdődik. Más iskolák minden esetben a következő asztrológiai újévig tekintik érvényesnek a tavaszi napéjegyenlőség -képletet. Mindkét álláspontnak megvan a jogosultsága; az asztrológia empirikus diszciplína, úgyhogy ezúttal is érdemes kiváró álláspontra helyezkedni. Akit bővebben érdekel a téma, olvassa el a H.S.Green, Raphael, C.E.O Carter munkáit tartalmazó Mundane Astrology : The Astrology of Nations and States  című könyvet.

Részletes elemzésbe most nem megyek bele, ha lesz időm, írok róla külön bejegyzést, ha nem, akkor nem 🙂 Bezártságból talán valóban kevesebb van, a kedélyállapot is jobb, de a sérülési lehetőségek, váratlan fordulatok ugyanúgy jelen vannak. A járványmentes nyárban nem vagyok teljesen biztos. A túlzásokból, korlátok felrúgásából, szélsőségekből továbbra is lehetnek problémák. Bár a tavaszinál jobb a helyzet, a gazdasági helyzet megoldottsága is kérdéses: ingások, meglepetések jöhetnek. A vállalkozások sebezhetőnek tűnnek.

Ha adódnak jó lehetőségek egyéni szinten, érdemes kihasználni őket. Nagyon hosszú távra azonban továbbra sem lehet tervezni; az erőltetett menet kitarthat még ősszel is, de a téli napforduló -képlet már elég problémás. Ezért én úgy látom: lehetnek törekvések a koronavírus-válságból való mielőbbi talpraállásra és átmeneti, néhány hónapon át tartó lendület is  . De aztán ismét jöhet valami, akár újabb járványhullám, akár regionálisnak induló, majd egyre jobban kiterjedő háborúk- ami a tempót év végére megtöri. Utóbbi   forgatókönyvet, bár Magyarországot a tavaszi -és őszi  napéjegyenlőség, nyári napforduló képlete alapján közvetlenül nem érinti, világviszonylatban lehetségesnek tartom. Ilyen esetekben nyilvánvaló, hogy a közvetett következményekkel nekünk is számolni kell.




Június utolsó szakaszára szintén némi enyhülés jellemző, de ez is átmeneti jellegű. Júliusban ugyanis már sokkal több a szélsőség, mint a kapaszkodó.

A szintén 21-én bepontosuló Vénusz – Neptun trigon nagyon kellemes: megmozgatja a fantáziát, romantikus hangulatot varázsol, kedvez a kreatív tevékenységeknek, belső képekkel, álmokkal való munkának. Gondok akkor merülnek fel, ha a légvárakat összetévesztjük a tényleges helyzetekkel. A Neptun egészséges és problémás megélési lehetőségeivel a Neptuni problémák kezelése című bejegyzés foglalkozik a Neptunusz szövevényes ösvényein című tematikus oldalon.

Bonyolítja a helyzetet, hogy a fényszög egy, 23-án bepontosuló Vénusz- Plútó szembenállással kombinálódik, ami viszont az érzelmi szakítópróbák, húzd meg ereszd megek emblematikus fényszöge. (Ld. Érzelmi szakítópróbák-életmentő műtétek, Vénusz – Plútó tranzitok). Így, a már egyébként sem túl harmonikus kapcsolatokat még zűrösebbé teheti -és pénzügyek tekintetében is valószínűsíthetők a hoppok és koppok.

23-án a Merkúr is abbahagyja tolatását és az Ikrek 16°-on direkt stacionáriusba vált. Mint a retrográd Merkúrral kapcsolatos általános tudnivalóknál szó volt róla, a köd nem oszlik fel varázsütésre, de lassanként elkezdhetünk világosabban látni. (Egyértelműbb képet persze csak július 6 után kaphatunk, amikor maga mögött hagyja harmadik, Neptunnal képezett kvadrátját is.)

A Nap és a Jupiter szintén 23-án bepontosuló trigonja a hónap vége legjobb híre. Hatása bepontosulás előtt és után kb 5-6 napig érvényesül, így a nyári napforduló -és az azt követő telihold-képletben is jelen van- hatalmas injekciót ad önbecsülésünknek. A kedvező alkalmakat és lehetőségeket világosabban látjuk, mint általában és könnyebben is ragadjuk meg őket. A kreativitás, vállalkozószellem, hosszú távban gondolkodás, optimizmus, inspiráció, szabadságvágy további növelik a siker esélyét. Mivel a Jupiter tolat, inkább a korábbi erőfeszítések gyümölcsei érnek be, a meglévő eredményeket és értékeket kamatoztathatjuk. Gond csak akkor lehet, ha túlzásokba esünk (a Jupiter köztudottan mindent felnagyít), annyira beleéljük magunkat vízióinkba, hogy megvalósításukról már meg is feledkezünk, ill. sokkal szívesebben beszélünk róluk semmint érdemi erőfeszítéseket tennénk gyakorlatba ültetésükért.




