Újhold a Szűzben – 2020

Az újhold szeptember 17-én, a Szűz 25°-án született meg, helyi idő (Bp) szerint 13:00-kor. Általánosságban véve a Szűz princípiuma az egészség, a betegség, a munka, a szolgálat, a napi szokások témáival áll összefüggésben. A föld elem  a dolgok gyakorlati oldalára, megvalósíthatóságukra helyezi a hangsúlyt. Ez a szellemi utakra, spirituális törekvésekre is érvényes.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Az újholdképletben érvényesülő hatások meglehetősen feszült 28 napos időszakot jeleznek. A Kos Mars fővilágítókkal képezett kvinkunxa azt sejteti, hogy nagy igény lenne a lendületes haladásra, akár kockázatok, konfrontációk  árán is. Az akadályozottság azonban elég egyértelmű. A Mars tolat, Szaturnusszal való kvadrátjának hatása  nem csupán érvényesül , hanem, tekintettel a szeptember 29-i újabb bepontosulásra, egyre erőteljesebb a hatás – bármi legyen is a külső ok . Mivel a kvinkunx betegségfényszög is, az egészségügyi vonzatok kollektív szinten továbbra is aktuálisak maradnak. “A járvány miatti korlátozások még valószínűleg érvényben lesznek”-írtam a szeptemberi előrejelzésben.


Újhold a Szűzben, 2020 szeptember 17, Budapest 13 h

Mint azóta kiderült, egyre erősödik a második hullám, a helyzetre pedig továbbra sincs jó válasz. Vannak, sokasodnak és szükségszerűek is a korlátozó járványvédelmi intézkedések, a tavaszihoz hasonló  szintű, tömeges bezárkózás azonban nem biztos, hogy minden szempontból szerencsés ötlet. Kivitelezhetősége is kérdéses. A Kosban az iramában feltartóztatott Mars ugyanis sokkal dühödtebben reagál, mint más jegyekben, így szélsőséges reakciókra ragadtathatja magát. Éppen Szaturnusszal/Plútóval képezett újabb kvadrátja és a Merkúrral való szembenállás felé tart, így egy újabb kardinális  T-kvadrát van alakulóban. (Mindez az újhold napján bepontosuló, demagógiára, ideológiák és hiedelmek közötti harcokra, túlzásokra, szájmenésre hajlamosító  Merkúr – Jupiter kvadrát után)  Ez a kellőképpen “előkészített” T kvadrát  lesz majd az őszi napéjegyenlőség-képlet domináns formációja, feledhetetlenné téve a következő hat hónapot.
Ennek “köszönhetően” az olyan rendelkezések, amelyek valami módon megakadályoznak a mozgásban, egyre nagyobb ellenállást szülnek, a zárt ajtók mögötti indulatokat is egyre nehezebb kordában tartani. Ez a napéjegyenlőség-képletben még kifejezettebb formát ölt.  Káoszból és zavaros információkból továbbra sincs hiány ( az újholdképlet 3 házas Neptunja  magáért beszél). Nagy fába vágja a fejszéjét az, aki képes megkülönböztetni egymástól a nyilvánosság elől részben vagy teljesen visszatartott valós információkat a remények, félelmek, hadban álló táborok érdekei – táplálta konteóktól.

Ami biztosra vehető: minden félnek megvannak azok az eszelős precizitással és következetességgel kidolgozott összeesküvés-elméletei, amelyek zárt osztályok lakóinak is becsületükre válnának.

Ami engem illet: az elmúlt hetekben – hónapokban oly mértékben telítődtem az egyébként jó szándékú olvasók, ismerősök által küldött, “eltitkolt igazságokat” leleplező videókkal, cikkekkel, hogy egy morzsányit sem tudok már belőlük befogadni. Mondhatnám, pszichés immunrendszeremből azonnali és heves allergiás reakciót vált ki minden ilyen jellegű küldemény, és arra ösztönöz, hogy mielőbb, a lehető leggyorsabban  elvágjam a kommunikációt.

