Retrográd Mars tranzitként | Erin Sullivan

Részletek Erin Sullivan Retrograde Planets (Retrográd bolygók) című könyvének retrográd Marsról szóló fejezetéből. A világhírű szerző (magyarul a Szaturnusz tanításai című könyve jelent meg) a klasszikus és a jungiánus asztrológia tükrében tárgyalja a bolygók retrográd ciklusait. Asztrológiát tanulók, gyakorló asztrológusok számára szintén alapkönyv.

Sullivan részletesen ír a retrográd Mars tranzitjának általános sajátosságairól, a tudatosság pedig sokat segíthet e nem éppen kellemes időszakok kezelésében. A retrográd stacionáriusba váltás – figyelmeztet a szerző- ugyanis, ha felkészületlenül ér, meglepetésként hathat: az egyén ilyenkor elveszti érdeklődését, lendületét és fókuszát minden iránt, amely a megtorpanás előtt fontos projekt vagy kapcsolat lehetett. Olyan külső tényezők is felmerülhetnek, amelyek szünet beiktatására kényszeríthetnek. A felgyülemlett düh, frusztráció a külvilágban robbanásokat és/vagy pszichoszomatikus tüneteket eredményezhet. A Mars tolatásainak és direkt stacionáriusba váltásainak a mundánasztrológiában is fontos szerepük van: háborúkkal, terrorcselekményekkel hozhatók összefüggésbe. Sullivan könyvének részlete különösen fontos a Mars 2020-as Kos jegyében zajló retrográd ciklusa megértésének szempontjából, ugyanis a felsorolt sajátosságok fokozottan érvényesülnek. A bemutatott példák is nagyon tanulságosak.

“Retrográd Mars tranzitként | Erin Sullivan” bővebben

Újhold az Oroszlánban – 2020

Az Oroszlán újhold helyi idő szerint 04h 42′- kor született meg, a jegy 26°35′-án. Egy Oroszlánban létrejött újhold esetén a figyelem a szórakozás, társasági élet, kreatív önkifejezés, szerelem, hobbik, alkotómunka, vállalkozás területeire irányul. (Természetesen mindenkinél az újhold által érintett életterületek válnak hangsúlyossá, ami egyénenként változó).

“Újhold az Oroszlánban – 2020” bővebben

Mars a Kosban – augusztusi események

A Mars idei Kos tranzitjáról és az augusztus folyamán érvényesülő hatásokról már volt szó a blogon. Ahogy arról is, hogy a nyár utolsó hónapjában összeálló Mars – Jupiter, Plútó, Szaturnusz közötti kvadrátok az ősz folyamán megismétlődnek. A jelenleg terítékre kerülő témákkal egész ősszel foglalkoznunk kell, a hosszabb távú irányok pedig csak 2021 elején körvonalazódnak, amikor a Mars már a Bikában, a Jupiter meg a Szaturnusz pedig a Vízöntőben halad.

“Mars a Kosban – augusztusi események” bővebben

Augusztus 16 – 23 : tűzforró napok

Ha meteorológiai szempontból nem is folyamatosan, átvitt értelemben forrónak ígérkeznek az előttünk álló napok – ahogy az előzők sem voltak túl langyosak. A Mars idei retrográd ciklusának első Nap – Mars trigonja augusztus 16-án, kb 2-3 héttel a Mars hátraarca előtt pontosult be, a második nem sokkal direktbe váltása után fog. Hatását már az előző napokban érezhettük és a Nap jegyváltásáig kitart. Az augusztus 19-i újholdképletben is jelen lesz: az új kezdeteket így tüzes lendület, szenvedély, harci szellem, optimizmus hatja át. Az egyidejűleg érvényesülő többi hatás azonban arra figyelmeztet: alaposan túl is lehet tolni a dolgokat. A féktelen túlkapások következményekkel az év hátralevő részében számolni kell. Ez egyéni és kollektív szinten is érvényes.

“Augusztus 16 – 23 : tűzforró napok” bővebben

Uránusz – Szaturnusz tranzitok | Howard Sasportas

“A horoszkóp Szaturnuszát érintő Uránusz tranzitok azokon a területeken tartogatnak kihívásokat, amelyeken túlságosan védekezünk, túl merevek vagyunk, túl sok mindent fojtunk el”.   Részlet Howard Sasportas magyarul szintén nem elérhető The Gods of Change, Pain, Crisis and the Transits of Uranus, Neptune and Pluto – A változás, a fájdalom és a krízis istenei: az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó tranzitjai című könyvéből. A szerző észrevételei elsősorban a személyi horoszkóp Szaturnuszát érő Uránusz – tranzitokra vonatkoznak, de más jellegűekre is alkalmazhatók.  Hogy kire mi módon, milyen életterületen hat, ezúttal is a horoszkóp egyéni adottságaitól függ.

“Uránusz – Szaturnusz tranzitok | Howard Sasportas” bővebben

Az Uránusz mint fókuszbolygó | Tracy Marks

Tracy Marks Planetary Aspects – an Astrological Guide to Managing Your T-Square (Bolygók közötti aspektusok – asztrológiai útmutató T – kvadrátod kezeléséhez) című könyve a T-kvadrátok témájával foglalkozik. Mivel a szerző elsősorban pszichológus és csak másodlagosan asztrológus, a klasszikus asztrológia szempontjaiból  hogy úgy fogalmazzak, vannak a könyvnek hiányosságai. Olvasásakor nekem is nagy türelmet és önmérsékletet kellett gyakorolnom 🙂 Mégis megérte, mert a szakmai szépséghibák ellenére is sok értékes információ van benne. Az alábbi rész azt taglalja, milyen problémák és lehetőségek fakadhatnak abból, ha az Uránusz egy születési képlet T- kvadrátjának tengelybolygója. A dinamikák ideiglenes hatások (tranzitok, direkciók) esetén is révényesek; a megnyilvánulási módok ezúttal is egyénre szabottak.

“Az Uránusz mint fókuszbolygó | Tracy Marks” bővebben