Június 24: telihold a Bakban

A telihold a Bak °-on teljesedik ki, helyi idő (Budapest) szerint 20h39’kor. Mivel a jelenlegi a nyári napforduló utáni első telihold, jelzi azt az útszakaszt is, aminek a tavaszi napéjegyenlőség óta eltelt három hónap alatt a végére értünk, egyszersmind megvilágítja előttünk a lehetséges fejlődés ösvényeit is.  A BakRák tengely érintettsége miatt általános értelemben a státus, hivatás, karrier, otthon, család , alapvető biztonság kérdései kerülnek fókuszba.

Telihold a Bakban 2021 június 24, Bp 20h 39

Az egyensúlyt több tényező is borítja. A telihold keltette szélsőségeket a 26-án bepontosuló Vénusz – Plútó szembenállásé is fokozza, és alakulóban van az az Oroszlán MarsVízöntő SzaturnuszBika Uránusz fix T kvadrát is, amely gondoskodik róla, hogy július se teljen unalmasan. (A Szaturnusz- Uránusz kvadrátot tárgyaló bejegyzésekben szó volt róla, hogy ez a fényszög még problémásabbá válik, amikor fix jegyekben – tehát a Vízöntőben, Bikában, Oroszlánban, Skorpióban haladó, gyors mozgású bolygók is betársulnak. A januári, februári, áprilisi és májusi események ismeretében már valamelyest képben lehetünk; a nyári és őszi T-kvadrátok további részletekkel gazdagíthatják a hullámvasutazást.

A Nap- Jupiter trigon lehet az a szerencsefaktor, amely a legrosszabb forgatókönyveket megakadályozza, de a vakszerencsében bízva még vadabb túlzásokra is sarkallhat. A Merkúr- Szaturnusz trigon, bár nem egzakt, remélhetőleg a józan döntéseket fogja támogatni.




Június 25- dec 2, Neptun retrográd; Halak 23°
Június 25-én, a Halak 23°-án a Neptun retrográdba vált, hogy megkezdje december 2-ig tartó tolatását. Ennek hatására nehezen megfogalmazható lelki mizériák uralkodhatnak el rajtunk. Ez a tendencia személyes és kollektív szinten egyaránt tetten érhető. Nehezen szánjuk magunkat a cselekvésre, egyszerre több irányba is haladnánk, a kreatív introspekció, belső képekkel, álmokkal való munka és a sehova sem vezető légvárépítés között nem mindig egyértelmű a különbség. A búfelejtő iddogálás, bánatevés, vásárlási láz, az időnket szétforgácsoló látszat – találkozások szintén jellemző pótcselekvései lehetnek ennek az időszaknak.

Június 27 – július 22: Vénusz az Oroszlánban
27-én a Vénusz is jegyet vált. Oroszlánban való tranzitja során kedvező esetben kapcsolataink, társasági életünk, hobbiink, alkotó -és művészi tevékenységek révén, szórakozás, a bennünk élő gyermek táplálása, belső tüzünknek megfelelő kifejeződési formákat találva mélyíthetjük önismeretünket és táplálhatjuk önbecsülésünket, szívünk igazságainak megfelelően alakítjuk át életünket. Idén azonban július folyamán a Marssal karöltve ő is a T-kvadrát része lesz, felesleges drámákat generálva. Az effajta tűzijátékok során kipattanó szikrák kollektív és egyéni szinten is tűzvészeket eredményezhetnek, amelyek egyaránt felemészthetik kreatív energiáinkat és anyagi tartalékainkat.

Képek forrása: Pinterest




Fontosabb bolygóhatások

Június 02 – 27: Vénusz a Rákban

Június 03: Nap – Szaturnusz trigon

Június 05: Merkúr – Neptunusz kvadrát

Június 05: Mars – Plútó szembenállás

Június 10 : Napfogyatkozás az Ikrekben

Június 11: Nap – Merkúr együttállás

Június 11 – július 19 : Mars az Oroszlánban

Június 13: Vénusz Szaturnusz kvinkunx

Június 13 : Vénusz – Uránusz szextil

Június 13: Nap – Neptunusz kvadrát

Június 14: Szaturnusz – Uránusz kvadrát

Június 15: Mars – Jupiter kvinkunx

Június 17: Nap – Plútó kvinkunx

Június 20 – október 18 : Jupiter retrográd

Június 21- július 22 : Nap a Rákban

Június 21: Vénusz – Neptunusz trigon

Június 21: Merkúr direktben

23.06.2021 h.10:11: Nap – Jupiter trigon

2021.06.23. h.23:39: Vénusz – Plútó szembenállás

Június 24: telihold a Bakban

Június 25- dec 2, Neptun retrográd; Halak 23°

Június 27 – július 22: Vénusz az Oroszlánban.

Június 28 : Vénusz – Jupiter kvinkunx

 

Kapcsolódó

Eklipszek tematikus oldala

Szaturnusz- Uránusz ciklusok tematikus oldala

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!