Ha nem lennék ennyire túltelítve ezekkel a f@sságokkal, sokkal fogékonyabb lennék a helyzet humoros oldalára. Hiszen megvan a maga bája, ahogy az egymásnak homlokegyenest ellentmondó információk mindegyike az egyetlen hiteles forrásból származóként igyekszik feltünteti magát, és konteónak állítja be az összes többit. Csakhogy az agyam már túlságosan szét van bombázva velük ahhoz, hogy mulatságosnak találjam, amikor naponta többen is megtalálnak velük. Tekintve, hogy egy több mint 7000 lájkolótáboros oldalról van szó, nem kevés “jólinformáltról” beszélünk. Kérlek szépen ez úton is mindnyájatokat,  legyetek tekintettel arra, hogy én is ember vagyok, korlátozott befogadóképességgel, egy számomra is rendkívül megterhelő időszakban, rengeteg megoldandó feladattal. És sajnos az idegeim sincsenek kötélből. Kíméljetek meg tehát az effajta küldeményektől. (Ez más, konteókat inspiráló témákra is vonatkozik).
A magam részéről igyekszem vigyázni egészségemre, amennyire csak lehet.  Ebbe lelki állóképességem, pszichés immunitásom erősítése is beletartozik. De szó sincs arról, hogy túlgörcsölném a témát. El sem bagatellizálom. Igyekszem betartani az aktuális rendelkezéseket, a többit a sorsra bízom. Másoknak is hasonló hozzáállást ajánlok.

Asztrológusként tisztában vagyok vele, hogy egy rendkívül kiszámíthatatlan, instabil, kockázatoktól terhes időszakban élünk, amikor lehetetlen biztosra játszani. (A sorsot egyébként sem lehet kicselezni, de az egy másik bejegyzés témája). Egyik, a járvány kapcsán írt tavaszi cikkemben kifejtettem: jelen helyzeteben nincs jó megoldás: a bezárkózás fékezi ugyan a betegség terjedését, de felmérhetetlen gazdasági károkat okoz – ami szintén halálos. A dolgok szokásos mederben való folytatása mérsékli ugyan a gazdasági károkat, viszont nagyszámú halálos  áldozatot követel. Tipikus no-win szitu, a jelenlegihez hasonló időszakok tipikus hozadéka. Ennél többet most sem tudok mondani a témáról.

A munkával- illetve annak hiányával, a bevételek nem kielégítő voltával kapcsolatos helyzetek  szintén jelentős fékezőerők lehetnek.  A szeptember 15-én bepontosult Vénusz – Uránusz kvadrát erőteljesen érvényesül, anyagi , érzelmi szempontból egyaránt kiszámíthatatlanná téve az időszakot. Ez sokféleképpen nyilvánulhat meg: váratlan kiadások, károk, meggondolatlan költekezés, bevételforrások elapadása vagy rendszertelenné válása, stb.
Ami jó hír, hogy az újholdképletben a fővilágítók trigonban vannak a Jupiterrel, Szaturnusszal és a Plútóval. A Jupiter fényszög befolyása nagyon gyenge, a Nap – Plútó trigon szeptember 14-n pontosult be, a Nap – Szaturnusz 120°-os fényszöge pedig éppen újholdkor válik egzakttá, így ezek erőteljesebben hatnak. A harmonikus föld energiák kezelhetőbbé teszik a helyzetet annál az állapotnál, amit majd az őszi napéjegyenlőség – képlet jelez. Persze nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a Jupiter csak nemrég, szeptember 13-án váltott direkt stacionáriusba, a Szaturnusz és a Plútó pedig még mindig tolat.

Ezért tehát egy, már korábban, az eddigi erőfeszítéseknek köszönhetően felépített, viszonylagos stabilitásról van szó, nem pedig olyanról, amit majd a következő hetekben lehet kialakítani. Tekintve, hogy csak a Szaturnusz tartózkodik otthonában, a Jupiter pedig esésben van a Bakban, a talaj nem túl termékeny, a termés pedig meglehetősen szegényes. Ennek ellenére, ha valaki már eddig is tisztában volt a terepviszonyokkal, tudta, mikor kell vetni, mi terem meg ilyen körülmények között és mi tartozik az illúzió kategóriájába, elégedettebb lehet a betakarítás eredményével, mint a légvárépítők.  Így – legalábbis egyéni szinten – önmérséklettel, gyakorlatias megközelítésmóddal, hosszú távban gondolkodással csökkenthetők a károk. Kicsit visszavonulva talán arra is könnyebben ráhangolódhatunk, milyen radikális szempontváltásokat követel az új időszakhoz való alkalmazkodás.

 
Kapcsolódó

Szeptemberi előrejelzés

A Mars áthaladása a Kos jegyén – 2020

A bejegyzés illusztrációja

Enkel Dika festménye, Photographize

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!